Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@kasiastaraczka tym razem nie było tak tragicznie, ale już od jakiegoś czasu pobolewały mnie nerki bo miałam pewnie przestoje moczu. Ja już urodziłam kilka kamieni, w tym jeden 1cm, więc mam doświadczenie 😅 ale mam dosyć szerokie moczowody wiec jak już skurczybyk wyjdzie z kielicha nerki to pół biedy. Ale generalnie trochę się tego boje w ciąży, bo układ moczowy jest mocno obciążony a za bardzo żadnych leków brać nie można... Moja siostra ktora też ma kamicę nerkową w ciąży miała straszne problemy
@jednorożec ja nie wiem skąd ci ludzie biorą takie pomysły... my byliśmy w ten weekend na weselu i nikt mi alko nie proponował 🙂 ale bawiłam się średnio bo strasznie męczyły mnie wzdęcia plus nie chciałam iść spać jak zwykle o 21 i się męczyłam do północy. Mam nadzieję że u Ciebie będzie lepiej i się wybawisz 🙂 -
Bambusek to takie wesele nie wesele. Niby w restauracji ale nawet nie będzie DJ, muzyka z radia.
Więc przypuszczam że bez konkretnej muzyki to będzie mordownia przy stołach . No i podobno młodzi maja lokal do północy więc szybko wszystko się skończy.
Z resztą zapowiedziałam już że jak będę się źle czuć albo zrobi się nieciekawie jakie do domu. Srednia przyjemność patrzęc na nachlane towarzystwo a w tym względzie to jest tam zaproszona mocna ekipa. No i jest jeszcze kwestia tego że mój szwagier jak jest pijany robi się bardzo agresywny było z jego udziałem już kilka niefajnych sytuacji i ja się go boję w takim stanie. P. Obiecał że nie będzie pić bo wie w jaka jest sytuacja i w razie coś będę mieć jego wsparcie.
-
Ja po prenatalnych, wszystko na szczęście w porządku, można odetchnąć z ulgą 🥺 Bobo ma się dobrze i ma już 6,5 cm, jak nam się uśmiechnął na tym USG to z mężem aż się wzruszyliśmy 🥺
Krew na pappe też oddana ale ma być w ciągu 10 dni roboczych.
@Kasiastaraczka, ja ogólnie mam niską ferrytynę bo wynosi 15 i doktorka na tej podstawie daje feroplex, hemoglobina póki co jeszcze troszkę w normie bo 11,9 ale wiem,że będzie niżej bo w poprzedniej ciąży potrafiła spaść nawet poniżej 11 🙈 ja to odkąd pamiętam mam problem z anemią, dopiero po pierwszym porodzie mi się naprawiło i miałam cały czas hemoglobinę 12,a teraz kolejna ciąża i znowu leci 😅Sagi, Kłębuszek, Zaniepokojona1234, _Hope, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
czytam Was na bieżąco i bardzo się cieszę z dobrych wiadomości z Waszych wizyt.🥳🥰 Oby tylko takie się tutaj pojawiały.🤞
Ja się ostatnio nie udzielam, bo ogromnie stresuję się przed prenatalnymi. 😱 Wyniki papp-y i bhcg mam baaardzo wysokie (podobnie miałam w pierwszej ciąży) i ze strachem czekam na jutrzejsze USG i ostateczne ryzyka wad. 😔 Wiem, że byłoby gorzej gdyby wartości były niskie, ale boję się...
Trzymajcie proszę kciuki za moje maleństwo.🤞
Dam znać jutro, co u nas.
-
@Hope bardzo mocno trzymam kciuki, daj znać jutro jak wygląda sytuacja
Ja dzisiaj idę oddać krew na Pappę a usg prenatalne mam w poniedziałek. Pani w recepcji powiedziała że jest szansa że wyniki z krwi już wtedy będą na co bardzo liczę. Dzisiaj z kolei mam wizytę u prowadzącego i ogarnął mnie lęk czy wszystko ok bo tak dawno nie widziałam bobasa. Trzeba czekać do 16:30 -
bambusek-94 wrote:@Hope bardzo mocno trzymam kciuki, daj znać jutro jak wygląda sytuacja
Ja dzisiaj idę oddać krew na Pappę a usg prenatalne mam w poniedziałek. Pani w recepcji powiedziała że jest szansa że wyniki z krwi już wtedy będą na co bardzo liczę. Dzisiaj z kolei mam wizytę u prowadzącego i ogarnął mnie lęk czy wszystko ok bo tak dawno nie widziałam bobasa. Trzeba czekać do 16:30 -
Dziewczyny, a ćwiczycie coś w ciąży? Ja I trymestr odpuściłam, bo za bardzo się bałam że zaszkodzę i ograniczyłam się do spacerów. Ale za tydzień zaczynam II trymestr i już bym chciała zacząć. Chciałam chodzić na zajęcia grupowe, ale jedyne jakie znalazłam w swoim mieście są we wtorki w godzinach pracy i jakoś sobie nie wyobrażam wychodzić w trakcie i potem te godziny odrabiać. Myślałam, żeby ćwiczyć jogę dla ciężarnych w domu z filmikami na youtube. Sporo tego jest. Macie coś konkretnego do polecenia?30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🔬 19.09 - prenatalne (krew)
🩺 22.09 - prenatalne (USG)