X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasiastaraczka tym razem nie było tak tragicznie, ale już od jakiegoś czasu pobolewały mnie nerki bo miałam pewnie przestoje moczu. Ja już urodziłam kilka kamieni, w tym jeden 1cm, więc mam doświadczenie 😅 ale mam dosyć szerokie moczowody wiec jak już skurczybyk wyjdzie z kielicha nerki to pół biedy. Ale generalnie trochę się tego boje w ciąży, bo układ moczowy jest mocno obciążony a za bardzo żadnych leków brać nie można... Moja siostra ktora też ma kamicę nerkową w ciąży miała straszne problemy :/

@jednorożec ja nie wiem skąd ci ludzie biorą takie pomysły... my byliśmy w ten weekend na weselu i nikt mi alko nie proponował 🙂 ale bawiłam się średnio bo strasznie męczyły mnie wzdęcia plus nie chciałam iść spać jak zwykle o 21 i się męczyłam do północy. Mam nadzieję że u Ciebie będzie lepiej i się wybawisz 🙂

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,32cm bobasa z bijącym serduszkiem
    🔜17.09 kolejna wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambusek to takie wesele nie wesele. Niby w restauracji ale nawet nie będzie DJ, muzyka z radia.
    Więc przypuszczam że bez konkretnej muzyki to będzie mordownia przy stołach . No i podobno młodzi maja lokal do północy więc szybko wszystko się skończy.
    Z resztą zapowiedziałam już że jak będę się źle czuć albo zrobi się nieciekawie jakie do domu. Srednia przyjemność patrzęc na nachlane towarzystwo a w tym względzie to jest tam zaproszona mocna ekipa. No i jest jeszcze kwestia tego że mój szwagier jak jest pijany robi się bardzo agresywny było z jego udziałem już kilka niefajnych sytuacji i ja się go boję w takim stanie. P. Obiecał że nie będzie pić bo wie w jaka jest sytuacja i w razie coś będę mieć jego wsparcie.

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Kokosq Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prenatalnych, wszystko na szczęście w porządku, można odetchnąć z ulgą 🥺 Bobo ma się dobrze i ma już 6,5 cm, jak nam się uśmiechnął na tym USG to z mężem aż się wzruszyliśmy 🥺
    Krew na pappe też oddana ale ma być w ciągu 10 dni roboczych.

@Kasiastaraczka, ja ogólnie mam niską ferrytynę bo wynosi 15 i doktorka na tej podstawie daje feroplex, hemoglobina póki co jeszcze troszkę w normie bo 11,9 ale wiem,że będzie niżej bo w poprzedniej ciąży potrafiła spaść nawet poniżej 11 🙈 ja to odkąd pamiętam mam problem z anemią, dopiero po pierwszym porodzie mi się naprawiło i miałam cały czas hemoglobinę 12,a teraz kolejna ciąża i znowu leci 😅

Sagi, Kłębuszek, Zaniepokojona1234, _Hope, bambusek-94 lubią tę wiadomość

12.2023 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 Wizyta USG

preg.png

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    czytam Was na bieżąco i bardzo się cieszę z dobrych wiadomości z Waszych wizyt.🥳🥰 Oby tylko takie się tutaj pojawiały.🤞

Ja się ostatnio nie udzielam, bo ogromnie stresuję się przed prenatalnymi. 😱 Wyniki papp-y i bhcg mam baaardzo wysokie (podobnie miałam w pierwszej ciąży) i ze strachem czekam na jutrzejsze USG i ostateczne ryzyka wad. 😔 Wiem, że byłoby gorzej gdyby wartości były niskie, ale boję się...

Trzymajcie proszę kciuki za moje maleństwo.🤞
    Dam znać jutro, co u nas.

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🤍

preg.png
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hope bardzo mocno trzymam kciuki, daj znać jutro jak wygląda sytuacja

Ja dzisiaj idę oddać krew na Pappę a usg prenatalne mam w poniedziałek. Pani w recepcji powiedziała że jest szansa że wyniki z krwi już wtedy będą na co bardzo liczę. Dzisiaj z kolei mam wizytę u prowadzącego i ogarnął mnie lęk czy wszystko ok bo tak dawno nie widziałam bobasa. Trzeba czekać do 16:30 :/

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,32cm bobasa z bijącym serduszkiem
    🔜17.09 kolejna wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    @Hope bardzo mocno trzymam kciuki, daj znać jutro jak wygląda sytuacja

Ja dzisiaj idę oddać krew na Pappę a usg prenatalne mam w poniedziałek. Pani w recepcji powiedziała że jest szansa że wyniki z krwi już wtedy będą na co bardzo liczę. Dzisiaj z kolei mam wizytę u prowadzącego i ogarnął mnie lęk czy wszystko ok bo tak dawno nie widziałam bobasa. Trzeba czekać do 16:30 :/
    Bambusek mi pappa przyszła po 24 h

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Kłębuszek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ćwiczycie coś w ciąży? Ja I trymestr odpuściłam, bo za bardzo się bałam że zaszkodzę i ograniczyłam się do spacerów. Ale za tydzień zaczynam II trymestr i już bym chciała zacząć. Chciałam chodzić na zajęcia grupowe, ale jedyne jakie znalazłam w swoim mieście są we wtorki w godzinach pracy i jakoś sobie nie wyobrażam wychodzić w trakcie i potem te godziny odrabiać. Myślałam, żeby ćwiczyć jogę dla ciężarnych w domu z filmikami na youtube. Sporo tego jest. Macie coś konkretnego do polecenia?

30 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    🔬 19.09 - prenatalne (krew)
    🩺 22.09 - prenatalne (USG)
    🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
    🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)

preg.png
‹‹ 169 170 171 172 173
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ