Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@kasiastaraczka tym razem nie było tak tragicznie, ale już od jakiegoś czasu pobolewały mnie nerki bo miałam pewnie przestoje moczu. Ja już urodziłam kilka kamieni, w tym jeden 1cm, więc mam doświadczenie 😅 ale mam dosyć szerokie moczowody wiec jak już skurczybyk wyjdzie z kielicha nerki to pół biedy. Ale generalnie trochę się tego boje w ciąży, bo układ moczowy jest mocno obciążony a za bardzo żadnych leków brać nie można... Moja siostra ktora też ma kamicę nerkową w ciąży miała straszne problemy

@jednorożec ja nie wiem skąd ci ludzie biorą takie pomysły... my byliśmy w ten weekend na weselu i nikt mi alko nie proponował 🙂 ale bawiłam się średnio bo strasznie męczyły mnie wzdęcia plus nie chciałam iść spać jak zwykle o 21 i się męczyłam do północy. Mam nadzieję że u Ciebie będzie lepiej i się wybawisz 🙂 -
Bambusek to takie wesele nie wesele. Niby w restauracji ale nawet nie będzie DJ, muzyka z radia.
Więc przypuszczam że bez konkretnej muzyki to będzie mordownia przy stołach . No i podobno młodzi maja lokal do północy więc szybko wszystko się skończy.
Z resztą zapowiedziałam już że jak będę się źle czuć albo zrobi się nieciekawie jakie do domu. Srednia przyjemność patrzęc na nachlane towarzystwo a w tym względzie to jest tam zaproszona mocna ekipa. No i jest jeszcze kwestia tego że mój szwagier jak jest pijany robi się bardzo agresywny było z jego udziałem już kilka niefajnych sytuacji i ja się go boję w takim stanie. P. Obiecał że nie będzie pić bo wie w jaka jest sytuacja i w razie coś będę mieć jego wsparcie.
-
Ja po prenatalnych, wszystko na szczęście w porządku, można odetchnąć z ulgą 🥺 Bobo ma się dobrze i ma już 6,5 cm, jak nam się uśmiechnął na tym USG to z mężem aż się wzruszyliśmy 🥺
Krew na pappe też oddana ale ma być w ciągu 10 dni roboczych.
@Kasiastaraczka, ja ogólnie mam niską ferrytynę bo wynosi 15 i doktorka na tej podstawie daje feroplex, hemoglobina póki co jeszcze troszkę w normie bo 11,9 ale wiem,że będzie niżej bo w poprzedniej ciąży potrafiła spaść nawet poniżej 11 🙈 ja to odkąd pamiętam mam problem z anemią, dopiero po pierwszym porodzie mi się naprawiło i miałam cały czas hemoglobinę 12,a teraz kolejna ciąża i znowu leci 😅
Sagi, Kłębuszek, Zaniepokojona1234, _Hope, bambusek-94, M_onia, Daga121222, Kasiastaraczka, aleksaa, AneY lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
czytam Was na bieżąco i bardzo się cieszę z dobrych wiadomości z Waszych wizyt.🥳🥰 Oby tylko takie się tutaj pojawiały.🤞
Ja się ostatnio nie udzielam, bo ogromnie stresuję się przed prenatalnymi. 😱 Wyniki papp-y i bhcg mam baaardzo wysokie (podobnie miałam w pierwszej ciąży) i ze strachem czekam na jutrzejsze USG i ostateczne ryzyka wad. 😔 Wiem, że byłoby gorzej gdyby wartości były niskie, ale boję się...
Trzymajcie proszę kciuki za moje maleństwo.🤞
Dam znać jutro, co u nas.
Daga121222, aleksaa lubią tę wiadomość
-
@Hope bardzo mocno trzymam kciuki, daj znać jutro jak wygląda sytuacja
Ja dzisiaj idę oddać krew na Pappę a usg prenatalne mam w poniedziałek. Pani w recepcji powiedziała że jest szansa że wyniki z krwi już wtedy będą na co bardzo liczę. Dzisiaj z kolei mam wizytę u prowadzącego i ogarnął mnie lęk czy wszystko ok bo tak dawno nie widziałam bobasa. Trzeba czekać do 16:30
_Hope lubi tę wiadomość
-
Bambusek mi pappa przyszła po 24 hbambusek-94 wrote:@Hope bardzo mocno trzymam kciuki, daj znać jutro jak wygląda sytuacja
Ja dzisiaj idę oddać krew na Pappę a usg prenatalne mam w poniedziałek. Pani w recepcji powiedziała że jest szansa że wyniki z krwi już wtedy będą na co bardzo liczę. Dzisiaj z kolei mam wizytę u prowadzącego i ogarnął mnie lęk czy wszystko ok bo tak dawno nie widziałam bobasa. Trzeba czekać do 16:30
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ćwiczycie coś w ciąży? Ja I trymestr odpuściłam, bo za bardzo się bałam że zaszkodzę i ograniczyłam się do spacerów. Ale za tydzień zaczynam II trymestr i już bym chciała zacząć. Chciałam chodzić na zajęcia grupowe, ale jedyne jakie znalazłam w swoim mieście są we wtorki w godzinach pracy i jakoś sobie nie wyobrażam wychodzić w trakcie i potem te godziny odrabiać. Myślałam, żeby ćwiczyć jogę dla ciężarnych w domu z filmikami na youtube. Sporo tego jest. Macie coś konkretnego do polecenia?30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Witajcie, ja też już po prenatalnych, matko jakie to długie to usg. Wszystko u nas super, NT 0,9, reszta markerów też w normie, wszystkie organy wykształcone prawidłowo do wyłapania na ten etap ciąży. Czy u was na prenatalnych sprawdzali już pod kątem rozszczepu kręgosłupa? Ja mam w opisie ze jeszcze niemożliwe do oszacowania.
Bobo 6,5 cm i na chwilę się nie zatrzymuje, cały czas w podskokach. Pierwszy raz słyszałam serduszko ❤️
Biochemii (PAPP-a i beta) gdzie mieszkam nie wykonuje się już od lat jak sie okazuje bo rozjezdza wyniki 🫠 czekamy tylko jeszcze na wynik NIFTY i moze nareszcie zaczniemy cieszyć się tą ciążą! Wielka ulga po dzis.
Termin potwierdzony na 26.03
_Hope, Kłębuszek, bambusek-94, Kokosq, Kasiastaraczka, Sagi, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Ćwiczyłam ale ostatnio odpuściłam znowu musze wrócić takie krótkie ćwiczenia na youtobie.
Mam ostatnio bardzo mocny spadek energii
nie chce mi sie wykonywać obowiazków domowych typu pranie sprzątanie gotowanie naprawdę mam takiego lenia choć ostatnio lepiej się czuję to jednak coś jest nie tak ze mną bo nie mam siły ogarnąć domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 11:48
-
A wiesz ze ma to samo? Mam takie spadki energii że wstyd najchętniej z łóżka bym nie wstawała.ZOSIA88 wrote:Ćwiczyłam ale ostatnio odpuściłam znowu musze wrócić takie krótkie ćwiczenia na youtobie.
Mam ostatnio bardzo mocny soadek energii
nie chce mi sie wykonywać obowiazków domowych typu pranie sprzątanie gitowanie naprawdę mam takiego lenia choć ostatnio lepiej się czuję to jednak coś jest nie tak ze mną bo nie mam siły ogarnąć domu 
-
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze badania, wracajcie do nas z dobrymi wieściami ❤️
Ja mam to samo, nic mi się nie chce,a w domu żywiołowa córka, która ciągle chce się bawić w ganianie dookoła bazy (zrobiliśmy z mężem w salonie bazę z krzeseł i koca) 😂 -
Na razie trochę mogę skorzystać bo mój mąż ma urlop do przyszłego tygodnia i dużo rzeczy ogarnia, szkołę, przedszkole, zakupy, coś czasem posprząta bawi się z chłopcami, staram się ten czas wyrzystać a potem on mi powiedział że zaangażujemy babcie. Ja tego bardzo nie chce chyba że sytuacja mnie zmusi ale mam zawsze wyrzuty sumienia co do jej. I nie chodzi o to że nie pomoże. Bo pomoże. Ale ona jest tak mocno zaangażowana w życie swojej córki i opiekę nad jej dziećmi że nie mam serca dorzucać jej swoich jeszcze
-
Najgorzej to dostać te wyniki jak samo z tego nic nie wynika.. współczuję stresu_Hope wrote:Hej dziewczyny,
czytam Was na bieżąco i bardzo się cieszę z dobrych wiadomości z Waszych wizyt.🥳🥰 Oby tylko takie się tutaj pojawiały.🤞
Ja się ostatnio nie udzielam, bo ogromnie stresuję się przed prenatalnymi. 😱 Wyniki papp-y i bhcg mam baaardzo wysokie (podobnie miałam w pierwszej ciąży) i ze strachem czekam na jutrzejsze USG i ostateczne ryzyka wad. 😔 Wiem, że byłoby gorzej gdyby wartości były niskie, ale boję się...
Trzymajcie proszę kciuki za moje maleństwo.🤞
Dam znać jutro, co u nas.
Dobrze, że w tym miejscu gdzie ja robiłam prenatalne to nawet nie wydają przed usg tych wyników,bo też bym pewnie sama interpretowała
Trzymam kciuki 🥰🙏 -
Cieszę się, że wszystko dobrze 🙂Kokosq wrote:Ja po prenatalnych, wszystko na szczęście w porządku, można odetchnąć z ulgą 🥺 Bobo ma się dobrze i ma już 6,5 cm, jak nam się uśmiechnął na tym USG to z mężem aż się wzruszyliśmy 🥺
Krew na pappe też oddana ale ma być w ciągu 10 dni roboczych.
@Kasiastaraczka, ja ogólnie mam niską ferrytynę bo wynosi 15 i doktorka na tej podstawie daje feroplex, hemoglobina póki co jeszcze troszkę w normie bo 11,9 ale wiem,że będzie niżej bo w poprzedniej ciąży potrafiła spaść nawet poniżej 11 🙈 ja to odkąd pamiętam mam problem z anemią, dopiero po pierwszym porodzie mi się naprawiło i miałam cały czas hemoglobinę 12,a teraz kolejna ciąża i znowu leci 😅
Oj,to rzeczywiście nisko ferrytyna.
Ech no takie uroki ciąży
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Mam plan zacząć coś ćwiczyć w domu,ale ciężko mi się zabraćKłębuszek wrote:Dziewczyny, a ćwiczycie coś w ciąży? Ja I trymestr odpuściłam, bo za bardzo się bałam że zaszkodzę i ograniczyłam się do spacerów. Ale za tydzień zaczynam II trymestr i już bym chciała zacząć. Chciałam chodzić na zajęcia grupowe, ale jedyne jakie znalazłam w swoim mieście są we wtorki w godzinach pracy i jakoś sobie nie wyobrażam wychodzić w trakcie i potem te godziny odrabiać. Myślałam, żeby ćwiczyć jogę dla ciężarnych w domu z filmikami na youtube. Sporo tego jest. Macie coś konkretnego do polecenia?
W pierwszej ciąży byłam na grupie u położnej Izabeli Dembinskiej i ona ma super ćwiczenia,webinary, grupę gdzie można napisać
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Wspaniale!🥰alta marea wrote:Witajcie, ja też już po prenatalnych, matko jakie to długie to usg. Wszystko u nas super, NT 0,9, reszta markerów też w normie, wszystkie organy wykształcone prawidłowo do wyłapania na ten etap ciąży. Czy u was na prenatalnych sprawdzali już pod kątem rozszczepu kręgosłupa? Ja mam w opisie ze jeszcze niemożliwe do oszacowania.
Bobo 6,5 cm i na chwilę się nie zatrzymuje, cały czas w podskokach. Pierwszy raz słyszałam serduszko ❤️
Biochemii (PAPP-a i beta) gdzie mieszkam nie wykonuje się już od lat jak sie okazuje bo rozjezdza wyniki 🫠 czekamy tylko jeszcze na wynik NIFTY i moze nareszcie zaczniemy cieszyć się tą ciążą! Wielka ulga po dzis.
Termin potwierdzony na 26.03
Właśnie kiedyś czytałam, że w wielu krajach nie robi się pappy
A Ty w jakim kraju żyjesz? -
Kasiastaraczka wrote:Wspaniale!🥰
Właśnie kiedyś czytałam, że w wielu krajach nie robi się pappy
A Ty w jakim kraju żyjesz?
Mieszkam w Niemczech 😉 sporo zalezy od lekarzy, ale te duze centra badan prenatalnych o wysokich kwalifikacjach w ogole juz tego nie robia podobno. Lepiej , bo mi biochemia w pierwsszej ciazy doprowadzila do amniopunkcji, tyle stresu tam bylo niepotrzebnego, mimo idealnego USG. -
alta marea wrote:Mieszkam w Niemczech 😉 sporo zalezy od lekarzy, ale te duze centra badan prenatalnych o wysokich kwalifikacjach w ogole juz tego nie robia podobno. Lepiej , bo mi biochemia w pierwsszej ciazy doprowadzila do amniopunkcji, tyle stresu tam bylo niepotrzebnego, mimo idealnego USG.
To bardzo ciekawa informacja. Ja właśnie odebrałam wyniki. Wszystkie ryzyka niziutkie. Ale oczy przecieram ze zdumienia, jak podskoczyły te ryzyka chyba tylko ze względu na mój wiek - a minęly tylko ponad 2 lata od poprzedniej ciąży. Jestem zdrowa więc nie widzę innych czynników.
aleksaa lubi tę wiadomość
-
Czy Wy też maciw cos takiego, że czujecie sie zmarznięte ja ostatnio mniej wiecej po poludniu robi mi się tak zimno nie wiem czemu w sumie poubierana jestem w grube skarpety spodnie i bluze a czuje jakby była zima
chociaż te objawy sa zdecydowaniw lwpsze niz mdłości i wymioty.
-
Stopy mi bardzo marzną a ja nigdy nie chodziłam w skarpetach po domu aninkapciach bo mnie w stopy parzyły 🤣🤣ZOSIA88 wrote:Czy Wy też maciw cos takiego, że czujecie sie zmarznięte ja ostatnio mniej wiecej po poludniu robi mi się tak zimno nie wiem czemu w sumie poubierana jestem w grube skarpety spodnie i bluze a czuje jakby była zima
chociaż te objawy sa zdecydowaniw lwpsze niz mdłości i wymioty.