Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ZOSIA88 wrote:Czy Wy też maciw cos takiego, że czujecie sie zmarznięte ja ostatnio mniej wiecej po poludniu robi mi się tak zimno nie wiem czemu w sumie poubierana jestem w grube skarpety spodnie i bluze a czuje jakby była zima
chociaż te objawy sa zdecydowaniw lwpsze niz mdłości i wymioty.
Mi też czasem wieczorami jest tak zimno, ale gorąca herbatka ratuje sytuacje 😃 -
Cześć Dziewczyny, mi dziś oficjalnie stuknęła 35tka🤣😁 moja przyjaciólka zrobiła mi prezent i urodziła dziś zdrową córkę 😁 co za dzień 🥳
Gratuluję pięknych wizyt prenatalnych ❤️ ja nadal czekam na wyniki pappy, od 8 września...
Sagi, Kokosq, Kasiastaraczka, bambusek-94, Kłębuszek, Daga121222, Katt, M_onia, aleksaa, AneY lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć
⏳21.10 - wizyta usg
⏳14.10 - połówkowe

-
Dżozu wrote:Cześć Dziewczyny, mi dziś oficjalnie stuknęła 35tka🤣😁 moja przyjaciólka zrobiła mi prezent i urodziła dziś zdrową córkę 😁 co za dzień 🥳
Gratuluję pięknych wizyt prenatalnych ❤️ ja nadal czekam na wyniki pappy, od 8 września...
Wszystkiego najlepszego ☺️
I ja czekam na wyniki, mam nadzieję,że zdążą się pojawić do przyszłego czwartku i wizyty u prowadzącej 😅
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego 🥰🎂Dżozu wrote:Cześć Dziewczyny, mi dziś oficjalnie stuknęła 35tka🤣😁 moja przyjaciólka zrobiła mi prezent i urodziła dziś zdrową córkę 😁 co za dzień 🥳
Dżozu lubi tę wiadomość
-
@Dżozu najlepsze życzenia w dniu urodzin ☺️🥳 oby czas oczekiwania na wyniki odpłacił samymi niskimi ryzykami 🙂
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Tymczasem ja po wizycie u prowadzącego, bobas ma 5cm a serduszko bije 166 uderzeń na minutę. Z CRL wychodzi 11+5. Lekarz pomierzył wszystkie parametry jak na prenatalnych i mówi że wszystko wygląda super także już mniej się stresuję poniedziałkowymi badaniami 🙂

serwis upload
Kasiastaraczka, Katt, Daga121222, Sagi, Ronnie, Natalia_2204, Kłębuszek, POPROTKA, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@Kokosq cudownie 😍 teraz kciuki za badania, ale na pewno wszystko będzie dobrze ☺️✊🏻
@Hope mam nadzieję, że jutrzejsze prenatalne Cię uspokoją 💚
@Alta marea cieszę się, że z dzidziusiem wszystko dobrze!
@Zosia zdecydowanie! Ale nie wiem czy to dlatego, że na dworze zrobiło się chłodniej, czy coś innego. Ale też cały czas mi zimno 🫣
@Dzozu wszystkiego najlepszego! 🥰🥳
@Bambusek ale cudowne zdjęcie 😍
Kokosq, bambusek-94, Dżozu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Miałam dziś prenatalne, ryzyka określone jako niskie, przezierność karkowa git, kość nosowa jest, żołądek, rączki, nóżki, mały - poprawnie jak na ten temat funkcjonujący - kosmita. Zapytałam się o przewidywania co do płci to pan doktor stwierdził że za wcześnie na takie rozmowy, pomyślimy za dwa miesiące. Mąż stwierdził że na NFZ to taka usługa, w pierwszej ciąży prywatnie wiedzieliśmy od razu 😂
Trochę się nie odzywałam ale ostatnio mi ciężko, młody ma jakiś gorszy okres, dodatkowo siadły mi plecy, ale w pierwszej ciąży na tym etapie było podobnie. W związku z tym w naszym małżeństwie pojawiała się ONA, do łóżka zaprosił ją mój mąż, ściągnął ją z najdalszej części szafy - poduszka ciążowa ratuje moje plecy ❤️ jest trochę ciasno jak młody ma ciężką noc i potrzebuje się przytulać ale nadal większość nocy to jest luksus.
Sagi, Kasiastaraczka, Daga121222, bambusek-94, Kokosq, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Cześć Dziewczyny, mi dziś oficjalnie stuknęła 35tka🤣😁 moja przyjaciólka zrobiła mi prezent i urodziła dziś zdrową córkę 😁 co za dzień 🥳
Wszystkiego najlepszego!
Może warto odezwać się do laboratorium? Ja krew miałam pobieraną co prawda w szpitalu ale w poniedziałek a na dziś już były wyniki na wizytę.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Katt wrote:Miałam dziś prenatalne, ryzyka określone jako niskie, przezierność karkowa git, kość nosowa jest, żołądek, rączki, nóżki, mały - poprawnie jak na ten temat funkcjonujący - kosmita. Zapytałam się o przewidywania co do płci to pan doktor stwierdził że za wcześnie na takie rozmowy, pomyślimy za dwa miesiące. Mąż stwierdził że na NFZ to taka usługa, w pierwszej ciąży prywatnie wiedzieliśmy od razu 😂
Trochę się nie odzywałam ale ostatnio mi ciężko, młody ma jakiś gorszy okres, dodatkowo siadły mi plecy, ale w pierwszej ciąży na tym etapie było podobnie. W związku z tym w naszym małżeństwie pojawiała się ONA, do łóżka zaprosił ją mój mąż, ściągnął ją z najdalszej części szafy - poduszka ciążowa ratuje moje plecy ❤️ jest trochę ciasno jak młody ma ciężką noc i potrzebuje się przytulać ale nadal większość nocy to jest luksus.
Jak już jesteśmy przy temacie poduszek ciążowych to macie coś dobrego do polecenia? Przymierzam się do zakupu ale wczoraj jak czytałam opinie to w większości z nich było napisane, że poduszka ubiła się już po miesiącu stosowania 😒 i tak się zastanawiam czy, żeby trafić na dobrą trzeba wydać ze 300zł czy jednak w tańszej kwocie też da się znaleźć coś fajnego. Bo 300zł trochę szkoda mi dać z tego względu, że nigdy na takiej poduszce nie spałam i nie wiem czy w ogóle mi podpasuje. Jak macie jakieś polecajki to chętnie poczytam 😅
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Ronnie wrote:Jak już jesteśmy przy temacie poduszek ciążowych to macie coś dobrego do polecenia? Przymierzam się do zakupu ale wczoraj jak czytałam opinie to w większości z nich było napisane, że poduszka ubiła się już po miesiącu stosowania 😒 i tak się zastanawiam czy, żeby trafić na dobrą trzeba wydać ze 300zł czy jednak w tańszej kwocie też da się znaleźć coś fajnego. Bo 300zł trochę szkoda mi dać z tego względu, że nigdy na takiej poduszce nie spałam i nie wiem czy w ogóle mi podpasuje. Jak macie jakieś polecajki to chętnie poczytam 😅
Ja mam z Poofi czyli właśnie taką za 300zl, co prawda teraz jest jakaś promocja więc wychodzi trochę taniej. Nie wiem czy bym sama ją kupiła że względu na cenę ale to był składkowy prezent na urodziny, w pierwszej kolejności byłam nieprzekonana ale z perspektywy czasu to chyba najlepszy prezent urodzinowy jaki dostałam 😆 Jak musiałam spać dwie noce przed porodem w szpitalu bez niej to dopiero wtedy uświadomiłam sobie jak bardzo jej potrzebowałam. Co do ubijania to w pierwszej ciąży spałam z nią od +/- 18 tygodnia, teraz ją wyciągnęłam z pokrowca i uważam że trzyma się dość dobrze
Ronnie lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że po prenatalnych wszystko dobrze ❤️Katt wrote:Miałam dziś prenatalne, ryzyka określone jako niskie, przezierność karkowa git, kość nosowa jest, żołądek, rączki, nóżki, mały - poprawnie jak na ten temat funkcjonujący - kosmita. Zapytałam się o przewidywania co do płci to pan doktor stwierdził że za wcześnie na takie rozmowy, pomyślimy za dwa miesiące. Mąż stwierdził że na NFZ to taka usługa, w pierwszej ciąży prywatnie wiedzieliśmy od razu 😂
Wydaje mi się, że lekarze na tym etapie nie chcą wprowadzić w błąd 🫣 bo my właśnie też nie wiemy i jestem zawiedziona jak słyszę, że inni wiedzieli lub wiedzą 🤭 no ale trzeba cierpliwie czekać 🥰
Też zaczyna mieć problem z plecami… ale ja nawet jak niebyłym w ciąży to je miałam, ale mam wrażenie, że zaczyna się to nasilać. Mój mąż wróci z delegacji to pomyślimy o poduszce dla mnie👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Ronnie wrote:Jak już jesteśmy przy temacie poduszek ciążowych to macie coś dobrego do polecenia? Przymierzam się do zakupu ale wczoraj jak czytałam opinie to w większości z nich było napisane, że poduszka ubiła się już po miesiącu stosowania 😒 i tak się zastanawiam czy, żeby trafić na dobrą trzeba wydać ze 300zł czy jednak w tańszej kwocie też da się znaleźć coś fajnego. Bo 300zł trochę szkoda mi dać z tego względu, że nigdy na takiej poduszce nie spałam i nie wiem czy w ogóle mi podpasuje. Jak macie jakieś polecajki to chętnie poczytam 😅
I ja mam właśnie tą z Poofi z pierwszej ciąży i uważam,że był to jeden z najlepszych ciążowych wydatków, jak wychodziłam z łóżka to mąż mi ją zawsze podkradał bo też uwielbiał na niej spać 😃 Po 1 ciąży absolutnie nic się z nią nie stało i jest taka jak była, teraz znowu czeka na swoj czas ☺️ Wydaje mi się, że dla komfortu w nocy naprawdę warto wydać te pieniądze.
I popieram, jak się śpi w szpitalu bez niej to czuć różnicę, ja się całą noc przed porodem to wierciłam z boku na bok bo było tak niewygodnie 😅
Ronnie lubi tę wiadomość
-
Hej
ja dzisiaj lekko niemiły poranek… ostatnio męczą mnie też zaparcia i tak było wczoraj wieczorem… dopiero dzisiaj rano udało mi się wypróżnić i niestety zobaczyłam kapkę krwi w śluzie. Sprawdzałam papierem czy to z pochwy, ale papier czysty. Godzinę później przy sikaniu też czysto. Napisałam do mojej prowadzącej i wygląda to na krew z odbytu. Ale co przeżyłam strachu to moje. Jeśli się powtórzy mamy jechać na izbę przyjęć, a ja mam pić siemię lniane, zacząć brać probiotyk i nie doprowadzać do zaparć. Dziewczyny bierzecie jakieś probiotyki? Możecie coś polecić? Wizyta zostanie przyspieszona teraz na poniedziałek, bo nie dam rady wytrzymać tygodnia 🫣
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
@M_onia mnie też męczą zaparcia i wzdęcia i też zdarzyło mi się zobaczyć krew na papierze po wypróżnieniu. Probiotyk rozumiem że na wsparcie pracy jelit? Może mi też by się przydało. A o siemię nie pomyślałam a mam w domu cały słoik jako środek nawilżający na gardło 🙂
@Kasiastaraczka możesz mi wpisać kolejną wizytę kontrolną na 15.10. Termin porodu wczoraj wyznaczyli mi na 03.04 ale jeszcze zobaczymy o w poniedziałek powie pani dr na prenatalnych 🙂
M_onia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:@M_onia mnie też męczą zaparcia i wzdęcia i też zdarzyło mi się zobaczyć krew na papierze po wypróżnieniu. Probiotyk rozumiem że na wsparcie pracy jelit? Może mi też by się przydało. A o siemię nie pomyślałam a mam w domu cały słoik jako środek nawilżający na gardło 🙂
@Kasiastaraczka możesz mi wpisać kolejną wizytę kontrolną na 15.10. Termin porodu wczoraj wyznaczyli mi na 03.04 ale jeszcze zobaczymy o w poniedziałek powie pani dr na prenatalnych 🙂
Dokładnie tak, na wsparcie pracy jelit i tak samo siemię lniane. Ja też o nim nie pomyślałam, a mam całe pudełeczko. Właśnie czekam aż ostygnie ten kleik.
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Ja też zaczęłam pić siemie bo żelazo mam wrażenie jeszcze bardziej spowalnia mi jelita. Do tego mam bóle głowy co kilka dni. Ginekolog mi powiedział że dopóki hemoglobina się nie unormuje tak będzie
-
Ja pamiętam, że kiedyś piłam siemię lniane ale na włosy bo też ponoć fajnie działa od środka to dolewałam sobie odrobinę soku malinowego żeby łatwiej było to wypić, bo niestety ale ten „glutek” był dla mnie nie do przełknięcia bez niczego 😅
-
Monia, kiedyś ktoś na tym forum polecił kiwi na zaparcia i to jest naprawdę skuteczne. Nie wiem co takiego jest w tym owocku, ale pomaga. Czasami błonnik może jeszcze bardziej nas zapierać, więc jeśli Ci nie pomoże, polecam kiwi na pusty żołądek 😊
I jesli pijesz kawę, to wiadomo - też popędza
M_onia, Dżozu lubią tę wiadomość