Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłębuszek wrote:A już jest podejrzenie co do płci? A może wolisz niespodziankę? 🙃
Pani doktor nic nie mówiła a ja nie pytałam 🙂Kolejne USG u prowadzącego mam za 3 tygodnie i to też chyba jeszcze może być za wcześnie. Ale chyba chce wiedzieć od razu jak lekarz coś zobaczy. Mąż ma jeździć od kolejnego razu ze mną na USG więc będziemy mieć gender reveal przy monitorze 😅Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:Pani doktor nic nie mówiła a ja nie pytałam 🙂Kolejne USG u prowadzącego mam za 3 tygodnie i to też chyba jeszcze może być za wcześnie. Ale chyba chce wiedzieć od razu jak lekarz coś zobaczy. Mąż ma jeździć od kolejnego razu ze mną na USG więc będziemy mieć gender reveal przy monitorze 😅👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ czekamy na córeczkę 💖
20.10 ➡️ połówkowe
-
Przyszły koszule nocne z francis and henry. Nie żałuję ani złotówki. Milutkie i super skrojone. Wzięłam dwie z krótkim rękawem i rozważam jeszcze dokupienie z długim. Test karmienia piersią też przeszły. Są elastyczne
Wczoraj spędziliśmy dzień dość aktywnie, już o 8 rano byliśmy na placu zabaw i w parku. Strasznie mnie potem bolał kręgosłup, ale niczego nie żałuję.
Dzisiaj, póki co, leniuchujemy. Zimno jest. Oglądamy Reksia, rosół się robi. Ale cos zaraz będę musiała wymyślić, żeby małemu szajba nie odbiła od telewizoraKasiastaraczka, bambusek-94, ZOSIA88, Aliana, _Hope lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:A masz jakieś podejrzenie co do płci? Jakieś przeczucia? 😃
Ja nie jestem obiektywna w moich przeczuciach, bo marzy mi się córeczka 🩷 Ale jak to mówią, co ma być to będzie 😉Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja miałam przeczucie, że będzie chłopak, mimo że marzyła mi się dziewczynka. I jest dziewczynka 🩷
Zgadza się to też z kalendarzem chińskim. A co wam mówi? Sprawdziło się u tych z was które już znają płeć?bambusek-94, CaroOline lubią tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
Kłębuszek wrote:Ja miałam przeczucie, że będzie chłopak, mimo że marzyła mi się dziewczynka. I jest dziewczynka 🩷
Zgadza się to też z kalendarzem chińskim. A co wam mówi? Sprawdziło się u tych z was które już znają płeć?Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Kłębuszek wrote:Ja miałam przeczucie, że będzie chłopak, mimo że marzyła mi się dziewczynka. I jest dziewczynka 🩷
Zgadza się to też z kalendarzem chińskim. A co wam mówi? Sprawdziło się u tych z was które już znają płeć?
Tak, w obu ciążach -
Zgadza się to też z kalendarzem chińskim. A co wam mówi? Sprawdziło się u tych z was które już znają płeć?
Mam nadzieję, że u mnie przeczucia tez sie nie sprawdza. Mąż chcialby chlopaka,mi w sumie wszystko jedno, ale cały czas mam wrażenie że jednak dziewczynka, ale nie potrafię w żaden sposób uzasadnić, poprostu tak mi się wydajeDżozu lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Ja miałam przeczucie, że będzie druga dziewczynka, bo czuję się identycznie jak w pierwszej ciąży, kalendarz mówi, że też dziewczynka a na prenatalnych Pani powiedziała, że na 70% chłopak, ale żeby jeszcze się do tego nie przywiązywać 🙈 -
Moderator Forum wrote:Drogie Użytkowniczki,
Chcemy Was przeprosić za ostatnie „eksperymenty” z reklamami, które pojawiły się na forum. Dostaliśmy od Was wiele sygnałów, że były one zbyt uciążliwe – dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i za szczerość.
Rzeczywiście, nasz partner reklamowy trochę przesadził z liczbą i formatami reklam, co mocno zaburzyło komfort korzystania z forum. Już to naprawiliśmy: część reklam została wyłączona, a pozostałe optymalizujemy tak, aby nie przeszkadzały Wam w korzystaniu z OvuFriend.
Reklamy są dla nas ważnym źródłem utrzymania – dzięki nim możemy nadal oferować Wam darmowe usługi i rozwijać forum, ale absolutnie nie chcemy, żeby odbywało się to kosztem Waszej wygody.
Obiecujemy, że będziemy pilnować tego lepiej i dbać o to, aby reklamy były w tle, a nie na pierwszym planie. Przypominamy też, że użytkowniczki z abonamentem Premium korzystają z forum i aplikacji całkowicie bez reklam.
Dziękujemy za Wasze zrozumienie i wsparcie 💙
Zespół OvuFriend -
Gratuluje dobrych wyników badań prenatalnych Dziewczyny 🥰🥰🥰
Ja dziś byłam na wizycie, wszystko u Dzidzi ok, serduszko bije, ale tak poskładał nogi, że płeć nadal nie znana 🤣 następna szansa dopiero za miesiąc... nie doczekamy się, chciałabym już wiedzieć.
Dostalam też wiadomość (w końcu), że wyniki Pappa są dobre 🥳🥳 jestem super szczęśliwa, nie mam ich co prawda przed sobą, musze jechać do innego miasta je odebrać, więc dokladnie Wam nie napiszę co tam wyszło. Ale chyba w tym wypadku nie ma sensu robić żadnych Sanco i Nifty?
Umówiłam się też na 2gie prenatalne - 14 listopada, @Kasiastaraczka możesz mi wpisać w kalendarzu 🥰Sagi, bambusek-94, MMM123, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
-
Ja jutro rano muszę jechać na skorygowanie ryzyka o wyniki pappy, ale jestem zupełnie spokojna, mój prowadzący patrzył na to i mówił że będą wszystkie niskie
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Przyszły ubranka! Po pracy wrzucę fotkę. Są śliczne, ale... nie jestem przekonana do body kopertowych. To zapięcie jest strasznie ciężkie. Teraz mam problem, żeby je rozpiąć, a potem zapiąć, bo tyle siły muszę w to włożyć, mąż tak samo, a co dopiero jak tam dziecko będzie. Macie jakieś doświadczenie, czy to się wyrobi? Jak nie to chyba niestety będę musiała oddać... 😢
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
Kłębuszek wrote:Przyszły ubranka! Po pracy wrzucę fotkę. Są śliczne, ale... nie jestem przekonana do body kopertowych. To zapięcie jest strasznie ciężkie. Teraz mam problem, żeby je rozpiąć, a potem zapiąć, bo tyle siły muszę w to włożyć, mąż tak samo, a co dopiero jak tam dziecko będzie. Macie jakieś doświadczenie, czy to się wyrobi? Jak nie to chyba niestety będę musiała oddać... 😢
Raz mi się zdarzyły super mocne napy w jakimś bodziaku, jak już mały był starszy. Normalnie nie trzeba się siłować. -
Kłębuszek wrote:Przyszły ubranka! Po pracy wrzucę fotkę. Są śliczne, ale... nie jestem przekonana do body kopertowych. To zapięcie jest strasznie ciężkie. Teraz mam problem, żeby je rozpiąć, a potem zapiąć, bo tyle siły muszę w to włożyć, mąż tak samo, a co dopiero jak tam dziecko będzie. Macie jakieś doświadczenie, czy to się wyrobi? Jak nie to chyba niestety będę musiała oddać... 😢
-
Dziewczyny jestem po prenatalnych, według usg wszystko jest prawidłowo, jeszcze wiadomo czekamy na pappę ale docent powiedziała że jeśli sanco wyszło dobrze to jest tylko formalności. Potwierdziła dziewczynkę 🩷 Niunia ma już 6.45 cm, FHR 148 bpm
CaroOline, Kłębuszek, bambusek-94, Jednorożec89, Sagi, Kasiastaraczka, Dżozu, _Hope lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
-
Ja mam wizytę jutro i mam nadzieje ze doktorek potwierdzi płeć z prenatalnych 😇
Byłam dziś na badaniach krwi i dałam też mocz ale na własną rękę bo przez 14 tygodni miałam tylko raz badania ... a nie ukrywam że jednak się przejęłam tym że wyszły mi bakterie w moczu a doktorek powiedział że źle pobrana próbka.. Więc dziś pisioche wymylam i ładnie nazbierałam do kubeczka 😇 czekam na wyniki ...
Jutro mu chyba przypomnę jak się wypisuje skierowania na badania 🤣
Co do kalendarza chinskiego to u nas z synem się sprawdziło i teraz pokazuje na dziewczynke też by się zgadzało no ale lekarz z prenatalnych nie zagladal między nogi a popatrzył na ten guzek płciowy więc mam nadzieję se jutro się dowiem ..
Wymyłam wyciskarkę wolnoobrotową i zamierzam robić soki bo mamy tyle jabłek że się gałęzie uginają 🤯🙆♀️
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w piątek ogłosimy płeć i niemoge się doczekać reakcji moich bliskich jeśli potwierdzi się dziewczynka ❤️
Co do bodziakow to ja strasznie nie lubiłam tych na zamek bo ciągle nam małego w brodę obdzierały ... Więc lubiłam bardzo te na napy ..
Bardzo ważne dziewczyny , prawdopodobnie czuje już ruchy 🤔
Jak by muśnięcie gumką z ołówka takie kulwitki czuje i nie chce się wygłupić jutro przed lekarzem ale jestem niemal pewna że to to ... to druga ciąża
Zazwyczaj jak jestem na półleżąco lub jak leżę na lewym boku . To 14 tydzień czy któraś też tak ma ? Jelita raczej to nie mogą być bo czuje to z przodu brzucha nad Andzią
Co myślicie?alta marea, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
CaroOline wrote:Ja mam wizytę jutro i mam nadzieje ze doktorek potwierdzi płeć z prenatalnych 😇
Byłam dziś na badaniach krwi i dałam też mocz ale na własną rękę bo przez 14 tygodni miałam tylko raz badania ... a nie ukrywam że jednak się przejęłam tym że wyszły mi bakterie w moczu a doktorek powiedział że źle pobrana próbka.. Więc dziś pisioche wymylam i ładnie nazbierałam do kubeczka 😇 czekam na wyniki ...
Jutro mu chyba przypomnę jak się wypisuje skierowania na badania 🤣
Co do kalendarza chinskiego to u nas z synem się sprawdziło i teraz pokazuje na dziewczynke też by się zgadzało no ale lekarz z prenatalnych nie zagladal między nogi a popatrzył na ten guzek płciowy więc mam nadzieję se jutro się dowiem ..
Wymyłam wyciskarkę wolnoobrotową i zamierzam robić soki bo mamy tyle jabłek że się gałęzie uginają 🤯🙆♀️
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w piątek ogłosimy płeć i niemoge się doczekać reakcji moich bliskich jeśli potwierdzi się dziewczynka ❤️
Co do bodziakow to ja strasznie nie lubiłam tych na zamek bo ciągle nam małego w brodę obdzierały ... Więc lubiłam bardzo te na napy ..
Bardzo ważne dziewczyny , prawdopodobnie czuje już ruchy 🤔
Jak by muśnięcie gumką z ołówka takie kulwitki czuje i nie chce się wygłupić jutro przed lekarzem ale jestem niemal pewna że to to ... to druga ciąża
Zazwyczaj jak jestem na półleżąco lub jak leżę na lewym boku . To 14 tydzień czy któraś też tak ma ? Jelita raczej to nie mogą być bo czuje to z przodu brzucha nad Andzią
Co myślicie?
Dowiedziałam się na prenatalnych ze to nie możliwe na tym etapie i lekarz miał rację bo do dzisiaj raczej nie czuje dziecka chociaż wczoraj przed snem dwa razy miałam wrażenie zbliżone do tego które pamiętam z poprzednich ciąż, ale żeby mieć pewność muszę jeszcze poczekać -
Dzisiaj sobie pospałam fajnie chłodno się zrobiło zaczęlam lubić taką pogodę i ogólnie jesień ale łapie straszne dołki czy Wy też tak miałyście z 2 dzieckiem nie wiem o co chodzi bo jak moja córka miała 2 lataka to jeszcze chciałam mieć 2 dziecko a z biegiem czasu coraz mniej chciałam jak sie dowiedziałam o ciąży to wręcz bylam smutna zamiast się cieszyć. To jest straszne co pisze ale mam takie uczucia, że powinnam mieć tylko jedno dziecko jesteśmy z męzem sami nie mam teściów ani mamy tylko ojca który jest starszy i już na pomoc nie możemy liczyć z jego strony. Przykro mi się też robi jak pomyśle że na córkę będe mieć mniej czasu.
-
ZOSIA88 wrote:Dzisiaj sobie pospałam fajnie chłodno się zrobiło zaczęlam lubić taką pogodę i ogólnie jesień ale łapie straszne dołki czy Wy też tak miałyście z 2 dzieckiem nie wiem o co chodzi bo jak moja córka miała 2 lataka to jeszcze chciałam mieć 2 dziecko a z biegiem czasu coraz mniej chciałam jak sie dowiedziałam o ciąży to wręcz bylam smutna zamiast się cieszyć. To jest straszne co pisze ale mam takie uczucia, że powinnam mieć tylko jedno dziecko jesteśmy z męzem sami nie mam teściów ani mamy tylko ojca który jest starszy i już na pomoc nie możemy liczyć z jego strony. Przykro mi się też robi jak pomyśle że na córkę będe mieć mniej czasu.
Głowa do góry wszystko będzie dobrze, jestem pewna że sobie poradzisz ☺️ a drugi maluszek jak podrośnie to będą sie z córką bawić razem i Ciebie to troszkę odciąży. U nas córce widać, że bardzo doskwiera brak rodzeństwa a bardzo lubi dzieci, niestety nikogo do zabawy w pobliżu nie ma, wiadomo są dzieci znajomych ale to przyjadą raz na jakiś czas a tak to maluchy będą miały siebie ☺️