Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Gratuluję drugiej ciąży 🥰
Kiedy będziesz miała pierwszą wizytę?
Ile lat ma Twoje pierwsze dziecko?
Córcia ma już prawie 20 miesięcy, pierwsza wizyta za tydzień.
W pierwszej ciąży nie miałam zadnych cofek, zwrotów, zawrotów głowy itp. Pojawiły się tylko objawy jak przy zespole cieśni. W nocy to momentami spać nie mogłam tak bolało.
Teraz póki co to nie narzekam, mam nadzieję że też nie będę miała tych dolegliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 08:21
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Cześć 😊 miło mi do Was dołączyć.
Jestem na samym początku drugiej ciąży. Wizytę mam 7 sierpnia. Termin z OM to 22 marca, ale myślę, że znowu będzie wcześniej.
Poprzednim razem ciąża była tydzień starsza, no i planowe cc w 39+0, więc rodziłam dwa tygodnie przed terminem z miesiączki.
U mnie od samego początku są takie same objawy, jak poprzednio. Bolą mnie piersi, łatwo łapie zadyszkę, boli mnie podbrzusze. Na szczęście jeszcze jest za wcześnie na najbardziej uciążliwe objawy.
Teraz jestem dodatkowo emocjonalna, bo martwię się, jak sobie poradzę z dwójką maluchów 🥺
Kasiu, jak załatwiasz kwestię L4 od razu po wizycie? Przerywasz wychowawczy w porozumieniu z pracodawcą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 09:14
Kasiastaraczka, Daisy1 lubią tę wiadomość
-
Hej, mam nadzieję, że dziś do Was dołączę.. spuściłam dziś krew na drugą betę, na tsh i progesteron, okropnie się stresuję, bo to pierwsza moja ciąża, pierwsze 2 kreski, które ujrzałam po 1,5 roku starań. Plus cały ten cykl nie był idealny na zachodzenie w ciążę, słaby prog 7dpo tylko 5,8, ale wystrzelił na 13. Od dziś być moze zacznę aplikowac progesteron cyclogest
Cyce nadal bolą, okresu nie ma, więc chyba nadal coś tam sie dzieje..Ronnie, Kasiastaraczka, Bergamotka94, Daisy1, Sagi lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
To ja też mam nadzieję że dołączę. Termin wstępnie z dnia owulacji wychodzi na 20.03. Jestem właśnie po pobraniu 3 bety🤞. W środę zagadam w pracy o usg może już będzie kropek 🥹 u mnie objawy zerowe wręcz na początku przed testem miałam posmak metalu w ustach tak na końcu języka ale to mija i wraca czasem pojawiają się bóle jak na miesiączek i sutki bez stanika bolą ale tak to jakbym nie testowała to mogłabym dalej żyć w nieświadomości. Przy pierwszy nie miałam nudności tylko zmęczenie. Pomijając że w tamtej ciąży dopadło mnie wszystko co mogło od cukrzycy,nadciśnienia, stan przedrzucawkowy, złe wyniki pierwszych prenatalnych liczę teraz na spokojna ciążę 😅
Kasiastaraczka, Daisy1, Sagi lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹 -
Go0cha wrote:Córcia ma już prawie 20 miesięcy, pierwsza wizyta za tydzień.
W pierwszej ciąży nie miałam zadnych cofek, zwrotów, zawrotów głowy itp. Pojawiły się tylko objawy jak przy zespole cieśni. W nocy to momentami spać nie mogłam tak bolało.
Teraz póki co to nie narzekam, mam nadzieję że też nie będę miała tych dolegliwości
Chodzi do zlobka czy w domku jesteście?
Wizytę wpisać na 21? -
Sagi wrote:Cześć 😊 miło mi do Was dołączyć.
Jestem na samym początku drugiej ciąży. Wizytę mam 7 sierpnia. Termin z OM to 22 marca, ale myślę, że znowu będzie wcześniej.
Poprzednim razem ciąża była tydzień starsza, no i planowe cc w 39+0, więc rodziłam dwa tygodnie przed terminem z miesiączki.
U mnie od samego początku są takie same objawy, jak poprzednio. Bolą mnie piersi, łatwo łapie zadyszkę, boli mnie podbrzusze. Na szczęście jeszcze jest za wcześnie na najbardziej uciążliwe objawy.
Teraz jestem dodatkowo emocjonalna, bo martwię się, jak sobie poradzę z dwójką maluchów 🥺
Kasiu, jak załatwiasz kwestię L4 od razu po wizycie? Przerywasz wychowawczy w porozumieniu z pracodawcą?
Gratuluję drugiej ciąży 🥰 pierwszą cc z jakiego powodu miałaś? Teraz też cc będzie?
Mój mąż ma urodziny 22 marca 😁
Oo ja też z objawów mam zadyszkę
Też masz dziecko z końca roku 23? 🙂 Chodzi do żłobka?
Na pewno dasz sobie świetnie radę 💗
Dzwoniłam w piątek do kadr, powinno się udać z przerwaniem w porozumieniu z pracodawcą, napisałam oficjalne pismo i czekam na odpowiedź
Zwolnienie będę miała od lekarza,u którego prowadziłam 2 poprzednie ciążeSagi lubi tę wiadomość
-
Dżozu wrote:Hej, mam nadzieję, że dziś do Was dołączę.. spuściłam dziś krew na drugą betę, na tsh i progesteron, okropnie się stresuję, bo to pierwsza moja ciąża, pierwsze 2 kreski, które ujrzałam po 1,5 roku starań. Plus cały ten cykl nie był idealny na zachodzenie w ciążę, słaby prog 7dpo tylko 5,8, ale wystrzelił na 13. Od dziś być moze zacznę aplikowac progesteron cyclogest
Cyce nadal bolą, okresu nie ma, więc chyba nadal coś tam sie dzieje..
Daj znać jak wynikiDżozu lubi tę wiadomość
-
Monini15 wrote:To ja też mam nadzieję że dołączę. Termin wstępnie z dnia owulacji wychodzi na 20.03. Jestem właśnie po pobraniu 3 bety🤞. W środę zagadam w pracy o usg może już będzie kropek 🥹 u mnie objawy zerowe wręcz na początku przed testem miałam posmak metalu w ustach tak na końcu języka ale to mija i wraca czasem pojawiają się bóle jak na miesiączek i sutki bez stanika bolą ale tak to jakbym nie testowała to mogłabym dalej żyć w nieświadomości. Przy pierwszy nie miałam nudności tylko zmęczenie. Pomijając że w tamtej ciąży dopadło mnie wszystko co mogło od cukrzycy,nadciśnienia, stan przedrzucawkowy, złe wyniki pierwszych prenatalnych liczę teraz na spokojna ciążę 😅
Pracujesz w przychodni/ szpitalu, że możesz w pracy zrobić USG? 😁
Oj,to teraz życzę spokojnej, nudnej,bezproblemowej ciąży 💗 -
Kasiastaraczka wrote:Hej🙂
Gratuluję drugiej ciąży 🥰 pierwszą cc z jakiego powodu miałaś? Teraz też cc będzie?
Mój mąż ma urodziny 22 marca 😁
Oo ja też z objawów mam zadyszkę
Też masz dziecko z końca roku 23? 🙂 Chodzi do żłobka?
Na pewno dasz sobie świetnie radę 💗
Dzwoniłam w piątek do kadr, powinno się udać z przerwaniem w porozumieniu z pracodawcą, napisałam oficjalne pismo i czekam na odpowiedź
Zwolnienie będę miała od lekarza,u którego prowadziłam 2 poprzednie ciąże
To super, że możecie się po ludzku z pracodawcą dogadać 😊
U mnie cc było z powodu wąskiej miednicy. Myślę, że ponownie będzie cc.
Mam synka z października, „siedzę” z nim na wychowawczymMam nadzieję, że będę w stanie za nim nadążać.
Zrobiłam sobie suwaczek i wygląda trochę absurdalnie ten 4 tydzień - a pozytywny test miałam 8 dni temu… Człowiek się wcześnie dowiaduje, a potem musi czekać miesiąc na wizytę 🫣
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Zajrzałam z ciekawości na nowy wątek, i jak milo tu widzieć znajome niki!
Kasiastaraczka, sagi, Go0cha gratuluję dziewczyny!
Wszystko Wam na wątku życzę nudnych ciąż i zdrowych maluszkówWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 14:14
Kasiastaraczka, Sagi, NinaB lubią tę wiadomość
-
Sagi wrote:To super, że możecie się po ludzku z pracodawcą dogadać 😊
U mnie cc było z powodu wąskiej miednicy. Myślę, że ponownie będzie cc.
Mam synka z października, „siedzę” z nim na wychowawczymMam nadzieję, że będę w stanie za nim nadążać.
Zrobiłam sobie suwaczek i wygląda trochę absurdalnie ten 4 tydzień - a pozytywny test miałam 8 dni temu… Człowiek się wcześnie dowiaduje, a potem musi czekać miesiąc na wizytę 🫣
No to Twój synek będzie miał już 2,5 roku jak urodzi się drugie Bobo 😁
Taak, rzeczywiście wygląda to absurdalnie 🙃 szczególnie, że liczy się od 1 dcSagi lubi tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Zajrzałam z ciekawości na nowy wątek, i jak milo tu widzieć znajome niki!
Wszystko Wam na wątku życzę nudnych ciąż i zdrowych maluszków -
Hej, ja też się nieśmiało przywitam
termin z OM na 9.03, kolejne wizyty 18.07 luxmed po skierowania na badania a u prowadzącej 31.07.
Mam syna z 12/22, pierwsza ciąża w 2 cs, ale średnio się staraliśmy, 🥒 był tydzień przed owulacja i jakieś 3 dni po więc nie wiem skąd ta ciąża 😂 zero objawów, zero problemów. Myślałam, że z drugim pójdzie równie łatwo, ale niestety tym razem dopiero po 4cs były dwie kreski, a zanim miałam pierwsze USG, poroniłam w 6+2 / 5+2. Tak więc teraz podchodzę do tematu sceptycznie, ale widzę jaka fajna społeczność się tutaj tworzy i może razem z wami uda mi się zyskać trochę entuzjazmuAngela…, Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cześć Kobietki, to i ja nieśmiało przycupnę. U nas starania naturalne od poczatku 2024 roku. Straciliśmy maluszka w lutym tego roku, gdy czekalismy na magiczny II trymestr. Forum pomogło mi wtedy wyjść z czarnych myśli i zebrać siły na ponowne starania. Po stracie dołozylismy nowe suplementy i zdrową dietę. Zaskoczyło teraz w lipcu podczas długiego urlopu gdy odcięłam się od pracy (czytaj stresu), i rozruszałam ciało - na codzień mam pracę zdalną, siedziącą, ruchu bardzo znikoma ilość. Postanowilam tym razem cieszyć się każdym dniem, bez myślenia, że znów coś pójdzie źle. Bo inaczej być nie może.
Termin z apki to 17 marca, w sobotę 19go idę zrobić pierwsze usg 🥹✊️✊️Sagi, Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Angela… wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z wzdęciami? Ja czuję się cały czas taka pełna i jakby napęczniała 😅🙃👧🏼36
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Daisy, a który to dzień ciąży będzie w dniu Twojej wizyty?
Odwołałam dzisiaj wizytę u nowej ginekolog, którą miałam na koniec lipca. I chcę cierpliwie poczekać do tej sierpniowej u prowadzącego. Ale przyznam, że ciężko wytrzymać tyle czekania. -
eRKow. wrote:Zajrzałam z ciekawości na nowy wątek, i jak milo tu widzieć znajome niki!
Wszystko Wam na wątku życzę nudnych ciąż i zdrowych maluszków
Hej 😘 Miło Cię widzieć. Ale te dwa lata zleciały, co? -
Sagi wrote:Daisy, a który to dzień ciąży będzie w dniu Twojej wizyty?
Odwołałam dzisiaj wizytę u nowej ginekolog, którą miałam na koniec lipca. I chcę cierpliwie poczekać do tej sierpniowej u prowadzącego. Ale przyznam, że ciężko wytrzymać tyle czekania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:55
Sagi lubi tę wiadomość
👧🏼36
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
-
Kasiastaraczka wrote:Oo to jest z listopada 23? Mój młodszy syn jest z grudnia 23
Chodzi do zlobka czy w domku jesteście?
Wizytę wpisać na 21?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość