X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Go0cha Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Gratuluję drugiej ciąży 🥰
    Kiedy będziesz miała pierwszą wizytę?
    Ile lat ma Twoje pierwsze dziecko?

Córcia ma już prawie 20 miesięcy, pierwsza wizyta za tydzień.
    W pierwszej ciąży nie miałam zadnych cofek, zwrotów, zawrotów głowy itp. Pojawiły się tylko objawy jak przy zespole cieśni. W nocy to momentami spać nie mogłam tak bolało.
    Teraz póki co to nie narzekam, mam nadzieję że też nie będę miała tych dolegliwości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 08:21

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 miło mi do Was dołączyć.
    Jestem na samym początku drugiej ciąży. Wizytę mam 7 sierpnia. Termin z OM to 22 marca, ale myślę, że znowu będzie wcześniej.
    Poprzednim razem ciąża była tydzień starsza, no i planowe cc w 39+0, więc rodziłam dwa tygodnie przed terminem z miesiączki.
    U mnie od samego początku są takie same objawy, jak poprzednio. Bolą mnie piersi, łatwo łapie zadyszkę, boli mnie podbrzusze. Na szczęście jeszcze jest za wcześnie na najbardziej uciążliwe objawy.
    Teraz jestem dodatkowo emocjonalna, bo martwię się, jak sobie poradzę z dwójką maluchów 🥺

Kasiu, jak załatwiasz kwestię L4 od razu po wizycie? Przerywasz wychowawczy w porozumieniu z pracodawcą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 09:14

Kasiastaraczka, Daisy1 lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam nadzieję, że dziś do Was dołączę.. spuściłam dziś krew na drugą betę, na tsh i progesteron, okropnie się stresuję, bo to pierwsza moja ciąża, pierwsze 2 kreski, które ujrzałam po 1,5 roku starań. Plus cały ten cykl nie był idealny na zachodzenie w ciążę, słaby prog 7dpo tylko 5,8, ale wystrzelił na 13. Od dziś być moze zacznę aplikowac progesteron cyclogest
    Cyce nadal bolą, okresu nie ma, więc chyba nadal coś tam sie dzieje..

Ronnie, Kasiastaraczka, Bergamotka94, Daisy1, Sagi lubią tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też mam nadzieję że dołączę. Termin wstępnie z dnia owulacji wychodzi na 20.03. Jestem właśnie po pobraniu 3 bety🤞. W środę zagadam w pracy o usg może już będzie kropek 🥹 u mnie objawy zerowe wręcz na początku przed testem miałam posmak metalu w ustach tak na końcu języka ale to mija i wraca czasem pojawiają się bóle jak na miesiączek i sutki bez stanika bolą ale tak to jakbym nie testowała to mogłabym dalej żyć w nieświadomości. Przy pierwszy nie miałam nudności tylko zmęczenie. Pomijając że w tamtej ciąży dopadło mnie wszystko co mogło od cukrzycy,nadciśnienia, stan przedrzucawkowy, złe wyniki pierwszych prenatalnych liczę teraz na spokojna ciążę 😅

Kasiastaraczka, Daisy1, Sagi lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Córcia ma już prawie 20 miesięcy, pierwsza wizyta za tydzień.
    W pierwszej ciąży nie miałam zadnych cofek, zwrotów, zawrotów głowy itp. Pojawiły się tylko objawy jak przy zespole cieśni. W nocy to momentami spać nie mogłam tak bolało.
    Teraz póki co to nie narzekam, mam nadzieję że też nie będę miała tych dolegliwości
    Oo to jest z listopada 23? Mój młodszy syn jest z grudnia 23
    Chodzi do zlobka czy w domku jesteście?
    Wizytę wpisać na 21?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Cześć 😊 miło mi do Was dołączyć.
    Jestem na samym początku drugiej ciąży. Wizytę mam 7 sierpnia. Termin z OM to 22 marca, ale myślę, że znowu będzie wcześniej.
    Poprzednim razem ciąża była tydzień starsza, no i planowe cc w 39+0, więc rodziłam dwa tygodnie przed terminem z miesiączki.
    U mnie od samego początku są takie same objawy, jak poprzednio. Bolą mnie piersi, łatwo łapie zadyszkę, boli mnie podbrzusze. Na szczęście jeszcze jest za wcześnie na najbardziej uciążliwe objawy.
    Teraz jestem dodatkowo emocjonalna, bo martwię się, jak sobie poradzę z dwójką maluchów 🥺

Kasiu, jak załatwiasz kwestię L4 od razu po wizycie? Przerywasz wychowawczy w porozumieniu z pracodawcą?
    Hej🙂
    Gratuluję drugiej ciąży 🥰 pierwszą cc z jakiego powodu miałaś? Teraz też cc będzie?
    Mój mąż ma urodziny 22 marca 😁

Oo ja też z objawów mam zadyszkę
    Też masz dziecko z końca roku 23? 🙂 Chodzi do żłobka?
    Na pewno dasz sobie świetnie radę 💗
    Dzwoniłam w piątek do kadr, powinno się udać z przerwaniem w porozumieniu z pracodawcą, napisałam oficjalne pismo i czekam na odpowiedź
    Zwolnienie będę miała od lekarza,u którego prowadziłam 2 poprzednie ciąże

Sagi lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Hej, mam nadzieję, że dziś do Was dołączę.. spuściłam dziś krew na drugą betę, na tsh i progesteron, okropnie się stresuję, bo to pierwsza moja ciąża, pierwsze 2 kreski, które ujrzałam po 1,5 roku starań. Plus cały ten cykl nie był idealny na zachodzenie w ciążę, słaby prog 7dpo tylko 5,8, ale wystrzelił na 13. Od dziś być moze zacznę aplikowac progesteron cyclogest
    Cyce nadal bolą, okresu nie ma, więc chyba nadal coś tam sie dzieje..
    Cześć, trzymam za Was mooocno kciuki 🥰oj pamiętam te emocje przy pierwszym teście pozytywnym po podobnie długim okresie starań
    Daj znać jak wyniki

Dżozu lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    To ja też mam nadzieję że dołączę. Termin wstępnie z dnia owulacji wychodzi na 20.03. Jestem właśnie po pobraniu 3 bety🤞. W środę zagadam w pracy o usg może już będzie kropek 🥹 u mnie objawy zerowe wręcz na początku przed testem miałam posmak metalu w ustach tak na końcu języka ale to mija i wraca czasem pojawiają się bóle jak na miesiączek i sutki bez stanika bolą ale tak to jakbym nie testowała to mogłabym dalej żyć w nieświadomości. Przy pierwszy nie miałam nudności tylko zmęczenie. Pomijając że w tamtej ciąży dopadło mnie wszystko co mogło od cukrzycy,nadciśnienia, stan przedrzucawkowy, złe wyniki pierwszych prenatalnych liczę teraz na spokojna ciążę 😅
    Super, że dolaczylas 🥰
    Pracujesz w przychodni/ szpitalu, że możesz w pracy zrobić USG? 😁
    Oj,to teraz życzę spokojnej, nudnej,bezproblemowej ciąży 💗

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej🙂
    Gratuluję drugiej ciąży 🥰 pierwszą cc z jakiego powodu miałaś? Teraz też cc będzie?
    Mój mąż ma urodziny 22 marca 😁

Oo ja też z objawów mam zadyszkę
    Też masz dziecko z końca roku 23? 🙂 Chodzi do żłobka?
    Na pewno dasz sobie świetnie radę 💗
    Dzwoniłam w piątek do kadr, powinno się udać z przerwaniem w porozumieniu z pracodawcą, napisałam oficjalne pismo i czekam na odpowiedź
    Zwolnienie będę miała od lekarza,u którego prowadziłam 2 poprzednie ciąże

To super, że możecie się po ludzku z pracodawcą dogadać 😊

U mnie cc było z powodu wąskiej miednicy. Myślę, że ponownie będzie cc.
    Mam synka z października, „siedzę” z nim na wychowawczym :D Mam nadzieję, że będę w stanie za nim nadążać.

Zrobiłam sobie suwaczek i wygląda trochę absurdalnie ten 4 tydzień - a pozytywny test miałam 8 dni temu… Człowiek się wcześnie dowiaduje, a potem musi czekać miesiąc na wizytę 🫣

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam z ciekawości na nowy wątek, i jak milo tu widzieć znajome niki!
    Kasiastaraczka, sagi, Go0cha gratuluję dziewczyny!

Wszystko Wam na wątku życzę nudnych ciąż i zdrowych maluszków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 14:14

Kasiastaraczka, Sagi, NinaB lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    To super, że możecie się po ludzku z pracodawcą dogadać 😊

U mnie cc było z powodu wąskiej miednicy. Myślę, że ponownie będzie cc.
    Mam synka z października, „siedzę” z nim na wychowawczym :D Mam nadzieję, że będę w stanie za nim nadążać.

Zrobiłam sobie suwaczek i wygląda trochę absurdalnie ten 4 tydzień - a pozytywny test miałam 8 dni temu… Człowiek się wcześnie dowiaduje, a potem musi czekać miesiąc na wizytę 🫣
    Rozumiem, pewnie lekarz wypowie się co do sposobu rodzenia,oby było bezpiecznie 🙂

No to Twój synek będzie miał już 2,5 roku jak urodzi się drugie Bobo 😁

Taak, rzeczywiście wygląda to absurdalnie 🙃 szczególnie, że liczy się od 1 dc

Sagi lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 14 lipca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:

Dzięki 😚

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Biochemiczka Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też się nieśmiało przywitam :) termin z OM na 9.03, kolejne wizyty 18.07 luxmed po skierowania na badania a u prowadzącej 31.07.
    Mam syna z 12/22, pierwsza ciąża w 2 cs, ale średnio się staraliśmy, 🥒 był tydzień przed owulacja i jakieś 3 dni po więc nie wiem skąd ta ciąża 😂 zero objawów, zero problemów. Myślałam, że z drugim pójdzie równie łatwo, ale niestety tym razem dopiero po 4cs były dwie kreski, a zanim miałam pierwsze USG, poroniłam w 6+2 / 5+2. Tak więc teraz podchodzę do tematu sceptycznie, ale widzę jaka fajna społeczność się tutaj tworzy i może razem z wami uda mi się zyskać trochę entuzjazmu :)

Angela…, Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, to i ja nieśmiało przycupnę. U nas starania naturalne od poczatku 2024 roku. Straciliśmy maluszka w lutym tego roku, gdy czekalismy na magiczny II trymestr. Forum pomogło mi wtedy wyjść z czarnych myśli i zebrać siły na ponowne starania. Po stracie dołozylismy nowe suplementy i zdrową dietę. Zaskoczyło teraz w lipcu podczas długiego urlopu gdy odcięłam się od pracy (czytaj stresu), i rozruszałam ciało - na codzień mam pracę zdalną, siedziącą, ruchu bardzo znikoma ilość. Postanowilam tym razem cieszyć się każdym dniem, bez myślenia, że znów coś pójdzie źle. Bo inaczej być nie może.
    Termin z apki to 17 marca, w sobotę 19go idę zrobić pierwsze usg 🥹✊️✊️

Sagi, Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Angela… Debiutantka

Wysłany: 14 lipca, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z wzdęciami? Ja czuję się cały czas taka pełna i jakby napęczniała 😅🙃

• Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela… wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z wzdęciami? Ja czuję się cały czas taka pełna i jakby napęczniała 😅🙃
    U mnie brzuch wypięty, tak, że muszę go zakrywać, żeby nikt nie zadawał pytań. Normalnie był płaski. Od momentu dwóch kresek tak mi się porobiło

👧🏼36
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, a który to dzień ciąży będzie w dniu Twojej wizyty?
    Odwołałam dzisiaj wizytę u nowej ginekolog, którą miałam na koniec lipca. I chcę cierpliwie poczekać do tej sierpniowej u prowadzącego. Ale przyznam, że ciężko wytrzymać tyle czekania.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:

Hej 😘 Miło Cię widzieć. Ale te dwa lata zleciały, co?

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Daisy, a który to dzień ciąży będzie w dniu Twojej wizyty?
    Odwołałam dzisiaj wizytę u nowej ginekolog, którą miałam na koniec lipca. I chcę cierpliwie poczekać do tej sierpniowej u prowadzącego. Ale przyznam, że ciężko wytrzymać tyle czekania.
    5+4, ogólnie na tej wizycie chciałabym, żeby lekarz sprawdził lokalizację zarodka, obejrzał pęcherzyk. I tyle, albo aż tyle, bo na bicie serduszka jest jeszcze za wcześnie. Ze względu na te moje mięśniaki chciałabym, żeby zobaczył gdzie sie umiejscowił kropek, żeby móc spać spokojnie. Rok temu na takiej wizycie dostałam tez skierowania na krew, mocz, i kolejne usg. Codziennie odświeżałam apke Medicoveru, żeby załapać się na wizytę u swojego gina w lipcu. Wiem jak ciężko jest czekać tyle tygodni w niecierpliwości 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 16:55

Sagi lubi tę wiadomość

👧🏼36
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

preg.png
  • Go0cha Koleżanka

Wysłany: 14 lipca, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Oo to jest z listopada 23? Mój młodszy syn jest z grudnia 23
    Chodzi do zlobka czy w domku jesteście?
    Wizytę wpisać na 21?
    Tak dokładnie z listopada. Moja chodzi do żłobka, w okresie zimowym więcej z nią w domu siedziałam niż ona była w żłobku. Póki co z chorobami spokój. A Twój baoasek chodzi do żłobka? To miesiąc różnicy między naszymi dziećmi. Może teraz widać ale później za parę lat to będzie bez roNicyy

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ