Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela… wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie taki problem z wzdęciami? Ja czuję się cały czas taka pełna i jakby napęczniała 😅🙃
Angela…, Karlokova lubią tę wiadomość
-
Go0cha wrote:Tak dokładnie z listopada. Moja chodzi do żłobka, w okresie zimowym więcej z nią w domu siedziałam niż ona była w żłobku. Póki co z chorobami spokój. A Twój baoasek chodzi do żłobka? To miesiąc różnicy między naszymi dziećmi. Może teraz widać ale później za parę lat to będzie bez roNicyy
-
Dżozu wrote:Moje wyniki
TSH 1.874 uIU/ml[0,35-4,94]~; Progesteron 13,90 ng/mL[-]; Beta-HCG total 258,20 mIU/ml[-];
Beta wzrost 165%, natomiast prog stoi w miejscu, dlatego od dziś wjeżdża Cyclogest.
Monini a Twój wysoki prog wynika z zażywania dodatkowego progesteronu? Jeśli pisałaś to przepraszam, nie pamiętam.
Dziewczyny, ja jestem zielona - co znaczy wg OM?
Ja nie nie mam jeszcze terminu na usg.. apka pokazuje mi 6 tydzień (owulacja w 20 lub 21 dc). 1 dc wypadł 8 czerwca.
Fajnie, że beta przyrasta prawidłowo ❤️Dżozu lubi tę wiadomość
-
Magdanowa wrote:Cześć dziewczyny, i ja chętnie dołączę.
Jestem dzisiaj 5+1, 17 dni po transferze. To byl nasz pierwszy transfer, zarodek 5AA ❤️
Beta 9dpt - 269
Beta 11 dpt - 658
Jutro mam pierwsze usg, nie mogę się już doczekać 🥰
Z objawów mam już całkiem uciążliwe mdłości (zwłaszcza rano) i ból w podbrzuszu. Cały czas jestem bardzo zmęczona i ledwo siedzę w pracy 🙈
Termin z OM mam na 15.03
Super że powstał taki wątek, wypatrywałam go 🥰 miło was poznać !
Ha ha ja też wypatrywałam tego wątku i w końcu sama założyłam 🤣Karlokova lubi tę wiadomość
-
Neta wrote:Cześć dziewczyny, to i ja dołączę. U mnie termin na 04.03, dziś byłam na usg i mamy bijące serduszko i 115 uderzeń na minutę ♥️
W domu mam bobasa 8-miesięcznego 😁.
Ja mam niskie amh i lekarze powiedzieli żeby się spiszeyc jeśli chcemy drugie i w sumie bardzo szybko się udało w porównaniu z pierwszym.
Wow, gratuluję drugiej ciąży 🥰 szybko poszło, super 🥰
Będzie mała różnica wieku w miesiącach,a rocznikowo 2 lata 😁
U mnie chłopcy są rok po roku 2022 i 2023,ale w rzeczywistości to prawie 2 lata różnicy między nimi - 22,5 mca
Wspaniale, że uslyszalaś już serduszko 💗Biochemiczka, Neta lubią tę wiadomość
-
Molly534 wrote:Wracam z updat’em po pierwszej wizycie usg gin - byłam w luxmed u pierwszego lepszego lekarza.
Warszawa może macie do polecenia lekarza?
Dzisiaj był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy i mam wrócić za 3 tyg.
ostatnia miesiączka 1.06, ale chyba owulacja musiała się sporo przesunąć 🤔
No ja mam taką sytuację, że om 22.05.,a owu dopiero ok 25 dc, więc muszę skłamać trochę w dacie om.
Przy drugiej ciąży miałam podobnie i pomimo, że mówiłam, że na pewno owu miałam później to to wzięli z om... Przez to chcieli mi wywoływać poród,2 razy odmówiłam indukcji,na szczęście zaczęło się samo. Pierwszy poród cc i dlatego chcieli wywoływać,nie czekać,a ja wiedziałam, że to jeszcze nie czas synka...
A Ty u kogo byłaś w luxmed?Dżozu lubi tę wiadomość
-
DiDi wrote:Cześć!
Czytałam tutaj na forum dużo wątków i w końcu chciałam dołączyć. Udało się po 7 miesiącach starań trafić od razu do grupy z planowanym terminem
Chciałam Was wszystkich mocno uściskać i dać Wam dużo siły na najbliższe miesiące.
U mnie aplikacja pokazuje datę porodu na 22 marca. Wizytę USG będę umawiać dopiero jutro, bo ze względu na bardzo krótkie cykle u mnie dopiero 4+2.
Jeżeli chodzi o pierwsze objawy to faktycznie bardzo duże piersi + skurcze w brzuchu co jakiś czas. Ale czekam na najlepsze, bo u mnie to jeszcze baaardzo duży początek. -
Karolina 26 wrote:Hej wszystkim:) Gratuluję przyszłym mamom 🥰
Troszkę o mnie. Pierwszy syn niestety aniołek. Odkleiło się łożysko w 26 tygodniu ciąży i żył tylko dwa dni.
Teraz drugie podejście do in vitro 7.07.2025. Miałam czekać do 19.07 na badanie bety, ale nie wytrzymałam i w sobotę byłam już na krwi i beta 35. Nie badałam przyrostów, wychodzę z założenia, że jeśli ma być dobrze, to będzie.Termin wypada na 27.03.2025, ale raczej napewno będzie cc, więc pewnie tydzień wcześniej. Nie mam jeszcze ustalonej wizyty na usg
Bardzo mi przykro z powodu Twojego Synka 😥 u mnie pierwsze cc też było z powodu odklejającego się łożyska, jestem mega wdzięczna lekarzom za szybką decyzję na porodówce o cc na cito
Mam nadzieję, że teraz u Ciebie będzie wszystko dobrze i dziecko urodzi się w terminie,bezpiecznie 🥰Karolina 26, Karlokova lubią tę wiadomość
-
Molly534 wrote:TAK! u mnie do tego dochodzą problemy z toaletą, zatwardzenia i przez to ciągłe uczucie pełnego brzucha -> brak apetytu.
A od jutra mam zacząć przyjmować progesteron więc może być jeszcze gorzej ☹️Molly534 lubi tę wiadomość
-
aniaaniak wrote:Hej dziewczyny!
Na wstępie chciałam pogratulować wszystkim przyszłym mamusiom 💛.
Również dołączam do grona marcowych mamuś! 🩷
Dziś byłam na pierwszej wizycie.
Według kalkulatora OM jestem 6+4, ale lekarz wyliczył, że według zapłodnienia jest mniej więcej 4+4.
Lekarz powiedział, że wszystko ładnie się rozwija, ale serduszka jeszcze nie było widać. Powiedział, że zapewne pojawi się za tydzień.
Następną wizytę mam dopiero za 3 tygodnie i nie wiem, jak wytrzymam do tego czasu z tym wyczekiwaniem! 🙈
Na razie ciążę przechodzę praktycznie bezobjawowo: – zero mdłości,
– lekka senność, ale bez dramatu 😅,
– trochę tkliwe piersi (raz bolą mocniej, raz prawie wcale),
– do tego wahania nastrojów, płaczliwość i nadwrażliwość – może to stres, a może hormony, ale staram się podchodzić do wszystkiego spokojnie 💛.
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🤍 i życzę spokojnych, zdrowych tygodni dla Was i Waszych maluszków!
Wpisać Ci jakiś termin porodu? Kiedy dokładnie będziesz miała wizytę?Karlokova lubi tę wiadomość
-
Martynka.98 wrote:Cześć dziewczyny,
Przyszłam wam tutaj życzyć nudnych, cudownych ciąż i szczęśliwych zakończeń. Jestem marcową mamą. Miałam nią nie być, ale coś tam na górze nad nami czuwało.
Wspaniały czas przed Wami,
Bądźcie zdrowe, dbajcie o siebie ❤️❤️Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Angela i Magdanowa, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! 🍀🤞🏻
Dajcie później znać co u Was 😇Dżozu, Angela…, Karlokova lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ następna wizyta
Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻
-
Kasiastaraczka wrote:Dobrze, że włączasz cyclogest 💪
Fajnie, że beta przyrasta prawidłowo ❤️
Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.
Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 07:39
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Dżozu wrote:Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.
Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.
Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...Dżozu lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja będę chodzić do dr Karwowskiego na Przyokopowa. W drugiej ciąży też do niego chodziłam
No ja mam taką sytuację, że om 22.05.,a owu dopiero ok 25 dc, więc muszę skłamać trochę w dacie om.
Przy drugiej ciąży miałam podobnie i pomimo, że mówiłam, że na pewno owu miałam później to to wzięli z om... Przez to chcieli mi wywoływać poród,2 razy odmówiłam indukcji,na szczęście zaczęło się samo. Pierwszy poród cc i dlatego chcieli wywoływać,nie czekać,a ja wiedziałam, że to jeszcze nie czas synka...
A Ty u kogo byłaś w luxmed?
Myślałam, że sam lekarz to wyłapie na kolejnej wizycie i ja nie będę musiała się tłumaczyć, ale jeszcze przede mną wyliczanie terminu porodu. Narazie apka mi pokazuje dużą różnicę jak wskaże OM, a dzień owulacji.
Ja byłam u Witkowskiego, a do Karwowskiego widzę, że ciężko się dostać☹️ -
Daga121222 wrote:Angela i Magdanowa, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! 🍀🤞🏻
Dajcie później znać co u Was 😇Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:U mnie podobnie...🙃 Nawet wujek w niedzielę zagadał, że bardzo ładnie wyglądam, taka jestem okrąglejsza🤣 szybko zmieniłam temat 😁 bo jeszcze nie mówimy wszystkim
-
Angela… wrote:Właśnie, temat mówienia rodzinie, jakie macie do tego podejście? My póki co z mężem ciągle się wahamy co robić 😉
My nie mówimy nikomu, ale nie wiem jeszcze, do kiedy.
No ale ludzka potrzeba rozmowy nie znika, dlatego bardzo się cieszę, że mam forum i Was ☺️Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Angela i Magdanowa, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! 🍀🤞🏻
Dajcie później znać co u Was 😇
Daga jak miło Cię widzieć po tej stronie! 🥹🥰🤞🏻31 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 34 = Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️