X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Biochemiczka Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Heej, fajnie, że jesteś 🥰
    Też mam syna z roku 22,ale ze stycznia 😁
    Do luxmedu będziesz tylko chodzić po skierowania na badania?
    Ja będę chodzić do lekarza do luxmedu i prywatnie jeszcze. Luxmed fajna opcja właśnie na badania - mamy opiekę medyczną od męża z pracy

Hej :)
    Tak robiłam w poprzedniej ciąży i taki mam plan teraz, mam luxmed z pracy ;) zobaczymy co ten lekarz z luxmedu na to ale mam nadzieję że będzie współpracujący, najwyżej będę udawać że go słucham 😅 moja prowadząca (przyjmuje prywatnie) to moja ginekolog od nastoletnich lat i akurat jest super polecana specjalistka od prowadzenia ciąży i badań prenatalnych więc czuję się zaopiekowana :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja będę chodzić do dr Karwowskiego na Przyokopowa. W drugiej ciąży też do niego chodziłam
    No ja mam taką sytuację, że om 22.05.,a owu dopiero ok 25 dc, więc muszę skłamać trochę w dacie om.
    Przy drugiej ciąży miałam podobnie i pomimo, że mówiłam, że na pewno owu miałam później to to wzięli z om... Przez to chcieli mi wywoływać poród,2 razy odmówiłam indukcji,na szczęście zaczęło się samo. Pierwszy poród cc i dlatego chcieli wywoływać,nie czekać,a ja wiedziałam, że to jeszcze nie czas synka...
    A Ty u kogo byłaś w luxmed?

To dziwne - myślałam, że biorą datę porodu z pierwszych badań prenatalnych? Ja miałam na nich datę tydzień wcześniejsza niż z ostatniej miesiączki i tak zostało. Ten tydzień różnicy to chyba właśnie taka minimalna różnica która biorą pod uwagę. Dobrze, że stanęłaś przy swoim.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Biochemiczka Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi terminami porodu to nie robili wam korekty po pierwszych prenatalnych? Ja akurat mam nudne standardowe cykle ale chyba jeżeli wiek ciąży różni z prenatalnych różni się od OM powyżej 3 czy 5 dni to chyba powinni zrobić korektę i tego się trzymać do końca?
    Ja mojego syna przeniosłam prawie 2 tygodnie a i tak skończyło się cc, bo skubany nie był gotowy. Następnym razem nie dam się namówić na indukcje bez pobudek zdrowotnych.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.

Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.

Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...
    Z tego co pamiętam to w ostatniej ciąży brałam raz na noc 400 cyclogestu

Dżozu lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Myślałam, że sam lekarz to wyłapie na kolejnej wizycie i ja nie będę musiała się tłumaczyć, ale jeszcze przede mną wyliczanie terminu porodu. Narazie apka mi pokazuje dużą różnicę jak wskaże OM, a dzień owulacji.

Ja byłam u Witkowskiego, a do Karwowskiego widzę, że ciężko się dostać☹️
    Ciężko,ale poprzednią też u niego prowadziłam i on później wystawiał skierowanie, więc też miałam więcej widocznych terminów. Teraz idę do niego dopiero 8.8. Liczę, że może coś pojawi się tydzień wcześniej

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela… wrote:
    Właśnie, temat mówienia rodzinie, jakie macie do tego podejście? My póki co z mężem ciągle się wahamy co robić 😉
    My części już powiedzieliśmy, niektóre moje koleżanki też już wiedzą

Molly534, Angela… lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hej :)
    Tak robiłam w poprzedniej ciąży i taki mam plan teraz, mam luxmed z pracy ;) zobaczymy co ten lekarz z luxmedu na to ale mam nadzieję że będzie współpracujący, najwyżej będę udawać że go słucham 😅 moja prowadząca (przyjmuje prywatnie) to moja ginekolog od nastoletnich lat i akurat jest super polecana specjalistka od prowadzenia ciąży i badań prenatalnych więc czuję się zaopiekowana :)
    He he ja też słuchałam lekarza,do którego prywatnie chodziłam 😁 tego z lux med słyszałam,ale bardziej traktowałam właśnie jak wypisywacza skierowań, choć to też fajny lekarz

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    To dziwne - myślałam, że biorą datę porodu z pierwszych badań prenatalnych? Ja miałam na nich datę tydzień wcześniejsza niż z ostatniej miesiączki i tak zostało. Ten tydzień różnicy to chyba właśnie taka minimalna różnica która biorą pod uwagę. Dobrze, że stanęłaś przy swoim.
    Niestety w moim przypadku tak było.. nie wiem dlaczego...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Magdanowa Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.

Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.

Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...

Ja biorę rano i wieczorem po jednym. Rano jest to trochę uciążliwe ale działa - w dniu transferu mój progesteron był tylko 6,5 a kilka dni później już 26,5

Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - ⏳
    28.07 - ⏳

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    A z tymi terminami porodu to nie robili wam korekty po pierwszych prenatalnych? Ja akurat mam nudne standardowe cykle ale chyba jeżeli wiek ciąży różni z prenatalnych różni się od OM powyżej 3 czy 5 dni to chyba powinni zrobić korektę i tego się trzymać do końca?
    Ja mojego syna przeniosłam prawie 2 tygodnie a i tak skończyło się cc, bo skubany nie był gotowy. Następnym razem nie dam się namówić na indukcje bez pobudek zdrowotnych.

Lekarze chyba lubią być potrzebni. Mi też proponował indukcję w 37 tygodniu. Ale pomyślałam, że to bez sensu. Te dwa tygodnie tak wiele mi nie ułatwią, a dużo dadzą małemu jeśli jeszcze posiedzi w brzuszku.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Molly534 Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    My nie mówimy nikomu, ale nie wiem jeszcze, do kiedy.
    No ale ludzka potrzeba rozmowy nie znika, dlatego bardzo się cieszę, że mam forum i Was ☺️

Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
    Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢

Dżozu, Angela… lubią tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
    Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢

To może poczekaj do pierwszego USG z serduszkiem? Albo jeśli masz potrzebę podzielenia się, rozmowy to rzeczywiście nie ma co zwlekać. To nie jest jakaś zasada że trzeba nie mówić :D

Angela… lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się tez nie dzielimy póki co, tylko najblizsze przyjaciółki wiedzą. Czekamy do pierwszego usg z serduszkiem.

Dzięki Dziewczyny za rady co do progesteronu 🙏🙂

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Angela… Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Mam podobnie, rozważamy, po usłyszeniu serduszka i potwierdzeniu, że wszystko rozwija się prawidłowo poinformować rodziców, chciałabym mieć to poczucie wsparcia od nich w tym czasie 😉
    W weekend byliśmy na 50 mojej cioci, impreza taneczna, ja w normalnych okolicznościach nie schodzę z parkietu, a tym razem starałam się oszczędzać i kilka osób podchodziło, i pytało czy wszystko w porządku, że mnie nie poznają, miałam wrażenie, że moje niestandardowe zachowanie może spowodować, że zaczną się czegoś domyślać, tym bardziej, że staraliśmy się 2 lata, ale mąż jakoś wybawiał mnie z opresji i zawsze miał jakąś odpowiedź ☺️

Kasiastaraczka, Molly534 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Lekarze chyba lubią być potrzebni. Mi też proponował indukcję w 37 tygodniu. Ale pomyślałam, że to bez sensu. Te dwa tygodnie tak wiele mi nie ułatwią, a dużo dadzą małemu jeśli jeszcze posiedzi w brzuszku.
    Oczywiście! Jak można tak szybko indukcję robić...no chyba, że naprawdę coś się działo,ale jeśli nie...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    My z teściami, rodzeństwem męża,moim jednym bratem i mamą podzieliliśmy się radosną nowiną 😁 ja jestem teraz u mamy i to dla mnie duża pomoc przy chłopcach

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • aniaaniak Debiutantka

Wysłany: 15 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć, fajnie, że dołączyłaś, gratulacje ❤️
    Wpisać Ci jakiś termin porodu? Kiedy dokładnie będziesz miała wizytę?

Następną wizytę mam dopiero 4 sierpnia, wtedy dowiem się wszystkiego

Trochę byłam zła, bo lekarz powiedział, że serduszko będzie widoczne już za tydzień, a mimo to kazał mi czekać aż 3 tygodnie… 🫠 Ale z drugiej strony skoro stwierdził, że na razie wszystko jest w porządku, to grzecznie czekam.

Wiem, że na początku i tak nie mam na nic wpływu i co ma być, to będzie. Staram się zachować spokój i czekać cierpliwie
    Trzymajcie za nas kciuki 🤍

Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość

24.06.2025 ⏸️
    14.07. 2025 - wizyta, zarodek - wszystko ok
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poczekamy do II trymestru z informacją dla rodziny. Na ten moment potrzebujemy ciszy i spokoju 😊 nie wiem tylko jak się wymiksuję z picia alkoholu, tak, żeby nie wzbudzać podejrzeń 🤪 Na imprezach zawsze drinkujemy z bratową, chociaż ona wie, że staramy się o dzidziusia po stracie, więc może nie będzie mocno dociekała.

Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Daisy1 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają dziś wizyty - wszystkie kciuki na pokładzie ✊️✊️

Angela… lubi tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna

preg.png
  • Magdanowa Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, na usg widać pęcherzyk. Nie jestem zadowolona z wizyty, lekarz zrobil szybkie usg, nie powiedział nic o wielkości pęcherzyka. Jedynie że jest to wczesna ciąża i tyle. Następna wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie u tego lekarza.
    Czy któraś z was ma do polecenia fajnego lekarza w Poznaniu?

https://zapodaj.net/plik-wJG3FAfomj

Angela…, Daisy1 lubią tę wiadomość

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - ⏳
    28.07 - ⏳

preg.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ