Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Heej, fajnie, że jesteś 🥰
Też mam syna z roku 22,ale ze stycznia 😁
Do luxmedu będziesz tylko chodzić po skierowania na badania?
Ja będę chodzić do lekarza do luxmedu i prywatnie jeszcze. Luxmed fajna opcja właśnie na badania - mamy opiekę medyczną od męża z pracy
Hej
Tak robiłam w poprzedniej ciąży i taki mam plan teraz, mam luxmed z pracyzobaczymy co ten lekarz z luxmedu na to ale mam nadzieję że będzie współpracujący, najwyżej będę udawać że go słucham 😅 moja prowadząca (przyjmuje prywatnie) to moja ginekolog od nastoletnich lat i akurat jest super polecana specjalistka od prowadzenia ciąży i badań prenatalnych więc czuję się zaopiekowana
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja będę chodzić do dr Karwowskiego na Przyokopowa. W drugiej ciąży też do niego chodziłam
No ja mam taką sytuację, że om 22.05.,a owu dopiero ok 25 dc, więc muszę skłamać trochę w dacie om.
Przy drugiej ciąży miałam podobnie i pomimo, że mówiłam, że na pewno owu miałam później to to wzięli z om... Przez to chcieli mi wywoływać poród,2 razy odmówiłam indukcji,na szczęście zaczęło się samo. Pierwszy poród cc i dlatego chcieli wywoływać,nie czekać,a ja wiedziałam, że to jeszcze nie czas synka...
A Ty u kogo byłaś w luxmed?
To dziwne - myślałam, że biorą datę porodu z pierwszych badań prenatalnych? Ja miałam na nich datę tydzień wcześniejsza niż z ostatniej miesiączki i tak zostało. Ten tydzień różnicy to chyba właśnie taka minimalna różnica która biorą pod uwagę. Dobrze, że stanęłaś przy swoim.
-
A z tymi terminami porodu to nie robili wam korekty po pierwszych prenatalnych? Ja akurat mam nudne standardowe cykle ale chyba jeżeli wiek ciąży różni z prenatalnych różni się od OM powyżej 3 czy 5 dni to chyba powinni zrobić korektę i tego się trzymać do końca?
Ja mojego syna przeniosłam prawie 2 tygodnie a i tak skończyło się cc, bo skubany nie był gotowy. Następnym razem nie dam się namówić na indukcje bez pobudek zdrowotnych. -
Dżozu wrote:Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.
Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.
Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...Dżozu lubi tę wiadomość
-
Molly534 wrote:Myślałam, że sam lekarz to wyłapie na kolejnej wizycie i ja nie będę musiała się tłumaczyć, ale jeszcze przede mną wyliczanie terminu porodu. Narazie apka mi pokazuje dużą różnicę jak wskaże OM, a dzień owulacji.
Ja byłam u Witkowskiego, a do Karwowskiego widzę, że ciężko się dostać☹️ -
Angela… wrote:Właśnie, temat mówienia rodzinie, jakie macie do tego podejście? My póki co z mężem ciągle się wahamy co robić 😉
Molly534, Angela… lubią tę wiadomość
-
Biochemiczka wrote:Hej
Tak robiłam w poprzedniej ciąży i taki mam plan teraz, mam luxmed z pracyzobaczymy co ten lekarz z luxmedu na to ale mam nadzieję że będzie współpracujący, najwyżej będę udawać że go słucham 😅 moja prowadząca (przyjmuje prywatnie) to moja ginekolog od nastoletnich lat i akurat jest super polecana specjalistka od prowadzenia ciąży i badań prenatalnych więc czuję się zaopiekowana
-
Sagi wrote:To dziwne - myślałam, że biorą datę porodu z pierwszych badań prenatalnych? Ja miałam na nich datę tydzień wcześniejsza niż z ostatniej miesiączki i tak zostało. Ten tydzień różnicy to chyba właśnie taka minimalna różnica która biorą pod uwagę. Dobrze, że stanęłaś przy swoim.
-
Dżozu wrote:Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.
Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.
Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...
Ja biorę rano i wieczorem po jednym. Rano jest to trochę uciążliwe ale działa - w dniu transferu mój progesteron był tylko 6,5 a kilka dni później już 26,5Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Biochemiczka wrote:A z tymi terminami porodu to nie robili wam korekty po pierwszych prenatalnych? Ja akurat mam nudne standardowe cykle ale chyba jeżeli wiek ciąży różni z prenatalnych różni się od OM powyżej 3 czy 5 dni to chyba powinni zrobić korektę i tego się trzymać do końca?
Ja mojego syna przeniosłam prawie 2 tygodnie a i tak skończyło się cc, bo skubany nie był gotowy. Następnym razem nie dam się namówić na indukcje bez pobudek zdrowotnych.
Lekarze chyba lubią być potrzebni. Mi też proponował indukcję w 37 tygodniu. Ale pomyślałam, że to bez sensu. Te dwa tygodnie tak wiele mi nie ułatwią, a dużo dadzą małemu jeśli jeszcze posiedzi w brzuszku. -
Sagi wrote:My nie mówimy nikomu, ale nie wiem jeszcze, do kiedy.
No ale ludzka potrzeba rozmowy nie znika, dlatego bardzo się cieszę, że mam forum i Was ☺️
Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢
Dżozu, Angela… lubią tę wiadomość
-
Molly534 wrote:Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢
To może poczekaj do pierwszego USG z serduszkiem? Albo jeśli masz potrzebę podzielenia się, rozmowy to rzeczywiście nie ma co zwlekać. To nie jest jakaś zasada że trzeba nie mówićAngela… lubi tę wiadomość
-
My się tez nie dzielimy póki co, tylko najblizsze przyjaciółki wiedzą. Czekamy do pierwszego usg z serduszkiem.
Dzięki Dziewczyny za rady co do progesteronu 🙏🙂Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
Molly534 wrote:Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
W weekend byliśmy na 50 mojej cioci, impreza taneczna, ja w normalnych okolicznościach nie schodzę z parkietu, a tym razem starałam się oszczędzać i kilka osób podchodziło, i pytało czy wszystko w porządku, że mnie nie poznają, miałam wrażenie, że moje niestandardowe zachowanie może spowodować, że zaczną się czegoś domyślać, tym bardziej, że staraliśmy się 2 lata, ale mąż jakoś wybawiał mnie z opresji i zawsze miał jakąś odpowiedź ☺️Kasiastaraczka, Molly534 lubią tę wiadomość
-
Sagi wrote:Lekarze chyba lubią być potrzebni. Mi też proponował indukcję w 37 tygodniu. Ale pomyślałam, że to bez sensu. Te dwa tygodnie tak wiele mi nie ułatwią, a dużo dadzą małemu jeśli jeszcze posiedzi w brzuszku.
-
Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢 -
Kasiastaraczka wrote:Cześć, fajnie, że dołączyłaś, gratulacje ❤️
Wpisać Ci jakiś termin porodu? Kiedy dokładnie będziesz miała wizytę?
Następną wizytę mam dopiero 4 sierpnia, wtedy dowiem się wszystkiego
Trochę byłam zła, bo lekarz powiedział, że serduszko będzie widoczne już za tydzień, a mimo to kazał mi czekać aż 3 tygodnie… 🫠 Ale z drugiej strony skoro stwierdził, że na razie wszystko jest w porządku, to grzecznie czekam.
Wiem, że na początku i tak nie mam na nic wpływu i co ma być, to będzie. Staram się zachować spokój i czekać cierpliwie
Trzymajcie za nas kciuki 🤍Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
24.06.2025 ⏸️
14.07. 2025 - wizyta, zarodek - wszystko ok -
My poczekamy do II trymestru z informacją dla rodziny. Na ten moment potrzebujemy ciszy i spokoju 😊 nie wiem tylko jak się wymiksuję z picia alkoholu, tak, żeby nie wzbudzać podejrzeń 🤪 Na imprezach zawsze drinkujemy z bratową, chociaż ona wie, że staramy się o dzidziusia po stracie, więc może nie będzie mocno dociekała.
Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Dziewczyny, które mają dziś wizyty - wszystkie kciuki na pokładzie ✊️✊️
Angela… lubi tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Dieta + suple: Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Ja już po wizycie, na usg widać pęcherzyk. Nie jestem zadowolona z wizyty, lekarz zrobil szybkie usg, nie powiedział nic o wielkości pęcherzyka. Jedynie że jest to wczesna ciąża i tyle. Następna wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie u tego lekarza.
Czy któraś z was ma do polecenia fajnego lekarza w Poznaniu?
https://zapodaj.net/plik-wJG3FAfomjAngela…, Daisy1 lubią tę wiadomość