X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Heej, fajnie, że jesteś 🥰
    Też mam syna z roku 22,ale ze stycznia 😁
    Do luxmedu będziesz tylko chodzić po skierowania na badania?
    Ja będę chodzić do lekarza do luxmedu i prywatnie jeszcze. Luxmed fajna opcja właśnie na badania - mamy opiekę medyczną od męża z pracy

Hej :)
    Tak robiłam w poprzedniej ciąży i taki mam plan teraz, mam luxmed z pracy ;) zobaczymy co ten lekarz z luxmedu na to ale mam nadzieję że będzie współpracujący, najwyżej będę udawać że go słucham 😅 moja prowadząca (przyjmuje prywatnie) to moja ginekolog od nastoletnich lat i akurat jest super polecana specjalistka od prowadzenia ciąży i badań prenatalnych więc czuję się zaopiekowana :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ⚠️ histeroskopia zabiegowa, hispat⏳
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina; kwas foliowy
    ⏳24.10 biopsja cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja będę chodzić do dr Karwowskiego na Przyokopowa. W drugiej ciąży też do niego chodziłam
    No ja mam taką sytuację, że om 22.05.,a owu dopiero ok 25 dc, więc muszę skłamać trochę w dacie om.
    Przy drugiej ciąży miałam podobnie i pomimo, że mówiłam, że na pewno owu miałam później to to wzięli z om... Przez to chcieli mi wywoływać poród,2 razy odmówiłam indukcji,na szczęście zaczęło się samo. Pierwszy poród cc i dlatego chcieli wywoływać,nie czekać,a ja wiedziałam, że to jeszcze nie czas synka...
    A Ty u kogo byłaś w luxmed?

To dziwne - myślałam, że biorą datę porodu z pierwszych badań prenatalnych? Ja miałam na nich datę tydzień wcześniejsza niż z ostatniej miesiączki i tak zostało. Ten tydzień różnicy to chyba właśnie taka minimalna różnica która biorą pod uwagę. Dobrze, że stanęłaś przy swoim.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi terminami porodu to nie robili wam korekty po pierwszych prenatalnych? Ja akurat mam nudne standardowe cykle ale chyba jeżeli wiek ciąży różni z prenatalnych różni się od OM powyżej 3 czy 5 dni to chyba powinni zrobić korektę i tego się trzymać do końca?
    Ja mojego syna przeniosłam prawie 2 tygodnie a i tak skończyło się cc, bo skubany nie był gotowy. Następnym razem nie dam się namówić na indukcje bez pobudek zdrowotnych.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ⚠️ histeroskopia zabiegowa, hispat⏳
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina; kwas foliowy
    ⏳24.10 biopsja cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.

Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.

Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...
    Z tego co pamiętam to w ostatniej ciąży brałam raz na noc 400 cyclogestu

Dżozu lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Myślałam, że sam lekarz to wyłapie na kolejnej wizycie i ja nie będę musiała się tłumaczyć, ale jeszcze przede mną wyliczanie terminu porodu. Narazie apka mi pokazuje dużą różnicę jak wskaże OM, a dzień owulacji.

Ja byłam u Witkowskiego, a do Karwowskiego widzę, że ciężko się dostać☹️
    Ciężko,ale poprzednią też u niego prowadziłam i on później wystawiał skierowanie, więc też miałam więcej widocznych terminów. Teraz idę do niego dopiero 8.8. Liczę, że może coś pojawi się tydzień wcześniej

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela… wrote:
    Właśnie, temat mówienia rodzinie, jakie macie do tego podejście? My póki co z mężem ciągle się wahamy co robić 😉
    My części już powiedzieliśmy, niektóre moje koleżanki też już wiedzą

Molly534, Angela… lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hej :)
    Tak robiłam w poprzedniej ciąży i taki mam plan teraz, mam luxmed z pracy ;) zobaczymy co ten lekarz z luxmedu na to ale mam nadzieję że będzie współpracujący, najwyżej będę udawać że go słucham 😅 moja prowadząca (przyjmuje prywatnie) to moja ginekolog od nastoletnich lat i akurat jest super polecana specjalistka od prowadzenia ciąży i badań prenatalnych więc czuję się zaopiekowana :)
    He he ja też słuchałam lekarza,do którego prywatnie chodziłam 😁 tego z lux med słyszałam,ale bardziej traktowałam właśnie jak wypisywacza skierowań, choć to też fajny lekarz

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    To dziwne - myślałam, że biorą datę porodu z pierwszych badań prenatalnych? Ja miałam na nich datę tydzień wcześniejsza niż z ostatniej miesiączki i tak zostało. Ten tydzień różnicy to chyba właśnie taka minimalna różnica która biorą pod uwagę. Dobrze, że stanęłaś przy swoim.
    Niestety w moim przypadku tak było.. nie wiem dlaczego...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Magdanowa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Czy możesz mi poradzić czy aplikować 1x400 mg cyclogestu na noc czy 2x400 ? Nie chcę przegiąć. Nigdy tego nie zazywalam, a gin na urlopie i nie mam kogo zapytac, w przyszły poniedziałek ustawie się u niej pod drzwiami. Cyclogest zdobylam na znanarecepta.pl.

Wg 3 różnych apek mój termin porodu zamyka się w przedziale 13-15 marca.

Boję się cieszyć tym co się dzieje. Eh, trzeba wyluzować, i tak raczej nie mamy wpływu na to jak się kropek rozgości...

Ja biorę rano i wieczorem po jednym. Rano jest to trochę uciążliwe ale działa - w dniu transferu mój progesteron był tylko 6,5 a kilka dni później już 26,5

Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - 0,6 cm bobaska z bijącym serduszkiem 🥰❤️
    06.08 - 1,8 cm misia 🐻❤️
    01.09 - ⏳badania prenatalne

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    A z tymi terminami porodu to nie robili wam korekty po pierwszych prenatalnych? Ja akurat mam nudne standardowe cykle ale chyba jeżeli wiek ciąży różni z prenatalnych różni się od OM powyżej 3 czy 5 dni to chyba powinni zrobić korektę i tego się trzymać do końca?
    Ja mojego syna przeniosłam prawie 2 tygodnie a i tak skończyło się cc, bo skubany nie był gotowy. Następnym razem nie dam się namówić na indukcje bez pobudek zdrowotnych.

Lekarze chyba lubią być potrzebni. Mi też proponował indukcję w 37 tygodniu. Ale pomyślałam, że to bez sensu. Te dwa tygodnie tak wiele mi nie ułatwią, a dużo dadzą małemu jeśli jeszcze posiedzi w brzuszku.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Molly534 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    My nie mówimy nikomu, ale nie wiem jeszcze, do kiedy.
    No ale ludzka potrzeba rozmowy nie znika, dlatego bardzo się cieszę, że mam forum i Was ☺️

Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
    Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢

Dżozu, Angela… lubią tę wiadomość

• Sagi Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Ja sama nie wiem. O ciążach nawet tych dalszych mi osób wiedziałam już w pierwszych tygodniach - nie bali się mówić, wszystko było pięknie.
    Może przez to, że tak długo się staraliśmy to boję sie informować o ciąży, chociaż z chęcią bym się juz podzieliła tym z rodzicami i najbliższymi przyjaciółkami. 😢

To może poczekaj do pierwszego USG z serduszkiem? Albo jeśli masz potrzebę podzielenia się, rozmowy to rzeczywiście nie ma co zwlekać. To nie jest jakaś zasada że trzeba nie mówić :D

Angela… lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się tez nie dzielimy póki co, tylko najblizsze przyjaciółki wiedzą. Czekamy do pierwszego usg z serduszkiem.

Dzięki Dziewczyny za rady co do progesteronu 🙏🙂

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć

⏳21.10 - wizyta usg
    ⏳14.10 - połówkowe

preg.png
  • Angela… Znajoma

Wysłany: 15 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Mam podobnie, rozważamy, po usłyszeniu serduszka i potwierdzeniu, że wszystko rozwija się prawidłowo poinformować rodziców, chciałabym mieć to poczucie wsparcia od nich w tym czasie 😉
    W weekend byliśmy na 50 mojej cioci, impreza taneczna, ja w normalnych okolicznościach nie schodzę z parkietu, a tym razem starałam się oszczędzać i kilka osób podchodziło, i pytało czy wszystko w porządku, że mnie nie poznają, miałam wrażenie, że moje niestandardowe zachowanie może spowodować, że zaczną się czegoś domyślać, tym bardziej, że staraliśmy się 2 lata, ale mąż jakoś wybawiał mnie z opresji i zawsze miał jakąś odpowiedź ☺️

Kasiastaraczka, Molly534 lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Lekarze chyba lubią być potrzebni. Mi też proponował indukcję w 37 tygodniu. Ale pomyślałam, że to bez sensu. Te dwa tygodnie tak wiele mi nie ułatwią, a dużo dadzą małemu jeśli jeszcze posiedzi w brzuszku.
    Oczywiście! Jak można tak szybko indukcję robić...no chyba, że naprawdę coś się działo,ale jeśli nie...

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 15 lipca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    My z teściami, rodzeństwem męża,moim jednym bratem i mamą podzieliliśmy się radosną nowiną 😁 ja jestem teraz u mamy i to dla mnie duża pomoc przy chłopcach

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • aniaaniak Znajoma

Wysłany: 15 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć, fajnie, że dołączyłaś, gratulacje ❤️
    Wpisać Ci jakiś termin porodu? Kiedy dokładnie będziesz miała wizytę?

Następną wizytę mam dopiero 4 sierpnia, wtedy dowiem się wszystkiego

Trochę byłam zła, bo lekarz powiedział, że serduszko będzie widoczne już za tydzień, a mimo to kazał mi czekać aż 3 tygodnie… 🫠 Ale z drugiej strony skoro stwierdził, że na razie wszystko jest w porządku, to grzecznie czekam.

Wiem, że na początku i tak nie mam na nic wpływu i co ma być, to będzie. Staram się zachować spokój i czekać cierpliwie
    Trzymajcie za nas kciuki 🤍

Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poczekamy do II trymestru z informacją dla rodziny. Na ten moment potrzebujemy ciszy i spokoju 😊 nie wiem tylko jak się wymiksuję z picia alkoholu, tak, żeby nie wzbudzać podejrzeń 🤪 Na imprezach zawsze drinkujemy z bratową, chociaż ona wie, że staramy się o dzidziusia po stracie, więc może nie będzie mocno dociekała.

Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard po owulce
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają dziś wizyty - wszystkie kciuki na pokładzie ✊️✊️

Angela… lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, cross-match, test CBA, test IMK
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard po owulce
  • Magdanowa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, na usg widać pęcherzyk. Nie jestem zadowolona z wizyty, lekarz zrobil szybkie usg, nie powiedział nic o wielkości pęcherzyka. Jedynie że jest to wczesna ciąża i tyle. Następna wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie u tego lekarza.
    Czy któraś z was ma do polecenia fajnego lekarza w Poznaniu?

https://zapodaj.net/plik-wJG3FAfomj

Angela…, Daisy1 lubią tę wiadomość

28.06 - transfer 5AA ❤️
    03.07 - ⏸️
    07.07 - beta 269,9
    09.07 - beta 658,7
    15.06 - widoczny pęcherzyk 🥹❤️
    23.07 - 0,6 cm bobaska z bijącym serduszkiem 🥰❤️
    06.08 - 1,8 cm misia 🐻❤️
    01.09 - ⏳badania prenatalne

preg.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ