X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Myślę o tym, ale wtedy mi się wydaje, że nie mam podstaw do tego żeby przejść szybciej na L4. Ciąża przebiega dobrze, nie mam nie wiadomo jakich dolegliwości, a praca nie jest fizyczna tylko biurowa i w dodatku mogę pracować full zdalnie. A ta chęć przejścia na zwolnienie wynika raczej z lenistwa, czy niechęci do pracy (to niestety nie jest praca marzeń).

Też siedziałam na full zdalnej, ale to nie zmienia postaci problemu. Jesteś 8h w wymuszonej pozycji czy przed laptopem czy co gorsza przed stacjonarka. Ten bolący pośladek to pierwszy sygnał, ale zdecydowanie poważniejszym sygnałem są jak wspominałaś powroty zaburzeń lękowych. Myślę że to „wystarczająca podstawa” żeby przejść na l4. Pamiętaj że niektórym przeciążenie odzywa się fizycznie, ale są osoby którym przeciążenie zacznie odbijać się na psychice. Jedno i drugie to sygnały od ciała. Wiem że to trudne, zwłaszcza w dzisiejszej kulturze zapier… dolu. Ale Twój dobrostan jest w tym momencie najważniejszy :)

Kłębuszek, Sagi, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!
    20.08 - 11+4 CRL 4,75 cm 😍 fhr 174 🩵💙🩵 synek

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku, Aliana mądrze prawi :) Zadbaj o siebie teraz na zapas, żebyś miała z czego czerpać jak się maleństwo urodzi 🤗

Kłębuszek, Kokosq, Aliana lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    @Jednorożec, przykro mi, że tak Ciebie boli. Oby mała niedługo się przekręciła. Mnie póki co zaczynają boleć pośladki od siedzenia przed komputerem te 8h. Nie wiem jak ja wytrzymam do końca roku, najchętniej już bym poszła na L4. Chyba poruszę ten temat z prowadzącym na następnej wizycie.

@Dżodżu gratulacje! Dużo odpoczynku i przyjemności z kompletowania wyprawki! 🥳

@Kasiastaraczka powodzenia na wizycie 🤞

Ja coś czuję od paru dni, że moje zaburzenia lękowe zaczynają się odzywać. A już miałam z nimi spokój 😢 Od paru dni chce mi się płakać, albo ze wzruszenia że jestem w ciąży i niedługo będziemy rodzicami, albo z przygnębienia że nie mam czasu żeby przygotowywać się do porodu i szykować wyprawkę. Wiem że jeszcze jest czas, ale jakoś mnie to przytłacza wszystko. W pracy nie mogę się skupić na pracy bo o tym myślę (co mnie stresuje bo nie jestem w ogóle efektywna), a po pracy jestem tak zmęczona że nie mam siły nic o robić. A samo myślenie bez działania tylko to potęguje...

Ja właśnie tez praca przed komputerem i zwariowac idzie, także rozumiem. Jakos to ciało inaczej się zachowuje w ciąży, ale zaskoczenie 😆😁

Kłębuszek lubi tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć

⏳21.10 - wizyta usg
    ⏳14.10 - połówkowe

preg.png
  • Kokosq Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Was dziewczyny podziwiam, że jesteście w stanie pracować w ciąży 🙈 ja w pierwszym trymestrze za długo usiedzieć nie mogłam przy laptopie bo zaraz mnie bolało wszystko więc co dopiero teraz 😅

@Sagi, ja właśnie całe dnie biegam, mąż był teraz tydzień w domu to codzień jeździliśmy z małą do lasu na grzyby 🙈
    Wracałam i zaraz trzeba obiad nam, obiad małej, jakieś pranie, sprzątanie, zakupy i tak cały dzień a wieczorem przez to jestem nie do życia 😕 ostatnio już miałam jakieś bóle podbrzusza, ale to właśnie pewnie macica się rozciąga..

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    20.11.2025 Wizyta USG
    25.11.2025 Połówkowe 🤞🏻⏳

preg.png

age.png
  • alijaa90 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na L4 od środy, dokładnie poszłam w 19+4. Pracę mam 100% zdalną i przed komputerem, ale bardzo wymagającą i stresującą. Doktor prowadząca sama zaproponowała L4, myślałam, że popracuję przynajmniej do grudnia. Jednak stres i czasami kilkugodzinne napięcie przed laptopem dawało się we znaki, często właśnie miałam twarde podbrzusze po całym dniu. Teraz nic sobie nie narzucam, staram się więcej spać i być bardziej wyluzowaną. Jedynie co to dopadała mnie zadyszka, mogę spacerować godzinę bez problemu, ale wejście pod schodach na 2 piętro kończy się zadyszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:49

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam okropnie slby dzień. Głównie leżę i złe się czuję psychczcie bo leżę. Męża poproszę to po pracy poodkurza ja nie dam rady. Na obiad wlatuje makaron ze szpinakiem bo to się robi w pięć sekund. Wszystko mnie boli jak jestem w łóżku jest ok a wystarczy mi do kibla iść i wraca a noce to jazda beż trzymanki jedyna wygodna pozycją to na plecach a tak się spać nie powinno więc unikam

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam właśnie od lekarza, Mała ma 460 g, więc ładnie przybrała,jest w około 50 centylu. Szyjka 4 cm, cyclogest jeszcze miesiąc

aqq, Kłębuszek, Kokosq, bambusek-94, Katt, Go0cha, Daga121222, Sagi lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wstąpiłam do ciuszka, kupiłam chłopakom puzzle za 6 zł i śliczną grzechotkę z little dutch dla córeczki za 4 zl- widzę w necie cenę około 60 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:16

Katt lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 242 243 244 245 246
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ