SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Aliana Autorytet

Wysłany: 31 października, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Myślę o tym, ale wtedy mi się wydaje, że nie mam podstaw do tego żeby przejść szybciej na L4. Ciąża przebiega dobrze, nie mam nie wiadomo jakich dolegliwości, a praca nie jest fizyczna tylko biurowa i w dodatku mogę pracować full zdalnie. A ta chęć przejścia na zwolnienie wynika raczej z lenistwa, czy niechęci do pracy (to niestety nie jest praca marzeń).

Też siedziałam na full zdalnej, ale to nie zmienia postaci problemu. Jesteś 8h w wymuszonej pozycji czy przed laptopem czy co gorsza przed stacjonarka. Ten bolący pośladek to pierwszy sygnał, ale zdecydowanie poważniejszym sygnałem są jak wspominałaś powroty zaburzeń lękowych. Myślę że to „wystarczająca podstawa” żeby przejść na l4. Pamiętaj że niektórym przeciążenie odzywa się fizycznie, ale są osoby którym przeciążenie zacznie odbijać się na psychice. Jedno i drugie to sygnały od ciała. Wiem że to trudne, zwłaszcza w dzisiejszej kulturze zapier… dolu. Ale Twój dobrostan jest w tym momencie najważniejszy :)

Kłębuszek, Sagi, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 31 października, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku, Aliana mądrze prawi :) Zadbaj o siebie teraz na zapas, żebyś miała z czego czerpać jak się maleństwo urodzi 🤗

Kłębuszek, Kokosq, Aliana lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    @Jednorożec, przykro mi, że tak Ciebie boli. Oby mała niedługo się przekręciła. Mnie póki co zaczynają boleć pośladki od siedzenia przed komputerem te 8h. Nie wiem jak ja wytrzymam do końca roku, najchętniej już bym poszła na L4. Chyba poruszę ten temat z prowadzącym na następnej wizycie.

@Dżodżu gratulacje! Dużo odpoczynku i przyjemności z kompletowania wyprawki! 🥳

@Kasiastaraczka powodzenia na wizycie 🤞

Ja coś czuję od paru dni, że moje zaburzenia lękowe zaczynają się odzywać. A już miałam z nimi spokój 😢 Od paru dni chce mi się płakać, albo ze wzruszenia że jestem w ciąży i niedługo będziemy rodzicami, albo z przygnębienia że nie mam czasu żeby przygotowywać się do porodu i szykować wyprawkę. Wiem że jeszcze jest czas, ale jakoś mnie to przytłacza wszystko. W pracy nie mogę się skupić na pracy bo o tym myślę (co mnie stresuje bo nie jestem w ogóle efektywna), a po pracy jestem tak zmęczona że nie mam siły nic o robić. A samo myślenie bez działania tylko to potęguje...

Ja właśnie tez praca przed komputerem i zwariowac idzie, także rozumiem. Jakos to ciało inaczej się zachowuje w ciąży, ale zaskoczenie 😆😁

Kłębuszek lubi tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    ⏳7.01.2026 - III prenatalne
    ⏳14.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • Kokosq Ekspertka

Wysłany: 31 października, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Was dziewczyny podziwiam, że jesteście w stanie pracować w ciąży 🙈 ja w pierwszym trymestrze za długo usiedzieć nie mogłam przy laptopie bo zaraz mnie bolało wszystko więc co dopiero teraz 😅

@Sagi, ja właśnie całe dnie biegam, mąż był teraz tydzień w domu to codzień jeździliśmy z małą do lasu na grzyby 🙈
    Wracałam i zaraz trzeba obiad nam, obiad małej, jakieś pranie, sprzątanie, zakupy i tak cały dzień a wieczorem przez to jestem nie do życia 😕 ostatnio już miałam jakieś bóle podbrzusza, ale to właśnie pewnie macica się rozciąga..

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵

7.01.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • alijaa90 Znajoma

Wysłany: 31 października, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na L4 od środy, dokładnie poszłam w 19+4. Pracę mam 100% zdalną i przed komputerem, ale bardzo wymagającą i stresującą. Doktor prowadząca sama zaproponowała L4, myślałam, że popracuję przynajmniej do grudnia. Jednak stres i czasami kilkugodzinne napięcie przed laptopem dawało się we znaki, często właśnie miałam twarde podbrzusze po całym dniu. Teraz nic sobie nie narzucam, staram się więcej spać i być bardziej wyluzowaną. Jedynie co to dopadała mnie zadyszka, mogę spacerować godzinę bez problemu, ale wejście pod schodach na 2 piętro kończy się zadyszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 12:49

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 października, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam okropnie slby dzień. Głównie leżę i złe się czuję psychczcie bo leżę. Męża poproszę to po pracy poodkurza ja nie dam rady. Na obiad wlatuje makaron ze szpinakiem bo to się robi w pięć sekund. Wszystko mnie boli jak jestem w łóżku jest ok a wystarczy mi do kibla iść i wraca a noce to jazda beż trzymanki jedyna wygodna pozycją to na plecach a tak się spać nie powinno więc unikam

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 31 października, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam właśnie od lekarza, Mała ma 460 g, więc ładnie przybrała,jest w około 50 centylu. Szyjka 4 cm, cyclogest jeszcze miesiąc

aqq, Kłębuszek, Kokosq, bambusek-94, Katt, Go0cha, Daga121222, Sagi, alijaa90, _Hope, Dżozu, Aliana lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 31 października, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wstąpiłam do ciuszka, kupiłam chłopakom puzzle za 6 zł i śliczną grzechotkę z little dutch dla córeczki za 4 zl- widzę w necie cenę około 60 zł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 15:16

Katt, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 31 października, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    @Sagi, ja właśnie całe dnie biegam, mąż był teraz tydzień w domu to codzień jeździliśmy z małą do lasu na grzyby 🙈
    Wracałam i zaraz trzeba obiad nam, obiad małej, jakieś pranie, sprzątanie, zakupy i tak cały dzień a wieczorem przez to jestem nie do życia 😕 ostatnio już miałam jakieś bóle podbrzusza, ale to właśnie pewnie macica się rozciąga..

Oj, to ja sobie dawkuję przyjemności :P Położyć się z synkiem w południe muszę, bo wymiękam. On zazwyczaj ładnie w nocy śpi, ale dziś miał jakąś ciężką noc i w południe odpadłam 🥲 Kurde, jak ja dam radę z noworodkiem znowu 😆 Może to ciążowe zmęczenie jednak.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • aqq Ekspertka

Wysłany: 31 października, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek, też uważam, że nie ma co pracować dla zasady.. Jak tylko czujesz, że pora na przerwę to nic tylko iść na l4.

A ja całkiem długo ze sobą walczyłam w kwestii vinted, ale jak już zrobiłam dziś pierwsze zakupy to poszło.. Zobaczymy co to poprzychodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 23:04

Dżozu, bambusek-94, Kłębuszek lubią tę wiadomość

preg.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ❤️ dawno mnie nie było więc mam sporo zaległości 🙈 laski od wczoraj źle się czuję.. czuję jak by spadki cukru do tego stopnia że mam omdlenia... dzwoniłam do swojego gina to on powiedzial że nic nie może zrobić tylko sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok .. jestem załamana bo naprawdę te spadki są okropne .. czy któraś tak ma ? Drżenie rąk aż się pocą .. robi się niedobrze i bardzo słabo... do tego zawroty głowy delikatne

• Dżozu Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Hejka ❤️ dawno mnie nie było więc mam sporo zaległości 🙈 laski od wczoraj źle się czuję.. czuję jak by spadki cukru do tego stopnia że mam omdlenia... dzwoniłam do swojego gina to on powiedzial że nic nie może zrobić tylko sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok .. jestem załamana bo naprawdę te spadki są okropne .. czy któraś tak ma ? Drżenie rąk aż się pocą .. robi się niedobrze i bardzo słabo... do tego zawroty głowy delikatne
    Wygląda jak problem z cukrem... znam ten problem jeszcze sprzed ciąży.
    co jesz normalnie? Spróbuj do kazdych węglowodanów jesc białko i błonnik. Najlepiej w kolejności- najpierw białko, np jogurt naturalny, jajko, potem chleb (najlepiej nie biały, tylko razowy, pełnoziarnisty bo z błonnikiem). Jak jesz pierogi to np wypić kefir i potem reszta. Albo sałata ze śmietaną i potem pierogi. Plus mniejsze posilki a cześciej. Nie objadać się i potem nie doprowadzać do głodu. To tak na szybko, ale pewnie musisz iść na krzywą cukrową i do diabetologa? Nie wiem jakie jest postępowanie przy cukrzycy ciążowej, wiem że dietka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 06:12

starania od 2/24; 📣

11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.

preg.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Wygląda jak problem z cukrem... znam ten problem jeszcze sprzed ciąży.
    co jesz normalnie? Spróbuj do kazdych węglowodanów jesc białko i błonnik. Najlepiej w kolejności- najpierw białko, np jogurt naturalny, jajko, potem chleb (najlepiej nie biały, tylko razowy, pełnoziarnisty bo z błonnikiem). Jak jesz pierogi to np wypić kefir i potem reszta. Albo sałata ze śmietaną i potem pierogi. Plus mniejsze posilki a cześciej. Nie objadać się i potem nie doprowadzać do głodu. To tak na szybko, ale pewnie musisz iść na krzywą cukrową i do diabetologa? Nie wiem jakie jest postępowanie przy cukrzycy ciążowej, wiem że dietka.

Kurcze powiem Ci właśnie ze jem normalnie żadnej diety

Przykładowy dzień

Chleb ziarnisty szynka ser pomidor np koło 10 jak wstanę

Koło 11 kawa i plaster babki czekoladowej
    O 15 obiad ryż gulasz Ogórek kiszony

Od 16 do nawet 19 maszkiety haha mandarynki Michałki albo jakieś inne

O 22 kolacja i o 24 idę spać

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline naprawdę masz dziwnego tego lekarza jak takie rzeczy olewa. Powinien badania zlecić i wypisać skierowanie do specjalisty. On totalnie olewcze podejście.
    A potwierdził Ci w końcu pleć czy dalej nie widzi?

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 1 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja wracam właśnie od lekarza, Mała ma 460 g, więc ładnie przybrała,jest w około 50 centylu. Szyjka 4 cm, cyclogest jeszcze miesiąc
    Mogę spytać czemu masz cyclogest skoro masz ładna długa szyjkę?

👫 30&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    Będzie dziewczynka 🩷
    21.10 połówkowe - 430 g cudu 💞

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Caroline naprawdę masz dziwnego tego lekarza jak takie rzeczy olewa. Powinien badania zlecić i wypisać skierowanie do specjalisty. On totalnie olewcze podejście.
    A potwierdził Ci w końcu pleć czy dalej nie widzi?

Zgadzam się, przecież nawet jeśli on taki skupiony na dziecku, to dla dziecka zły stan mamy też może być szkodliwy :(

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Jejciu współczuję 🥺😱
    Ale lekarz nie powinien tego olewać.. powinien dać skierowanie na jakieś badania albo skierowanie do specjalisty..
    Mam nadzieję, że uda się to jakoś ustabilizować. Może będziesz musiała przyjmować insulinę? Spróbuj skonsultować się ewentualnie z innym lekarzem, chociażby rodzinnym

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g

⏳02.01 ➡️ KTG
    ⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Kurcze powiem Ci właśnie ze jem normalnie żadnej diety

Przykładowy dzień

Chleb ziarnisty szynka ser pomidor np koło 10 jak wstanę

Koło 11 kawa i plaster babki czekoladowej
    O 15 obiad ryż gulasz Ogórek kiszony

Od 16 do nawet 19 maszkiety haha mandarynki Michałki albo jakieś inne

O 22 kolacja i o 24 idę spać

Kochana, jestem marcowa, ale 2025. Miałam ten sam problem, a mianowicie - hipoglikemia reaktywna. Trochę szok, że lekarz to olewa, chociaż mój pierwszy prowadzący też miał to w 💩. Ale w przypadku hipoglikemii należy dbać o dietę, tak samo jak w przypadku cukrzycy ciążowej. Po spożyciu posiłku, szczególnie bogatego w cukry proste (np. słodycze, białe pieczywo, soki), poziom glukozy we krwi gwałtownie rośnie. Organizm reaguje na to zwiększonym wydzielaniem insuliny, co u niektórych osób prowadzi do zbyt dużego spadku cukru – poniżej normy. Stąd te drżenia rąk, uczucie jakbyś miała za chwilę zemdleć. Przy dobrze wyprowadzonej diecie nie masz skoków cukru, więc te spadki nie są tak hardkorowe. Gdybyś chciała pogadać, pisz!! ❤️

Dżozu, CaroOline lubią tę wiadomość

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • Carla Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alijaa90 wrote:
    Ja też jestem na L4 od środy, dokładnie poszłam w 19+4. Pracę mam 100% zdalną i przed komputerem, ale bardzo wymagającą i stresującą. Doktor prowadząca sama zaproponowała L4, myślałam, że popracuję przynajmniej do grudnia. Jednak stres i czasami kilkugodzinne napięcie przed laptopem dawało się we znaki, często właśnie miałam twarde podbrzusze po całym dniu. Teraz nic sobie nie narzucam, staram się więcej spać i być bardziej wyluzowaną. Jedynie co to dopadała mnie zadyszka, mogę spacerować godzinę bez problemu, ale wejście pod schodach na 2 piętro kończy się zadyszka.

Szczerze, to myślę, że praca zdalna i te 8 godzin przed kompem to dużo trudniejsza jest praca w ruchu (nie mówię o jakiejś typowo fizycznej). Ja chciałabym pracować do połowy stycznia (jeśli nic się po drodze nie zadzieje), czyli te równo 2 miesiące - o ile mały się szybciej nie wykluje - zostawić sobie na mentalne i organizacyjne ogarnięcie życia z trójką (chłopców). A tak poważnie, mam fajną pracę, trochę przy kompie, ale większość w terenie, spotkaniach, jednym słowem różnorodność. Mnie równa „trzyma w pionie”, jestem lepiej zorganizowana, mam kontakt z ludźmi i nie mam czasu na zamartwianie i marudzenie. Nie ukrywam, że pewnie jak bym siedziała w domu to pewnie bym non stop jadła 😂, w tak mam trochę gimnastyk i lepszą formę. Nie wierzę, w to, że bym się zmobilizowała do ćwiczeń czy spacerów 😂 Szefostwo jest naprawdę ok, idzie mi na rękę z wizytami itp. Ale to każdego wybór. Rozumiem to. Mnie się lekarka na każdej wizycie pyta, czy chcę zwolnienie.

Carla

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka.98 wrote:
    Kochana, jestem marcowa, ale 2025. Miałam ten sam problem, a mianowicie - hipoglikemia reaktywna. Trochę szok, że lekarz to olewa, chociaż mój pierwszy prowadzący też miał to w 💩. Ale w przypadku hipoglikemii należy dbać o dietę, tak samo jak w przypadku cukrzycy ciążowej. Po spożyciu posiłku, szczególnie bogatego w cukry proste (np. słodycze, białe pieczywo, soki), poziom glukozy we krwi gwałtownie rośnie. Organizm reaguje na to zwiększonym wydzielaniem insuliny, co u niektórych osób prowadzi do zbyt dużego spadku cukru – poniżej normy. Stąd te drżenia rąk, uczucie jakbyś miała za chwilę zemdleć. Przy dobrze wyprowadzonej diecie nie masz skoków cukru, więc te spadki nie są tak hardkorowe. Gdybyś chciała pogadać, pisz!! ❤️
    Też mam hipoglikemie reaktywną, w ciąży póki co nie ma źle, ale pilnuje chyba już z przyzwyczajenia np. tego jedzenia białka do wegli i jest lepiej. Można o tym poczytać np. w książce glukozowa rewolucja, choć wg recenzji jest tam też dużo głupot. Ale ogolne zasady sie zgadzają.
    Ryż ma wysoki indeks glikemiczny, słodycze to wiadomo, duży odstęp miedzy posilkami... cukier ma prawo spaść, pewnie w ciąży Ci się pozmieniało. To nie jest coś co można olać.

starania od 2/24; 📣

11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.

preg.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ