Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@CaroOline też myślę że nie można zbagatelizować tego stanu, lekarz jest delikatnie mówiąc nieodpowiedzialny że nie pokierował Cię nigdzie dalej
ja mam IO I przed ciążą bez diety cukrzycowej miałam takie spadki energii po posiłku jak opisujesz.
Ja dzisiaj oficjalnie rozpoczęłam 5ty miesiąc ciąży 🙂 teraz jestem już pewna że czuję ruchy dziecka, od około połowy tygodnia. Jak narazie to takie delikatne stukanie (kopniaczki?) albo łaskotanie od środka. Czekam na więcej 😁
aqq, Kasiastaraczka, Kokosq, Kłębuszek, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
-
Mam problem z progiem, dlatego dostałam cyclogestMagnes wrote:Mogę spytać czemu masz cyclogest skoro masz ładna długa szyjkę?
Poza tym doktorek ostatnio wspominał, że ma jeszcze inne właściwości, ale nie dopytywałam jakie 🙃
My leczyliśmy się u naprotechnologa,teraz u niego prowadzę trzecią ciążę,ufam mu, więc jeszcze ten miesiąc sie przemecze -nie lubię tych globulek,bo strasznie syfia -
Dziś mocno pilnowałam diety i było ok 🙆♀️ ... nie potwierdził dalej płci bo ostatnia wizyta była 3 tyg temu teraz idę do niego 5 w środę i powiedział se w zasadzie krzywą miała być w 24 tc ale jak.sie takie coś dzieje to on ją teraz przepisze na skierowaniu ... z łaski... miałam tylko 2 razy badaną krew a mam 19+4 ... tydzień na kogo kolwiek jak bym zmieniła lekarza to w szpitalu na bank trafię na niego ehh a opinie ma idealne z prywatnych klinik ... jestem załamana ze zawsze ja mam takiego pecha .. zobaczę co mi powie tego 5tego ,mam nadzieję że potwierdzi mi płeć i przepisze badania bo jak nie to naprawdę chyba mu już nawtykam... mowie mu ze się źle czuje a on przez ten telefon do mnei mówi że może neurolog by musiał mnie zobaczyć skoro mam zawroty 🙈 gdzie dałam mu nacisk ze badałam się od babci glukometrem i miałam spadek cukru i polepszyło mi się jak zjadłam 2 Michałki....przecież nie dzwoniłam do niego sobie pogadać o pogodzie , a on mnie zbywał ze mam jeść normalnie bo chyba zbyt mocno się diety trzymam .(3 tygodnie temu kazał mi mieć dietę o niskim indeksie glikemicznym ) bo na pierwszym badaniu cukru naczczo z krwi w 11 tc wyszło że mam 91. I że to już dużo Ręce mi opadają
-
Ech, bardzo nieodpowiedzialny lekarzCaroOline wrote:Dziś mocno pilnowałam diety i było ok 🙆♀️ ... nie potwierdził dalej płci bo ostatnia wizyta była 3 tyg temu teraz idę do niego 5 w środę i powiedział se w zasadzie krzywą miała być w 24 tc ale jak.sie takie coś dzieje to on ją teraz przepisze na skierowaniu ... z łaski... miałam tylko 2 razy badaną krew a mam 19+4 ... tydzień na kogo kolwiek jak bym zmieniła lekarza to w szpitalu na bank trafię na niego ehh a opinie ma idealne z prywatnych klinik ... jestem załamana ze zawsze ja mam takiego pecha .. zobaczę co mi powie tego 5tego ,mam nadzieję że potwierdzi mi płeć i przepisze badania bo jak nie to naprawdę chyba mu już nawtykam... mowie mu ze się źle czuje a on przez ten telefon do mnei mówi że może neurolog by musiał mnie zobaczyć skoro mam zawroty 🙈 gdzie dałam mu nacisk ze badałam się od babci glukometrem i miałam spadek cukru i polepszyło mi się jak zjadłam 2 Michałki....przecież nie dzwoniłam do niego sobie pogadać o pogodzie , a on mnie zbywał ze mam jeść normalnie bo chyba zbyt mocno się diety trzymam .(3 tygodnie temu kazał mi mieć dietę o niskim indeksie glikemicznym ) bo na pierwszym badaniu cukru naczczo z krwi w 11 tc wyszło że mam 91. I że to już dużo Ręce mi opadają
Daleko masz do następnej miejscowości z lekarzami i szpitalem? -
CaroOline wrote:Dziś mocno pilnowałam diety i było ok 🙆♀️ ... nie potwierdził dalej płci bo ostatnia wizyta była 3 tyg temu teraz idę do niego 5 w środę i powiedział se w zasadzie krzywą miała być w 24 tc ale jak.sie takie coś dzieje to on ją teraz przepisze na skierowaniu ... z łaski... miałam tylko 2 razy badaną krew a mam 19+4 ... tydzień na kogo kolwiek jak bym zmieniła lekarza to w szpitalu na bank trafię na niego ehh a opinie ma idealne z prywatnych klinik ... jestem załamana ze zawsze ja mam takiego pecha .. zobaczę co mi powie tego 5tego ,mam nadzieję że potwierdzi mi płeć i przepisze badania bo jak nie to naprawdę chyba mu już nawtykam... mowie mu ze się źle czuje a on przez ten telefon do mnei mówi że może neurolog by musiał mnie zobaczyć skoro mam zawroty 🙈 gdzie dałam mu nacisk ze badałam się od babci glukometrem i miałam spadek cukru i polepszyło mi się jak zjadłam 2 Michałki....przecież nie dzwoniłam do niego sobie pogadać o pogodzie , a on mnie zbywał ze mam jeść normalnie bo chyba zbyt mocno się diety trzymam .(3 tygodnie temu kazał mi mieć dietę o niskim indeksie glikemicznym ) bo na pierwszym badaniu cukru naczczo z krwi w 11 tc wyszło że mam 91. I że to już dużo Ręce mi opadają
Bardzo masz nieodpowiedzialnego lekarza.
Ja na każdą wizytę robię komplet badań, mocz Morfologia, krzywa owszem jest przyjęte że po 24 tc ale jeżeli coś jest niepokojącego można ją zlecić dużo wcześniej. Ciąża to nie tylko dziecko, ale też zdrowie mamy a on zachowuje się jakby mu tylko na maleństwu zależało a Ciebie ma w ....
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Widziałam że dużo dziewczyn do higieny przy zmianie pieluszek używa płatków kindii pure. Znalazlam dobra cenę za 20 opakować na erli i zastanawiam się czy jest sens aż tyle zamawiać i czy może macie coś innego czego używałyście. A może częściej chusteczek nawilżanych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:19
-
Słyszałam że są osoby które ich używają, ja zawsze używałam chusteczek nawilżonych i to nie nawet tych polecanych z water vipes tylko po prostu jakie były na promocji. Nie wiem jaką to robi różnicę. Tych płatków używałam tylko przy kąpieli żeby umyć buzię bobasaZaniepokojona1234 wrote:Widziałam że dużo dziewczyn do higieny przy zmianie pieluszek używa płatków kindii pure. Znalazlam dobra cenę za 20 opakować na erli i zastanawiam się czy jest sens aż tyle zamawiać i czy może macie coś innego czego używałyście. A może częściej chusteczek nawilżanych.
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Macie jakieś rady co robić jak boli kość ogonowa? Już nie mogę wytrzymać, nie ważne czy siedzę, czy leżę czy stoję. Cały czas mnie boli...30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 03.11 - wizyta