X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • aqq Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam, że taka niekontrolowana hipoglikemia w dodatku z omdleniami to ryzyko i dla Ciebie i dla dziecka, na pewno nie coś co można zignorować..

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CaroOline też myślę że nie można zbagatelizować tego stanu, lekarz jest delikatnie mówiąc nieodpowiedzialny że nie pokierował Cię nigdzie dalej :/ ja mam IO I przed ciążą bez diety cukrzycowej miałam takie spadki energii po posiłku jak opisujesz.

Ja dzisiaj oficjalnie rozpoczęłam 5ty miesiąc ciąży 🙂 teraz jestem już pewna że czuję ruchy dziecka, od około połowy tygodnia. Jak narazie to takie delikatne stukanie (kopniaczki?) albo łaskotanie od środka. Czekam na więcej 😁

aqq, Kasiastaraczka, Kokosq, Kłębuszek, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 niskie ryzyka
    ✅️15.10 10cm i 140g bobasa
    🔜06.11 kolejna wizyta
    🔜24.11 USG połówkowe

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    Mogę spytać czemu masz cyclogest skoro masz ładna długa szyjkę?
    Mam problem z progiem, dlatego dostałam cyclogest
    Poza tym doktorek ostatnio wspominał, że ma jeszcze inne właściwości, ale nie dopytywałam jakie 🙃
    My leczyliśmy się u naprotechnologa,teraz u niego prowadzę trzecią ciążę,ufam mu, więc jeszcze ten miesiąc sie przemecze -nie lubię tych globulek,bo strasznie syfia

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mocno pilnowałam diety i było ok 🙆‍♀️ ... nie potwierdził dalej płci bo ostatnia wizyta była 3 tyg temu teraz idę do niego 5 w środę i powiedział se w zasadzie krzywą miała być w 24 tc ale jak.sie takie coś dzieje to on ją teraz przepisze na skierowaniu ... z łaski... miałam tylko 2 razy badaną krew a mam 19+4 ... tydzień na kogo kolwiek jak bym zmieniła lekarza to w szpitalu na bank trafię na niego ehh a opinie ma idealne z prywatnych klinik ... jestem załamana ze zawsze ja mam takiego pecha .. zobaczę co mi powie tego 5tego ,mam nadzieję że potwierdzi mi płeć i przepisze badania bo jak nie to naprawdę chyba mu już nawtykam... mowie mu ze się źle czuje a on przez ten telefon do mnei mówi że może neurolog by musiał mnie zobaczyć skoro mam zawroty 🙈 gdzie dałam mu nacisk ze badałam się od babci glukometrem i miałam spadek cukru i polepszyło mi się jak zjadłam 2 Michałki....przecież nie dzwoniłam do niego sobie pogadać o pogodzie , a on mnie zbywał ze mam jeść normalnie bo chyba zbyt mocno się diety trzymam .(3 tygodnie temu kazał mi mieć dietę o niskim indeksie glikemicznym ) bo na pierwszym badaniu cukru naczczo z krwi w 11 tc wyszło że mam 91. I że to już dużo Ręce mi opadają

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Dziś mocno pilnowałam diety i było ok 🙆‍♀️ ... nie potwierdził dalej płci bo ostatnia wizyta była 3 tyg temu teraz idę do niego 5 w środę i powiedział se w zasadzie krzywą miała być w 24 tc ale jak.sie takie coś dzieje to on ją teraz przepisze na skierowaniu ... z łaski... miałam tylko 2 razy badaną krew a mam 19+4 ... tydzień na kogo kolwiek jak bym zmieniła lekarza to w szpitalu na bank trafię na niego ehh a opinie ma idealne z prywatnych klinik ... jestem załamana ze zawsze ja mam takiego pecha .. zobaczę co mi powie tego 5tego ,mam nadzieję że potwierdzi mi płeć i przepisze badania bo jak nie to naprawdę chyba mu już nawtykam... mowie mu ze się źle czuje a on przez ten telefon do mnei mówi że może neurolog by musiał mnie zobaczyć skoro mam zawroty 🙈 gdzie dałam mu nacisk ze badałam się od babci glukometrem i miałam spadek cukru i polepszyło mi się jak zjadłam 2 Michałki....przecież nie dzwoniłam do niego sobie pogadać o pogodzie , a on mnie zbywał ze mam jeść normalnie bo chyba zbyt mocno się diety trzymam .(3 tygodnie temu kazał mi mieć dietę o niskim indeksie glikemicznym ) bo na pierwszym badaniu cukru naczczo z krwi w 11 tc wyszło że mam 91. I że to już dużo Ręce mi opadają
    Ech, bardzo nieodpowiedzialny lekarz
    Daleko masz do następnej miejscowości z lekarzami i szpitalem?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:

Bardzo masz nieodpowiedzialnego lekarza.
    Ja na każdą wizytę robię komplet badań, mocz Morfologia, krzywa owszem jest przyjęte że po 24 tc ale jeżeli coś jest niepokojącego można ją zlecić dużo wcześniej. Ciąża to nie tylko dziecko, ale też zdrowie mamy a on zachowuje się jakby mu tylko na maleństwu zależało a Ciebie ma w ....

Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że dużo dziewczyn do higieny przy zmianie pieluszek używa płatków kindii pure. Znalazlam dobra cenę za 20 opakować na erli i zastanawiam się czy jest sens aż tyle zamawiać i czy może macie coś innego czego używałyście. A może częściej chusteczek nawilżanych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:19

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    Widziałam że dużo dziewczyn do higieny przy zmianie pieluszek używa płatków kindii pure. Znalazlam dobra cenę za 20 opakować na erli i zastanawiam się czy jest sens aż tyle zamawiać i czy może macie coś innego czego używałyście. A może częściej chusteczek nawilżanych.
    Słyszałam że są osoby które ich używają, ja zawsze używałam chusteczek nawilżonych i to nie nawet tych polecanych z water vipes tylko po prostu jakie były na promocji. Nie wiem jaką to robi różnicę. Tych płatków używałam tylko przy kąpieli żeby umyć buzię bobasa

Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś rady co robić jak boli kość ogonowa? Już nie mogę wytrzymać, nie ważne czy siedzę, czy leżę czy stoję. Cały czas mnie boli...

30 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷

🩺 03.11 - wizyta
    🩺 01.12 - połówkowe

preg.png
‹‹ 243 244 245 246 247
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ