Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo chodzisz nadal na chór?bambusek-94 wrote:Super dziewczyny że potraficie tworzyć własnoręcznie takie piękne rzeczy! Ja zawsze chciałam nauczyć się szyć, ale nie wystarczało mi wolnego czasu przez chór na który chodzę 2x w tygodniu. A teraz to nawet nie wiem gdzie bym zmieściła maszynę, patrząc na to ile gratów dla bobasa będzie w domu... ale może kiedyś jak się dorobimy domu, kto wie 🙂
Ja chodzę z dziećmi na chór mam- sprawdź czy u Ciebie działa taka inicjatywa 🙂 -
Kasiastaraczka wrote:Bardzo ładny wzór 🙂
Też z tej włóczki chcę robić
Kiedy robisz ogtt?
Ja następną wizytę mam 29 i mam mieć już wynik
Mam wizytę 20 a 19 mam iść a ogtt nie wiem czy dają normalna glukoze czy smakową ale kupie sobie cytrynową na wszelki wypadek bo ona zawsze mi wchodziła jako tako.
Myślę nad kolorem lawendowym do tego kocyka
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Sagi, Jednorożec89, bambusek-94, Kłębuszek, Kokosq, Daga121222, aqq, _Hope, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
-
No ja tę ostatnią morfologię miałam prawie o 10, bo tak mi się udało opiekę do synka załatwić. A jak ten mnie budzi czasem o 5-6 to wytrzymać do 10 bez jedzenia to szaleństwo.
Nad krzywą też się zastanawiam. Wypić to żaden problem, tylko wytrzymać samopoczucie potem. Zobaczymy. -
Kasiastaraczka wrote:Piękne te pajacyki 🙂 robisz takie na 56?
A kocyk- wczoraj też oglądałam i rozważam ten pierwszy 🥰 piękny
Dla chłopaków robiłam kratkę - jednemu większą,drugiemu mniejszą
Tak będę celować, a jak wyjdzie to nie wiem. Bo nigdy nie umiem w próbkę wejść 🙈 Wezmę druty o 0,5mm większe, bo nie mam 2,5mm i ten najmniejszy rozmiar, może coś z tego będzie 🤣
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Kasiastaraczka wrote:Oo chodzisz nadal na chór?
Ja chodzę z dziećmi na chór mam- sprawdź czy u Ciebie działa taka inicjatywa 🙂
Teraz to w kratkę, bo próby mamy 2x w tygodniu od 18 do 20:30 więc ciężko mi fizycznie dotrwać i jako tako funkcjonować jak już jestem po całym dniu pracy. Teraz planuję przejść na status członka biernego, może po macierzyńskim uda mi sie wrócić 🙂 zobaczymy.
Nasz chór sporo koncertuje i realizuje duże projekty (np. Filharmonie, opery, nfm itp.) więc nie bardzo się da być członkiem bez regularnego chodzenia na próby
Dzięki za pomysł z chórem mam 🙂 rozejrzę się w okolicy. Wgl już sobie wyobrażam jak będę dzieciątku śpiewać, mam nadzieję że odziedziczy zdolności muzyczne po mnie bo mąż nawet nie umie klaskać do rytmu 😅🤣
Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
@Kasiastarczaka śliczne kocyki!
Aj zazdroszczę Wam tych chórów, tez kiedyś chodziłam! Jak się przeprowadziłam to też chciałam pójść do miejskiego chóru, ale strach mnie sparaliżował, obcy ludzie, a ja mimo że lubię śpiewać w chórze to się stresuję, zwłaszcza jakiś przesłuchań.
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
U mnie wynioty pojawiają się popoludniu zastanawiam sie czy ta kamica też ma na to wpływ. Ogólnie kiepski wczoraj dzień miałam i jeszcze cały dzień z córką.
Wczoraj kuzynka moja się do mnie odezwała i chce mi ciuszki przkazać po swoim synku powiedziałam, że chetnie przygarnę a ze swoimi ciuszkami po córce troche poczekam bo w rodzinie też jest dziewczyna w ciąży i jak się okaże, że będzie córka to jej dam.
Ja chyba zaczne od rzeczy do szpitala mam już podpaski poporodowe kupiłam z canpol czekam na koniec miesiaca jak zostanie coś pieniedzy to resztę bede domawiać -
U mnie wyprawka leży i kwiczy 🤣 muszę jakieś ubranka zamówić w końcu czy coś. Rzeczy do szpitala ogarnę na Gemini po nowym roku pewnie. Przypomniało mi się że muszę też wtedy zadzwonić do mojej położnej. Żeby mieć ja ogarniętą
-
Kłębuszek wrote:@Kasiastarczaka śliczne kocyki!
Aj zazdroszczę Wam tych chórów, tez kiedyś chodziłam! Jak się przeprowadziłam to też chciałam pójść do miejskiego chóru, ale strach mnie sparaliżował, obcy ludzie, a ja mimo że lubię śpiewać w chórze to się stresuję, zwłaszcza jakiś przesłuchań.
Rozumiem, rozpoczęcie w nowym zespole to mega wyjście poza strefę komfortu
ja po przeprowadzce 2 lata temu mam na chór z domu około godzinę jazdy... także daleko. Jak mam takie dni że pracuję stacjonarnie to po prostu nie wracam do domu i jadę prosto z pracy, ale jednak jest to spora logistyka. Przy dziecku będzie to pewnie niemożliwe, ale jeszcze się łudzę xd
Ale chór daje mi mega satysfakcję, efekty pracy w takim zespole są na prawdę piękne i odpłacają wszystkie trudności.
Właśnie sobie zdałam sprawe z tego że to być może mój ostatni poniedziałek w pracy
a w dodatku mam dziś fryzjera, same pozytywy!
Kłębuszek, Daga121222, Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, co myślicie o składanej wanience do dziecka? 🙂
Znalazłam z primabobo. Macie jakieś doświadczenie z taką wanienką? Dobrze się sprawdza i nic nie przecieka?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Zazdroszczę Wam tych umiejętności robienia na drutach 🫣 moja babcia śp robiła piękne rzeczy 🥰
Jedynie potrafię szyć na maszynie, której nie posiadam 😅 (chodziłam kiedyś na kurs)
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Moja mama była hafciarką do dzisiaj mam serwety przez nią ręcznie robione. Szydełkiem sama się zainteresowałam jak byłam w ciazy z Franiem. Nauczyłam się sama z YouTube i wciągnęło:)
Powiedzcie mi bo mi właśnie P. Mówi napisz do dziewczyn one wiedzą. Urlop taty na poród
-
Jej, piękne te kocyki.. Aż chyba czuję, że muszę się zmobilizować z nauką 🙂
A glukoza też mnie czeka, 25 mam wizytę i już mam mieć zrobioną, więc pójdę w piątek 21.
Co do wyprawki ja wpadłam w taki szał zakupowy na vinted, że tylko czekam aż te wszystkie paczki przyjdą.. A w kolejny weekend zrobimy sobie wycieczkę, żeby ewentualnie zobaczyć mebelki, bo ostatnio się nie udało..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:59
-
@Kłębuszek, mi najbardziej podobają się drugi i pierwszy wzór kocyka. 😍
Trochę Wam zazdroszczę zdolności i że znajdujecie czas na robótki. Ja dawno niczego nie zrobiłam. 🤭 Dawniej sporo rzeczy wykonywałam własnoręcznie i nawet chwilowo utrzymywałam się z rękodzieła.
Co do testu obciążenia glukozą to ja robiłam na początku ciąży, ale czeka mnie powtórka i mam nadzieję, że też wyjdzie dobrze. Tuż po wypiciu robiło mi się słabo. Na szczęście dałam radę, ale potem zaliczyłam duży spadek cukru.
My mieliśmy bardzo intensywny weekend. Byliśmy u treściów, pochodziliśmy po górkach. 🙃 Ale niestety coraz częściej boli mnie kręgosłup, biodro i spina mi się nieprzyjemnie/lekko boleśnie brzuch.😔 Nie jestem w stanie np na raz odkurzyć domu czy umyć podłóg. Wszelkie obowiązki muszę rozkładać w czasie, bo inaczej brzuch mam twardy. 😕 O dłuższych spacerach też mogę zapomnieć. Na szczęście mija gdy się położę.
Lekarz kazał mi odpoczywać, nie przemęczać się, a gdyby te twardnienia pojawiały się bez wysiłku, to mam jechać na wcześniejszą wizytę. Trochę boję się powtórki z pierwszej ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:13
-
A co się wydarzyło jeśli mogę zapytać?_Hope wrote:@Kłębuszek, mi najbardziej podobają się drugi i pierwszy wzór kocyka. 😍
Trochę Wam zazdroszczę zdolności i że znajdujecie czas na robótki. Ja dawno niczego nie zrobiłam. 🤭 Dawniej sporo rzeczy wykonywałam własnoręcznie i nawet chwilowo utrzymywałam się z rękodzieła.
Co do testu obciążenia glukozą to ja robiłam na początku ciąży, ale czeka mnie powtórka i mam nadzieję, że też wyjdzie dobrze. Tuż po wypiciu robiło mi się słabo. Na szczęście dałam radę, ale potem zaliczyłam duży spadek cukru.
My mieliśmy bardzo intensywny weekend. Byliśmy u treściów, pochodziliśmy po górkach. 🙃 Ale niestety coraz częściej boli mnie kręgosłup, biodro i spina mi się nieprzyjemnie/lekko boleśnie brzuch.😔 Nie jestem w stanie np na raz odkurzyć domu czy umyć podłóg. Wszelkie obowiązki muszę rozkładać w czasie, bo inaczej brzuch mam twardy. 😕 O dłuższych spacerach też mogę zapomnieć. Na szczęście mija gdy się położę.
Lekarz kazał mi odpoczywać, nie przemęczać się, a gdyby te twardnienia pojawiały się bez wysiłku, to mam jechać na wcześniejszą wizytę. Trochę boję się powtórki z pierwszej ciąży... -
Nawet jak teraz śpiewasz to super dla dziecka 🙂ja zaczęłam chodzić w połowie ciąży z młodszym,bo wtedy powstał chór niedaleko nasbambusek-94 wrote:Teraz to w kratkę, bo próby mamy 2x w tygodniu od 18 do 20:30 więc ciężko mi fizycznie dotrwać i jako tako funkcjonować jak już jestem po całym dniu pracy. Teraz planuję przejść na status członka biernego, może po macierzyńskim uda mi sie wrócić 🙂 zobaczymy.
Nasz chór sporo koncertuje i realizuje duże projekty (np. Filharmonie, opery, nfm itp.) więc nie bardzo się da być członkiem bez regularnego chodzenia na próby
Dzięki za pomysł z chórem mam 🙂 rozejrzę się w okolicy. Wgl już sobie wyobrażam jak będę dzieciątku śpiewać, mam nadzieję że odziedziczy zdolności muzyczne po mnie bo mąż nawet nie umie klaskać do rytmu 😅🤣
Jak młodszy się urodził i już był taki kontaktowy to jak śpiewałam mu jedną piosenkę z tamtego czasu śmiał się w głos,jakby pamiętał 😁
Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Cześć dziewczyny, co myślicie o składanej wanience do dziecka? 🙂
Znalazłam z primabobo. Macie jakieś doświadczenie z taką wanienką? Dobrze się sprawdza i nic nie przecieka?
Też się nad nią zastanawiam. Chciałabym składaną, bo szkoda mi miejsca.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Daga121222 wrote:Cześć dziewczyny, co myślicie o składanej wanience do dziecka? 🙂
Znalazłam z primabobo. Macie jakieś doświadczenie z taką wanienką? Dobrze się sprawdza i nic nie przecieka?
Też się chętnie dowiem, bo poważnie rozważam ten zakup
-
Fajnie wygląda ta składana wanienka, ja bym brała
Teraz mam najtańszą z ikei, jeszcze się zastanawiam czy nie dokupić leżaczka angelcare.
Czy któraś z Was korzystała albo zamierza korzystać z edukacji przedporodowej? Chyba od przyszłego tygodnia by mi już przysługiwała 🤔
Zerknęłam wczoraj na ikp i mam w pobliżu dwie placówki i dwie położne do wyboru.
Niestety ciężko znaleźć info na ich temat. Przydałaby się jakaś baza danych…Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:52
Daga121222 lubi tę wiadomość