Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robiłam chłopakom merino, więc i teraz taki zrobięJednorożec89 wrote:Też muszę zamówić coś na kocyk, zastanawiam się nad bambusem albo merino
-
Współczuję...ZOSIA88 wrote:Jak Wy się dziewczyny czujecie u mnie wymioty powróciły dzisiaj 3 razy wymiotywałam
jak ja nie nawidze tego stanu
czy to się kiedyś skończy 
Mi się zdarzają jeszcze mdłości,ale nie są już tak uciążliwe jak na początku -
Kłębuszek, Kasia, a szydełkujecie czy na drutach? Ja się bardzo chciałam nauczyć szydełkować, ale jakoś wcześniej był niedoczas, a teraz jak wróciłam do kursu online to jakoś nie umiem dotrę z tym ogarnąć bardziej niż wtedy.. Zazdroszczę, że potraficie takie fajne rzeczy zrobić same 🙂
-
Ja robię i na drutach i na szydełku 🙂 nauczyłam się z darmowych kursów,z ytaqq wrote:Kłębuszek, Kasia, a szydełkujecie czy na drutach? Ja się bardzo chciałam nauczyć szydełkować, ale jakoś wcześniej był niedoczas, a teraz jak wróciłam do kursu online to jakoś nie umiem dotrę z tym ogarnąć bardziej niż wtedy.. Zazdroszczę, że potraficie takie fajne rzeczy zrobić same 🙂
-
@Kasiastaraczka zamówiłam włóczkę Sunday od Sandnes Garn. Jutro podeślę jakie kolory wybrałam i linki do wzorów jak będę przy kompie. Kocyk też chcę zrobić z któregoś darmowego wzoru od Dropsa to też podeślę, może doradzicie który ładniejszy. Do kocyka raczej zamówię włóczkę od Dropsa, bo jednak jest tańsza, a na kocyk to będę potrzebować więcej.
@aqq ja trochę szydełkuje, ale jeśli chodzi o ubranka to jednak wolę druty. Jestem z tych początkujących, więc nie wiem jak mi to wyjdzie, ale ostatnio zrobiłam sweter dla siebie i jestem całkiem zadowolona. Idealny nie jest ale mi pasuje 😉 jestem raczej samoukiem, żadnych kursów nie robiłam. Kupuje wzory i lecę według nich razem z dołączonymi filmikami.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
ZOSIA88 wrote:Jak Wy się dziewczyny czujecie u mnie wymioty powróciły dzisiaj 3 razy wymiotywałam
jak ja nie nawidze tego stanu
czy to się kiedyś skończy 
Przykro mi, że wymioty wróciły. U mnie mdłości przeszły całkowicie wraz z 2 trymestrem, z wyjątkiem dni kiedy robię badania krwi na czczo, bo wtedy za bardzo się wygłodzę i niestety mdłości są wtedy okropne. Obstawiam że w 3 trymestrze mogą wrócić.
Trzymaj się! Na pewno dasz radę. Już połowa za Tobą 🥳30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Kłębuszek wrote:Przykro mi, że wymioty wróciły. U mnie mdłości przeszły całkowicie wraz z 2 trymestrem, z wyjątkiem dni kiedy robię badania krwi na czczo, bo wtedy za bardzo się wygłodzę i niestety mdłości są wtedy okropne. Obstawiam że w 3 trymestrze mogą wrócić.
Trzymaj się! Na pewno dasz radę. Już połowa za Tobą 🥳
Pytanie jakie badania, jak ogarniam panel tarczycowy to panie na szpitalu same mówią że kromkę chleba czy coś delikatnego skubnąć w domu bo więcej nieszczęścia może być od przyjechania na czczo do laboratorium niż zakłamanie wyników badań. Nie mówię tu o badaniu typu glokoza czy inne cukrowe ale jeśli jest sama morfologia to można zaryzykować coś zjeść, tylko też warto przegadać z lekarzem lub w punkcie pobrań jak na to patrzą. -
Co do szydełka to robię tylko maskotki,nic skomplikowanego -podstawy z YT i darmowego kursu zrób mi mamo🙂aqq wrote:A masz jakieś do polecenia jeśli chodzi o szydełko?

-
O kurcze! No to rzeczywiście lepiej coś zjeść i zaryzykować ten wynik badania. Daj znać po najbliższym badaniu, jestem ciekawaSagi wrote:Ja zamierzam się poświęcić dla dobra nauki, to znaczy sprawdzić co się stanie, i coś zjeść przed najbliższą morfologią. Najwyżej powtórzę. Ostatnio zwymiotowałam z głodu jeszcze przed wyjściem z domu -.-
-
Przed pierwszymi badaniami zjadłam pół kromki chleba, bo robiłam na NFZ a położna mnie umówiła na 9:30 i to był dramat. Teraz chodzę prywatnie tak koło 7:30-8:00 więc staram się wytrzymać. Nie ma dramatu, ale jak mi wrócą mdłości takie jak w 1 trymestrze czyli od rana do wieczora i jest nie ważne czy głodna jestem czy najedzona to wtedy chyba też coś skubnę przed bo to zawsze trochę pomaga.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Obiecane linki z pajacykami:
1. https://www.petiteknit.com/en/collections/baby/products/monday-suit
Będę robić z takiej włóczki jaka jest na pierwszych zdjęciach.
2. https://www.petiteknit.com/en/collections/baby/products/sunday-suit
A ten w takim kolorze:

Do tego rozważam zrobić któryś z tych kocyków:
1. https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=10286&cid=5
2. https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=9055&cid=5
3. https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3961&cid=5
Możecie doradzić który Wam się najbardziej podoba 😃
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Kasia myślę nad drops baby merino.
Ja mam kupiony taki wzór ale nie wiem czy mi się podoba

A powiem wam ciekowastkę co do morfologii. Mieszkaliśmy jakiś czas z mężem w Irlandii. Mieliśmy tam sporo do czynienia z lekarzami i badaniami bo mój mąż miał raka. I tam jak szlimy rano na morfologię to porostu zawsze pielęgniarka się pytała czy coś jadł czy jest na czczo i zaznaczała w systemie bo po prostu stosowali inny przelicznik jak ktoś zjadł sniadanie
Ja nie wiem jak dam radę i obiciazenie glukozą jak wstaję o 7 rano głodna jak wilk i muszę zjeść śniadanieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:10
-
Ja mam krzywą za sobą, też się bałam, ale w ogóle mdłości nie miałam, bo ta glukoza to jak posiłek jest, ale było mi trochę słabo i byłam senna.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe

-
Hej dziewczyny, ja odkąd jestem w ciąży nie chodzę na morfologię na czczo. Tak powiedział mi lekarz i pani w laboratorium - że nie trzeba, jeśli oczywiście nie badamy glukozy na czczo. Nie wiem jak to wpływa na inne wyniki, ale chyba nie jakoś istotnie skoro tak mi pozwolili a wręcz zalecili? Ale wszystkie wyniki zawsze mam w normie i jak porównuję z tymi przed ciążą (a mialam dosyć często badania) to nie różnią się szczególnie 🙂
Co do krzywej to mialam w życiu już kilka razy i uważam że jest serio ok, najgorsze jest to że chce mi się strasznie pić a nie wolno. Ale ten cukier co się wypija to jest taka ilość kalorii że głodu na pewno nigdy nie czułam 😀
Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny że potraficie tworzyć własnoręcznie takie piękne rzeczy! Ja zawsze chciałam nauczyć się szyć, ale nie wystarczało mi wolnego czasu przez chór na który chodzę 2x w tygodniu. A teraz to nawet nie wiem gdzie bym zmieściła maszynę, patrząc na to ile gratów dla bobasa będzie w domu... ale może kiedyś jak się dorobimy domu, kto wie 🙂
Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Piękne te pajacyki 🙂 robisz takie na 56?Kłębuszek wrote:Obiecane linki z pajacykami:
1. https://www.petiteknit.com/en/collections/baby/products/monday-suit
Będę robić z takiej włóczki jaka jest na pierwszych zdjęciach.
2. https://www.petiteknit.com/en/collections/baby/products/sunday-suit
A ten w takim kolorze:

Do tego rozważam zrobić któryś z tych kocyków:
1. https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=10286&cid=5
2. https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=9055&cid=5
3. https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=3961&cid=5
Możecie doradzić który Wam się najbardziej podoba 😃
A kocyk- wczoraj też oglądałam i rozważam ten pierwszy 🥰 piękny
Dla chłopaków robiłam kratkę - jednemu większą,drugiemu mniejszą -
Jeju dziewczyny jak patrzę na te wszystkie słodkie kocyki aż ja mam ochotę zrobić coś takiego i dla córeczki i dla synka, mega fajna rzecz☺️ tylko problem w tym,że nigdy tego nie robiłam i nie wiem czy bym dała radę 😅
Jeśli o mnie chodzi to jeszcze wyjście na badania spoko bo to koło 8 ale boję się iść na krzywą, pamiętam jak w pierwszej ciąży mnie okropnie ssało w żołądku z głodu, teraz pewnie będzie podobnie bo przyzwyczajona jestem do jedzenia śniadania koło 7😅
-
Bardzo ładny wzór 🙂Jednorożec89 wrote:Kasia myślę nad drops baby merino.
Ja mam kupiony taki wzór ale nie wiem czy mi się podoba

A powiem wam ciekowastkę co do morfologii. Mieszkaliśmy jakiś czas z mężem w Irlandii. Mieliśmy tam sporo do czynienia z lekarzami i badaniami bo mój mąż miał raka. I tam jak szlimy rano na morfologię to porostu zawsze pielęgniarka się pytała czy coś jadł czy jest na czczo i zaznaczała w systemie bo po prostu stosowali inny przelicznik jak ktoś zjadł sniadanie
Ja nie wiem jak dam radę i obiciazenie glukozą jak wstaję o 7 rano głodna jak wilk i muszę zjeść śniadanie
Też z tej włóczki chcę robić
Kiedy robisz ogtt?
Ja następną wizytę mam 29 i mam mieć już wynik