X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    A spróbuj ten Chleb co kupujesz a z naturalnym białym serkiem? Bo mi np nie wywala cukru po lidlowym serku ala almette nazywa się fromello i jest z szczypiorkiem i cebulką. Pokombinuj bo wiem że te same produkty a 2 inne osoby i na każdą będzie inaczej działać. Musisz popróbować na sobie.
    W 3 trymestrze wzrasta zapotrzebowanie na insulinę. W drugim aż tak nie. Znam niestety temat z jedzeniem bo wielu rzeczy nie jem bo wybiją mi cukier i nie dostarczam wszystkich witamin przez to. Owoce też nie wszystkie mogę jeść i małe porcje. Np borówki z jogurtem naturalnym i to mala garść, jak jabłko duże to pół więcej nie, banany tylko zielone, Mandarynki, pomarańczą, kiwi tylko twarde itd

Zaczynam widzieć coraz wyraźniej że decyduje też pora dnia. Owoc przed południem jest ok na podwieczorek wywala cukier. Śniadanie wywala cukier a dokładnie ten sam posiłek na kolację już nie

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • alta marea Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Ja po pierwszej cesarce miałam traumę jeśli chodzi o KP. 😭 Ile ja się nasłuchałam w szpitalu, że mam beznadziejne piersi i co ja sobie myślałam, że niby takimi wykarmię dziecko... 😣😡 Mała była w inkubatorze, podłączona do kroplówki, bez tulenia i przystawania do piersi... A mimo gadania o beznadziejnych piersiach była na mnie narzucana pełna presja, że muszę coś zrobić, bo moje dziecko ma hipotrofię i mleko matki jest dla niej najlepsze... Tego wszystkiego słuchałam na sali w towarzystwie innych mam, które tuliły swoje maleństwa, a ja bez dziecka, ze strachem o nie, bez wsparcia i z myślą jak beznadziejna ze mnie matka... Bo córcia za mała, bo spada z wagi, bo spada jej cukier... A to wszystko przez to, że nie miałam mleka. Ile ja się opłakałam i owalczyłam o to karmienie...😭 Nie spałam tylko siedziałam z laktatorem...

Przy synku pokarm pojawił się jakoś w 3 dobie po cc, ale już wiedziałam, że nie będę narzucać na siebie takiej presji jeśli chodzi o KP bo to psychicznie wykańczało...

Teraz kupiłam też butelki, bo nie planuję karmić wyłącznie piersią. Jak będzie konieczne dokarmianie mm to też podam... Mając starsze dzieci muszę być przygotowana, że może zdarzyć się sytuacja gdy ktoś inny będzie musiał na chwilę przejąć opiekę nad małym i go nakarmić.
    Tak było gdy synek był mały i trafiłam z córką do szpitala...

Ja mam tez traume po pierwszym cc i braku polarmu do chyba 4 czy 5 doby. Mialam wsparcie w szpitalu bo tu standardy sa inne ale podobnie synek byl w inkubatorze i z powiklaniami po cukrzycy ciazowej wiec nie bylo mowy o tuleniu i stymulacji. Spadal z wagi, pozno pojawila sie smolka, byla zoltaczka, bo dramat na dramacie a ja 26lat i czulam sie jak zagubione dziecko. Jak go dokarmili to wszyscy byli w szoku ile on zjadal i jak szybko zaczal nadrabiac. Byl taki spokojny dzieki MM ze prawie od razu zrezygnowalam z karmienia .

Przy drugim bylam madrzejsza, zero spiny i duzo doswiadczenia. Sama zadecydowalam o dokarmieniu , stymulujac laktacje, bo balam sie powtorki. Laktacja sie rozkrecila pozniej ale wszystko super dzialalo.

Przy trzecim bedzie podobnie. Nie zrobie nam nic, co spowoduje dodatkowy stres. Na spokojnie znajdziemy nasza droge, wazne zeby byl zdrowy i nie byl glodny.
    Mam nadzieje na duzo tulenia i piekna przygode z KP, ale jesli wyjdzie inaczej, to bede szczesliwa jesli po prostu wszystko bedzie ok.

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak : chłopaki moi byli w 90 procentach kp ale mleko z butelki i to nie moje też dawałam jak nie dojadali piersi lub po prostu musiałam dziecko z kimś zostawić

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ 305 306 307 308 309
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ