Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostalam glukoze w laboratorium i nalalam wode z dystrybutora
mam nadzieję ,że juz nie bedę powtarzac badań bo nie mam żył mam już pełno siniaków każda żyla skuta nawet te anestezjologiczne 
Dzisiaj zaczęłam 27 tc jeszcze ok 3 tyg i pakuję torbe do szpitala
-
Kokosq, wypiłam cytrynową. Pani na miejscu rozrobiła w odrobinie wrzątku i dolała zimnej wody. Weszło bez problemu. Jestem zaskoczona, że nie było żadnych mdłości, potow itp.
Czekam z niecierpliwością na wyniki.
Odpieluchowanie idzie nieźle moim zdaniem. Jest kilka mokrych spodenek dziennie jak chłopak nie zdąży do nocnika. Ale prawie zawsze komunikuje że mu się chce. I kupę zawsze bezbłędnie robi do nocnika. Jeszcze pozostaje kwestia drzemek, nocek i dalszych wyjść z domu. Więc to potrwa. Ale dla mnie to ok.
Kasiastaraczka, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
-
Mi robią na miejscu zwykłą glukozę.Kokosq wrote:Dobry ten patent żeby wziąć kanapkę, też tak zrobię jak będę jechać na krzywą bo potem zanim dotrę do domu chyba padnę z głodu 😅
W ogóle jak Wy robicie dziewczyny? W poprzedniej ciąży miałam glukozę cytrynową i miałam polecone żeby w domu sobie rozrobić w butelce i najlepiej trochę schłodzić ( wtedy ponoć lepiej wchodzi) i taką buteleczkę sobie wzięłam
na badanie i wypiłam. Bo widziałam, że czasem Panie biorą samą glukozę i na miejscu im rozrabiają.
@ Sagi, miałam też pytać jak Ci poszło odpieluchowanie synka?
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki badań pokazuje,.że nie mam cukrzycy ciążowej ale wyniki z krzywej insulinowej sa wyższe nie wiem co to bedzie znaczylo. Zdziwilo mnie bardzo że rano cukier miałam.113 a po przyjściu ( ok 1 h ) na czczo 88.
Natomiast jak porównuje wyniki z poprzedniego razu to są zdecydowanie nizsze widocznie dieta i ruch maja duże znaczenie. To nie zmienia faktu, że mam taka ochotę na słodycze, że to jakis dramat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 19:02
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Mam wyniki badań pokazuje,.że nie mam cukrzycy ciążowej ale wyniki z krzywej insulinowej sa wyższe nie wiem co to bedzie znaczylo. Zdziwilo mnie bardzo że rano cukier miałam.113 a po przyjściu ( ok 1 h ) na czczo 88.
Natomiast jak porównuje wyniki z poprzedniego razu to są zdecydowanie nizsze widocznie dieta i ruch maja duże znaczenie. To nie zmienia faktu, że mam taka ochotę na słodycze, że to jakis dramat
Lekarz kazał Ci robić krzywą insulinową? Myślałam że w ciąży się nie robi, gdzieś tak czytałam
Dżozu lubi tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
My pojechaliśmy dziś z mężem na jakieś zakupy i stojąc w dość długiej kolejce po wędlinę wypatrzyła mnie Pani ekspedientka i obsłużyła poza kolejką, miny pozostałych osób bezcenne, jedna Pani tak mnie mierzyła wzrokiem jakby zabić chciała 😅
Niby druga ciąża i już powinnam być przyzwyczajona, że jak ktoś przepuści gdzieś czy obsłuży jako 1 ciężarną to reszta zawsze patrzy wilkiem, ale nadal mnie ta mentalność ludzka zaskakuje i w sumie zniesmacza 😅
Kasiastaraczka, Daga121222, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja póki jeszcze dobrze się czuję to sobie stoję w kolejce ale pewnie za miesiąc zacznę się ubierać inaczej aby było widać, że jestem w ciąży i czasem skorzystam. Zabawne było jak raz w pierwszej ciąży czekałam na swoją kolej w prądzie a jakiś facet za mną czy go przepuszczę bo się spieszy, to mi powiedziałam, że nie bo sama czekam już pół godziny i mi już słabo, chyba nie umiał tego zrozumieć. Ludzie są w sumie okropni ale tak naprawdę nie zawsze zauważam te ciążowe brzuchy ale jak widzę to puszczam przed sobą, albo małe, drące się dzieci bo i mnie czasem ktoś przepuścił z moim krzykaczem i całą bandąKokosq wrote:My pojechaliśmy dziś z mężem na jakieś zakupy i stojąc w dość długiej kolejce po wędlinę wypatrzyła mnie Pani ekspedientka i obsłużyła poza kolejką, miny pozostałych osób bezcenne, jedna Pani tak mnie mierzyła wzrokiem jakby zabić chciała 😅
Niby druga ciąża i już powinnam być przyzwyczajona, że jak ktoś przepuści gdzieś czy obsłuży jako 1 ciężarną to reszta zawsze patrzy wilkiem, ale nadal mnie ta mentalność ludzka zaskakuje i w sumie zniesmacza 😅 -
Cześć, właśnie Was nadrobiłam 😃
@Hope, @Sagi, @Zosia super, że nie macie cukrzycy! Tylko się cieszyć 😇❤️
@Kokosq miło ze strony ekspedientki, że obsłużyła Cię poza kolejką 😊
Ja wczoraj byłam na wigilii pracowniczej, jejciu jak fajnie było wyrwać się z domu i spędzić ten czas tylko z dziewczynami 🥰 dobrze mi to zrobiło!
Jeszcze moja szefowa bardzo mnie doceniła jako pracownika, mimo tego że jestem na zwolnieniu, więc było mi bardzo miło.
Ale dziś się śmieję, że udzielił mi się kac od dziewczyn, bo głowa mnie boli 😂
Go0cha, Sagi, Arga, _Hope, bambusek-94, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Na wątku styczniowym już dwoje dzieci na świecie, jak sobie pomyślę że zaraz luty a następne my to mnie czasem strach ogarnia, też to czujecie, czy ja tylko tak mam?
-
Go0cha wrote:Na wątku styczniowym już dwoje dzieci na świecie, jak sobie pomyślę że zaraz luty a następne my to mnie czasem strach ogarnia, też to czujecie, czy ja tylko tak mam?
No pewnie
A jak punkt widzenia się zmienia. Jestem pewna, że będę tęskniła za tym jak „spokojnie” było z jednym dzieckiem. Chociaż teraz odczuwam to jako młyn 😂
Go0cha lubi tę wiadomość
-
To samo sobie pomyślałam, grudzień szybko minie, styczeń ostatnie szlify i w lutem będziemy na wylocieGo0cha wrote:Na wątku styczniowym już dwoje dzieci na świecie, jak sobie pomyślę że zaraz luty a następne my to mnie czasem strach ogarnia, też to czujecie, czy ja tylko tak mam?
Go0cha, Arga lubią tę wiadomość
-
Jak sobie patrzę ile dni pozostaje do porodu to lekki stresik się zaczyna, żeby ze wszystkim się wyrobić 🫣 i wiem, że właśnie istnieje ryzyko, że możemy urodzić wcześniej niż mamy przewidywaną datę 🫣Go0cha wrote:Na wątku styczniowym już dwoje dzieci na świecie, jak sobie pomyślę że zaraz luty a następne my to mnie czasem strach ogarnia, też to czujecie, czy ja tylko tak mam?
Go0cha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Ten czas tak szybko leci, dopiero zobaczylysmy dwie kreski a tu wnet będziemy tulić maluszki.
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Oj tak 🥹Go0cha wrote:Ten czas tak szybko leci, dopiero zobaczylysmy dwie kreski a tu wnet będziemy tulić maluszki.👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Mnie przeraża, że to już zaraz, zwłaszcza, że ja wiem od miesiąca 😅🫣
Ja się chyba nie odnajdę w tej rzeczywistości z czwórką dzieci. Będę wyczekiwać końca szkoły bo trzy miesiące to będzie dla mnie hardcore samej co chwilę. Chyba będę u mamy mieszkać co chwilę
alta marea lubi tę wiadomość
-
Totalnie się nie boję powiem szczerze, że dzisiaj ogarniam dom i czuję, że juz mi sie cos uruchomiło żeby porzadkowac itp musze troche z tym przyspieszyć. Jeszcze pfzygotowac takie rzeczy jak buty sztućce kubek ja juz pomalu wszysgko gromadze bo wiem, że nie bedę miec na to glowy.Go0cha wrote:Na wątku styczniowym już dwoje dzieci na świecie, jak sobie pomyślę że zaraz luty a następne my to mnie czasem strach ogarnia, też to czujecie, czy ja tylko tak mam?
Co do samego stanu ciesze się bardzo , że nie dlugo koniec ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia, 11:19
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja też śledzę bieżące wątki miesięczne-ciążowe i coraz bardziej dociera do mnie że niedługo nasza kolej 😅 listopad cały rozpakowany, grudzień ruszył z kopyta a już na styczniowym pierwsze maluchy. Leci ten czas jak szalony! To ekscytujące ale też lekko przerażające 🤣
My dziś znowu jedziemy na imprezę rodzinną z tańcami, wybujamy bobasa na parkiecie 😀
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH