Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Zaczęłam pytać po znajomych czy ktoś nie ma łóżeczka do sprzedania. Sasiadka dzisiaj mi napisała że ma łóżeczko które chce wyrzucić bo zalega jej na strychu a ona dzieci więcej nie chce. P. Obejrzał i jest dużo lepsze od naszego. Chciałam zapłacić oczywiście kasy nie wzięła. Kupiłam jej wino i słodycze dla dzieci więc to mamy z głowy:)
Super! Ja chyba nie mam co szukać po znajomych i rodzinie, zostają używki, ewentualnie jakieś budżetowe nowe. Swoją drogą polecam coś takiego jak śmieciarki - jest dużo grup z FB. Ja mam z takiej grupy przewijak, bo niestety ten co mamy teraz jest za duży żeby postawić go w sypialni i zostanie szafką w pokoju starszego synka.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
-
Aa i jeszcze chciałam podpytać czy któraś z Was zna ubranka marki Zyzio&Zuzia i może coś powiedzieć o jakości i rozmiarówce? 🙂
-
Ja chyba body na długi rękaw i pajacyk 🙂 aczkolwiek jeszcze nie do końca o tym myślałambambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
bambusek-94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Każde ubierałam po prostu w pajaca do tego jakaś chustka, czapeczka jeśli będzie zimno to bluza i kombinezon na to i jak coś to kocem przykryje jak już będzie w foteliku. Albo body i pół śpioch. Możliwe, że kupię cienką bluzeczkę kopertową na to bo znając życie może być jeszcze zimno ale na pewno nie będzie bardzo zimno.bambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
bambusek-94, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Ja planuje body plus pajac, na to bluza lub kombinezon ale to już będę planować w dniu wypisu w zależności od pogody, czapeczka i do otulacza
bambusek-94, Daga121222, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
Chyba nie ma co planować, ja wychodziłam w czerwcu i trafił nam się wyjątkowo deszczowy i zimny dzień - mąż przywiózł mi długie leginsy i sweterek dla dziecka bo byłam przygotowana na cienką letnią sukienkę i sandałki. Myślę że nie ma co ubierać za dużo warstw ubranek, lepiej iść w kocyk ewentualnie otulacz, tym bardziej że w samochodzie jest raczej ciepło, a też nie ma co na start przegrzewać.
I co do wyjścia to takie info, raczej do tatusiów żeby nie trzymać łupiny w samochodzie, z tego co pamiętam to chodzi o to że one długo trzymają temperature i jeśli będzie stał cały czas w zimnym samochodzie to będzie problem żeby schować później dziecko w trakcie wyjścia ze szpitala.
bambusek-94, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, wybiorę chyba opcję body + połśpiochy i dodatkowo bluza której najwyżej nie ubierzmy jakby było ciepło 😉 opcja "na cebulkę" wydaje mi się optymalna. Dorwałam fajny zestaw na vinted za 25zł i właśnie zamówiłam 😊
Daga121222, Kasiastaraczka, Arga, Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Katt stresu przeszłaś sporo, mam nadzieję że jednak wszystko będzie u Was dobrze. Trzymaj się ciepło 🫂
Katt lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
bambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
Ja też właśnie myślałam o body na to pajac , skarpetki i czapeczka. Na to otulacz sam wystarczy czy jeszcze zakładacie jakiś cieńszy kombinezon?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia, 23:06
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
@Katt przykro mi, że macie takie stresy. Oby teraz było już tylko dobrze ❤️
@Sagi trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ❤️
@Bambusek ha ha , zakupy dorosłych ludzi 🤣
Trzymam kciuki za kontrolne pomiary
Pamiętam, że przed pierwszym porodem kupiliśmy inhalator i przydał nam się zanim synek się urodził,bo chorowaliśmy z mężem na covid
Później kupiliśmy sobie jeszcze ciśnieniomierz i pulsometr 😁🙃
Z tego co pamiętam -chlopcy urodzeni w grudniu i styczniu - to ubrani byli w body na długi rękaw,na to pajacyk, kombinezon merino i otulacz w foteliku
My na święta zrobiliśmy losowanie wśród dorosłych i określoną kwotę na prezent
Dzieci mało, więc każdemu coś kupujemy
Dziś dokupiłam jeszcze ubrania -zaczely się wyprzedaże stacjonarne w hm
@Zaniepokojona dobrze, że to tylko takie zmiany, warto kontrolować, trzymam kciuki ❤️
Ech,mnie jakiś wirus chyba złapał,bo mam katar 😥
Szprycuje się cynkiem, Wit c,oby jak najszybciej przeszło i nie wzięło chłopaków
Daga121222, Sagi, Zaniepokojona1234, Katt lubią tę wiadomość
-
Nie dajcie się dziewczynki - dużo zdrówka!
U mnie kolejna bezsenna noc… dramat 😵💫🥱 piję kawkę, ogarniam się i lecę na badania przeciwciał, bo są ważne dwa tygodnie, a zaraz mam zastrzyk z immunoglobuliny.
@Kasiastaraczka, dobrze wiedzieć o tych wyprzedażach w H&M, bo chcemy dokupić trochę ubranek, dotarło do mnie, że mamy ich zdecydowanie za mało 🫣
Ile ubranek na początek w rozmiarze 56 się przyda? W sensie ile sztuk bodziaków itp?
Bo wszyscy przynieśli nam w większych rozmiarach, co jest oczywiście na plus, ale tych mniejszych praktycznie nie mamy 😬
Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Oj tak, karmienie starszaka -masakra...ja dlatego odstawiłam syna jak miał 20mcy. Nie mogłam się wyspać,a mdlosci i zmęczenie na początku ciąży też bardzo mi dokuczały...Arga wrote:Dzień dobry, ale źle mi się spało, mam obolały cały kark. To chyba przez młodą, że chce być na cycku i muszę się do niej wyginacy. Aż się boję co to będzie jak pojawi się konkurencja 😅🫣
Ja też dziś słabo spałam,ale przez ten mega katar... wstałam po 5, wzięłam witaminy i żeby nie było, że na pusty żołądek to zjadłam kanapkę z serem żółtym. Masakra jaką mam teraz zgagę -
Wczoraj na niemowlęcym dziale nie było jeszcze promocji, może dziś ometkuja?Daga121222 wrote:Nie dajcie się dziewczynki - dużo zdrówka!
U mnie kolejna bezsenna noc… dramat 😵💫🥱 piję kawkę, ogarniam się i lecę na badania przeciwciał, bo są ważne dwa tygodnie, a zaraz mam zastrzyk z immunoglobuliny.
@Kasiastaraczka, dobrze wiedzieć o tych wyprzedażach w H&M, bo chcemy dokupić trochę ubranek, dotarło do mnie, że mamy ich zdecydowanie za mało 🫣
Ile ubranek na początek w rozmiarze 56 się przyda? W sensie ile sztuk bodziaków itp?
Bo wszyscy przynieśli nam w większych rozmiarach, co jest oczywiście na plus, ale tych mniejszych praktycznie nie mamy 😬
Ale dla starszakow wybór był super 🙂
Kurcze,co do ilości to nie wiem, nie podpowiem, mamy za dużo 🤣 -
Arga wrote:Dzień dobry, ale źle mi się spało, mam obolały cały kark. To chyba przez młodą, że chce być na cycku i muszę się do niej wyginacy. Aż się boję co to będzie jak pojawi się konkurencja 😅🫣
Oj współczuję i znam ten ból 🙈 U nas mała też w dalszym ciagu na cycku ale domaga się dwa razy w ciągu dnia, przed drzemką w południe i przed snem nocnym, noce na szczęście od jakiegoś czasu przesypia całe bez budzenia na cycka mimo, że śpi z nami cały czas. Często myślę o odstawieniu jej już całkiem ale to by nie było łatwe z jej humorkami 😅 Tym bardziej, że jeszcze jej idą dwie ostatnie piątki więc jest dodatkowo drażliwa, przeczekam chyba aż skończy ząbkować i wtedy ją powoli odstawię.
-
Dziękuję 🙂Sagi wrote:Kasia, zdrówka.
Tez niedawno definitywnie odstawiłam synka. Powiedziałam mu, że nie mam mleczka i już. Ale u mnie to przez ból piersi. Tak mnie bolą czasami, jakbym sobie papierem ściernym wytarła 🫣
Mnie też strasznie bolały plus to niewyspanie,niewygoda i powiedziałam dość -
Ja też dzisiaj źle spałam
a dzisiaj ta krzywa już jestem po wypiciu. Pewnie bedzie powtórka tych wyników.
Na czczo cukier 113
Jestem okropnie zmęczona tą ciąża.
Ubranka to zależy czy chce Ci się co trochę prać ja mam trochę tych ubranek bo stwierdzilam że nie bede prać codziennie. Kupilam tez pajace z rozuwanym zamkiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 09:06
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Wezmę jeszcze jakiś sweterek na wierzch jakby co 👍