X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Zaczęłam pytać po znajomych czy ktoś nie ma łóżeczka do sprzedania. Sasiadka dzisiaj mi napisała że ma łóżeczko które chce wyrzucić bo zalega jej na strychu a ona dzieci więcej nie chce. P. Obejrzał i jest dużo lepsze od naszego. Chciałam zapłacić oczywiście kasy nie wzięła. Kupiłam jej wino i słodycze dla dzieci więc to mamy z głowy:)

Super! Ja chyba nie mam co szukać po znajomych i rodzinie, zostają używki, ewentualnie jakieś budżetowe nowe. Swoją drogą polecam coś takiego jak śmieciarki - jest dużo grup z FB. Ja mam z takiej grupy przewijak, bo niestety ten co mamy teraz jest za duży żeby postawić go w sypialni i zostanie szafką w pokoju starszego synka.

• bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 I prenatalne, niskie ryzyka
    ✅️15.10 140g bobasa
    ✅️06.11 250g bobasa
    ✅️18.11 II prenatalne, 380g zdrowego chłopaka💙
    ✅️02.12 530g łobuza 💙
    🔜08.01 kontrola
    🔜23.01 III prenatalne

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i jeszcze chciałam podpytać czy któraś z Was zna ubranka marki Zyzio&Zuzia i może coś powiedzieć o jakości i rozmiarówce? 🙂

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 I prenatalne, niskie ryzyka
    ✅️15.10 140g bobasa
    ✅️06.11 250g bobasa
    ✅️18.11 II prenatalne, 380g zdrowego chłopaka💙
    ✅️02.12 530g łobuza 💙
    🔜08.01 kontrola
    🔜23.01 III prenatalne

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
    Ja chyba body na długi rękaw i pajacyk 🙂 aczkolwiek jeszcze nie do końca o tym myślałam

bambusek-94 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 974 g

⏳19.12 ➡️ wizyta
    ⏳12.01 ➡️ III prenatalne

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:
    Każde ubierałam po prostu w pajaca do tego jakaś chustka, czapeczka jeśli będzie zimno to bluza i kombinezon na to i jak coś to kocem przykryje jak już będzie w foteliku. Albo body i pół śpioch. Możliwe, że kupię cienką bluzeczkę kopertową na to bo znając życie może być jeszcze zimno ale na pewno nie będzie bardzo zimno.

bambusek-94, Daga121222 lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje body plus pajac, na to bluza lub kombinezon ale to już będę planować w dniu wypisu w zależności od pogody, czapeczka i do otulacza

bambusek-94, Daga121222 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambusek-94 wrote:

Chyba nie ma co planować, ja wychodziłam w czerwcu i trafił nam się wyjątkowo deszczowy i zimny dzień - mąż przywiózł mi długie leginsy i sweterek dla dziecka bo byłam przygotowana na cienką letnią sukienkę i sandałki. Myślę że nie ma co ubierać za dużo warstw ubranek, lepiej iść w kocyk ewentualnie otulacz, tym bardziej że w samochodzie jest raczej ciepło, a też nie ma co na start przegrzewać.
    I co do wyjścia to takie info, raczej do tatusiów żeby nie trzymać łupiny w samochodzie, z tego co pamiętam to chodzi o to że one długo trzymają temperature i jeśli będzie stał cały czas w zimnym samochodzie to będzie problem żeby schować później dziecko w trakcie wyjścia ze szpitala.

• Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienią synek wyszedł do domu w body, pajacyku, czapeczce i otulaczu do fotelika. Ale on zawsze gorący chłopak był :P Wezmę jeszcze jakiś sweterek na wierzch jakby co 👍

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
‹‹ 309 310 311 312 313
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ