Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Zaczęłam pytać po znajomych czy ktoś nie ma łóżeczka do sprzedania. Sasiadka dzisiaj mi napisała że ma łóżeczko które chce wyrzucić bo zalega jej na strychu a ona dzieci więcej nie chce. P. Obejrzał i jest dużo lepsze od naszego. Chciałam zapłacić oczywiście kasy nie wzięła. Kupiłam jej wino i słodycze dla dzieci więc to mamy z głowy:)
Super! Ja chyba nie mam co szukać po znajomych i rodzinie, zostają używki, ewentualnie jakieś budżetowe nowe. Swoją drogą polecam coś takiego jak śmieciarki - jest dużo grup z FB. Ja mam z takiej grupy przewijak, bo niestety ten co mamy teraz jest za duży żeby postawić go w sypialni i zostanie szafką w pokoju starszego synka. -
Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
-
Aa i jeszcze chciałam podpytać czy któraś z Was zna ubranka marki Zyzio&Zuzia i może coś powiedzieć o jakości i rozmiarówce? 🙂
-
Ja chyba body na długi rękaw i pajacyk 🙂 aczkolwiek jeszcze nie do końca o tym myślałambambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
bambusek-94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 974 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Każde ubierałam po prostu w pajaca do tego jakaś chustka, czapeczka jeśli będzie zimno to bluza i kombinezon na to i jak coś to kocem przykryje jak już będzie w foteliku. Albo body i pół śpioch. Możliwe, że kupię cienką bluzeczkę kopertową na to bo znając życie może być jeszcze zimno ale na pewno nie będzie bardzo zimno.bambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
bambusek-94, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Ja planuje body plus pajac, na to bluza lub kombinezon ale to już będę planować w dniu wypisu w zależności od pogody, czapeczka i do otulacza
bambusek-94, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:Dziewczyny, a jak planujecie ubrać bobasy na wyjście ze szpitala? Chodzi mi o ubranko pod kombinezon. Bo się zastanawiam czy samo body na długi rękaw + półśpiochy to nie będzie za cienko. Nawet w kwietniu może się trafić zimny dzień, albo nawet i zimowy. Widziałam zestawy z dodatkowo cienką bluzą. Co myślicie? ChatGPT właśnie taki zestaw poleca, ewentualnie body długi rękaw plus pajacyk na górę ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić tych dwóch warstw na sobie 🙂
Chyba nie ma co planować, ja wychodziłam w czerwcu i trafił nam się wyjątkowo deszczowy i zimny dzień - mąż przywiózł mi długie leginsy i sweterek dla dziecka bo byłam przygotowana na cienką letnią sukienkę i sandałki. Myślę że nie ma co ubierać za dużo warstw ubranek, lepiej iść w kocyk ewentualnie otulacz, tym bardziej że w samochodzie jest raczej ciepło, a też nie ma co na start przegrzewać.
I co do wyjścia to takie info, raczej do tatusiów żeby nie trzymać łupiny w samochodzie, z tego co pamiętam to chodzi o to że one długo trzymają temperature i jeśli będzie stał cały czas w zimnym samochodzie to będzie problem żeby schować później dziecko w trakcie wyjścia ze szpitala. -

Wezmę jeszcze jakiś sweterek na wierzch jakby co 👍