Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez była pizza
nawet zjadlam dwa kawalki, cukier po 95 🤣 i badz tu czlowieku madry.
My w te świeta jesteśmy sami z dziećmi z wyboru. Miało być na luzie a zabijcie mnie, dopiero wyszłam z kuchni.
Mam jakiś przypływ energii i nawet nic mi brzuch nie twardnieje. Rano byłam na zakupach dwa razy. Od 17 stałam w kuchni, upiekłam pasztet wegański, zrobiłam mężowi dwa rodzaje śledzi, wszystkim rybę po grecku, sałatkę, tartę makową. Pierogi mamy gotowe dla moich mężczyzn, ja może zjem jednego dla tradycji
Mamy jedzenia na całe święta, a ja w ogole nie jestem zmęczona, aż się zaczynam martwić. Pewnie przypłacę skurczami w nocy.
@Kasiastaraczka nie martw się, mi ciągle jak jedno usg super to kolejne do chrzanu, a to główka za mała, a to brzuszek nie rośnie, jeszcze nie było takiego, z którego wyszłam w skowronkach. Zauważyłam, że to bardzo zależy od precyzji ale i ułożenia dziecka. Spokojnie czekaj do kolejnej wizyty, na prenstalnym było wszystko super i tego się trzymaj. -
Ja mam tylko walizki ogarniete ale to nie w calości i wyprane 2 partie ubranek a wzasadzie jedne ubranka sa wyprane i wyprasowane i pieluchy sie susząJednorożec89 wrote:Ja nawet nie zaczęłam prać. Mam masę nieposortowanych ubranek. Leżą w koncie w sypialni wezmę się za to w styczniu pewnie. Nie ma też walizki do szpitala spakowanej to też w styczniu
no jakoś nie chce mi się tego robić
-
@Kasiastaraczka też bym bardziej ufała pomiarowi z prenatalnych ale wiadomo, trzeba to obserwować i w razie czego reagować. Nie dziwię się że ciśnienie Ci skoczyło... Mam nadzieję że Lidzia ładnie będzie rosła ❤️
Ja też już zakończyłam akcję w kuchni, sernik znowu pachnie na cały dom 😅 ale nie jest taki piękny jak Twój @Daga, na prawdę aż cieknie ślinka 😊
Ja mam na kolację resztę kapusty której nie dodałam do łazanek plus inne lodówkowe znaleziska 😁
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Na kilka pierogów i kilka uszek sobie jutro pozwolę. Mam nadzieję że nie wywali mi cukrów w kosmos od tego. Kolacja wigilijna wypada mi akurat jako podwieczorek, a do podwieczorku mam insulinę więc może jakoś to będzie.
-
Ja dzisiaj zrobiłam prawdziwy obiadek z puree ziemniaczanym, bo maluszek sobie zażyczył ziemniaczkow 🥹
Ale pizzę też bym wciągnęła.
Czekam na pyszności jutro. Dla mnie mogłyby istnieć tylko śledzie z cebulką i pierogi. -
@Kasia, jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz i rozumiem Twój stres.🫂 Moja córcia też była bardzo nisko w siatce centylowej. Spadała nawet poniżej 10. Ale to nie był wynik tylko z jednego USG, lecz kilku kolejnych.
Bardzo ważne, że u Was na prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo. 🤗🤗🤗 Pomiar na innym sprzęcie, robiony przez innego lekarza zawsze trochę się różni, więc trudno je porównywać. Czasem milimetry w pomiarze robią bardzo dużą różnicę.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i Lidzia ładnie przybierała na wadze. 🤞🍀
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH