SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez była pizza :D nawet zjadlam dwa kawalki, cukier po 95 🤣 i badz tu czlowieku madry.

My w te świeta jesteśmy sami z dziećmi z wyboru. Miało być na luzie a zabijcie mnie, dopiero wyszłam z kuchni.
    Mam jakiś przypływ energii i nawet nic mi brzuch nie twardnieje. Rano byłam na zakupach dwa razy. Od 17 stałam w kuchni, upiekłam pasztet wegański, zrobiłam mężowi dwa rodzaje śledzi, wszystkim rybę po grecku, sałatkę, tartę makową. Pierogi mamy gotowe dla moich mężczyzn, ja może zjem jednego dla tradycji :D Mamy jedzenia na całe święta, a ja w ogole nie jestem zmęczona, aż się zaczynam martwić. Pewnie przypłacę skurczami w nocy.

@Kasiastaraczka nie martw się, mi ciągle jak jedno usg super to kolejne do chrzanu, a to główka za mała, a to brzuszek nie rośnie, jeszcze nie było takiego, z którego wyszłam w skowronkach. Zauważyłam, że to bardzo zależy od precyzji ale i ułożenia dziecka. Spokojnie czekaj do kolejnej wizyty, na prenstalnym było wszystko super i tego się trzymaj.

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja nawet nie zaczęłam prać. Mam masę nieposortowanych ubranek. Leżą w koncie w sypialni wezmę się za to w styczniu pewnie. Nie ma też walizki do szpitala spakowanej to też w styczniu
    Ja mam tylko walizki ogarniete ale to nie w calości i wyprane 2 partie ubranek a wzasadzie jedne ubranka sa wyprane i wyprasowane i pieluchy sie suszą :D no jakoś nie chce mi się tego robić :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiastaraczka też bym bardziej ufała pomiarowi z prenatalnych ale wiadomo, trzeba to obserwować i w razie czego reagować. Nie dziwię się że ciśnienie Ci skoczyło... Mam nadzieję że Lidzia ładnie będzie rosła ❤️

Ja też już zakończyłam akcję w kuchni, sernik znowu pachnie na cały dom 😅 ale nie jest taki piękny jak Twój @Daga, na prawdę aż cieknie ślinka 😊

Ja mam na kolację resztę kapusty której nie dodałam do łazanek plus inne lodówkowe znaleziska 😁

Daga121222 lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 I prenatalne, niskie ryzyka
    ✅️15.10 140g bobasa
    ✅️06.11 250g bobasa
    ✅️18.11 II prenatalne, 380g zdrowego chłopaka💙
    ✅️02.12 530g łobuza 💙
    🔜08.01 kontrola
    🔜23.01 III prenatalne

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kilka pierogów i kilka uszek sobie jutro pozwolę. Mam nadzieję że nie wywali mi cukrów w kosmos od tego. Kolacja wigilijna wypada mi akurat jako podwieczorek, a do podwieczorku mam insulinę więc może jakoś to będzie.

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam bigos i jedzenie na wyjazd partnera, muszę to jeszcze zapakować próżniowo ale zrobię to rano bo już mnie plecy bolą 🫣 córka pospala od 17 do 20 więc szybko nie zaśnie 😭 jeszcze spakować prezenty i chyba padnę na stojąco

age.png

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wdech i wydech, trzymamy się wersji z prenatalnych.
    Sama doskonale wiesz, jak niewiele trzeba żeby pomiary wyszły zupełnie inne.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam prawdziwy obiadek z puree ziemniaczanym, bo maluszek sobie zażyczył ziemniaczkow 🥹
    Ale pizzę też bym wciągnęła.
    Czekam na pyszności jutro. Dla mnie mogłyby istnieć tylko śledzie z cebulką i pierogi.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasia, jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz i rozumiem Twój stres.🫂 Moja córcia też była bardzo nisko w siatce centylowej. Spadała nawet poniżej 10. Ale to nie był wynik tylko z jednego USG, lecz kilku kolejnych.
    Bardzo ważne, że u Was na prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo. 🤗🤗🤗 Pomiar na innym sprzęcie, robiony przez innego lekarza zawsze trochę się różni, więc trudno je porównywać. Czasem milimetry w pomiarze robią bardzo dużą różnicę.
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i Lidzia ładnie przybierała na wadze. 🤞🍀

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
‹‹ 349 350 351 352 353
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ