Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, gratulacje wyboru imion i udanych wizyt 😊
Ja jestem po wizycie u kardiologa, dostałam bloker na to wysokie tętno. Powiedział że te niskie wartości z niedzieli to raczej błędy pomiarowe, a wysokie wartości są powtarzalne i niepokojące. Mam brać jedną tabletkę dziennie a w razie gdyby przy pomiarach kontrolnych wychodziło dalej wysokie tętno to mam wziąć drugą. Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty, rozumiem że lek doraźnie pomoże i to jest ok ale lekarz mi nie zaproponował żadnego badania, wizyty kontrolnej, nic. Po świętach umówię się do poradni kardiologicznej bo mam skierowanie.
Ja zaraz zabieram się za sernik i łazanki, jutro przed południem jedziemy do moich rodziców.
@Dżozu czy zastrzyk bolał? Bo siostra mnie nastraszyła że przez tydzień nie mogła wysiedzieć na tyłku i mam obawy jak to będzie 😅
Sagi, Arga, Kasiastaraczka, Dżozu, Daga121222, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Bambusek, to chyba jakaś sadystka robiła ten zastrzyk

Też udało mi się na niego umówić (jupiiii!), w 29tc. Jeszcze muszę ogarnąć boostrix i rsv.
Mam trochę (delikatnie powiedziane) zły humor, bo trzy aplikacje utrogestanu tak mnie podrażniły, że od niedzieli cierpię męki 🥲
A wydawało mi się, że to taki delikatny preparat.
Lekarz zmienił mi progesteron na podjęzykowy i zapisał jakieś leki. Mam nadzieję, że w końcu zaczną działać, bo ciężko się skupić na przygotowaniach i świętach 🫤
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wyboru imion!
Widzę, że od rana prężnie działacie, a ja spałam do 11 🙈 teraz kończę powoli jeść śniadanie. Jakoś nie mam energii, ale zamierzam się tym nie przejmować tylko cieszyć że mogę spać i próbować wyspać się na zapas 😆 plan na dziś to upiec sernik i wyprać obrus. Gotowanie zostawiam na jutro, będziemy działać razem z mężem. A tak to chciałabym wydepilować sobie w końcu nogi, ale nie wiem czy wystoję przez godzinę w średnio komfortowej pozycji 🤣 najwyżej będę to robić na raty przez kilka dni 🤣🤣
Daga121222, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
Nie strasz tą Lidka 😂Arga wrote:Dzień dobry, zabieram się zaraz za bigos bo nie zdarzę do jutra 🫣
Ja mam małą Lidkę i to jest szatan 🤣🫣
My chyba zdecydujemy się na imię Stanisław, będzie pasować do brata Bronisława 😅
Ja nigdy nie miałam ktg przed szpitalem, w pierwszej ciąży tylko w ostatnim miesiącu byłam dwa razy, później mój prowadzący tylko mi powiedział, którego dnia mam iść do szpitala bo on ma wtedy dyżur i to tyle. Teraz byłam na początku dwa razy szybciej ale to przez moją sytuację 🫣
Ogólnie ja bym mogła jeszcze pochodzić z brzuchem bo boję się nowej rzeczywistości 🤣
Miała być Jadzia,ale "koleżanka " męża z pracy popsuła to imię 😄🙃 -
No tak..tu już musiałabyś robić turystykę porodową... jednak nie ma coJednorożec89 wrote:Rozmawiałam wczoraj z moim lekarzem o porodzie i ogólnie w mojej dziurze nikt nie podejmuje się porodu sn po dwóch cięciach. Musiałabym rodzić w Krakowie, no i wiadomo nie wiadomo czy się uda. Więc zostaje przy planowym cięciu
-
Ja wracam z fizjoterapii,a o 18.40 mam wizytę u prowadzącego
Później już wyjeżdżamy na święta, najpierw do teściów,a później do mojej mamy
Daga121222, Sagi, Dżozu, aqq, Arga, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
-
Hej, lekkie ukłucie i tyle, nic teraz nie czuje...bambusek-94 wrote:Hej dziewczyny, gratulacje wyboru imion i udanych wizyt 😊
Ja jestem po wizycie u kardiologa, dostałam bloker na to wysokie tętno. Powiedział że te niskie wartości z niedzieli to raczej błędy pomiarowe, a wysokie wartości są powtarzalne i niepokojące. Mam brać jedną tabletkę dziennie a w razie gdyby przy pomiarach kontrolnych wychodziło dalej wysokie tętno to mam wziąć drugą. Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty, rozumiem że lek doraźnie pomoże i to jest ok ale lekarz mi nie zaproponował żadnego badania, wizyty kontrolnej, nic. Po świętach umówię się do poradni kardiologicznej bo mam skierowanie.
Ja zaraz zabieram się za sernik i łazanki, jutro przed południem jedziemy do moich rodziców.
@Dżozu czy zastrzyk bolał? Bo siostra mnie nastraszyła że przez tydzień nie mogła wysiedzieć na tyłku i mam obawy jak to będzie 😅
Ja także gratuluję imion 😃 Lidka ekstra imię, też była u nas w czołówce. A Tomki i Wojtki to fajne chłopaki 💪💪💪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:57
Kasiastaraczka, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
⏳7.01.2026 - III prenatalne
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
Moja Lidka to lew twoja ma szansę być upartym baranem lub wrażliwą rybką 🤣. Ale z całej mojej trójki to Lidka ma najbardziej rządzący charakter i chce aby wszystko było tak jak ona chce i wszyscy muszą ją podziwiać 😅Kasiastaraczka wrote:Nie strasz tą Lidka 😂
Miała być Jadzia,ale "koleżanka " męża z pracy popsuła to imię 😄🙃
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Moje chłopy zamówiły sobie pizze na obiad i to jeszcze moja ulubioną 😭😭😭 robić takie rzeczy ciężarnej z cukrzycą ... swinie jedne 🤣🤣🤣
-
Arka ja też zastanawiam się nad Stasiem
ale typy sa dwa albo Dtas albo Leon sama jeszcze nie wiem
U mnie dzisiaj pracowicie bylam rano na zakupach upieklam sernik i ode po córkę do przedszkola ciesze się, że dzisiaj byla otwarta placówka bo w domu to szaleje i sie nudzi.
Co do imion to mnie ostrzegali przed wyborem imienia Hania mówili ,że to krzykaczka i się sprawdziło w 100 %
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH