Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Arga wrote:Ja wózek trzymam w samochodzie 😅🫣 a tak trzymałam na klatce schodowej jak już musiałam. Nie mam windy a mieszkam na drugim piętrze więc wygodniej mi zejść i wyciągać z bagażnika
Uroki starego osiedla i często ciężko znaleźć sensowne miejsce parkingowe przy bloku, a jakoś nie wyobrażam sobie z dwójką chodzić i szukać gdzie tym razem stoi samochód. Na klatce schodowej miejsca nie mamy, w piwnicy tak samo. Zostaje jeszcze balkon ale to trzeba przejść całe mieszkanie, przestawiać meble żeby otworzyć drzwi balkonowe. Mam jeszcze 3 miesiące na rozplanowanie tej logistyki. Jakoś to będzie. -
Melduję się po wizycie. Wszystko wygląda dobrze, mała waży 925g i jest w 30 percentylu 💗 kolejna wizyta 26.01 i w ramach niej będę miała prenatalne.
Zakupy w ikei zrobione, teraz tylko musimy zamówić większe meble których do auta byśmy nie zmieścili w tym komode na ubranka dla bobasa. Musimy tylko jeszcze rozkminić, bo za komodą mamy akurat gniazdka i będzie ją trzeba odsunąć od ściany. Chcemy ogarnąć jakiś dodatkowy blat żeby zamaskować szparę od ściany. Mamy tylko problem z wyborem zasłonek, ale to jeszcze będziemy myśleć, może lokalnie uda nam się coś znaleźć.
A jutro będę dzwonić i próbować się gdzieś zapisać do przychodni bo muszę się zaszczepić na krztusiec. Trzymajcie kciuki żeby gdzieś mnie przyjęli. Muszę się tez umówić na kontrolę do dentysty i okulisty. I chcę zapisać nas na szkołę rodzenia, żeby mąż w końcu posłuchał co go czeka podczas porodu 🤣🤣 od razu może zagadam o położną dedykowaną bo też bym chciała skorzystać. Także czeka mnie dużo telefonów, a nienawidzę tego robić 😢
Sagi, aqq, Kasiastaraczka, _Hope, Katt, Arga, Dżozu, Jednorożec89, Go0cha, Patisonek 25, bambusek-94, Zaniepokojona1234, Kokosq lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
Hope ja często przy tych moich zębach mialam stany zapalne myje pastą meridol i jakoś jest lepiej dlatego jeszcze w ciazy odwiedzilam i higienistke i stomatologa zrobila mi naklad na zeba leczonego kanalowo żeby nie daj Boze się nie ukruszył.
Goocha ja nie bede miec 3 prenatalnych lekarz u ktorego robilam 2 poprzednie w grudniu stwierdził że 9 bedzie ostatni raz a dla mnie go bylo za wczesnie a styczen znowu jest już za późno trudno...
Jeśli chodzi o rozwiazanie logistyczne ja mieszkam w domku ale mam schody do pokonania z 2 dzieci będzie ciężko. Ogólnie w przedszkolu też mam schody i zastanawiam się jak ja bedę to ogarniać .
Jednorożec szybko się z tym uwinęłaś ja dzisiajnkolejną partie ubranek wyprałam i powiesiłam a na jutro czeka do wyprasowania
Zostanie jeszcze moze z 2 pralki do wyprania ale jakies kocyki itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia, 23:22
-
Oo ale naprodukowałyscie🙃
Nadrabiam i odpisuję
Jesteśmy u mojej mamy, więc staram się nie siedzieć w telefonie
Ciągle jakieś odwiedziny,ale dziś dorwał mnie jakiś katar, starszak też coś dziś źle się czuł i na wieczór cieplejszy...oby bez gorączki i czegoś gorszego
Mamy też trochę rodzinnych zmartwień,bo mój chrzestny zasłabł 2 dni temu, okazało się że ma dużego tętniaka w głowie, Jutro operacja - proszę o dobre myśli 🙏❤️
Dziś robiłam rozeznanie po aptekach i zamówię część rzeczy z odbiorem osobistym,w część z wysyłką - chyba z olmed najbardziej mi się opłaca te rzeczy które chcę
@Hope współczuję bólu zęba,oby udało się gdzieś dostać
Ja mam wyrwane 3 ósemki i akurat ta ostatnia zaczęła mnie wczoraj pobolewac...
Edit. Doczytałam, że udało Ci się dostać na dodatkową wizytę
Ojej biedna jesteś z tym zapaleniem
@Bambusek ojoj ale przygody na krzywej... jednak w ciąży inaczej się reaguje,ech
Fajnie, że w ogóle zadzwoniła 🙃ja bym nie jechała jakbym wiedziała
My pojechaliśmy do teściów,a tam bratanek męża kaszle jak gruźlik,a siostra męża przyjechała z mega katarem. U mojej mamy za to mój bratanek z mega glutem...
No i w końcu coś nas wzięło
Szprycujemy siebie i dzieci cynkiem,wit c,do,ale i tak nas coś chycnelo...oby po prostu nic poważnego
A w święta usłyszałam, że jak mała urodzi się na początku marca to na święta wielkanocne przyjedziemy,bo będzie miała już miesiąc...nosz k...u.... Na pewno.... żeby coś złapać...
O rzeczywiście ten wynik chyba powinien spadać,hmm,ale jeśli mieści się w granicach to nie masz cukrzycy
@Arga podziwiam Cię za tak długie kp
Ja jestem za,ale w ciąży strasznie bolą mnie sutki, aż w pewnym momencie muszę odstawić - tak było ze starszym i teraz z młodszym,a szykowalam się na tandemy 🙃
Przy nawale po drugim porodzie starszy spijał mleczko, które odciągałam, bardzo lubił pić z kubeczka 😄
Oj zdrówka, mnie też coś bierze...
@Klebuszek przykra sytuacja z rodzicami,ale rzeczywiście jak nie to nie i nie ma co zapraszać, będą chcieli przyjadą...
A ile lat mają Twoi rodzice?
Cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie ❤️
Trzymam kciuki za wszystkie te telefony, oby udało się wszystko załatwić bez stresu
@Kokoq wszystkiego najlepszego dla córeczki 🥰no ja też nie wiem kiedy zleciały te 2 latka
@ Truskawkowykompot ja też któregoś dnia zajrzałam do apki ciążowej, żeby zobaczyć kiedy studniówka,a wtedy było 80 parę dni 🤣 leci ta ciąża ekspresowo
@Dżozu osobiście nie czytałam tej książki,ale na kilku grupach widziałam, że jest polecana
@Carla wow,dla Ciebie też owacje na stojąco 💪❤️
Kurcze też myślę, że to moja ostatnia ciąża,a karmić lubię, może córkę będę dłużej karmić
Zobaczymy co przyniesie życie
@Go0cha Super, że na wizycie wszystko dobrze i malutka już tyle waży 🥰
Oo a czemu nie robisz 3 prenatalnych? W pierwszej ciąży też nie robiłaś?
@Katt mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok🙂
U nas decyzja była na tak dla wózka bliźniaczego,a dodatkowo wchodził w grę tylko taki obok siebie,bo taką mamy windę w bloku. Kupiliśmy valco
Ha ha u nas wózek stoi w drzwiach już 2 lata 🤣w razie gości, których nie miewamy często, wjeżdżamy kawałek dalej korytarzem i jak już wejdą to znów wstawiamy w drzwi,jest przejście,my też tak na co dzień z nim żyjemy 🙃
Możesz też wypinać gondolę z wózka i stawiać ją osobno,a spacerówkę składać z ramą i odstawiać gdzieś pod ścianę,valco ma taką opcję
@aqq o kurcze... współczuję, że to kowid wyszedł..
Co z jutrzejszą wizytą?
bambusek-94, _Hope, Kokosq lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:
Mi też robili te przeciwciała 2 razy do grupy krwi, potem zrobiłam jeszcze raz przed zastrzykiem prywatnie, a i tak pobrali kolejny raz w labo w szpitalu 🤷♀️
Tez będę załatwiać szczepienie na tęzec, krztusiec i błonicę, ale nie było u nas w przychodni z tym problemu. Mam się umówić do lekarza rodzinnego, po badaniu mam isc prosto do puntku szczepień bo mają szczepionkę na miejscu.
bambusek-94 lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
⏳7.01.2026 - III prenatalne
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
Zosia my też mamy schody w przedszkolu. W szkole jest super podjazd dla wózka ale przedszkole go nie ma i tutaj mi weszła rozkmina że niestety nie mam innego wyjścia jak to że jak będę szła na spacer po młodego to będę musiała jechać łupiną zamiast gondoli
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:06
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży nie robiłam, pytałam swojej pani doktor to powiedziała po co robić, jak pierwsze i drugie wyszły ok, a często się widzimy i robi USG. Jakby coś było nie tak to by widzialaKasiastaraczka wrote:Oo ale naprodukowałyscie🙃
Nadrabiam i odpisuję
Jesteśmy u mojej mamy, więc staram się nie siedzieć w telefonie
Ciągle jakieś odwiedziny,ale dziś dorwał mnie jakiś katar, starszak też coś dziś źle się czuł i na wieczór cieplejszy...oby bez gorączki i czegoś gorszego
Mamy też trochę rodzinnych zmartwień,bo mój chrzestny zasłabł 2 dni temu, okazało się że ma dużego tętniaka w głowie, Jutro operacja - proszę o dobre myśli 🙏❤️
Dziś robiłam rozeznanie po aptekach i zamówię część rzeczy z odbiorem osobistym,w część z wysyłką - chyba z olmed najbardziej mi się opłaca te rzeczy które chcę
@Hope współczuję bólu zęba,oby udało się gdzieś dostać
Ja mam wyrwane 3 ósemki i akurat ta ostatnia zaczęła mnie wczoraj pobolewac...
Edit. Doczytałam, że udało Ci się dostać na dodatkową wizytę
Ojej biedna jesteś z tym zapaleniem
@Bambusek ojoj ale przygody na krzywej... jednak w ciąży inaczej się reaguje,ech
Fajnie, że w ogóle zadzwoniła 🙃ja bym nie jechała jakbym wiedziała
My pojechaliśmy do teściów,a tam bratanek męża kaszle jak gruźlik,a siostra męża przyjechała z mega katarem. U mojej mamy za to mój bratanek z mega glutem...
No i w końcu coś nas wzięło
Szprycujemy siebie i dzieci cynkiem,wit c,do,ale i tak nas coś chycnelo...oby po prostu nic poważnego
A w święta usłyszałam, że jak mała urodzi się na początku marca to na święta wielkanocne przyjedziemy,bo będzie miała już miesiąc...nosz k...u.... Na pewno.... żeby coś złapać...
O rzeczywiście ten wynik chyba powinien spadać,hmm,ale jeśli mieści się w granicach to nie masz cukrzycy
@Arga podziwiam Cię za tak długie kp
Ja jestem za,ale w ciąży strasznie bolą mnie sutki, aż w pewnym momencie muszę odstawić - tak było ze starszym i teraz z młodszym,a szykowalam się na tandemy 🙃
Przy nawale po drugim porodzie starszy spijał mleczko, które odciągałam, bardzo lubił pić z kubeczka 😄
Oj zdrówka, mnie też coś bierze...
@Klebuszek przykra sytuacja z rodzicami,ale rzeczywiście jak nie to nie i nie ma co zapraszać, będą chcieli przyjadą...
A ile lat mają Twoi rodzice?
Cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie ❤️
Trzymam kciuki za wszystkie te telefony, oby udało się wszystko załatwić bez stresu
@Kokoq wszystkiego najlepszego dla córeczki 🥰no ja też nie wiem kiedy zleciały te 2 latka
@ Truskawkowykompot ja też któregoś dnia zajrzałam do apki ciążowej, żeby zobaczyć kiedy studniówka,a wtedy było 80 parę dni 🤣 leci ta ciąża ekspresowo
@Dżozu osobiście nie czytałam tej książki,ale na kilku grupach widziałam, że jest polecana
@Carla wow,dla Ciebie też owacje na stojąco 💪❤️
Kurcze też myślę, że to moja ostatnia ciąża,a karmić lubię, może córkę będę dłużej karmić
Zobaczymy co przyniesie życie
@Go0cha Super, że na wizycie wszystko dobrze i malutka już tyle waży 🥰
Oo a czemu nie robisz 3 prenatalnych? W pierwszej ciąży też nie robiłaś?
@Katt mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok🙂
U nas decyzja była na tak dla wózka bliźniaczego,a dodatkowo wchodził w grę tylko taki obok siebie,bo taką mamy windę w bloku. Kupiliśmy valco
Ha ha u nas wózek stoi w drzwiach już 2 lata 🤣w razie gości, których nie miewamy często, wjeżdżamy kawałek dalej korytarzem i jak już wejdą to znów wstawiamy w drzwi,jest przejście,my też tak na co dzień z nim żyjemy 🙃
Możesz też wypinać gondolę z wózka i stawiać ją osobno,a spacerówkę składać z ramą i odstawiać gdzieś pod ścianę,valco ma taką opcję
@aqq o kurcze... współczuję, że to kowid wyszedł..
Co z jutrzejszą wizytą?
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
@Kasia rodzice są tuż przed 70. Współczuję choroby, mam nadzieję że się nie rozwinie i szybko przeleczycie. Najgorzej właśnie jak nikt nie powie że jest chory i wy nieświadomi się spotkacie. ludzie to jednak nie myślą.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
@Kłębuszek powodzenia we wszystkich planach na dziś, widzę że masz napięty grafik 😀 ja będę załatwiać szczepienia po nowym roku ale u mnie w przychodni nie ma z tym raczej problemu. Co do dedykowanej położnej w szpitalu w Oleśnicy to moja położna środowiskowa mi powiedziała, że zna większość personelu stamtąd i jest na tyle fajny i kompetentny że jej zdaniem nie ma takiej konieczności. Ja za jej radą się chyba nie zdecyduję na tę opcję. Niezaprzeczalny plus dedykowanej położnej jest taki że jest większa szansa na salę rodzinną po porodzie SN (one po prostu tego pilnują), ale nawet jak się trafi na zwykłą salę to podobno nierzadko leży się w pojedynkę albo maks we dwie osoby. A po CC nie mozna leżeć na rodzinnej. Także daję znać czego się dowiedziałam🙂
@Kasiastaraczka wow, ale odpowiedź! Podziwiam Cię że tak szczegółowo każdej z nas odpowiadasz pomimo tego że miałaś zaległości na forum. Jesteś super prowadzącą wątek ❤️ Trzymam kciuki za udaną operację!
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do przeciwciał. Generalnie żeby ten wynik był ok w dniu kwalifikacji na zastrzyk musiałabym ją mieć dokładnie w poniedziałek 12.01 a w tej placówce do której idę w poniedziałek lekarz nie przyjmuje. Mogłabym szukać innej, ale i tak to by było dokladnie 14 dni po badaniu przeciwciał więc stresowałabym się czy mi to zatwierdzą. Także odpuszczam temat i poproszę mojego gina o kolejne skierowanie. Mam nadzieję że moje żyły się zagoją do kolejnego pobrania 🙃
Co do wyjazdu to odpuściliśmy, nie będziemy ryzykować. Do teściowej dotarło że sytuacja jest średnia i że trochę dali ciała także przynajmniej tyle. Ale szwagierka zero refleksji... no cóż, pojedziemy do teściów jakoś w styczniu na weekend choć to oznacza że mąż bedzie musiał wybrać kolejny dzień urlopu ale już trudno. W późniejszym terminie wyjazdów na pomorze nie przewiduję bo w 3 trymestrze takie wyprawy nie są wskazane, jeszcze przyjdzie mi tam urodzić a potem wracać 7h z noworodkiem do domu xdWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:39
Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Dziś czuję się lepiej niż wczoraj ale czuję się tak jakby miało mi się zacząć zapalenie pęcherza 🫣 po prostu super 😭
Działaj od razu. Ja zwlekałam myśląc że to tylko podrażnienie po progesteronie i miałam zepsute święta…
Kasia, dużo zdrówka dla rodzinki i mocne kciuki za chrzestnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:33
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Spakowałam walizkę. Musiałam oproznic jedna szafkę no mi się ubranka nie mieszczą a miałam tam rzeczy na porod więc od razy przełożyłam do walizki.
Jutro mam ostatnie prenatalne trochę mam stres
Arga, Kasiastaraczka, ZOSIA88, Kokosq lubią tę wiadomość
-
@bambusek ja głównie chcę położną dedykowaną dla swojego komfortu psychicznego. Wolę żeby przy pierwszym porodzie ktoś był tylko dla mnie🙂 znajoma bardzo sobie to chwaliła. A co do szpitala w Oleśnicy to też słyszałam same dobre rzeczy, ale jednak jak leżałam na patologii to kiepsko to wspominam. Pierwszego dnia położna prawie w ogóle nie zaglądała, a jak już to była bardzo nie przyjemna. Potem faktycznie było lepiej jak się zaczęły zmieniać. Bardzo bym chciała skorzystać z tego pokoju rodzinnego, bo chciałabym żeby mąż był przy nas, ale zobaczymy jak będzie. Gwarancji nie ma.
bambusek-94 lubi tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
aqq wrote:A ja dziś czuje się fatalnie, zawalone zatoki.. I naszło mnie, żeby zrobić sobie test.. Wyszedł covid i teraz nie wiem co robić, bo jutro wizyta, pierwsza po 5 tygodniach przerwy..
Założyć maseczkę z szacunku do otoczenia i iść normalnie na wizytę! Są pewne priorytety wg mnie, szczególnie że tyle czekasz na wizytę. Musiałabyś minimum tydzień przesunąć a też nue wiesz od kiedy masz infekcję i tak na prawdę czg jeszcze zarazasz. obecnie covid to jak każdy inny wirus, a z każdym innym też byś poszła. Można uprzedzić lekarza, ale nie trzeba, możesz mieć zwykłe przeziębienie. U mnie lekarze normalnie przyjmują przeziębieni w maseczkach, przecież nie pytam każdego czy się testował...
Arga lubi tę wiadomość
-
To znam temat,bo teściowa ma 70, teść 66, moja mam młodsza to trochę inaczej,bo ma 58,a mój tata nie żyjeKłębuszek wrote:@Kasia rodzice są tuż przed 70. Współczuję choroby, mam nadzieję że się nie rozwinie i szybko przeleczycie. Najgorzej właśnie jak nikt nie powie że jest chory i wy nieświadomi się spotkacie. ludzie to jednak nie myślą.
Dziękuję,starszy miał gorączkę w nocy,ale teraz już bez, jakieś katary ogólnie mamy -
Wow jednorożec to jako pierwsza na forum chyba spakowana jesteś

Ja jeszcze jestem w trakcie mam rozpisane na tablicy co mam zrobić
ale gdybym miala dzisiaj isc do szpitala to chuba nie stresowałabym się bo jednak wiekszośc rzeczy już jest w walizce 
Dziewczyny uwielbiam ze swoją córką spać ona ze mną też jak to bedzie wygladac jak się dziecko urodzi
boje się, że córka będzie miała do mnie żal
-
Aqq no zależy jak się czujesz, jak bardzo słabo to wypoczywaj, zadzwoń i przełóż wizytę o 3/4 dni do kogoś innego może?
Ja raz też miałam 6 tygodni między wizytami bo najpierw nie było lekarza i sami mi przełożyli potem ja byłam chora i nic się złego nie działo. No a jednak chodzić po przychodniach i roznosić wirusa trochę słabo... A też będą przecież w poczekalni inne ciężarne. Maseczki jak wiemy, nic nie dają niestety 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:48
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH