Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Sagi wrote:Wizytę mam o 16
Sagi lubi tę wiadomość
-
Aliana wrote:Gratulacje i trzymamy kciuki!
Byłam 6+3, jeśli jesteś niecierpliwa to taki czas będzie optymalny, ale jeśli chcesz mieć pewność czy będzie serduszko to dobrze byłoby pójść w okolicy 8+0. Też jestem po poronieniu i gdy byłam w tamtej ciąży w 6+4 już było widać, że coś jest nie tak, ale lekarz kazał czekać. Byłam cała w nerwach, zakończyło się to źle. Tym razem w 6+3 było wszystko bardzo dobrze i stres, który mnie trzymał do wizyty zupełnie puścił. Teraz jestem dobrej myśli
Moja wizyta też wypadła ok 6+3 i widać było bijące serduszko -
Hej, chciałam was podpytać, czy wy macie już objawy ciążowe? 🙂 Jeśli tak, to jakie?
Mi termin z OM wypada na 2.04.2026, więc cierpliwie czekam, aż ktoś założy kwietniowy wątek 😅 ale póki co chce podpytać 'starsze' koleżanki 😁06.2023 - 9tc 👼💔
09.2024 - synek 💙
23.07.2025 - ⏸️, beta 88,2
25.07.2025 - beta 378
nadal kp 🤍 -
Ja mam młodsi chociaż nie wymiotuję, jestem cały czas zmęczona i ostatnio zaczęły mnie boleć piersi. Nie jakoś bardzo ale czuję zwłaszcza wieczorem jak ściągam stanik że są ciężkie
Kapa lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:Hej, chciałam was podpytać, czy wy macie już objawy ciążowe? 🙂 Jeśli tak, to jakie?
Mi termin z OM wypada na 2.04.2026, więc cierpliwie czekam, aż ktoś założy kwietniowy wątek 😅 ale póki co chce podpytać 'starsze' koleżanki 😁
Mi czasem aż ciężko uwierzyć, że naprawdę jestem w ciąży. Aktualnie ( 8+4 dni)
Nie mam prawie żadnych typowych objawów – zero wymiotów, zero senności, apetyt normalny. Gdyby nie to, że piersi zrobiły się bardziej wrażliwe, brzuch wieczorem jak balonik i czasem się wzruszam jak dziecko na reklamie czekolady… to serio mogłabym zapomnieć, że coś się we mnie dzieje 🙈Kapa lubi tę wiadomość
24.06.2025 ⏸️
14.06.2025 zarodek rośnij !
24.06.2025 mamy serduszko ♥️ -
Kapa wrote:Hej, chciałam was podpytać, czy wy macie już objawy ciążowe? 🙂 Jeśli tak, to jakie?
Mi termin z OM wypada na 2.04.2026, więc cierpliwie czekam, aż ktoś założy kwietniowy wątek 😅 ale póki co chce podpytać 'starsze' koleżanki 😁
Pierwszym objawem były mdłości. Na początku były do zniesienia. Potem musiałam przerzucić się na dietę wegańską. Teraz w ogóle nie mogę patrzeć na nabiał czy mięso. Ostatnio doszły wymioty, więc moja dieta składa się z sucharków i wody. Tabletki nie pomagają 😓
Oprócz tego mogłabym spać cały dzień. Kładę się o 20/21 i śpię do 8, po południu muszę zrobić drzemkę. No i zimno mi jest. Musze spać w zimowych skarpetkach, inaczej zamarzam. Piersi są bardziej tkliwe. Czekam aż ten pierwszy trymestr przeminie, żeby chociaż zacząć normalnie jeść 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 14:56
Kapa lubi tę wiadomość
-
Właśnie wyprałam sobie jeans ciążowe, z moich normalnych jednych już nie zapnę a drugie ledwo, guzik mnie gniecie jak w nich Chodzę więc chyba nadchodzi już ten czas
A-6 lubi tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Powodzenia!!!
@Jednorożec, czy w drugiej ciąży też miałaś szybciej widoczny brzuch? Ostatnio udało mi się ciążę ukryć do prenatalnych, ale teraz nie ma szans, mimo że 2kg więcej niż przed pierwszą ciążą 🫣 też już w legginsach ciążowych latam, bo najwygodniejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca, 15:09
Kapa lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
U mnie też mdłości i męczyły mnie od dnia pozytywnego testu ale teraz 8+4 to już mam takie kryzysy że też odliczam do końca trymestru… nie wymiotuję ale mam odruch wymiotny więc walczę ze sobą strasznie. I spać mogę ciągle, w ciągu dnia łapie godzinę lub dwie drzemki bo pracuję zdalnie. Dużo częściej chodzę siku, piersi są bardzo pełne i bolące, powiększyły mi się sutki
w spodniach też się nie dopinam więc zamówiłam sobie legginsy i chodzę w nich lub w sukienkach. Miałam też dwa dni kiedy bez powodu zalewałam się łzami i mąż widząc mnie w takim stanie robił mi kanapkę a to powodowało że płakałam jeszcze bardziej nad faktem że mi robił kanapkę 😅
Kapa, Andzia2519 lubią tę wiadomość
👩35 🧔♂️37
01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔
05.2025 staramy się dalej 💪
30.06 - ⏸️
15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160! -
A-6 zdecydowanie.
W pierwszej ciąży miałam lekki brzuszek w 14 tc a w drugiej i teraz już w pierwszym trymestrze musiałam się przezucić na spodnie dla ciężarnychA-6 lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Wizytę mam o 16
Sagi lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za porady z podkładami, chyba macie rację. W poprzednich ciążach uważałam tylko na retinol i kwas salicylowy w kosmetykach , chyba za dużo wiemy dzisiaj
Co do objawów to u mnie dziś 5+3, a od kilku dni nie jestem w stanie dopiąć żadnych spodni. W poprzednich dwóch ciążach ten etap był w okolicy 11 tygodnia, przeraża mnie to, mam wywalony bęc bo o brzuszku to ciężko mówić na tym etapie. lekko wrażliwe sutki i czasami trochę mnie mdli, ale często się zastanawiam czy sobie nie wmawiam. Boję się przed samą sobą przyznać do objawów chyba, dopóki nie potwierdzę żywej ciąży. Jeszcze 5 dni!Kapa, POPROTKA, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-tg0hEUO9rI
Zanim zdążyłam zaprotestować, puściła mi bicie serca
Na razie jestem w szoku❤️
Aliana, A-6, Jednorożec89, bambusek-94, Daisy1, Dżozu, Kasiastaraczka, POPROTKA, Inhabituel, alta marea, Kłębuszek, _Hope, eRKow., Katt, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Sagi ❤️❤️❤️
U mnie awantura jest o krok, ledwo się opanowałam ale piłka w grze. Cyt.: ciąża to nie choroba, jak jesteś śpiącą to idź na spacer a nie tylko śpisz i śpisz....Sagi lubi tę wiadomość
-
alta marea wrote:Dzięki dziewczyny za porady z podkładami, chyba macie rację. W poprzednich ciążach uważałam tylko na retinol i kwas salicylowy w kosmetykach , chyba za dużo wiemy dzisiaj
Co do objawów to u mnie dziś 5+3, a od kilku dni nie jestem w stanie dopiąć żadnych spodni. W poprzednich dwóch ciążach ten etap był w okolicy 11 tygodnia, przeraża mnie to, mam wywalony bęc bo o brzuszku to ciężko mówić na tym etapie. lekko wrażliwe sutki i czasami trochę mnie mdli, ale często się zastanawiam czy sobie nie wmawiam. Boję się przed samą sobą przyznać do objawów chyba, dopóki nie potwierdzę żywej ciąży. Jeszcze 5 dni!
@Sagi, cudny kropek! 🥰 Ahh teraz tylko do kolejnej wizyty 😁Sagi, alta marea lubią tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Jednorożec89 wrote:Sagi ❤️❤️❤️
U mnie awantura jest o krok, ledwo się opanowałam ale piłka w grze. Cyt.: ciąża to nie choroba, jak jesteś śpiącą to idź na spacer a nie tylko śpisz i śpisz....
Jednorożec, no chyba pora na małą awanturę i przywrócenie ustawień fabrycznych.
A może faktycznie powiedz że idziesz na spacer i idź na kawę i masaż… 😎Dżozu, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
Sagi - piękny kropek 😊🥰
Sagi lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Jednorożec, no chyba pora na małą awanturę i przywrócenie ustawień fabrycznych.
A może faktycznie powiedz że idziesz na spacer i idź na kawę i masaż… 😎