Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🤞🏻🍀
Sagi, ale super 😍 niech maleństwo rośnie!
Magnes, witaj na forum 🙂 i gratulacje!🙌🏼
Ja na badania prenatalne jestem zapisana dokładnie na 12+5, bo akurat taki był termin
Magdanowa może szyjkę podrażniłaś lekiem? Miałam podobną sytuację na samym początku ciąży i też się wystraszyłam 😞 od razu dzwoniłam do lekarza. Mam nadzieję, że to nic takiego i daj koniecznie znać czy nic tam się nie rozwinęło
Jeśli chodzi o mdłości to ja mam takie dni w kratkę 🤪 jednego dnia czuję się super, a następnego dnia od rana czuję się kiepsko, na wieczór też mi się zdarza, że nie mam siły na nic, czasem nawet kładłam się spać bez kolacji 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 07:21
Daisy1, Sagi lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Magdanowa wrote:@Sagi - Gratulacje! Piękny kropek 🥰
A ja właśnie wstałam i przy wizycie w toalecie na papierze zobaczyłam brązowe plamienie.. nie ma go dużo, wyleciało wymieszane z cyclogestem.
Ale już się martwię…
Postanowiłam że poczekam czy później nadal będzie i wtedy zadecyduję czy jechać do lekarza. Wstępnie wizytę mam za tydzień.
Mam nadzieję że to nic groźnego, ale z drugiej strony skąd mogło się wziąć.. 🙁
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
@Dżozu, chętnie sama się dowiem! Mam takie owocowe z zestawu, sprawdzę firmę to co napiszę
Kciuki za wizyty! Dajcie znać jak wrażenia 😁🤞🤞Daisy1 lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
@Magdanowa mi też się wydaje, że to podrażnienie wynikające z zakładania cyclogestu
@Dzozu herbata u mnie to przyjaciel jesienno -zimowy,ale szczerze to nie słyszałam, żeby hibiskus był szkodliwy,tzn. nie szukałam takich informacji 🙃
Czekam pod gabinetem, dobrze że to na 8 i jestem pierwszą pacjentkąDaga121222 lubi tę wiadomość
-
Dżozu wrote:O rany, biedna jesteś... mnie trzymało 1,5 dnia i mam dosyć, dziś już lepiej, ale i tak jestem bez sił. Życzę aby jednak przestało Cię tak męczyć. Trzymaj się.
W innym temacie - czy nie macie problemu z wyborem herbat do picia? 😂 w każdej owocowej hibiskus, którego podobno trzeba omijać, na ziołowe też trzeba uważać, czarnej nie lubię...
zostaje melisa, pokrzywa, rooibos, czasem zielona
macie jeszcze jakieś polecajki?
Po każdej herbacie mam takie mdłości że musiałam ją zupełnie odstawić… a kocham herbatępiję jedną kawę i ona wchodzi jak złoto. A z ciepłych na pokój to “herbata” malinowa, jest idealnie kwaśna i chyba to pomaga na mdłości
no i piję też miętę, melisę i rumianek
👩35 🧔♂️37
01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔
05.2025 staramy się dalej 💪
30.06 - ⏸️
15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160! -
Kasiastaraczka wrote:@Magdanowa mi też się wydaje, że to podrażnienie wynikające z zakładania cyclogestu
@Dzozu herbata u mnie to przyjaciel jesienno -zimowy,ale szczerze to nie słyszałam, żeby hibiskus był szkodliwy,tzn. nie szukałam takich informacji 🙃
Czekam pod gabinetem, dobrze że to na 8 i jestem pierwszą pacjentką
Małe ilości szkodliwe nie są, ale lepiej unikać większych (może wywołać skurcze), a wiadomo, jeden sobie tej herbatki sypnie pół łyżeczki, a drugi łycha na garnuszek (no. ja..🙈)
Powodzenia i miłego oglądania kropka! Czekam na sprawozdanie 😁Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
@Magdanowa - mam nadzieję że to podrażnienie tak jak pisały dziewczyny, ale w razie czego zawsze możesz zadzwonić do lekarza jeżeli by Cię to niepokoiło
Dziewczyny ale my mamy dzisiaj tutaj zatrzęsienie wizyt! Będę odświeżać forum w oczekiwaniu na kropeczki 😊 trzymam kciuki!
BTW @kasiastaraczka będziesz uzupełniać pierwszy post? 🙂 Bo chyba trochę nam się terminarz w międzyczasie wypełnił 😁Daisy1 lubi tę wiadomość
-
Magnes Witaj 🙋🏻♀️ Ja czekam aż na wizycie Mój lekarz wyznaczy mi prenatalne. Co do mdłości to od dwóch dni są i to cały czas, nie da się zjeść nie raz obiadu albo kolacji 🤢
Magdanowa Może to być jak dziewczyny piszą podrażnienie szyjki, warto jak coś się skonsultować ewntualnie jak nie znikną
Co do herbaty to uwielbiam minutkę z syropem malinowym i cytryną ale od kilku dni mi nie smakuje, zrobiła się jakaś mdła nagle 😳 -
bambusek-94 wrote:@Magdanowa - mam nadzieję że to podrażnienie tak jak pisały dziewczyny, ale w razie czego zawsze możesz zadzwonić do lekarza jeżeli by Cię to niepokoiło
Dziewczyny ale my mamy dzisiaj tutaj zatrzęsienie wizyt! Będę odświeżać forum w oczekiwaniu na kropeczki 😊 trzymam kciuki!
BTW @kasiastaraczka będziesz uzupełniać pierwszy post? 🙂 Bo chyba trochę nam się terminarz w międzyczasie wypełnił 😁 -
Dziewczyny jestem już po wizycie 💗 wszystko dobrze,serduszko bije 170, ciąża młodsza jeszcze o tydzień,czyli dziś wychodzi na 7+4.
W ogóle to ja skłamałam dziś z terminem om,bo miałam ostatnią 22.05.,a podałam 01.06.,a i tak ciąża młodsza o tydzień o tego terminu mam się trzymać umawiając się na prenatalne. Dostałam juz skierowanie. Poza tym trochę spadł mi progesteron, więc dostałam cyclogest 2 razy dziennie i aspirin cardio na noc
Doktorek nie puszczał mi serduszka,nie słyszałam, pokazał tylko na ekranie, zmierzył czynność
I sam zapytał czy potrzebuje zwolnienie, akurat dziś kończy mi się wychowawczy,od jutra przechodzę na zwolnienie
Zdjęcie dosyć niewyraźne, więc nie będę wstawiać 😁Sagi, bambusek-94, POPROTKA, Kłębuszek, Aliana, Daisy1, Inhabituel, _Hope, Jednorożec89, A-6, Giosiek, Katt, Daga121222, Magdanowa, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Zaniepokojona1234 wrote:Tak was czytam i mam wrażenie że tylko ja nie mam żadnych objawów. Jestem teraz w 8+5 tc piersi coraz mniej bolą czasem w ogóle mdłości sporadycznie
Ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty — dziś jestem 8+5 i też praktycznie nie mam objawów. Mam trochę tkliwe piersi, ale bez szału. Dwa dni temu miałam lekkie mdłości, ale mam wrażenie, że chyba sobie je wmawiałam. Nie wymiotuję w ogóle, od wczoraj zero mdłości, nic, nawet zmęczenia nie czuję. Może tylko czasem jestem bardziej płaczliwa — i to tyle.
Szczerze? Też czasem się martwię, że coś jest nie tak, chociaż wiem, że każda ciąża wygląda inaczej. Trzymam za Ciebie kciuki i wiem, jak to potrafi siedzieć w głowie.Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
24.06.2025 ⏸️
14.06.2025 zarodek rośnij !
24.06.2025 mamy serduszko ♥️ -
Kasiastaraczka wrote:Staram się uzupełniać na bieżąco,ale różnie z tym bywa 😁 a tak dużo brakuje?
Wierzę że nie jest łatwo jak taka ekipa nam się zebrała 😀😊 jeśli możesz to wpisz mi termin porodu 27.03 i pierwszą wizytę na 19.08 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:43
Kasiastaraczka, alta marea lubią tę wiadomość
-
bambusek-94 wrote:Wierzę że nie jest łatwo jak taka ekipa nam się zebrała 😀😊 jeśli możesz to wpisz mi termin porodu 27.03 i pierwszą wizytę na 19.08 😀
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia całej ekipie wizytującej dziś 🥰
Kasia, jak dobrze być po wizycie z samego rana
Co do herbaty, to ja piję earl grey i na szczęście jeszcze mnie nie odrzuca.Daisy1, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie 💗 wszystko dobrze,serduszko bije 170, ciąża młodsza jeszcze o tydzień,czyli dziś wychodzi na 7+4.
W ogóle to ja skłamałam dziś z terminem om,bo miałam ostatnią 22.05.,a podałam 01.06.,a i tak ciąża młodsza o tydzień o tego terminu mam się trzymać umawiając się na prenatalne. Dostałam juz skierowanie. Poza tym trochę spadł mi progesteron, więc dostałam cyclogest 2 razy dziennie i aspirin cardio na noc
Doktorek nie puszczał mi serduszka,nie słyszałam, pokazał tylko na ekranie, zmierzył czynność
I sam zapytał czy potrzebuje zwolnienie, akurat dziś kończy mi się wychowawczy,od jutra przechodzę na zwolnienie
Zdjęcie dosyć niewyraźne, więc nie będę wstawiać 😁
Super wiesci, dobrze że maluszek rozwija się prawidłowo ❤️
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👩35 🧔♂️37
01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔
05.2025 staramy się dalej 💪
30.06 - ⏸️
15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160! -
POPROTKA wrote:Ja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty — dziś jestem 8+5 i też praktycznie nie mam objawów. Mam trochę tkliwe piersi, ale bez szału. Dwa dni temu miałam lekkie mdłości, ale mam wrażenie, że chyba sobie je wmawiałam. Nie wymiotuję w ogóle, od wczoraj zero mdłości, nic, nawet zmęczenia nie czuję. Może tylko czasem jestem bardziej płaczliwa — i to tyle.
Szczerze? Też czasem się martwię, że coś jest nie tak, chociaż wiem, że każda ciąża wygląda inaczej. Trzymam za Ciebie kciuki i wiem, jak to potrafi siedzieć w głowie.👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 pęcherzyk żółtkowy
31.07.2025 bąbelek 0.5cm z bijącym serduszkiem
22.08.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Starania: Dieta + suple - Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Kasiastaraczka wrote:Nie mieliśmy wpisanego tylko terminu porodu 🙃a wizyty 19 i 21 aktualne? Bo takie były na pierwszej stronie
A widzisz, a ja patrzyłam jeszcze dzisiaj i nie zauważyłam 😅 sorki i dzięki 😊 wizyty aktualne, wszystko się zgadzaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Sagi, gratuluję, cudny widok.😍
Kasia, super, że już po wizycie. Niech maluszek pięknie się rozwija. ❤️ Chyba spodziewałaś się, że ciąża będzie młodsza?🤔
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty.🤞 💖
Co do mdłości to ja mam nie tylko rano. 🤢Próbuję jeść małe porcje a częściej. Bolą mnie też piersi.
Jeśli chodzi o uzupełnienie pierwszej strony to ostatecznie zdecydowaliśmy z mężem, że na wizytę idę 19.08, a gdyby coś złego się działo mogę dzwonić do doktora i przyjmie nas wcześniej. Termin porodu 30.03.bambusek-94, Kasiastaraczka, Sagi lubią tę wiadomość
-
Kasia super wieści. Widzę że sporo tych dzieci będzie z późnej owulacji.
Magda jak sytuacja? Ja obstawiam cyclogest bo on podobno lubi podrażniać.
Zaliczam nieprzespaną noc żołądek mnie bolał, było mi niedobrze. Nad ranem się złamałam i wzięłam no spe. Po niej przespałam się chwilę ale nie wiem czy z tym moim żołądkiem nie pójdę do lekarzaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Sagi, gratuluję, cudny widok.😍
Kasia, super, że już po wizycie. Niech maluszek pięknie się rozwija. ❤️ Chyba spodziewałaś się, że ciąża będzie młodsza?🤔
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty.🤞 💖
Co do mdłości to ja mam nie tylko rano. 🤢Próbuję jeść małe porcje a częściej. Bolą mnie też piersi.
Jeśli chodzi o uzupełnienie pierwszej strony to ostatecznie zdecydowaliśmy z mężem, że na wizytę idę 19.08, a gdyby coś złego się działo mogę dzwonić do doktora i przyjmie nas wcześniej. Termin porodu 30.03.
Za tydzień mam wizytę w lux med, żeby dostać skierowania i tam podam prawidłowy termin om, czyli 22.05.,bo miałam robioną cytologię i mają wpisaną tę datę 🙃 to doktorek się zdziwi 🤣 wg terminu om to dziś mam 10+1_Hope lubi tę wiadomość