Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Kasia super wieści. Widzę że sporo tych dzieci będzie z późnej owulacji.
Magda jak sytuacja? Ja obstawiam cyclogest bo on podobno lubi podrażniać.
Zaliczam nieprzespaną noc żołądek mnie bolał, było mi niedobrze. Nad ranem się złamałam i wzięłam no spe. Po niej przespałam się chwilę ale nie wiem czy z tym moim żołądkiem nie pójdę do lekarza -
Zaniepokojona1234 wrote:Tak was czytam i mam wrażenie że tylko ja nie mam żadnych objawów. Jestem teraz w 8+5 tc piersi coraz mniej bolą czasem w ogóle mdłości sporadycznie
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie 💗 wszystko dobrze,serduszko bije 170, ciąża młodsza jeszcze o tydzień,czyli dziś wychodzi na 7+4.
W ogóle to ja skłamałam dziś z terminem om,bo miałam ostatnią 22.05.,a podałam 01.06.,a i tak ciąża młodsza o tydzień o tego terminu mam się trzymać umawiając się na prenatalne. Dostałam juz skierowanie. Poza tym trochę spadł mi progesteron, więc dostałam cyclogest 2 razy dziennie i aspirin cardio na noc
Doktorek nie puszczał mi serduszka,nie słyszałam, pokazał tylko na ekranie, zmierzył czynność
I sam zapytał czy potrzebuje zwolnienie, akurat dziś kończy mi się wychowawczy,od jutra przechodzę na zwolnienie
Zdjęcie dosyć niewyraźne, więc nie będę wstawiać 😁Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Kasiastaraczka wrote:O kurcze,na prawdę nie fajna sytuacja z żołądkiem,ja bym poszła do lekarza
Popieram, szkoda zdrowia ❤️
Wczoraj byłam nakręcona jak króliczek Duracell i tak czułam, ze to odchoruję. No i dzisiaj proszę. Synek bardzo łaskawie pospał do 7, a ja się mimo tego czuję, jakby mi wampir wyssał krew 🥱
Dobrze, że jest kanapa i dużo książeczek
Aaa, i jeszcze takie porąbane sny miałam z tych wczorajszych emocji… 🩸Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 09:54
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie 💗 wszystko dobrze,serduszko bije 170, ciąża młodsza jeszcze o tydzień,czyli dziś wychodzi na 7+4.
W ogóle to ja skłamałam dziś z terminem om,bo miałam ostatnią 22.05.,a podałam 01.06.,a i tak ciąża młodsza o tydzień o tego terminu mam się trzymać umawiając się na prenatalne. Dostałam juz skierowanie. Poza tym trochę spadł mi progesteron, więc dostałam cyclogest 2 razy dziennie i aspirin cardio na noc
Doktorek nie puszczał mi serduszka,nie słyszałam, pokazał tylko na ekranie, zmierzył czynność
I sam zapytał czy potrzebuje zwolnienie, akurat dziś kończy mi się wychowawczy,od jutra przechodzę na zwolnienie
Zdjęcie dosyć niewyraźne, więc nie będę wstawiać 😁
Też miałam OM 22.05. Z tym, że u mnie owulacja w terminie i TP mam na 25.02 😉Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
-
A-6 wrote:Bije ładnie, gratulacje! Można spytać czemu skłamałaś?
-
Giosiek wrote:Kasia, gratuluję!!! ☺️
Też miałam OM 22.05. Z tym, że u mnie owulacja w terminie i TP mam na 25.02 😉 -
Kasiastaraczka wrote:Bo już w drugiej ciąży miałam taki przypadek i przez to chcieli mi wywoływać wcześniej poród...2 razy odmawiałam przyjęcia patologię i wywoływania porodu
-
Jednorożec89 wrote:Ja miałam wpisany termin porodu zgodnie z USG nie z OM i nikt z tym nie dyskutował
-
@jednorożec89 brzmi bardzo kiepsko, współczuję Ci z tym żołądkiem
może faktycznie warto przejść się do lekarza?
Ja od wczoraj mam taki kwas w buzi że to jest dramat... poza tym nie jest źle, czasem coś mnie rwie w podbrzuszu albo ścina mnie zmęczenie ale to wszystko jest do przeżycia.
Wczoraj byłam u dermatologa żeby zweryfikować maści które stosowałam przed ciążą. Dostałam nowe, bezpieczne do stosowania. Ogólnie to mnie dosyć mocno wysypało niestety -
Kasiastaraczka wrote:Dziękuję ❤️ tak, spodziewałam się, że będzie młodsza,ale już tak bardzo nie chciałam kombinować z terminem om 🤣
Za tydzień mam wizytę w lux med, żeby dostać skierowania i tam podam prawidłowy termin om, czyli 22.05.,bo miałam robioną cytologię i mają wpisaną tę datę 🙃 to doktorek się zdziwi 🤣 wg terminu om to dziś mam 10+1
To rzeczywiście spora różnica. 🙃 Owulacja musiała być bardzo późno, ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze. 💖
Giosiek wrote:Kasia, gratuluję!!! ☺️
Też miałam OM 22.05. Z tym, że u mnie owulacja w terminie i TP mam na 25.02 😉
Widzę znajomy nick z grudniowych mam. Basiu, serdecznie gratuluję! 🎉🥰
Dawno nie zaglądałam na czat, a widzę, że sporo mnie ominęło.🫣Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Ja też miałam strasznie porąbane sny, ale u nas w rodzinie wpadło duże zmartwienie ostatnio i za dużo myślę
-
_Hope wrote:Widzę znajomy nick z grudniowych mam. Basiu, serdecznie gratuluję! 🎉🥰
Dawno nie zaglądałam na czat, a widzę, że sporo mnie ominęło.🫣
Bardzo się cieszę, że u Was też się udało 😊
Trzymam kciuki za dalsze dobre wieści 🍀🍀
W naszej grudniowej grupie jest już sporo ciężarnych 😉Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Widzę znajomy nick z grudniowych mam. Basiu, serdecznie gratuluję! 🎉🥰
Dawno nie zaglądałam na czat, a widzę, że sporo mnie ominęło.🫣_Hope lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka super, że widziałaś bijące serduszko, to przynosi ulgę 🥰 niech kropek rośnie!
Jednorożec, współczuję tej nieprzespanej nocy i bólu żołądka 😞
Ja za to znów mam gorszy dzień… przyjechałam do pracy, złapałam łyka mojej ukochanej kawy i tak mnie zaczął boleć zakładek, że myślałam, że zwymiotuję 🤢
Później mi przeszło, ale mam jakieś zawroty głowy, przez co czuję się ospała
Niech ten dzień się skończy… odliczam do weekendu. Zamierzam dużo spać 😝Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Daga121222 wrote:
Ja za to znów mam gorszy dzień… przyjechałam do pracy, złapałam łyka mojej ukochanej kawy i tak mnie zaczął boleć zakładek, że myślałam, że zwymiotuję 🤢
Później mi przeszło, ale mam jakieś zawroty głowy, przez co czuję się ospała
Niech ten dzień się skończy… odliczam do weekendu. Zamierzam dużo spać 😝
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
U mnie już po! Ciąża rozwija się prawidłowo, bąbelek ma 0.5cm i jest bijące serduszko 🥰 Ciąża o tydzień młodsza, bo owulka byla później.
Byłam u przypadkowej ginekolog na samym usg i niestety zrobiła wszystko tak szybko, że nawet nie popatrzyłam na ekran, żeby nacieszyć się tym widokiem. Ale mam wydruk i ryczę ze szczęścia 🥹
Powodzenia dziś Dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 12:04
Jednorożec89, bambusek-94, Dżozu, Kasiastaraczka, Katt, Kłębuszek, Inhabituel, Sagi, alta marea, CaroOline, Daga121222, _Hope lubią tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
12.2024 ⏸️
02.2025 💔 11tc
03.2025 nie poddajemy się 🫶
08.07.2025 ⏸️ 🥹
10.07.2025 beta 116 🥰
14.07.2025 beta 850 🥰
19.07.2025 pęcherzyk żółtkowy
31.07.2025 bąbelek 0.5cm z bijącym serduszkiem
22.08.2025 🔜USG
Zostań ze mną ✊️✊️🥹
Starania: Dieta + suple - Pueria Uno, D3, B12, E, Magnez, B6, L-arginina, maślan sodu, Olini Omega-3, Q10, Kerabione, korzeń Maca, Feminum Pregna
-
Daisy1 wrote:U mnie już po! Ciąża rozwija się prawidłowo, bąbelek ma 0.5cm i jest bijące serduszko 🥰 Ciąża o tydzień młodsza, bo owulka byla później.
Byłam u przypadkowej ginekolog na samym usg i niestety zrobiła wszystko tak szybko, że nawet nie popatrzyłam na ekran, żeby nacieszyć się tym widokiem. Ale mam wydruk i ryczę ze szczęścia 🥹
Powodzenia dziś Dziewczyny!
Super, duże gratki!!!❤️Daisy1 lubi tę wiadomość
-
To już mamy dzisiaj dwa zdrowe i silne kropki
czekamy na kolejne do kompletu!
Daisy1 lubi tę wiadomość
-
U mnie teraz juz tylko reszta cyclogestu podbarwiona na kremowo. Mam nadzieję że to faktycznie tylko podrażnienie, myślę że jeśli się nie rozkręci to nie mam się co martwić, nie była to czysta krew.
Ale oczywiście już zaczęłam zwracać uwagę na każde ukłucie czy ból.
Od tygodnia schodzę z jednej dawki progesteronu i myślę że plamienie może być też przez to.
Jeśli się powtórzy/ nasili to w pierwszej kolejności wrócę do poprzedniej dawki.
Daga121222 lubi tę wiadomość