X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • CaroOline Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki 🥰 podczytuje was ale Kurcze czasu nie mam w pracy urwanie głowy... tak w skrócie i uwaga może być chaotycznie 🙈
    Dziś 5+6 jutro wizyta na 15 ... nie mogę się doczekać... męczą mnie dziś mdłości ale nie wymiotuje na szczęście. Pomóżcie mi wyliczyć czy to dobrze liczę ostatnia @ 20.06 a owulacja chyba 04.07 więc tego się trzymam ... cholernie boję się jutra bo bardzo chciała bym serduszko już widzieć 🥹 moj mąż idzie że mną na wizytę z racji mojej nerwicy lekowej ... chcę powiedzieć jutro rodzicom I mam nadzieję że będzie pikawa biła ❤️ ❤️ ❤️ trzymajcie proszę kciuki !
    Wyobraźcie sobie ze pochwaliłam się mojej znajomej a ona tarota robi i ni z tad prawie z dooopy mi gada że będę miała synka i cesarkę nagłą ... strasznie się wystraszyłam i mam nadzieję że to nie prawda ! Zdenerwowana powiedziałam jej że nie chce wróżb że jedyną jaką zrobiłam to test z obraczka i że wychodzi dziewczynka 🙈🤣 mam nadzieję że już nie będzie takiej sytuacji ... kolejna akcja taka że strasznie ciężko mi już kryć się przed rodzicami bo mi zimno ciągle.. wczoraj płakałam wieczorem że chce ogrzewanie i tata ma iść napalic mi w piecu bo zimno i płakałam 🤣 jak dziecko 🤣 a mąż w pracy na nockę więc mama że mną nocuje zawsze bo mieszkam sama w dużym domu i z powodu nerwicy się boję sama ... tym bardziej chce jutro zobaczyć serduszko u kropeczki bo już bym chciała mieć to za sobą i im powiedzieć. Poprzedni poród miałam cholernie ciężki moj syn ważył 3.860 a wzrost 68 (bardzo duży był) no i 12h boli z kręgosłupa na oksytocynie ... 3 butle z gazem im wywaliłam przy tych bólach. Później godzinę łożysko rodziłam przy czym było przyklejone więc straciłam dużo krwi i podawali mi 3 jednostki ... ale dopiero na drugi dzień bo nikt mi nie wierzył że bardzo ślę się czuje bo widzieli że jestem panikarą i założyli odrazu że znów sobie " roję" dopiero jak wyniki krwi zobaczyli to się przerazili i zaraz krzyżówkę robili ... bardzo się boję jak to będzie teraz wyglądać i jeszcze ta nieszczęsną wróżka... która mi cesarkę przepowiada 🥺 mam dziś strasznego dołka... aż mi się nie chce nóg i pipki depilować przed wizytą 🤣 ale muszę przecież jakoś wyglądać 🤣 podwozie u mnie zawsze było priorytetem więc jak muś to mus 🤣 dobra ... mam nadzieję że naprawdę w 6+0 będę widzieć serce ... aaaa w poprzedniej ciąży już było serducho!! Sprawdzałam w dokumentach i trochę mam nadzieje ze teraz też tak będzie... a i ciągle mam gorzko w buzi ... denerwuje mnie to bo co zjem to myślę że zepsute 😒

• POPROTKA Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaroOline wrote:
    Hej brzuchatki 🥰 podczytuje was ale Kurcze czasu nie mam w pracy urwanie głowy... tak w skrócie i uwaga może być chaotycznie 🙈
    Dziś 5+6 jutro wizyta na 15 ... nie mogę się doczekać... męczą mnie dziś mdłości ale nie wymiotuje na szczęście. Pomóżcie mi wyliczyć czy to dobrze liczę ostatnia @ 20.06 a owulacja chyba 04.07 więc tego się trzymam ... cholernie boję się jutra bo bardzo chciała bym serduszko już widzieć 🥹 moj mąż idzie że mną na wizytę z racji mojej nerwicy lekowej ... chcę powiedzieć jutro rodzicom I mam nadzieję że będzie pikawa biła ❤️ ❤️ ❤️ trzymajcie proszę kciuki !
    Wyobraźcie sobie ze pochwaliłam się mojej znajomej a ona tarota robi i ni z tad prawie z dooopy mi gada że będę miała synka i cesarkę nagłą ... strasznie się wystraszyłam i mam nadzieję że to nie prawda ! Zdenerwowana powiedziałam jej że nie chce wróżb że jedyną jaką zrobiłam to test z obraczka i że wychodzi dziewczynka 🙈🤣 mam nadzieję że już nie będzie takiej sytuacji ... kolejna akcja taka że strasznie ciężko mi już kryć się przed rodzicami bo mi zimno ciągle.. wczoraj płakałam wieczorem że chce ogrzewanie i tata ma iść napalic mi w piecu bo zimno i płakałam 🤣 jak dziecko 🤣 a mąż w pracy na nockę więc mama że mną nocuje zawsze bo mieszkam sama w dużym domu i z powodu nerwicy się boję sama ... tym bardziej chce jutro zobaczyć serduszko u kropeczki bo już bym chciała mieć to za sobą i im powiedzieć. Poprzedni poród miałam cholernie ciężki moj syn ważył 3.860 a wzrost 68 (bardzo duży był) no i 12h boli z kręgosłupa na oksytocynie ... 3 butle z gazem im wywaliłam przy tych bólach. Później godzinę łożysko rodziłam przy czym było przyklejone więc straciłam dużo krwi i podawali mi 3 jednostki ... ale dopiero na drugi dzień bo nikt mi nie wierzył że bardzo ślę się czuje bo widzieli że jestem panikarą i założyli odrazu że znów sobie " roję" dopiero jak wyniki krwi zobaczyli to się przerazili i zaraz krzyżówkę robili ... bardzo się boję jak to będzie teraz wyglądać i jeszcze ta nieszczęsną wróżka... która mi cesarkę przepowiada 🥺 mam dziś strasznego dołka... aż mi się nie chce nóg i pipki depilować przed wizytą 🤣 ale muszę przecież jakoś wyglądać 🤣 podwozie u mnie zawsze było priorytetem więc jak muś to mus 🤣 dobra ... mam nadzieję że naprawdę w 6+0 będę widzieć serce ... aaaa w poprzedniej ciąży już było serducho!! Sprawdzałam w dokumentach i trochę mam nadzieje ze teraz też tak będzie... a i ciągle mam gorzko w buzi ... denerwuje mnie to bo co zjem to myślę że zepsute 😒
    Hej kochana! Gratulacje! 🩷 I tak, dobrze liczysz jesteś 5+6.
    Ale pamiętaj, żeby się jeszcze nie nastawiać na serduszko na tej wizycie to bywa bardzo różnie. Wyobraź sobie, że ja przy regularnych (a nawet krótszych) cyklach 24–28 dni, nie widziałam serduszka nawet w 6+4! Dopiero tydzień później pięknie biło. :) może będziesz szczęściara i już zobaczysz, trzymam kciuki

CaroOline lubi tę wiadomość

24.06.2025 ⏸️
    14.06.2025 zarodek rośnij !
    24.06.2025 mamy serduszko ♥️
  • Go0cha Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ronnie wrote:
    I ja już zgłaszam się po wizycie! :) trochę nerwów było bo lekarz spóźnił się dwie godziny, podobno zdarza się to za każdym razem więc nie wiem czy nie będę musiała go zmienić. Ciąża rozwija się prawidłowo, serduszko bije 160 ❤️ Dostałam luteinę bo coś mi się odkleja, ale dobra wiadomość jest taka, że po tygodniu wszystko powinno wrócić na dobre tory. Nie dostałam jeszcze karty ciąży, mam ją dostać dopiero w 11 tygodniu czyli za miesiąc 😕 wy też dostałyście ją tak późno?
    Bylo to dokładnie 7plus 4. Na pierwszej wizycie u doktor prowadzacej. Jeszcze przed wizytą lekarska, na recepcji Pani już wypisywała kartę żeby czasu nie tracić, tak powiedziała.

Ronnie lubi tę wiadomość

• Daga121222 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, gratulacje ❤️

Ronnie jak to nie dostałaś karty ciąży? Co to za lekarz, to bardzo ważny dokument.
    Może uda Ci się dostać do innego lekarza?

Angela super! 😻

Dagaaa to pięknie! Gratuluję ciąży 🙂 i witam moją imienniczkę 😃

Cześć Zosia, rozgość się 😊

CaroOline trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 🍀🤞🏻
    Nie warto wierzyć w takie wróżby, w ogóle o tym nie myśl

Daisy1 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
    23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
    26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
    03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
    Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
    10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
    24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
    25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz ja mam się martwić przez prawie miesiąc, że nie mam założonej karty ciąży?🤣 nie wytrzymam tego, więc chyba postanawiam się tym nie stresować. Ale zasialyscie we mnie ziarnko niepewności.
    Czemu tego tematu nie poruszyłyscie 2 dni temu, przed moją wizytą 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:28

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • alta marea Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt dzisiaj!
    Ja już też przebieram nóżkami na poniedziałek.
    To takie kojące widzieć jak odhacza się jedna po drugiej.

Ja dzisiaj kupiłam nowy podkład, oby był ok 😅

słuchajcie wszędzie się czyta o zaparciach w ciąży ze względu na hormony, a u mnie jest na odwrót, częste wizyty w toalecie od kilku dni i dużo przelewania się w brzuchu. Oczywiście się martwię 😂 bo normalnie na codzień cierpię na chroniczne zaparcia. Ktoś też ma takie rewolucje? Dodam, że nie mam żadnego wirusa, po prostu bardzo przyspieszony metabolizm i mnóstwo przelewania się.

• Biochemiczka Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratulacje udanych wizyt i pięknych kropkow, trzymam kciuki za każdą z was ❤️

Ja przyszłam się pożegnać. Dzisiaj oficjalnie potwierdzone zatrzymanie akcji serca. Ciąża zatrzymana na 6+4, kropek miał 6 mm. W poniedziałek miałam dodatkową wizytę w luxmedzie, pisałam rano że mam złe przeczucia. Jak to ujął lekarz - nie wyglądało to dobrze. Potem badania bety i wczoraj odstawiłam leki podtrzymujące. Dzisiaj ginekolog potwierdziła i dała skierowanie do szpitala.

Już się pogodziłam z kolejną stratą, teraz czeka mnie szukanie przyczyn niepowodzeń. Trzymajcie za mnie kciuki :) ja za was będę trzymać ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 19:12

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Ja przyszłam się pożegnać. Dzisiaj oficjalnie potwierdzone zatrzymanie akcji serca. Ciąża zatrzymana na 6+4, kropek miał 6 mm. W poniedziałek miałam dodatkową wizytę w luxmedzie, pisałam rano że mam złe przeczucia. Jak to ujął lekarz - nie wyglądało to dobrze. Potem badania bety i wczoraj odstawiłam leki podtrzymujące. Dzisiaj ginekolog potwierdziła i dała skierowanie do szpitala.

Już się pogodziłam z kolejną stratą, teraz czeka mnie szukanie przyczyn niepowodzeń. Trzymajcie za mnie kciuki :) ja za was będę trzymać ❤️
    Tak mi ogromnie przykro 😔 Trzymaj się i nie poddawaj, jak to mówimy na forum - w końcu zaświeci słoneczko 🌈 🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 19:22

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 pęcherzyk żółtkowy
    31.07.2025 0.5cm bąbelka z bijącym serduszkiem
    22.08.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

🫂🫂🫂🫂🫂☹️☹️☹️☹️ bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za Ciebie!!!

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Dziewczyny gratuluję wizyt dzisiaj!
    Ja już też przebieram nóżkami na poniedziałek.
    To takie kojące widzieć jak odhacza się jedna po drugiej.

Ja dzisiaj kupiłam nowy podkład, oby był ok 😅

słuchajcie wszędzie się czyta o zaparciach w ciąży ze względu na hormony, a u mnie jest na odwrót, częste wizyty w toalecie od kilku dni i dużo przelewania się w brzuchu. Oczywiście się martwię 😂 bo normalnie na codzień cierpię na chroniczne zaparcia. Ktoś też ma takie rewolucje? Dodam, że nie mam żadnego wirusa, po prostu bardzo przyspieszony metabolizm i mnóstwo przelewania się.

Oj zdecydowanie dzis taaaak.

Oj, teraz doczytałam wpis Biochemiczki :( tulę mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 19:24

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP
  • Kłębuszek Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Przykro mi bardzo 😢

30 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

I wizyta: 04.08 📅
  • Go0cha Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Tak mi ogromnie przykro 😔 Trzymaj się i nie poddawaj, jak to mówimy na forum - w końcu zaświeci słoneczko 🌈 🫂🫂🫂
    Przykra sprawa, trzymajcie się w tym trudnym czasie.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka trzymaj się ❤️ przykro mi 😥

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Tak bardzo mi przykro 😞 ale nie poddawaj się kochana! Mam nadzieję, że znajdziecie przyczynę 🤞🏻

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
    23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
    26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
    03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
    Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
    10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
    24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
    25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻

preg.png
  • Inhabituel Ekspertka

Wysłany: 31 lipca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Bardzo mi przykro 😟 Dużo siły dla Ciebie i trzymaj się

preg.png
  • Ronnie Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:

Ronnie jak to nie dostałaś karty ciąży? Co to za lekarz, to bardzo ważny dokument.
    Może uda Ci się dostać do innego lekarza?

Chyba lekarz ma głupią zasadę, że kartę wydaje dopiero na drugiej wizycie 😒 będę próbowała zapisać się na prywatną wizytę do kogoś innego bo i tak uważam, że za dwa tygodnie powinnam zgłosić się do kontroli, żeby sprawdzić czy luteina zadziałała tak jak trzeba. Nie będę ryzykować i czekać z tym przez miesiąc, a i może tam uda się dostać kartę.

@Biochemiczka bardzo mi przykro, trzymaj się 🖤

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰

preg.png
  • Aliana Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

.

Biochemiczka bardzo bardzo bardzo mi przykro 😞😞 dużo siły i ściskamy Cię mocno!!! Mam nadzieję że trafisz na super lekarzy, którzy pomogą Ci znaleźć przyczynę

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka, przykro mi :(

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka bardzo mi przykro 😔

Co do karty ciąży to nie ma co się stresować - w pierwszej ciąży miałam zakładaną na drugiej wizycie, chociaż na pierwszej już było serduszko (nie liczę tej nadprogramowej konsultacji u innego lekarza w związku z plamieniem) Jak wróciłam z kompletem badań i wszystko było w porządku ogarniałyśmy dokumenty.

Dżozu lubi tę wiadomość

• Ronnie Debiutantka

Wysłany: 31 lipca, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Biochemiczka bardzo mi przykro 😔

Co do karty ciąży to nie ma co się stresować - w pierwszej ciąży miałam zakładaną na drugiej wizycie, chociaż na pierwszej już było serduszko (nie liczę tej nadprogramowej konsultacji u innego lekarza w związku z plamieniem) Jak wróciłam z kompletem badań i wszystko było w porządku ogarniałyśmy dokumenty.

Ja to właściwie się nie stresuję samym brakiem, bardziej zależało mi na niej bo liczyłam, że będę mogła zapisać się do jakiegoś innego lekarza. A chyba karta ciąży jest do tego niezbędna jeśli chcemy szybki termin na NFZ? Przynajmniej taką informację uzyskałam w rejestracji, bez karty chcieli mi dać wizytę w grudniu 😂

06.07 ⏸️
    07.07 🧪 beta 402
    10.07 🧪 beta 1816
    31.07 👨‍⚕️ mamy serduszko 🥰

preg.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ