Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy1 wrote:U mnie już po! Ciąża rozwija się prawidłowo, bąbelek ma 0.5cm i jest bijące serduszko 🥰 Ciąża o tydzień młodsza, bo owulka byla później.
Byłam u przypadkowej ginekolog na samym usg i niestety zrobiła wszystko tak szybko, że nawet nie popatrzyłam na ekran, żeby nacieszyć się tym widokiem. Ale mam wydruk i ryczę ze szczęścia 🥹
Powodzenia dziś Dziewczyny!
Super, Gratulacje! Słodki kropek 🥰Daisy1 lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie 💗 wszystko dobrze,serduszko bije 170, ciąża młodsza jeszcze o tydzień,czyli dziś wychodzi na 7+4.
W ogóle to ja skłamałam dziś z terminem om,bo miałam ostatnią 22.05.,a podałam 01.06.,a i tak ciąża młodsza o tydzień o tego terminu mam się trzymać umawiając się na prenatalne. Dostałam juz skierowanie. Poza tym trochę spadł mi progesteron, więc dostałam cyclogest 2 razy dziennie i aspirin cardio na noc
Doktorek nie puszczał mi serduszka,nie słyszałam, pokazał tylko na ekranie, zmierzył czynność
I sam zapytał czy potrzebuje zwolnienie, akurat dziś kończy mi się wychowawczy,od jutra przechodzę na zwolnienie
Zdjęcie dosyć niewyraźne, więc nie będę wstawiać 😁
Bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze 🥰 gratulacje 🥰Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Daisy1 wrote:U mnie już po! Ciąża rozwija się prawidłowo, bąbelek ma 0.5cm i jest bijące serduszko 🥰 Ciąża o tydzień młodsza, bo owulka byla później.
Byłam u przypadkowej ginekolog na samym usg i niestety zrobiła wszystko tak szybko, że nawet nie popatrzyłam na ekran, żeby nacieszyć się tym widokiem. Ale mam wydruk i ryczę ze szczęścia 🥹
Super! Niech się kropeczka rozwija!Takie łzy wzruszenia są cudowne
Daisy1 lubi tę wiadomość
👩35 🧔♂️37
01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔
05.2025 staramy się dalej 💪
30.06 - ⏸️
15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160! -
Magdanowa wrote:U mnie teraz juz tylko reszta cyclogestu podbarwiona na kremowo. Mam nadzieję że to faktycznie tylko podrażnienie, myślę że jeśli się nie rozkręci to nie mam się co martwić, nie była to czysta krew.
Ale oczywiście już zaczęłam zwracać uwagę na każde ukłucie czy ból.
Od tygodnia schodzę z jednej dawki progesteronu i myślę że plamienie może być też przez to.
Jeśli się powtórzy/ nasili to w pierwszej kolejności wrócę do poprzedniej dawki.
Magdanowa trzymam kciuki, żeby się nie powtórzyło! Też wydaje mi się, że takie jednorazowe to mogło być podrażnienie czy jakiś uraz. Oby już bez takich niespodzianek👩35 🧔♂️37
30.06 - ⏸️
15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
Gratulacje pięknych kropków!
Właśnie spalam 2h i to bylo takie cuuuudneee!
W ogole z ciekawych info odnosnie wysypek, to z czerwcowych mam 2024 dwie mamy KP wysypało taki miesiąc po porodzie. Zaczelo od cycków, ale poszlo też na uda i ręce i swędzialo jak sam sk...syn. Prawdopodobnie jakies uczulenie na prolaktyne. Zyrtec nie pomagał, ale aloes w ilościach hurtowych byl zbawieniem. Piszę na przyszłość, bo jeżeli to nie tylko ja, to znaczy ze moze wam sie przytrafić.
Mam nadzieje, ze tym razem mnie ominie, to bylo straszne...16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
I ja już zgłaszam się po wizycie!
trochę nerwów było bo lekarz spóźnił się dwie godziny, podobno zdarza się to za każdym razem więc nie wiem czy nie będę musiała go zmienić. Ciąża rozwija się prawidłowo, serduszko bije 160 ❤️ Dostałam luteinę bo coś mi się odkleja, ale dobra wiadomość jest taka, że po tygodniu wszystko powinno wrócić na dobre tory. Nie dostałam jeszcze karty ciąży, mam ją dostać dopiero w 11 tygodniu czyli za miesiąc 😕 wy też dostałyście ją tak późno?
Jednorożec89, POPROTKA, Kłębuszek, Sagi, Kasiastaraczka, Daisy1, Dżozu, Katt, bambusek-94, Inhabituel, _Hope, A-6, Magdanowa lubią tę wiadomość
-
Ronnie wrote:I ja już zgłaszam się po wizycie!
trochę nerwów było bo lekarz spóźnił się dwie godziny, podobno zdarza się to za każdym razem więc nie wiem czy nie będę musiała go zmienić. Ciąża rozwija się prawidłowo, serduszko bije 160 ❤️ Dostałam luteinę bo coś mi się odkleja, ale dobra wiadomość jest taka, że po tygodniu wszystko powinno wrócić na dobre tory. Nie dostałam jeszcze karty ciąży, mam ją dostać dopiero w 11 tygodniu czyli za miesiąc 😕 wy też dostałyście ją tak późno?
Ronnie lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny! Super wiadomości 😊
Ja dzisiaj zupełnie nie mam humoru, wstałam lewą nogą. Objawów żadnych nie mam, ale psychicznie czuję się jak 💩 Mam nadzieję że do jutra mi przejdzie. Trzymam kciuki za pozostałe wizyty 🤞Ronnie lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
I wizyta: 04.08 📅 -
Jednorożec89 wrote:Ja swoją dostałam jak jeszcze nie było zarodka. Lekarz powiedział że to ważny dokument I powinno się go mieć jak tylko ciąża jest potwierdzona
Mi też się wydaje, że w takim momencie powinnam ją już mieć w razie gdybym wymagała np. pilnej wizyty u jakiegoś specjalisty. Przecież serduszko już bije, ciąża rozwija się prawidłowo 😕 nie za bardzo jestem zadowolona z tej wizyty -
Ja dziś dostałam kartę ciążyRonnie, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Daisy1 lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam kartę ciąży w 9 tygodniu, jak przyszłam z pierwszymi wynikami. Też się nie mogłam doczekać
Widzę że co lekarz, to obyczaj.Ronnie lubi tę wiadomość
-
Ronnie wrote:Mi też się wydaje, że w takim momencie powinnam ją już mieć w razie gdybym wymagała np. pilnej wizyty u jakiegoś specjalisty. Przecież serduszko już bije, ciąża rozwija się prawidłowo 😕 nie za bardzo jestem zadowolona z tej wizyty
Ronnie, myślę, że największym problemem są te dwugodzinne spóźnienia. Nie wysiedzisz tyle w poczekalni! 🫣Ronnie lubi tę wiadomość
-
W straconej ciąży nie dostałam karty bo do była moja pierwsza wizyta u ginekolog, wcześniej USg robiłam w medicoverze jako oddzielne wizyty. W tej ciazy USg robilam juz na NFZ u lekarki prowadzacej i założyła mi karte ciążową w 7 tc, na drugiej wizycie. Wiem, że ona ma takie podejście, że zakłada właśnie na drugiejRonnie lubi tę wiadomość
👩35 🧔♂️37
30.06 - ⏸️
15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
Ja nie dostałam karty ciąży, na wizycie pod koniec sierpnia dopiero. Ale jakoś mnie to nie zaniepokoiło, bo wiem, że nie zawsze dają od razu. Ale mam też prywatny nr do ginekolog, jakby się coś działo to mam dzwonić do niej bezpośrednio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 13:57
-
Ja już po, dostałam kartę ciąży, Bąbel ma 1,45 cm, według OM mamy 8t2d, wgl wielkości 7t5d 😉 Wszystko rozwija się prawidłowo, ale wczoraj dopadła mnie pierwszy raz migrena z aurą, jeśli to się powtórzy, to mam się przejść do neurologa 🙃
Czekam teraz na prenatalne 3.09 i byle do przodu, chociaż wysiedzieć w pracy nie zawsze jest łatwo 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 13:59
Dżozu, Kłębuszek, Sagi, bambusek-94, Katt, Kasiastaraczka, Daisy1, Inhabituel, _Hope, A-6, Magdanowa lubią tę wiadomość
-
Hwj dziewczyny wróciłam na forum po 4 latach starałam się o dziecko pierwsze 5 lat udalo nam się z pomocą medyczna po histeroskopii z lapro w 2 cyklu stymulowanym . Teraz ciąża była nie planowana zaliczyliśmy wpadkę ale mam oroblemy ze zdrowiem więc w nie odpowiednim momencie
kamica pęchezryka żółciowego miałam już mieć termin na zabieg i wyszła ta ciąża. Złapałam też helicobacter ale udało mi się go przeleczyć jeszcze. Mam jeszcze łagodnego guza w gardle musze zgłoscic się po wynik hist patu. Życze Wam nudnej ciąży u mnie już wymioty się nasiliły i jestem na torecan ale już czuję, że będzie podobnie jak z pierwszym dzieckiem a ciąża była fatalna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 14:03
-
Cześć,
Obiecałam sobie ze odezwę się tutaj dopiero dziś jak wszystko będzie dobrze. Wg OM dziś mam 7+1, wczorajsze USG w 7+0 było CRL 11.3 mm i ASP 145. Tydzień wcześniej miałam w 6+0 CRL 6.3 mm i ASP 121. To moja pierwsza ciąża na dodatek po dłuższych staraniach. Jak wg was wygląda to u mnie, jest ok? 🥹Dżozu, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Sagi, Daisy1, Aliana, Daga121222, _Hope lubią tę wiadomość
starania od 07.2024
Ja: 24 lata
PCO z owulacjami
AMH 5,38
hormony super
Mąż: 27 lat
4mil/ml po 3 msc 26 mil/ml
1% morfologia po 3 msc 3%
brak żylaków, hormony ok, posiewy czyste
pozytywny test 15.07 (ok 19dpo)
23.07 CRL 6,3 mm ASP 121
30.07 CRL 11,3 mm ASP 145
zostań z nami -
@Angela super, cieszę się, że wszystko dobrze ❤️
@Zosia88 gratulacje ❤️ szkoda, że ciąża w takim momencie,ale wierzę, że wszystko jest w odpowiednim momencie
Jeśli chcesz być częścią naszego forum to może podaj przewidywaną datę porodu i datę wizyty 🙂
@dagaaa hej, fajnie, że jesteś, gratuluję ciąży 🥰
Wg mnie wszystko ok,a co mówił lekarz?
Czy chcesz żeby Cię wpisać na pierwszą stronę?
-
Podejrzewam że data będzie 6 marca tak mi kalendarz wyliczył ale ciąże moga mi rozwiązać wczesniej już w lutym.
Co do wizyty to ja mam wizyty co tydzień ze wzgledu na leki wiek i problemy ze zdrowiem. Miałam krwiaka ale się wchłonął. Jutro będęw 9 tc
Jestem na sterydzie przeciwzakrzepowych i progestetonie. Miło mi będzie jak do Was dołacze przyznam, że nie mam teraz z kim porozmawiać bo każdy ma inny etap życia u mnie w rodzinie i u znajomych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 15:20
Angela…, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość