Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że Wy macie spore zakupy porobione jeśli chodzi o pampersy 🙈 my mamy jedną paczkę 1 pampers premium care, bo przy córce też nam się sprawdziły. Najgorzej, że ja nie wiem czy będę jeszcze umiała używać tych zwykłych pampersów na te rzepki,bo przy córce używamy pantsów i do nich już się przyzwyczaiłam,są mega wygodne 😅
-
Kasiastaraczka ja tez mam duzo domowiłam jeszcze te 3 opakowanka tych 2 bo stwierdzilam, że nie bedzie mi.sie chciało przez pierwsze miesiace myśleć o zakupie pampersów , dokupilam też bephanten , linomag, i podklady ale te mniejsze 60×60 wszystkie zapasy dam na strych zrobie sobie taki sklep tam i niech leży. Mam nadzieje, że nie dostaniemy pampersow w prezencie w ogóle spodziewam się , że nie bedziemy mieli tyle prezentów co orzy córce ale nie ważne.
Ja dzisiaj gorzej się czułam chyba znowu odczuwam wielkosc brzucha bo czuję że jest bardzo duży
Dzisiaj poprosilam nawet męża zeby mi obciął paznokcie u stóp ja nie dam rady juz ani siw schylić a tym bardziej takie czynności robić. Golenie tez juz fatalnie mi idzie na czuja sie gole wiec na dole musi pieknie wyglądać.
Hope moja tez ma urodziny najgorsze, że ma zaraz po porodzie i nie dam rady jej zorganizowac imprezy
ale poprosze meza zeby jej zalatwił jakis tort i prezent co roku jej wyprawiałam a teraz wiem , że nie będe w stanie ani gości przyjąc ani jej cokowliek zrobić. W tamtym Roku upiekłam jej tort pierwszy raz cieszę się, że udało mi się go zrobić tak sie boje jak to będzie teraz wygladać i nie chciałabym aby poczuła się odrzucona.
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Kokosq wrote:Mega ten torcik 😍 Wszystkiego dobrego dla córci 🥳
Ja też nie wiem kiedy te dzieci tak rosną, nasza też mam wrażenie,że dopiero co się urodziła a niedawno skończyła 2 latka 🥹
Dziękuję 🩷
Ja w grudniu też tak mówiłam o moim dwulatku.🥹🩵Czas tak szybko mija...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 23:09
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zadzwonię do położnej, lekarz który mnie wypisywał był bardzo oszczędny w informacjach, prawie nic nie zalecił poza odpoczynkiem i piciem. Umowie sie na ktg jakos w okolicach środy, bede sie czuć bezpiecznej
Carla, Kłębuszek, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
@Kłębuszek i jak z dzidziusiem? Może więcej odpoczywała? Też miewałam takie dni 😙
@Hope, piękny tort! Aż narobiłaś mi smaka na słodkie 🤭 cieszę się, że urodziny się udały!
@Bambusek no to świetnie 🤩 to musiał być naprawdę fajny zimowy spacer nad morzem!
@Kasiastaraczka, spory zapas pieluszek masz 😃 jarał naprawdę nie wiem co nam się sprawdzi, ale mimo to zastanawiam się, czy nie dokupić jeszcze ze dwie paczki 2, ale inny rodzaj niż mam.
Za to mam zapas podkładów jednorazowych w różnych rozmiarach 😅
Ja ostatnio zastanawiałam się nad tym ktg, czy zapisać się w 38 tc tak jak moja gin mówiła, czy dopiero w dniu terminu. Ale chyba zapisze się w tym 38 tc, bo przez dwa dni pobolewało mnie podbrzusze.. nie jakoś mocno, ale czułam taki dyskomfort jak przed miesiączką.
Teraz jest dobrze na szczęście. Za dwa tygodnie mam też wizytę, więc ciekawa jestem czy szyjka się coś skróciła
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Arga masz juz fajne duże dzieciaczki więc napewno też, będą Ci pomagać. Marze o tym aby moje juz byly w takim wieku haha a tutaj jeszcze jeden w brzuchu siedzi
ja jednak wole te dzieci starsze tak powyzej 4 lat
ktore zakomunikuja mi coś powiedza co im dolega co chca zjeść a takie małe nigdy jakos mnie nie pociągały nie jestem też jakos bardzo sentymentalna.
Jednorożec jesli chodzi o te wody to napewno musisz zwikszyć picie i to naprawdę ja mam w dfuga strone ale czy ja mam sie odwodnić mi tak herbata smakuje ale bez dodatków bez cytryny cukru itp gorzka najlepszy moj napój w ciaży i pije też muszynianke , soki odpadaja bo dostaje zgagi.
Daga czesto po urodzeniu dziecka rodzice dostaja pampersy w prezencie z moja córka tak było , że nie robiłam takich zapasów ale teraz nie spodziewam się takich prezentów. Jesli chodzi o ktg to warto jesli ta wizyta nie odbywa się za często zrobić mi w 36 i 6 dniu problemy wyszly wlasnie na ktg i to byl dzień cc. Teraz liczę , że pojade z walizeczką do szpitala tego 23 lutego ale mam wizyty co tydzien a w tamtym tygodniu mialam 2 razy w jednym tygodniu. U mnie znowu jest za duzo wód plodowych przy odejsciu wod to jest bardzo niebezpieczne i ciekawe co bedzie w czwartek jesli przekrocze wartość 24 to nie wiem czy lekarz mnie skieruje do szpitala a brakuje niewiele bo teraz mam 23.637 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
@Zosia właśnie już dostałam dwie paczki (2) od mojej mamy. Z drugiej strony teraz łatwo zamówić coś przez internet, a dodatkowo często są promocje w sklepach, więc przemyśle to jeszcze 🤔
Teoretycznie oprócz tych bóli jak na miesiączkę to wszystko jest dobrze. Przez to, że to moja pierwsza ciąża, to nie wiem czego i kiedy się spodziewać.
Więc zobaczę jak będę się dziś czuła, w razie czego zadzwonię i się zapisze, a jak nie będzie miejsc, to pozostanie mi IP👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
@Daga w nocy mała miała raz czkawkę i kilka razy się poruszyła, rano ruszała się trochę więcej, ale dalej czuje niepokój że te ruchy są delikatniejsze i jakby ich było mniej niż zwykle. W dodatku chyba się obróciła główką do góry, bo czkawkę tym razem poczułam pod żebrami. Zadzwonię dzisiaj do położnej i podpytam jak dokładnie liczyć ruchy i na co zwrócić uwagą i kiedy mam zacząć panikować i jechać do szpitala.31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
No pewnie, jeśli masz możliwość to zadzwoń. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 😙🫂Kłębuszek wrote:@Daga w nocy mała miała raz czkawkę i kilka razy się poruszyła, rano ruszała się trochę więcej, ale dalej czuje niepokój że te ruchy są delikatniejsze i jakby ich było mniej niż zwykle. W dodatku chyba się obróciła główką do góry, bo czkawkę tym razem poczułam pod żebrami. Zadzwonię dzisiaj do położnej i podpytam jak dokładnie liczyć ruchy i na co zwrócić uwagą i kiedy mam zacząć panikować i jechać do szpitala.👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Daga jesli cos bedzie nie tak na ktg czy z przepływami to kobieta tego nie odczuje mysle, ze dobrze jest chodzić pod koniec częsciej do lekarza albo na ktg. Chociaz czasami intuicja kobiecie moze cos podpowiedzieć.Daga121222 wrote:@Zosia właśnie już dostałam dwie paczki (2) od mojej mamy. Z drugiej strony teraz łatwo zamówić coś przez internet, a dodatkowo często są promocje w sklepach, więc przemyśle to jeszcze 🤔
Teoretycznie oprócz tych bóli jak na miesiączkę to wszystko jest dobrze. Przez to, że to moja pierwsza ciąża, to nie wiem czego i kiedy się spodziewać.
Więc zobaczę jak będę się dziś czuła, w razie czego zadzwonię i się zapisze, a jak nie będzie miejsc, to pozostanie mi IP
U mnie z ruchami jest róznie wczoraj bardzo odczuwałam po południu dzisiaj rano prawie w ogóle. Jednak jak sie za bardzo rusza to źle się czuje fizycznie. Ja w ogole nie lubie tych ruchów zle sie czuje mnie one nie rozczulają a jak jest spokojnie to jakoś funkcjonuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 08:37
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Rozmawiałam z moją położna powiedziala ze w tej sytuacji będziemy robić ktg tak często jak to będzie konieczne, nawet kilka razy w tygodniu do tego powinnam liczyć ruchy, jak cos posiłkować sie domowym doplerem, który na szczęście mam. No i troszkę mnie nie pocieszyła, bo w sumie wczorajsze usg robiła mi taka młoda lekarka, przy całym badaniu był obecny ten lekarz co mi stwierdził to małowodzie, i nią drygowal. Ona mierzyła wody trzy razy bo jej kazał. Za pierwszym razem wyszło jej afi 5, kazał powtórzyć, wyszlo jej potem 6, kazał powtórzyć dopiero jak powidziala 8 to pozwolił jej przerwać, wiec wygląda to tak ze on chciał uzyskać konkretny wynik no i ktg ze wczoraj jedno miałam bardzo ładne, drugie zawężone mimo ze mala była bardzo aktywna. Stwierdził zepsuty aparat. No i dowiedziałam sie dzisiaj że on jak chce kogoś wpisać to właśnie tak sie zachowuje ze robi to za wszelką cenę a wyniki interpretuje pod siebie. Żałuję teraz troche ze nie uparłam sie zostać do dzisiaj żeby ordynator mnie zbadał. W każdym razie jutro jadę na ktg11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Ja zauważyłam, że jak ja się gorzej czuję, przykładowo jak ostatnio bolał mnie żołądek to mały w brzuchu był aktywny przez cały czas i tak kopał,że dodatkowo brzuch mi twardniał. A w dni kiedy czuję się zwyczajnie i nic nie boli to i on jest spokojniejszy.
Ja dziś byłam na pobieraniu krwi, myślałam, że zamarznę w drodze na pobranie a potem do auta 🥶
Jeszcze dziś na 12 jadę do fizjo, ma mi pokazać jak robić masaż krocza i zobaczyć w jakim stanie jest moja blizna po nacięciu przy pierwszym porodzie.
Ogólnie co do pampersów to my nie robimy jakichś wielkich zapasów bo i tak zamawiamy zawsze na allegro, bo wychodzi najkorzystniej i jak zamówimy jednego dnia to kolejnego już jest w paczkomacie 😊
-
Jednorożec89 wrote:Rozmawiałam z moją położna powiedziala ze w tej sytuacji będziemy robić ktg tak często jak to będzie konieczne, nawet kilka razy w tygodniu do tego powinnam liczyć ruchy, jak cos posiłkować sie domowym doplerem, który na szczęście mam. No i troszkę mnie nie pocieszyła, bo w sumie wczorajsze usg robiła mi taka młoda lekarka, przy całym badaniu był obecny ten lekarz co mi stwierdził to małowodzie, i nią drygowal. Ona mierzyła wody trzy razy bo jej kazał. Za pierwszym razem wyszło jej afi 5, kazał powtórzyć, wyszlo jej potem 6, kazał powtórzyć dopiero jak powidziala 8 to pozwolił jej przerwać, wiec wygląda to tak ze on chciał uzyskać konkretny wynik no i ktg ze wczoraj jedno miałam bardzo ładne, drugie zawężone mimo ze mala była bardzo aktywna. Stwierdził zepsuty aparat. No i dowiedziałam sie dzisiaj że on jak chce kogoś wpisać to właśnie tak sie zachowuje ze robi to za wszelką cenę a wyniki interpretuje pod siebie. Żałuję teraz troche ze nie uparłam sie zostać do dzisiaj żeby ordynator mnie zbadał. W każdym razie jutro jadę na ktg
Dobrze, że skonsultowałaś to z położną i będziecie monitorować sytuacje na ktg. Niektórzy lekarze to ja nie wiem 😕 -
Dobrze, że ta położna tak do tego podchodzi i dobrze, że zadzwoniłaś. Trzymam kciuki, żeby na jutrzejszym ktg nic nie wyszło 🫂Jednorożec89 wrote:Rozmawiałam z moją położna powiedziala ze w tej sytuacji będziemy robić ktg tak często jak to będzie konieczne, nawet kilka razy w tygodniu do tego powinnam liczyć ruchy, jak cos posiłkować sie domowym doplerem, który na szczęście mam. No i troszkę mnie nie pocieszyła, bo w sumie wczorajsze usg robiła mi taka młoda lekarka, przy całym badaniu był obecny ten lekarz co mi stwierdził to małowodzie, i nią drygowal. Ona mierzyła wody trzy razy bo jej kazał. Za pierwszym razem wyszło jej afi 5, kazał powtórzyć, wyszlo jej potem 6, kazał powtórzyć dopiero jak powidziala 8 to pozwolił jej przerwać, wiec wygląda to tak ze on chciał uzyskać konkretny wynik no i ktg ze wczoraj jedno miałam bardzo ładne, drugie zawężone mimo ze mala była bardzo aktywna. Stwierdził zepsuty aparat. No i dowiedziałam sie dzisiaj że on jak chce kogoś wpisać to właśnie tak sie zachowuje ze robi to za wszelką cenę a wyniki interpretuje pod siebie. Żałuję teraz troche ze nie uparłam sie zostać do dzisiaj żeby ordynator mnie zbadał. W każdym razie jutro jadę na ktg👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Jednorożec troche się zdziwiłam , że Cie wypisali trafilam na podobnym etapie w ciazy z córka do szpitala a u mnie byly problemy z żoładkiem nic nie zwiastowoalo że cos sie pogorszy itp. Jednak ordynator powiedział mi w prost że skoro do nich trafiłam w 34 tc to juz mnie nie wypuszcza bo za tydzień do nich znowu trafię rozwiązali mi wczesniej ciąże bo przepływy i tetno było slabe a córka juz nie przyrastała. Lepiej byloby jakby Cie zostawili i dziennie obserowowali te wody przepływy itp czulabys się bezpieczniej
Ale kontfoluj te ktg duzo pij wody i lez na lewym boku.
Co do ruchow własnie sie uaktywnil i kopnal mnie tak mocno w prawe zebro ze az mi sie slabo zrobiło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 10:51
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
U mnie podobno przepływy sa jeszcze ok, lozysko też daje rade ale te wody spędzają mi sen z powiek, do tego dzisiaj macica jest bardziej reaktywna, czyje napięcia. On sobie wymyślił ze mam iść do domu i tyle. A ja glupia dałam sie w to wrobić, nic nie poradzę. Jak cos wracam do nich bez wahania. Nawet jak mam rzeczywiście afi 8 w co nie do końca wierzę to i tak wynik nie jest jakiś szałowy.11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
A Ty masz duży brzuch porownując Twoj wynik do mojego matko ja mam prawie 24 ale czułam, że twn brzuch jest za wielki.Jednorożec89 wrote:U mnie podobno przepływy sa jeszcze ok, lozysko też daje rade ale te wody spędzają mi sen z powiek, do tego dzisiaj macica jest bardziej reaktywna, czyje napięcia. On sobie wymyślił ze mam iść do domu i tyle. A ja glupia dałam sie w to wrobić, nic nie poradzę. Jak cos wracam do nich bez wahania. Nawet jak mam rzeczywiście afi 8 w co nie do końca wierzę to i tak wynik nie jest jakiś szałowy.
I czuje sie jakbym byla odwodniona, pije wode i mi ktos ja kradnie
usta mam takie spierzchniete , w nocy jest mi się ciezko obrucić na bok
a schylanie to u mnie jakiś kosmos.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego, 11:00
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Jednorożec89 wrote:Rozmawiałam z moją położna powiedziala ze w tej sytuacji będziemy robić ktg tak często jak to będzie konieczne, nawet kilka razy w tygodniu do tego powinnam liczyć ruchy, jak cos posiłkować sie domowym doplerem, który na szczęście mam. No i troszkę mnie nie pocieszyła, bo w sumie wczorajsze usg robiła mi taka młoda lekarka, przy całym badaniu był obecny ten lekarz co mi stwierdził to małowodzie, i nią drygowal. Ona mierzyła wody trzy razy bo jej kazał. Za pierwszym razem wyszło jej afi 5, kazał powtórzyć, wyszlo jej potem 6, kazał powtórzyć dopiero jak powidziala 8 to pozwolił jej przerwać, wiec wygląda to tak ze on chciał uzyskać konkretny wynik no i ktg ze wczoraj jedno miałam bardzo ładne, drugie zawężone mimo ze mala była bardzo aktywna. Stwierdził zepsuty aparat. No i dowiedziałam sie dzisiaj że on jak chce kogoś wpisać to właśnie tak sie zachowuje ze robi to za wszelką cenę a wyniki interpretuje pod siebie. Żałuję teraz troche ze nie uparłam sie zostać do dzisiaj żeby ordynator mnie zbadał. W każdym razie jutro jadę na ktg
Ech, lekarze. Może ta babeczka i jej maz co sie wykłócali mieli podobne odczucia. Trzymam kciuki za ktg.

Ja bym chyba ducha wyzionęła jakbym miała go trzymać.