Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wzięłam na początek bambiboo cotton,one nie są tak sztywne jak te zwykłe bambiboo. I mają wycięcie na pępek. Mam 2 paczki rozmiaru 1, duży zapas już rozmiaru 2 bambiboo cotton i bambo natureCarla wrote:#pieluchy
Hej. Jakie kupujecie na początek pieluchy? Zastanawiam się na Bambo Naturę. Bierzecie 0 czy 1? Kurczę już nie pamiętam 🙈 i jak w ogóle dużo tych pierwszych kupić (pamiętam tylko, że dość szybko 2 wjechały). Młody się nie zapowiada mały, raczej bliżej 4 kg. Może macie jakieś inne do polecenia? Nie interesują mnie wielorazowe.
Te mam sprawdzone
Carla lubi tę wiadomość
-
Gdzie sobie dajecie heparyne, bo mi mówiono żeby brzucha unikać. W rękę jak ma mi kto pomoc lub w udo jak sama sobie robie
-
Tak mi powiedzieli ale czemu to nie pytałam. O macicę chodzi? Nie mam pojęcia a ja mam znikome doświadczenie z tymi zastrzykami, brałam ze po cięciu ale wtedy jest inaczejZOSIA88 wrote:W brzuch od poczatku a czemu brzucha masz unikać?
-
Jednorożec89 wrote:Gdzie sobie dajecie heparyne, bo mi mówiono żeby brzucha unikać. W rękę jak ma mi kto pomoc lub w udo jak sama sobie robie
W ramię, tylko mąż musi trzymać fałd skóry bo brakuje mi ręki
Nie robię w brzuch bo nie da się złapać fałdu i mam jakąś blokadę psychiczną w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:06
-
Ta igla jest taka malutka ze nie zrobisz krzywdy dziecku
ja robie w brzuch bo sobie sama robie jeszcze moglabym w udo ale to bardziej bolesne. Nie wiem czemu Ci tak powiedzieli nie ma zagrozenia rzadnego dając sobie zastrzyki w brzuch tam jest tez najwiecej tkanki podskórnej nie wyobrazam sobie inaczej podawac bo chyba jest mi najwygodniej w brzuch. Od poczatku ciązy daje sobie zastrzyki czyli ok juz 30 tygodni w poorzedniej ciązy również i chhba raz tylko w ramie dawałam. Jednak juz nie moge sie doczekac końca brania a tutaj jeszcze 4 tyg cale szczescie, że te leki sa darmowe bo 10 ampulek koszt to okolo 200 zl. Acard juz odstawiłam jakie to cudowne uczucie
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:19
Arga lubi tę wiadomość
-
Jak masz brac tylko kilka dni to obojetnie gdzie sobie dasz ale jak cala ciaze na poczatku mialam takie siniaki ale juz sie do tego przyzwyczailam i powiem szczerze , że pod koniec te wklucia w brzuch sa mniej bolesne niż na poczatku boo ta tkanka jest taka twarda więc bolu nie odczuwam.Sagi wrote:No w rękę bardzo boli, w brzuch pamiętam że nie bolało, więc coś w tym Zosia jest. Ale ja się nie przemogę. Zresztą podejrzewam że za kilka dni lekarz powie żebym przestała się kłuć ✋
Odliczam dni do tego porodu totalnie nie umiem sobie znaleźć miejsca w domu dzisiaj .
Nie wiem czy dobił mnie fakt, że kolezanka napisała mi o tych wakacjach, że zaplanowała sobie 3 wyjazdy nie jestem o takie rzeczy zazdrosna a jednak czuje , że po porodzie niestety wiele się zmieni co zyskałam jak córka podrosła.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:40
-
Kasiastaraczka wrote:Ja wzięłam na początek bambiboo cotton,one nie są tak sztywne jak te zwykłe bambiboo. I mają wycięcie na pępek. Mam 2 paczki rozmiaru 1, duży zapas już rozmiaru 2 bambiboo cotton i bambo nature
Te mam sprawdzone
Duży zapas 2. Czyli ile paczek? Kurcze, mam w koszyku 6 x 26 sztuk i się zastanawiam, czy za mało czy za dużo 🙈 -