Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
My zdecydowalismy się na wanienkę Stokke ze stelażem w jakiś giga promocjach, głównie ze względu na minimalizm (zero zakamarków gdzie może zostawać osad z mydła, poduszek które nie wiem jak utrzymać ich higienę itp) i fakt, że składa się na płasko razem ze stelażem bez zdejmowania, więc może sobie stać za drzwiami, pod prysznicem itp. W tych Neno, Twisthake itp właśnie to zdejmowanie ze stelaża mnie nie przekonało. Ale przy poprzednich dzieciach miałam zwykłą z ikei i też super, brakowało mi w niej tylko odpływu
Dżozu, Kłębuszek, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Drugie moje cc było super. Naprawdę, szybko doszłam do siebie i biegałam po oddziale na drugi dzień.
U mnie to samo, chyba po prostu nie bałam się już tego bólu i reakcji mojego ciała, po prostu wiedziałam czego się spodziewać. Boleć bolało pewnie tak samo, ale zupełnie inaczej już do tego podeszłam. Teraz tylko boję się powikłań i komplikacji bo to już trzeci raz, ale nie samej w sobie cesarki. -
Ja się boję i cesarki i bólu po, ale w sumie najgorsze te pierwszych kilka dni, później po wyciągnięciu szwów znowu jest lepiej. Ale ja to taki boidudek, długo spałam na plecach bo miałam wrażenie, że jak się położę na boku to blizna się otworzy

Okrutna zgaga mnie męczy od wczorajszego wieczora, ale doszłam chyba dlaczego. Guacamole z biedronki! Na drugim miejscu w składzie ma suszoną cebulę, a dla mnie nawet śladowe ilości cebuli to zabójstwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 18:51
-
Ja właśnie nie boję się bólu po cesarce bo dwa razy dałam radę to i trzeci raz dam 💪😉 ale podczas drugiego cięcia był u mnie problem ze znieczuleniem. Czułam duży ból gdy lekarz zaczął zabieg 😖, znieczulenie jakoś dziwnie podano bo zesztywniała mi buzia i język 🫣 traciłam i odzyskiwałam przytomność, widziałam jakieś zielone i czerwone plamy, miałam problem z oddychaniem i musieli mnie uśpić. Jak przez mgłę pamiętam zamieszanie nade mną oraz płacz synka a potem już nic...🥹
-
Hope, współczuję. Pamiętam, że przed pierwszą cesarką zaczęło mi się wyświetlać sporo postów w social mediach, i te problemy ze znieczuleniem są albo zaskakująco częste, albo osoby u których było ok się nie wypowiadają. Brr. U mnie wszystko dobrze działało, tylko strasznie się bałam, serce mi szalało to w jedną to w drugą stronę, itp. Ale może teraz uda się zapanować nad emocjami?
_Hope lubi tę wiadomość
-
Ja będę kompać w wanience w wannie bo sama nie dam rady nosić do innego pokoju. Plecy będą mnie boleć ale ja jakoś co drugi dzień myłam tak całościowo, chyba, że trzeba było.
Chociaż zastanawiam się nad stelażem.
@alta marea gdzie takie giga promocje znalazłaś na tą wanienkę stroke? -
My mamy wanienkę jakąś taką najprostszą ze smyka, bez stelarza, stawiamy ją w łazience na środku podłogi i dookoła się wygodnie rozsiadamy z mężem i kąpiemy córkę 😃 nie wiem czy u nas nawet stelarz zdałby egzamin, bo córka to amatorka kąpieli i lubi się długo chlapać, chyba bym nie wystała przy tej wanience cały ten czas 😅
W ogóle cieszyłam się rano, że nie miałam dawno zgagi i wykrakałam. Złapała mnie po obiedzie 😅 -
Arga wrote:@alta marea gdzie takie giga promocje znalazłaś na tą wanienkę stroke?
U nas w Niemczech, kupiłam na Black Friday, to był mój jedyny zakup na długo tak wcześnie. Wzięłam wanienkę + wkładkę dla noworodka + stojak. zestaw kosztował 99€, ja jeszcze miałam jakieś punkty w tym sklepie i wyszło w sumie 89€
Arga lubi tę wiadomość
-
Jakieś paranoje mi się włączyły od kilku dni, że przygniatam dziecko podczas spania 😭 wy też macie takie wrażenie jak teraz te brzuchy są większe, że leżąc na boku śpicie na dziecku (opieracie ciężar ciała na tym brzuchu?). Niby mam poduszki itp a i tak budzę się w panice. Na plecach spać nie mogę, po 10 min mnie zatyka. Na prawym boku podobnie. Najlepiej się czuję na lewym boku ale nie potrafię spać z otwartymi ramionami więc automatycznie zwijam się w kulkę i mam wrażenie, że zgniatam młodego, a dość mocno zasypiam. W ogóle mnie lewe biodro już tak boli od spania tylko na jednym boku, dramat. A tu jeszce tyle tygodni!!!!!
-
Nie zgnieciesz tak. Śpię tak już 4 ciąże i dzieci żywe 🫣 ale jak się położę na prawym boku to czuje czasem jak młody się wierci bo mu chyba robi się nie wygodnie i się stara gdzieś schować 😅.alta marea wrote:Jakieś paranoje mi się włączyły od kilku dni, że przygniatam dziecko podczas spania 😭 wy też macie takie wrażenie jak teraz te brzuchy są większe, że leżąc na boku śpicie na dziecku (opieracie ciężar ciała na tym brzuchu?). Niby mam poduszki itp a i tak budzę się w panice. Na plecach spać nie mogę, po 10 min mnie zatyka. Na prawym boku podobnie. Najlepiej się czuję na lewym boku ale nie potrafię spać z otwartymi ramionami więc automatycznie zwijam się w kulkę i mam wrażenie, że zgniatam młodego, a dość mocno zasypiam. W ogóle mnie lewe biodro już tak boli od spania tylko na jednym boku, dramat. A tu jeszce tyle tygodni!!!!!
Ja często śpię na plecach bo biodra mnie bolą na tej mojej kanapie z Ikei 🫣. Póki nie śpisz na płasko na brzuchu to spokojnie.
Zaczęło mi się chyva spojenie rozchodzić bo jak wstaję w nocy i muszę przejść przez partnera to już czuję ból 🫣.
I wpadam w panikę, że to już luty i zostało mi półtorej miesiąca +- 🫣. Nie chcę, boję się wszystkiego 🤣🫣
alta marea, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Nie zgnieciesz tak. Śpię tak już 4 ciąże i dzieci żywe 🫣 ale jak się położę na prawym boku to czuje czasem jak młody się wierci bo mu chyba robi się nie wygodnie i się stara gdzieś schować 😅.
Ja często śpię na plecach bo biodra mnie bolą na tej mojej kanapie z Ikei 🫣. Póki nie śpisz na płasko na brzuchu to spokojnie.
Zaczęło mi się chyva spojenie rozchodzić bo jak wstaję w nocy i muszę przejść przez partnera to już czuję ból 🫣.
I wpadam w panikę, że to już luty i zostało mi półtorej miesiąca +- 🫣. Nie chcę, boję się wszystkiego 🤣🫣
No ja ze spojeniem walczę już od jakiegoś 20 tc - nikt mi nie zalecił kontroli, stwierdzili że dopóki nie boli tak że nie mogę chodzić i przechodzi w spoczynku to wszystko jest ok. Od kilku dni jest zdecydowanie gorzej ale o dziwo najbardziej boli przy aktywacji ciała, jak rozchodzę jest ok . Jutro zgłoszę na wizycie, zobaczymy -
alta marea wrote:Jakieś paranoje mi się włączyły od kilku dni, że przygniatam dziecko podczas spania 😭 wy też macie takie wrażenie jak teraz te brzuchy są większe, że leżąc na boku śpicie na dziecku (opieracie ciężar ciała na tym brzuchu?). Niby mam poduszki itp a i tak budzę się w panice. Na plecach spać nie mogę, po 10 min mnie zatyka. Na prawym boku podobnie. Najlepiej się czuję na lewym boku ale nie potrafię spać z otwartymi ramionami więc automatycznie zwijam się w kulkę i mam wrażenie, że zgniatam młodego, a dość mocno zasypiam. W ogóle mnie lewe biodro już tak boli od spania tylko na jednym boku, dramat. A tu jeszce tyle tygodni!!!!!
Ja też mam często takie lęki jak się w nocy przebudzę na siku to wracam i kładę ręce na brzuszek żeby poczuć ruchy i się uspokoić, że go jednak nie zagniotłam 🙈 staram się spać tylko na lewym boku no ale bez poduszki ciążowej bo córka śpi pośrodku i każdej nocy chce się tulić 😅
alta marea, Arga lubią tę wiadomość
-
alta marea wrote:Jakieś paranoje mi się włączyły od kilku dni, że przygniatam dziecko podczas spania 😭 wy też macie takie wrażenie jak teraz te brzuchy są większe, że leżąc na boku śpicie na dziecku (opieracie ciężar ciała na tym brzuchu?). Niby mam poduszki itp a i tak budzę się w panice. Na plecach spać nie mogę, po 10 min mnie zatyka. Na prawym boku podobnie. Najlepiej się czuję na lewym boku ale nie potrafię spać z otwartymi ramionami więc automatycznie zwijam się w kulkę i mam wrażenie, że zgniatam młodego, a dość mocno zasypiam. W ogóle mnie lewe biodro już tak boli od spania tylko na jednym boku, dramat. A tu jeszce tyle tygodni!!!!!
O rany mam to samo 🤣 zastanawiam sie czy nie połamię Małej rączek i nóżek 😅😅😅😅starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
To mój jest totalnie z prawej strony. Teraz tylko dupa i nogi są po środku na górze a lewa strona jest pusta 🫣.alta marea wrote:Mi się wydaje, że młody ma plecki po lewej stronie cały czas jak na usg dwa tyg temu i ja mam zawsze wrażenie, że kładę się na nim 🙈😆

zwykla wanienka już ma chyba z 21 lat
daje radę 
[/url]