Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
My zdecydowalismy się na wanienkę Stokke ze stelażem w jakiś giga promocjach, głównie ze względu na minimalizm (zero zakamarków gdzie może zostawać osad z mydła, poduszek które nie wiem jak utrzymać ich higienę itp) i fakt, że składa się na płasko razem ze stelażem bez zdejmowania, więc może sobie stać za drzwiami, pod prysznicem itp. W tych Neno, Twisthake itp właśnie to zdejmowanie ze stelaża mnie nie przekonało. Ale przy poprzednich dzieciach miałam zwykłą z ikei i też super, brakowało mi w niej tylko odpływu
Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Arga wrote:Drugie moje cc było super. Naprawdę, szybko doszłam do siebie i biegałam po oddziale na drugi dzień.
U mnie to samo, chyba po prostu nie bałam się już tego bólu i reakcji mojego ciała, po prostu wiedziałam czego się spodziewać. Boleć bolało pewnie tak samo, ale zupełnie inaczej już do tego podeszłam. Teraz tylko boję się powikłań i komplikacji bo to już trzeci raz, ale nie samej w sobie cesarki. -
Ja się boję i cesarki i bólu po, ale w sumie najgorsze te pierwszych kilka dni, później po wyciągnięciu szwów znowu jest lepiej. Ale ja to taki boidudek, długo spałam na plecach bo miałam wrażenie, że jak się położę na boku to blizna się otworzy

Okrutna zgaga mnie męczy od wczorajszego wieczora, ale doszłam chyba dlaczego. Guacamole z biedronki! Na drugim miejscu w składzie ma suszoną cebulę, a dla mnie nawet śladowe ilości cebuli to zabójstwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:51
-
Ja właśnie nie boję się bólu po cesarce bo dwa razy dałam radę to i trzeci raz dam 💪😉 ale podczas drugiego cięcia był u mnie problem ze znieczuleniem. Czułam duży ból gdy lekarz zaczął zabieg 😖, znieczulenie jakoś dziwnie podano bo zesztywniała mi buzia i język 🫣 traciłam i odzyskiwałam przytomność, widziałam jakieś zielone i czerwone plamy, miałam problem z oddychaniem i musieli mnie uśpić. Jak przez mgłę pamiętam zamieszanie nade mną oraz płacz synka a potem już nic...🥹
-
Hope, współczuję. Pamiętam, że przed pierwszą cesarką zaczęło mi się wyświetlać sporo postów w social mediach, i te problemy ze znieczuleniem są albo zaskakująco częste, albo osoby u których było ok się nie wypowiadają. Brr. U mnie wszystko dobrze działało, tylko strasznie się bałam, serce mi szalało to w jedną to w drugą stronę, itp. Ale może teraz uda się zapanować nad emocjami?
-
Ja będę kompać w wanience w wannie bo sama nie dam rady nosić do innego pokoju. Plecy będą mnie boleć ale ja jakoś co drugi dzień myłam tak całościowo, chyba, że trzeba było.
Chociaż zastanawiam się nad stelażem.
@alta marea gdzie takie giga promocje znalazłaś na tą wanienkę stroke? -
My mamy wanienkę jakąś taką najprostszą ze smyka, bez stelarza, stawiamy ją w łazience na środku podłogi i dookoła się wygodnie rozsiadamy z mężem i kąpiemy córkę 😃 nie wiem czy u nas nawet stelarz zdałby egzamin, bo córka to amatorka kąpieli i lubi się długo chlapać, chyba bym nie wystała przy tej wanience cały ten czas 😅
W ogóle cieszyłam się rano, że nie miałam dawno zgagi i wykrakałam. Złapała mnie po obiedzie 😅 -

zwykla wanienka już ma chyba z 21 lat
daje radę