Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
bambusek-94 wrote:@Kłebuszek ja też mam obawy że w okresie świątecznym na oddziale może nie być pełnej obsady, u mnie termin na wielką sobotę 😅 ale z drugiej strony mniej pacjentek - nie ma planowanych cc itp. Zobaczymy jak wyjdzie 🙃 ja Ci mówię że my się tam spotkamy xd
Też liczę na nasze spotkanie 😃 jak rozmawiałam z moją fizjo która pracuje w szpitalu to właśnie mówiła że do piątku jest normalnie, a właśnie na weekend i święta jej nie będzie więc możemy się teoretycznie minąć. Muszę ją podpytać czy cdl tak samo pracuje, czy jest szansa że jednak będzie na oddziale.
bambusek-94 lubi tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
🩺 11.02 - wizyta
🩺 25.02 - wizyta
🩺 11.03 - wizyta

-
Sagi wrote:Czy któraś z Was decyduje się na bankowanie krwi pępowinowej i z łożyska? Ja chyba nie, ale jeszcze się waham.
Ja na początku się zastanawiałam, ale po rozmowie z kobietą z tego banku nabrałam sporych wątpliwości. Dziwnie odpowiadała na moje pytania, bardzo była nachalna i miałam ważenie że trochę ściemnia i podkoloryzowuje. Ostatecznie się nie zdecydowałam. Na szkole rodzenia jak się położna pytała czy się zdecydowaliśmy i powiedzieliśmy że nie, to wprost nie powiedziała że dobrze, ale zasugerowała że to nie jest takie idealne jak to opisują, więc dodatkowo mnie to uspokoiło że dobrze zrobiliśmy.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
🩺 11.02 - wizyta
🩺 25.02 - wizyta
🩺 11.03 - wizyta

-
Kłębuszek wrote:Ja na początku się zastanawiałam, ale po rozmowie z kobietą z tego banku nabrałam sporych wątpliwości. Dziwnie odpowiadała na moje pytania, bardzo była nachalna i miałam ważenie że trochę ściemnia i podkoloryzowuje. Ostatecznie się nie zdecydowałam. Na szkole rodzenia jak się położna pytała czy się zdecydowaliśmy i powiedzieliśmy że nie, to wprost nie powiedziała że dobrze, ale zasugerowała że to nie jest takie idealne jak to opisują, więc dodatkowo mnie to uspokoiło że dobrze zrobiliśmy.
Oj, tak, jakbym miała się decydować na podstawie rozmowy z tą sprzedawczynią, to nigdy w zyciu. Zadawałam konkretne pytania a ona mi nawijała makaron na uszy. No ale tak bez emocji chciałabym podjąć decyzję i jeszcze się trochę waham.
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Nie. Moim zdaniem jak na tę chwilę to jakiś spam.Sagi wrote:Czy któraś z Was decyduje się na bankowanie krwi pępowinowej i z łożyska? Ja chyba nie, ale jeszcze się waham.
Daga super ja jutro te dokładnie 37 tydzień i już bym chciała żeby wyszedł i był z nami 😂😂
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Czy któraś z Was decyduje się na bankowanie krwi pępowinowej i z łożyska? Ja chyba nie, ale jeszcze się waham.
Nie 🙈 dzisiaj natomiast podpisałam zgodę na oddanie krwi pępowinowej i łożyska do celów naukowych (rodzę w szpitalu uniwersyteckim), przy poprzednim dziecku też oddałam. Niech się szkolą na tym przyszłe pokolenia lekarzy i niech naukowcy wykorzystają to do lepszych celów niż te banki wyłącznie do celów komercyjnych 😬
Sagi, Arga, Kłębuszek, Katt, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
NieeSagi wrote:Czy któraś z Was decyduje się na bankowanie krwi pępowinowej i z łożyska? Ja chyba nie, ale jeszcze się waham.👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
alta marea wrote:Nie 🙈 dzisiaj natomiast podpisałam zgodę na oddanie krwi pępowinowej i łożyska do celów naukowych (rodzę w szpitalu uniwersyteckim), przy poprzednim dziecku też oddałam. Niech się szkolą na tym przyszłe pokolenia lekarzy i niech naukowcy wykorzystają to do lepszych celów niż te banki wyłącznie do celów komercyjnych 😬
A to to popieram. Ja się zgodziłam na obecność studentów podczas swojego cięcia. Poprosiłam tylko żeby nic nie mówili. Któremuś się chyba coś wyrwało na temat mojej szalonej pracy serca, ale go natychmiast uciszyli 😂
Dobra, to już chyba mam decyzję odnośnie tego bankowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 17:12
alta marea, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Mnie nikt nie pytał o studentów. Ale nie chcę już aby kończyli szycie bo za pierwszym razem brzydko mi zaszył końcówkęSagi wrote:A to to popieram. Ja się zgodziłam na obecność studentów podczas swojego cięcia. Poprosiłam tylko żeby nic nie mówili. Któremuś się chyba coś wyrwało na temat mojej szalonej pracy serca, ale go natychmiast uciszyli 😂
Dobra, to już chyba mam decyzję odnośnie tego bankowania. -
Arga wrote:Mnie nikt nie pytał o studentów. Ale nie chcę już aby kończyli szycie bo za pierwszym razem brzydko mi zaszył końcówkę
Ojoj, w sumie nie wiem jak jest w klinicznym. Może podpisujesz zgodę na wszystko przy przyjęciu albo to jakoś rozumie samo przez się, że mogą tam wszystko robić. No też bym nie chciała żeby mnie ktoś niedoświadczony szył. -
Jestem po wizycie. Mała waży już 2 kg 😍 wszystko wygląda w porządku. Następna wizyta za 2 tygodnie. Jak zwykle tak się pozasłaniała, że znowu nie mam ładnego zdjęcia 3D. Chyba nie będzie mi dane jej zobaczyć przed porodem 😆
Jednorożec89, Arga, ZOSIA88, aqq, Katt, Kasiastaraczka, Daga121222, Lusille, Sagi, bambusek-94, Aliana lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
🩺 11.02 - wizyta
🩺 25.02 - wizyta
🩺 11.03 - wizyta

-
Nie decyduje się na bankowanie krwi .
Ciesze się ze w piatek rodze ale powiem szczerze, że ta ciąza byla dla mnie bardzo cieżka i fizycznie i psychicznie wiem , że szybko stanę na nogi wiec nie boje sie cc ani bólu. Niestety nie mogłam liczyc na męza w wielu rzeczach w tej ciazy na koniec tez musze liczyć na siebie mysle też nad rozwodem po zakończonej ciąży. -
Aż tak źle jest między wami? Kurczę, zrobisz co najlepsze dla Ciebie i dzieci.ZOSIA88 wrote:Nie decyduje się na bankowanie krwi .
Ciesze się ze w piatek rodze ale powiem szczerze, że ta ciąza byla dla mnie bardzo cieżka i fizycznie i psychicznie wiem , że szybko stanę na nogi wiec nie boje sie cc ani bólu. Niestety nie mogłam liczyc na męza w wielu rzeczach w tej ciazy na koniec tez musze liczyć na siebie mysle też nad rozwodem po zakończonej ciąży. -
Sagi wrote:Ojoj, w sumie nie wiem jak jest w klinicznym. Może podpisujesz zgodę na wszystko przy przyjęciu albo to jakoś rozumie samo przez się, że mogą tam wszystko robić. No też bym nie chciała żeby mnie ktoś niedoświadczony szył.
To chyba nie jest tak, że mogą całe szycie zrobić ale jakaś tam końcówkę lub konkretne powłoki, to też na pewno zależy od tego czy to studenci czy już na specjalizacji itp. U nas są cały zabieg i w ogóle przy każdym badaniu, uprzedzają i pytają czy mam coś przeciw, ale szczerze to bym nigdy nie wyprosiła. Lepiej żeby się od razu douczyli niż później jakieś konowaly nas leczą 🤣 -
ZOSIA88 wrote:Nie decyduje się na bankowanie krwi .
Ciesze się ze w piatek rodze ale powiem szczerze, że ta ciąza byla dla mnie bardzo cieżka i fizycznie i psychicznie wiem , że szybko stanę na nogi wiec nie boje sie cc ani bólu. Niestety nie mogłam liczyc na męza w wielu rzeczach w tej ciazy na koniec tez musze liczyć na siebie mysle też nad rozwodem po zakończonej ciąży.
Bardzo mi przykro, pamiętaj że Ty i dzieci jesteście najważniejsi. Ciężko doradzić co robić w takiej sytuacji. Może warto spróbować namówić męża na terapie, mediację? Rozwód to jest już bardzo ostateczna sprawa, warto spróbować coś zadziałać żeby się dogadać. Ale jeśli mąż nie będzie współpracował to najgorsze co może być to tkwić w nieszczęśliwym małżeństwie dla 'dobra' dzieci. Dzieci które wychowują się w nieszczęśliwych rodzinach i nie mają poprawnych wzorców relacji są bardzo pokrzywdzone.
Zdjęcie dobrze widoczne, jeszcze chwila i się spotkacie 😊
alta marea lubi tę wiadomość
-
Kurcze brzmi bardzo poważnie... przykro mi, że tak to wyglądaZOSIA88 wrote:Nie decyduje się na bankowanie krwi .
Ciesze się ze w piatek rodze ale powiem szczerze, że ta ciąza byla dla mnie bardzo cieżka i fizycznie i psychicznie wiem , że szybko stanę na nogi wiec nie boje sie cc ani bólu. Niestety nie mogłam liczyc na męza w wielu rzeczach w tej ciazy na koniec tez musze liczyć na siebie mysle też nad rozwodem po zakończonej ciąży.