Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
CaroOline wrote:Powiedzcie mi co za tabletki bierzecie? Ja mam braC pragnę Plus ale bez żelaza i nigdzie nie umiem znaleźć z kwasem foliowym beż żelaza 😒.. folik syntetyczny biorę go puki co ale szukam sprawdzonego innego dajcie znać!
I jeszcze jedno 🤔 boicie się przytulac ze swoimi partnerami . ? Pytałam lekarza niby dal zielone światło a widzę że mąż na ciśnieniu chodzi ale boję się że będzie mnie bolec albo ze będę krwawić lub zaszkodzi to kropkowi
Biorę Mama DHA Premium z żelazem. Chyba jest opcja bez. Fajnie suple ciazowe porównuje Pan Tabletka, polecam.
Póki nie bylo mi niedobrze a maz miał urlop, to az sie dziwiłam, ze tak mi sie chciało przytulać. Nic sie nie działo. W poprzedniej ciazy najlepsze przytulanki w moim życiuTylko uwaga na nietrzymanie moczu, bo częściej się zdarza
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
aleksaa wrote:Gratulacje dla wszystkich wyżej po wizytach, dalej trzymam kciuki za Was🥰
Ja chyba z tydzień się nie odzywałam, ale chyba teraz muszę bo po ciężkim przeżyciu jestem. W tygodniu mdłości, wczoraj pierwszy raz wymioty. Wizyta po południu u lekarza (6+5) i… „brak zarodka w pęcherzyku”…, mimo że już było wyczuwalne serce na wcześniejszym usg. Skierowanie do szpitala - „poronienie samoistne”. Dlaczego w cudzysłowach to wyżej? Usg na oddziale w szpitalu - bijące serce 121, 0,64. Niestety jest krwiak ale lekarka powiedziała żeby nie przemęczać się i spokojnie poczekać, powinien się wchłonąć.
Nie mam już na to wszystko siły:( jak można z przekonaniem postawić taką diagnozę?
Ojej, współczuję przeżyć i cieszę się, że w szpitalu okazało się, że serduszko bije.💗 Trzymam kciuki żeby krwiak szybko się wchłonął i żebyś miała już nudną i spokojną ciążę.🤞🫂
Lekarza od razu bym zmieniła. -
CaroOline wrote:Powiedzcie mi co za tabletki bierzecie? Ja mam braC pragnę Plus ale bez żelaza i nigdzie nie umiem znaleźć z kwasem foliowym beż żelaza 😒.. folik syntetyczny biorę go puki co ale szukam sprawdzonego innego dajcie znać!
I jeszcze jedno 🤔 boicie się przytulac ze swoimi partnerami . ? Pytałam lekarza niby dal zielone światło a widzę że mąż na ciśnieniu chodzi ale boję się że będzie mnie bolec albo ze będę krwawić lub zaszkodzi to kropkowi
Biorę little me trymestr 1 z health labs. Nie są tanie ale w mojej ocenie bardzo dobre. Mają niesyntetyczny kwas foliowy i ekstrakt z imbiru na mdłości. Oddzielnie biorę magnez (cytrynian), oddzielnie witaminę b12 i cynk (miałam niedobory przed ciążą)
Co do seksu to u mnie libido spadło przez samopoczucie, ale lekarz zielone światło dał i uprawialiśmy, z tym że nie był to najlepszy seks w naszym życiumoże później się zmieni, ale nie skreślam zupełnie bo bo jednak trochę takiej bliskości trzeba sobie zapewnić również w ciąży
-
Andzia2519 wrote:Biorę Mama DHA Premium z żelazem. Chyba jest opcja bez. Fajnie suple ciazowe porównuje Pan Tabletka, polecam.
...
Jest MamaDHA Premium+ bez żelaza. W poprzednich ciążach je brałam i teraz też kupiłam.
Żelazo biorę osobno, a po badaniach zobaczę jaki mam poziom. W ciąży z synem miałam przepisywany Feroplex. -
Moje libido nie istnieje poza tym jak ostatnio się przytulaliśmy to plamiłam więc nie ma szans. No i po luteinę jest mi sucho więc. Nie chcę na razie.
Mi gin zarekomendował witami z serii pregna. Biorę pregna dha i pregna plus. Z żelazem na razie nie mam problemu. Jakby zaczęło spadać to coś dołączę -
Jejciu, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bardzo byłyście przerażone…
@Aleksaa dobrze, że w szpitalu okazało się, że serduszko bije ❤️ nie wiem czy to wina sprzętu, czy lekarza.. ale ja bym chyba nie wytrzymała i coś lekarzowi powiedziała 😠 mam nadzieję, że zmienisz na innego. Trzymaj się kochana i odpoczywaj by krwiak szybko się wchłonął 🤞🏻
@Zosiaa88 no powiem Ci, że Twoja historia też nie była łatwa 🥺 dobrze, że teraz ciąża rozwija się prawidłowo 🍀
Co do tabletek to mam straszny problem z połykaniem ich i niestety bardzo często muszę je kruszyć, a jeśli są to kapsułki to wysypuje na łyżeczkę 🫣 wiem to szalone 😂 o żelowych tabletkach zapomnij! Nie wezmę i zawsze szukam zamienników.
A jeśli chodzi o przytulanki z mężem to ostatnio nawet coś było, ale przyznam szczerze, że moje libido spadło do poziomu zero 😬
Początkowo nie mogliśmy bo mieliśmy stymulację do in vitro, po transferze też nie mogliśmy i dopiero po potwierdzonym serduszku się zdecydowaliśmy, bo dostaliśmy zielone światło od lekarza 🤭aleksaa lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Niestety ze względu na torbiel mamy celibat, ale w poprzedniej ciąży bez ograniczeń (o ile libido było, bo z tym u mnie gorzej 😅)♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Gauss wrote:Hej Dziewczyny,
Podzielę się odkryciem (jestem wątku marcowego, ale na 1.03, więc odrobinę u Was też).
Jestem na wyjeździe i w mojej szkatułce z lekami pomieszały mi się progesteron besins i utrogestan. No klops. Ale mnie oświeciło,że dawno temu brałam progesteron besins dopochwowo i że substancja czynna i dawka jest ta sama. Wygooglowałam i nie ma różnicy - to ten sam lek, ale inne nazwy.
Co przy tym, że utrogestan jest w ciąży refundowany 100%, a progesteron nie ma znaczenie. Pozdrawiam, może się komuś przyda
PS. Seks można o ile nie ma się przeciwskazań, jakieś odklejenie kosmówki itp.
Utrogestan refundowany? To cudowna wiadomość. Jak byłam w poprzedniej ciąży to miałam refundowaną tylko tę shitową luteinę która podrażniała śluzówkę jakbym sobie aspirynę aplikowała. Brr.
Z suplementów ciążowych biorę mama dha bez żelaza. Brałam w poprzedniej ciąży, chociaż w kratkę, bo olej rybi przy mdłościach i zgadze mnie zabija.
Może wyciągnę tardyferon od lekarza, zobaczę w środę jak mi wyniki z krwi wyjdą, czy jest potrzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:32
-
CaroOline wrote:Ja mam takie obawy z sexem że szok... raz tylko chciałam to delikatnie bokiem ... aż boję się pomyśleć o innych pozycjach
A tabletki np pregna DHA mają żelazo a ja mam całkowity zakaz i ciągle czegoś szukam
To padło sporo propozycji bez żelaza, chyba nie musisz dalej szukać 😁CaroOline lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Kurcze a moje libido wystrzeliło w kosmos, jakby takie było podczas starań...🤣🤣🤣 i oczywiście jeśli tylko samopoczucie pozwala to trochę szalejemy.
Ja biorę Pueria Uno, nie ma żelaza.Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, potrzebuję pocieszenia. Tak bardzo się martwię że z dzidzią jest coś nie tak.
Mam wrażenie że od przedwczoraj moje objawy są słabsze.. tzn nadal mam mdłości ale mniejsze. Wcześniej nie mogłam napić się w ogóle wody a teraz pije mi się jakoś łatwiej. Boję się że serduszko już nie bije..
wizytę mam w środę. Muszę do tej środy wytrzymać. Ale mam jakieś złe przeczucia.. -
Magdanowa wrote:Dziewczyny, potrzebuję pocieszenia. Tak bardzo się martwię że z dzidzią jest coś nie tak.
Mam wrażenie że od przedwczoraj moje objawy są słabsze.. tzn nadal mam mdłości ale mniejsze. Wcześniej nie mogłam napić się w ogóle wody a teraz pije mi się jakoś łatwiej. Boję się że serduszko już nie bije..
wizytę mam w środę. Muszę do tej środy wytrzymać. Ale mam jakieś złe przeczucia..
Jeśli miałaś cykl sztuczny i zaczęłaś odstawiać leki, to normalne, że objawy trochę osłabły.
Jak dalej bierzesz Bonjeste, to mogła zacząć pomagać na mdłości.
Jesteś już w 9 tygodniu, łożysko mogło zacząć przejmować produkcję hormonów (wiadomo, jeszcze nie pełną), dlatego czujesz się lepiej.
Jesli nie masz silnych skurczy, krwawień, to najprawdopodobniej jest to normalne. U mnie też objawy są raz mocniejsze, raz słabsze, nie mierzę tego w dniach, więc nie powiem jak to wygląda 😅 -
Magdanowa wrote:Dziewczyny, potrzebuję pocieszenia. Tak bardzo się martwię że z dzidzią jest coś nie tak.
wizytę mam w środę. Muszę do tej środy wytrzymać. Ale mam jakieś złe przeczucia..
Z doświadczenia swojego nie powiem, bo za krótko, ale baaardzo często słyszę że to jest sinusoida z tymi objawami, dzień do dnia niepodobny;) musi być dobrze, przede wszytskim starać się myśleć pozytywnie💛
Ps. Utrogestan naprawdę refundowany? Ja mam z recepty pełną odpłatność
-
Lynx wrote:Jeśli miałaś cykl sztuczny i zaczęłaś odstawiać leki, to normalne, że objawy trochę osłabły.
Jak dalej bierzesz Bonjeste, to mogła zacząć pomagać na mdłości.
Jesteś już w 9 tygodniu, łożysko mogło zacząć przejmować produkcję hormonów (wiadomo, jeszcze nie pełną), dlatego czujesz się lepiej.
Jesli nie masz silnych skurczy, krwawień, to najprawdopodobniej jest to normalne. U mnie też objawy są raz mocniejsze, raz słabsze, nie mierzę tego w dniach, więc nie powiem jak to wygląda 😅
Cykl naturalny, zaczęłam powoli odstawiać duphaston- biorę 1x dziennie zamiast 3. Cyclogest biorę nadal.
Bonjestę też biorę 1x dziennie.
Skurczy ani krwawienia nie mam.
Mam nadzieję że wszystko jest dobrze.. -
A mnie bolal jeden jajnik i oczywiście sobie wkręciłam pozamaciczną xd Mózgi ciężarnych są straszne, to są wierutne bzdury podyktowane tym, ze nasz organizm się teraz wszystkiego boi, żeby chronić maleństwa. Tak więc to normalne, ale luz, nic sie na pewno nie dzieje16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Ja powiem Ci, że moje objawy z początków ciąży a teraz też zmalały, jeszcze niedawno było naprawdę źle, ale teraz jest inaczej. W Twoim przypadku może być to przez odstawianie leków. Główka do góry! 🍀
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Laski ja wam zazdroszczę tych przytulanek 🫠 powiedzcie mi jakie pozy stosujecie lub jakie są bezpieczne w ciąży... wolę wiedzieć od doświadczonych mam niż z internetu , w pierwszej ciąży miałam krwawienia z krwiaka i cała ciąża na duphaston-ie więc mieliśmy zakaz ... u mnie wizyta dopiero 19stego ... nie wiem jak dotrwam ale ciągle czuje jak by napięcia podbrzusza i prawy jajnik czuje ciągle jak mnie ciągnie i pika