X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Cos jest z tymi zimnymi rzeczami bo mdłości trochę mi słabną po zimnym arbuzie z lodówki i po zimnej kawie z kostkami lodu. Ciepła kawa fuj, lodowata? Świetnie wchodzi

Zimne mi zdecydowanie pomaga. Ratuje sie tez cukierkami jak jest mi bardzo nie dobrze ale takimi twardymi owocowymi jak landrynki.
    Najgorzej mi orzeszkadza mój pies jest dla mnie tak odychający pomimo, że jest kąpany teraz często to czuje jego zapach 4 razy bardziej.

• Dżozu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Cos jest z tymi zimnymi rzeczami bo mdłości trochę mi słabną po zimnym arbuzie z lodówki i po zimnej kawie z kostkami lodu. Ciepła kawa fuj, lodowata? Świetnie wchodzi
    Tak u mnie tez, jedyne na co mam ochote to serek wiejski, platki z mlekiem, arbuz tez wszedł. Pora na zakupy.

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dzisiaj czas, energię i motywację żeby wrócić do swojego hobby.
    Skutecznie zabija czas i absorbuje myśli.

20250802-150521.jpg

Jak poznam płeć dzidziusia zrobię mu lub jej kocyk

Sagi, Aliana, Kasiastaraczka, ZOSIA88, Katt, bambusek-94 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • aleksaa Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wyżej po wizytach, dalej trzymam kciuki za Was🥰
    Ja chyba z tydzień się nie odzywałam, ale chyba teraz muszę bo po ciężkim przeżyciu jestem. W tygodniu mdłości, wczoraj pierwszy raz wymioty. Wizyta po południu u lekarza (6+5) i… „brak zarodka w pęcherzyku”…, mimo że już było wyczuwalne serce na wcześniejszym usg. Skierowanie do szpitala - „poronienie samoistne”. Dlaczego w cudzysłowach to wyżej? Usg na oddziale w szpitalu - bijące serce 121, 0,64. Niestety jest krwiak ale lekarka powiedziała żeby nie przemęczać się i spokojnie poczekać, powinien się wchłonąć.
    Nie mam już na to wszystko siły:( jak można z przekonaniem postawić taką diagnozę?

• Aliana Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Ja chyba z tydzień się nie odzywałam, ale chyba teraz muszę bo po ciężkim przeżyciu jestem. W tygodniu mdłości, wczoraj pierwszy raz wymioty. Wizyta po południu u lekarza (6+5) i… „brak zarodka w pęcherzyku”…, mimo że już było wyczuwalne serce na wcześniejszym usg. Skierowanie do szpitala - „poronienie samoistne”. Dlaczego w cudzysłowach to wyżej? Usg na oddziale w szpitalu - bijące serce 121, 0,64. Niestety jest krwiak ale lekarka powiedziała żeby nie przemęczać się i spokojnie poczekać, powinien się wchłonąć.
    Nie mam już na to wszystko siły:( jak można z przekonaniem postawić taką diagnozę?

Jejku bardzo mi przykro, że Cie to spotkało... Znam historie gdzie niestety lekarze za szybko i zbyt pochopnie wydają werdykty, chyba nie mając świadomości, że rozbijają świat pacjentki na drobne kawałeczki.... A później nawet nie usłyszy się "przepraszam". Dobrze, że w szpitalu okazało się, że wszystko w porządku, ale ile stresu się najadłaś to niestety Twoje.... Wysyłamy dużo siły! Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze <3

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Ojej,co za przeżycia 😥 współczuję bardzo. Dobrze, że w szpitalu okazało się, że serduszko jest ❤️ oby tylko ten krwiak się wchłonął

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Znalazłam dzisiaj czas, energię i motywację żeby wrócić do swojego hobby.
    Skutecznie zabija czas i absorbuje myśli.

20250802-150521.jpg

Jak poznam płeć dzidziusia zrobię mu lub jej kocyk
    Przepiękna chusta będzie 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Lynx Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:

Mam nadzieję, że masz w planach zmienić lekarza 🫂

preg.png
  • ZOSIA88 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jestem takim przykładem czułam , że z ciążą numer 2 jest coś bardzo nie tak i nie pomyliłam się za to lekarze tak. Beta mi skakala okazało się, że to ciąza pozamaciczna niestety było za późno doszło do rozerwania jajowodu i wstrząsu prawie się przekręciłam. Ciąza numer 3 już była szcześliwa a teraz jestem w 4 ciąży i wiem, że to moja ostatnia ciąża nie mam na to siły ani zdrowia.
    Też miałam krwiaka teraz i w poprzedniej ciąży. Teraz się wchłonął w poprzedniej krwawiłam już myślałam, że to koniec ale moja córa silna była ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:26

• Andzia2519 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaa o moj Boże, chyba bym zabiła. Kiedy idziesz mu powiedzieć, ze ci płaci za psychologa?

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP
  • bambusek-94 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam wasze historie to aż się włos na głowie jeży!

@aleksaa ale ci zafundowali stresu, ja nie wiem co Ci lekarze mają w głowach?! Żeby przeoczyć dobrze rozwijający się zarodek z bijącym sercem? To już trzeba być chyba serio ślepym i głuchym. Trzymam kciuki żeby krwiak się wchłaniał 😘

@zosia88 u ciebie też niezłe historie, jesteś mega silną babką 🙂 oby w tej ciąży było spokojniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:29

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 30

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lynx wrote:
    Mam nadzieję, że masz w planach zmienić lekarza 🫂

Dokładnie… Współczuję stresu 😠

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️
    07.07.2025 - beta 24,8
    30.07.2025 - 6+3, crl 6,9mm, fhr 121 ❤️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś telefon z przychodni - mam dodatkowy termin wizyty w poniedziałek 4.08 tak więc trzymajcie kciuki. Według OM wychodzi równo 7+0 ale patrząc na opóźnioną owulację to nie nastawiam się na jakąś sensowną wizytę, ale przynajmniej zobaczymy na czym stoje i ustalimy co dalej.

• Daisy1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Bardzo mi przykro, że coś takiego Cię spotkało i przez jaki stres przeszłaś. Trzymam kciuki za maluszka, teraz już musi być tylko dobrze.

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    12.2024 ⏸️
    02.2025 💔 11tc
    03.2025 nie poddajemy się 🫶
    08.07.2025 ⏸️ 🥹
    10.07.2025 beta 116 🥰
    14.07.2025 beta 850 🥰
    19.07.2025 pęcherzyk żółtkowy
    31.07.2025 0.5cm bąbelka z bijącym serduszkiem
    22.08.2025 🔜USG
    Zostań ze mną ✊️✊️🥹

preg.png
‹‹ 47 48 49 50 51
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ