X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Cos jest z tymi zimnymi rzeczami bo mdłości trochę mi słabną po zimnym arbuzie z lodówki i po zimnej kawie z kostkami lodu. Ciepła kawa fuj, lodowata? Świetnie wchodzi

Zimne mi zdecydowanie pomaga. Ratuje sie tez cukierkami jak jest mi bardzo nie dobrze ale takimi twardymi owocowymi jak landrynki.
    Najgorzej mi orzeszkadza mój pies jest dla mnie tak odychający pomimo, że jest kąpany teraz często to czuje jego zapach 4 razy bardziej.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliana wrote:
    Cos jest z tymi zimnymi rzeczami bo mdłości trochę mi słabną po zimnym arbuzie z lodówki i po zimnej kawie z kostkami lodu. Ciepła kawa fuj, lodowata? Świetnie wchodzi
    Tak u mnie tez, jedyne na co mam ochote to serek wiejski, platki z mlekiem, arbuz tez wszedł. Pora na zakupy.

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe

⏳23.09 - wizyta usg

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam dzisiaj czas, energię i motywację żeby wrócić do swojego hobby.
    Skutecznie zabija czas i absorbuje myśli.

20250802-150521.jpg

Jak poznam płeć dzidziusia zrobię mu lub jej kocyk

Sagi, Aliana, Kasiastaraczka, ZOSIA88, Katt, bambusek-94, Dżozu, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • aleksaa Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich wyżej po wizytach, dalej trzymam kciuki za Was🥰
    Ja chyba z tydzień się nie odzywałam, ale chyba teraz muszę bo po ciężkim przeżyciu jestem. W tygodniu mdłości, wczoraj pierwszy raz wymioty. Wizyta po południu u lekarza (6+5) i… „brak zarodka w pęcherzyku”…, mimo że już było wyczuwalne serce na wcześniejszym usg. Skierowanie do szpitala - „poronienie samoistne”. Dlaczego w cudzysłowach to wyżej? Usg na oddziale w szpitalu - bijące serce 121, 0,64. Niestety jest krwiak ale lekarka powiedziała żeby nie przemęczać się i spokojnie poczekać, powinien się wchłonąć.
    Nie mam już na to wszystko siły:( jak można z przekonaniem postawić taką diagnozę?

Alczii lubi tę wiadomość

preg.png
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Ja chyba z tydzień się nie odzywałam, ale chyba teraz muszę bo po ciężkim przeżyciu jestem. W tygodniu mdłości, wczoraj pierwszy raz wymioty. Wizyta po południu u lekarza (6+5) i… „brak zarodka w pęcherzyku”…, mimo że już było wyczuwalne serce na wcześniejszym usg. Skierowanie do szpitala - „poronienie samoistne”. Dlaczego w cudzysłowach to wyżej? Usg na oddziale w szpitalu - bijące serce 121, 0,64. Niestety jest krwiak ale lekarka powiedziała żeby nie przemęczać się i spokojnie poczekać, powinien się wchłonąć.
    Nie mam już na to wszystko siły:( jak można z przekonaniem postawić taką diagnozę?

Jejku bardzo mi przykro, że Cie to spotkało... Znam historie gdzie niestety lekarze za szybko i zbyt pochopnie wydają werdykty, chyba nie mając świadomości, że rozbijają świat pacjentki na drobne kawałeczki.... A później nawet nie usłyszy się "przepraszam". Dobrze, że w szpitalu okazało się, że wszystko w porządku, ale ile stresu się najadłaś to niestety Twoje.... Wysyłamy dużo siły! Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze <3

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!
    20.08 - 11+4 CRL 4,75 cm 😍 fhr 174 🩵💙🩵 synek

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Ojej,co za przeżycia 😥 współczuję bardzo. Dobrze, że w szpitalu okazało się, że serduszko jest ❤️ oby tylko ten krwiak się wchłonął

Alczii lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Znalazłam dzisiaj czas, energię i motywację żeby wrócić do swojego hobby.
    Skutecznie zabija czas i absorbuje myśli.

20250802-150521.jpg

Jak poznam płeć dzidziusia zrobię mu lub jej kocyk
    Przepiękna chusta będzie 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Lynx Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:

Mam nadzieję, że masz w planach zmienić lekarza 🫂

preg.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jestem takim przykładem czułam , że z ciążą numer 2 jest coś bardzo nie tak i nie pomyliłam się za to lekarze tak. Beta mi skakala okazało się, że to ciąza pozamaciczna niestety było za późno doszło do rozerwania jajowodu i wstrząsu prawie się przekręciłam. Ciąza numer 3 już była szcześliwa a teraz jestem w 4 ciąży i wiem, że to moja ostatnia ciąża nie mam na to siły ani zdrowia.
    Też miałam krwiaka teraz i w poprzedniej ciąży. Teraz się wchłonął w poprzedniej krwawiłam już myślałam, że to koniec ale moja córa silna była ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 16:26

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaa o moj Boże, chyba bym zabiła. Kiedy idziesz mu powiedzieć, ze ci płaci za psychologa?

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
    20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP
    18.09.2025 - 6,77 cm bobo, już bez KP :)

preg.png
  • bambusek-94 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam wasze historie to aż się włos na głowie jeży!

@aleksaa ale ci zafundowali stresu, ja nie wiem co Ci lekarze mają w głowach?! Żeby przeoczyć dobrze rozwijający się zarodek z bijącym sercem? To już trzeba być chyba serio ślepym i głuchym. Trzymam kciuki żeby krwiak się wchłaniał 😘

@zosia88 u ciebie też niezłe historie, jesteś mega silną babką 🙂 oby w tej ciąży było spokojniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 16:29

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️25.07 BETA 47 mIU/ml
    ▶️28.07 BETA 219 mIU/ml, prog. 34,20 ng/ml
    ▶️01.08 BETA 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5cm bobasa
    🔜22.09 USG prenatalne
    🔜15.10 kolejna wizyta

IO i hiperandrogenizm
    TSH, DHEA-SO4, 17-OH-progesteron ⬆️

Euthyrox 50

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lynx wrote:
    Mam nadzieję, że masz w planach zmienić lekarza 🫂

Dokładnie… Współczuję stresu 😠

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś telefon z przychodni - mam dodatkowy termin wizyty w poniedziałek 4.08 tak więc trzymajcie kciuki. Według OM wychodzi równo 7+0 ale patrząc na opóźnioną owulację to nie nastawiam się na jakąś sensowną wizytę, ale przynajmniej zobaczymy na czym stoje i ustalimy co dalej.

Sagi, bambusek-94, Kłębuszek lubią tę wiadomość

• Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Bardzo mi przykro, że coś takiego Cię spotkało i przez jaki stres przeszłaś. Trzymam kciuki za maluszka, teraz już musi być tylko dobrze.

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    diagnostyka‼️
    ❗️niska ferrytyna
    ❗️hiperandrogenizm?
  • alta marea Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:

To jest jakaś tragedia, bardzo mi przykro, że w ogóle przez coś takiego musiałaś przechodzić. Gdyby to chociaż było podejrzenie poronienia, a nie z marszu diagnoza bez pewności.
    Teraz tylko pozytywne myśli, jeśli przetrwałaś z dzidzią taki stres, to już nic Was nie złamie ☺️

• A-6 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksaa wrote:
    Dziewczyno, wiem co czujesz. Pierwszą ciąża, zero negatywnych objawów, żadnych plamien czy większych bóli, w 5tc poszłam na USG... Lekarz nie mógł znaleźć pęcherzyka w macicy. Pilne skierowanie do szpitala, a w szpitalu... Piękny kropek (ostatecznie wyszło że na tylnej ścianie nisko się usadowił). Momentalnie moje zmartwienia odpłynęły i nic już nie miało znaczenia. Kropek był i ze mną został. Ale tyle co się stresu najadłam to moje. Także póki co zostaje tylko cieszyć się, że jest dobrze. Ja olalam temat, bo lekarz naprawdę się martwił, niestety sprzęty jakie mają niektórzy, (nawet prywatnie), są fatalne i często prowadzą do problemów. Plus w moim przypadku najprawdopodobniej przeszkodził wypełniony pęcherz (mimo iż byłam w toalecie tuż przed wejściem). Kilka składowych i może być naprawdę problem. Dlatego mam nadzieję, że i ty zapomnisz szybko o tym stresie i przejdziesz do radości. Nie możemy przejmować się rzeczami, na które wpływu nie mamy. Ściskam!

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
    age.png
    preg.png
  • aleksaa Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście kochane!! 🫶lekarz ofkors do zmiany, dobrze że to się tak skończyło..
    teraz już tylko czekam na dalsze dobre wiadomości u wszystkich nas!! 😽

Daisy1, ZOSIA88, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png
  • ZOSIA88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaa zachowaj spokój jeszcze długa droga przef nami wiele badań i wizyt.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi co za tabletki bierzecie? Ja mam braC pragnę Plus ale bez żelaza i nigdzie nie umiem znaleźć z kwasem foliowym beż żelaza 😒.. folik syntetyczny biorę go puki co ale szukam sprawdzonego innego dajcie znać!
    I jeszcze jedno 🤔 boicie się przytulac ze swoimi partnerami . ? Pytałam lekarza niby dal zielone światło a widzę że mąż na ciśnieniu chodzi ale boję się że będzie mnie bolec albo ze będę krwawić lub zaszkodzi to kropkowi

• Gauss Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Podzielę się odkryciem.
    Jestem na wyjeździe i w mojej szkatułce z lekami pomieszały mi się progesteron besins i utrogestan. No klops. Ale mnie oświeciło,że dawno temu brałam progesteron besins dopochwowo i że substancja czynna i dawka jest ta sama. Wygooglowałam i nie ma różnicy - to ten sam lek, ale inne nazwy.

Co przy tym, że utrogestan jest w ciąży refundowany 100%, a progesteron nie ma znaczenie. Pozdrawiam, może się komuś przyda :)

PS. Seks można o ile nie ma się przeciwskazań, jakieś odklejenie kosmówki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 20:15

age.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ