Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Jestem po wizycie. Niby wszystko w porządku, ale trochę mało przybrała od ostatniej wizyty. Była w 40 centylu a teraz w 20 i waży tylko 2300. Lekarz kazał się nie martwić, ale jestem trochę przybita. Z tego wszystkiego nawet nie zapytalam o te moje bóle brzucha i czy mogę robić masaż krocza. GBS za to pobrany.

Hmm ja też nie widzę powodu do zmartwień , u mnie w 34+0 było 2300, a ja generalnie nie rodzę małych dzieci więc i po tym nie spodziewam się drobinki.
    Wg mnie z wizyty na wizytę można zawsze spodziewać się błędu pomiaru (u mnie też był w drugą stronę i to taki mega, z 38 centyla na 80 🫠, od razu insulinę dostałam, a za kilka dni ponowny pomiar znów na 40 centylu), wystarczy że ciężko zmierzyć główkę i już wychodzą rozbieżności. Czy lekarz sprawdził przepływy w pępowinie? Jeśli są prawidłowe to nie ma powodu do zmiartwien. Jeśli do tej pory szła podobnym centylem to ja bym brała to jako błąd pomiaru. Kiedy masz kolejna wizytę?

Kłębuszek lubi tę wiadomość

preg.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszek nie martw się na zapas, niektóre kobiety rodzą dzieci około 2,5kg w donoszonej ciąży a tobie zostały jeszcze dwa tygodnie. U mnie synek też zwolnił z przyrostem i wczoraj w 34+3 miał 2330 więc bardzo podobnie 🙂 plus im dalszy tc tym błędy pomiaru są coraz większe.

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm -- 17.09 5,0cm -- 15.10 140g -- 06.11 250g -- 18.11 380g💙 -- 02.12 530g 💙 -- 08.01 1240g 💙 -- 20.01 1600g 💙 -- 03.02 1880g 💙 -- 24.02 2330g 💙
    🔜17.03 wizyta kontrolna

preg.png
‹‹ 537 538 539 540 541
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ