Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Dziewczyny ja powitałam na świecie synka dzisiaj w nocy nagłym CC. Napiszę więcej później jak już się nieco ogarnę ☺️

Gratulacje!🥳💙 Witamy na świecie kolejnego marcowego Maluszka.🥰🥹 Dużo zdrówka dla Was.

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj znowu nie dobrze i wymioty wróciły 🫣 przeczołga mnie ta końcówka 🫣.
    Dzieci odstawione do babci, dostały leki na owsiki ja nie brałam bo jednak się boję cokolwiek brać lw tym tygodniu. Będę jeść pestki dyni i liczyć na to, że nie zaraziłam się od nich. Jadę teraz zrobić kolejne pranie i pakować się na dwie torby. Jutro przychodzi koleżanka, da mi łuinę z bazą i wózek bliźniaczy, posiedzi trochę z dziećmi u nas to się może dzieciaki pobawią. Ona też ma 4 dzieci w tym dwa bliźniacze szatany ale oni nie przyjdą bo biją mi młodą, też jej współczuję bo naprawdę straszni są ci jej chłopaki 🫣

age.png

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ,ile już dzieciaczków na świecie!

A wiecie, że my wciąż nie jesteśmy pewni imienia i tak naprawdę chyba wciąż nie wybraliśmy 😆🫣

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z dolegliwości... Zrobił mi się hemoroid, kuźwa w każdej ciąży muszę no muszę mieć, dlaczego?!😭

Poza tym nic mi się nie chce, leżę i żyję tyle. Czekam na ten poród bo jest mi już tak cholernie ciężko... Przywaliłam w tej ciąży 22 kg koszmar 😠

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

A wiecie, że my wciąż nie jesteśmy pewni imienia i tak naprawdę chyba wciąż nie wybraliśmy 😆🫣
    Ha ha masz jeszcze czas 😂

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    A z dolegliwości... Zrobił mi się hemoroid, kuźwa w każdej ciąży muszę no muszę mieć, dlaczego?!😭

Poza tym nic mi się nie chce, leżę i żyję tyle. Czekam na ten poród bo jest mi już tak cholernie ciężko... Przywaliłam w tej ciąży 22 kg koszmar 😠
    Boże jak bardzo rozumiem,mi też tydzień temu wylazły hemoroidy,no nic fajnego...
    Ja 18 kg na plusie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

My Też do końca nie jesteśmy pewni 😅

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam z ktg, wszystko ok
    Na usg też ładnie, mała ma takie 3700
    Ale szyjka nie do porodu, jeszcze długa
    Wracam do domu, podłączam tensa, wącham olejek, będę spacerować. Pogoda ładna, wezmę mamę i chłopaków na plac zabaw
    Lekarka mówiła, żeby przyjść w poniedziałek na ktg na izbę i będzie decyzja co dalej

aqq, Pfry, Kłębuszek, Sagi, Kokosq, Arga, _Hope, Carla, Daga121222, Go0cha, Dżozu, ZOSIA88, bambusek-94 lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Boże jak bardzo rozumiem,mi też tydzień temu wylazły hemoroidy,no nic fajnego...
    Ja 18 kg na plusie
    A rodzić sn z tym szitem, masakra, potem nie dość że krocze boli to jeszcze dupa 😞 Myślałam że jak nie mam zaparć w tej ciąży i bardzo dbam o nawodnienie i luźne kupy, to mnie ominie, a to i tak wyszło 🤦bo nie wiem czemu, genetyka, moja osobista przypadłość ciążowa?🤷🏽‍♀️

preg.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

Łączę się w bólu we wszystkich kwestiach.. Ja się już turlam po prostu..
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja wracam z ktg, wszystko ok
    Na usg też ładnie, mała ma takie 3700
    Ale szyjka nie do porodu, jeszcze długa
    Wracam do domu, podłączam tensa, wącham olejek, będę spacerować. Pogoda ładna, wezmę mamę i chłopaków na plac zabaw
    Lekarka mówiła, żeby przyjść w poniedziałek na ktg na izbę i będzie decyzja co dalej
    My ok. 17 jedziemy na ktg, zobaczymy.. Choć nie powiem, ja to już wyczekuję, żeby mała wyszła.

Swoją drogą po tych wczorajszych dyskusjach o sn i cc śniło mi się, że z jakichś względów konieczne jednak było cc..
    A w kolejnym śnie z że wróciliśmy do domu i kompletnie nie wiedzieliśmy co z tym małym człowieczkiem zrobić, ale to było realistyczne 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:04

preg.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    A rodzić sn z tym szitem, masakra, potem nie dość że krocze boli to jeszcze dupa 😞 Myślałam że jak nie mam zaparć w tej ciąży i bardzo dbam o nawodnienie i luźne kupy, to mnie ominie, a to i tak wyszło 🤦bo nie wiem czemu, genetyka, moja osobista przypadłość ciążowa?🤷🏽‍♀️
    Ponoć luźne stolce też mogą spowodować hemoroidy 🙃 oswieciła mnie z tym moja fizjo urogin, gdy w II trymestrze męczyły mnie biegunki i trochę dokuczały hemoroidy. Bo jest częste parcie. A tak to w ciąży więcej krwi w organizmie, większa masa, ciśnięcie na dno miednicy - to wszystko wpływa niestety i hemoroidy wychodzą 😩 u mnie +20 kg w ciąży 🙃

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞Cudzie trwaj! 🪄✨🩷
    preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lusille gratulacje! Dużo zdrówka dla Was 💙

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję, za wczorajsze słowa wsparcia! Jestem tak wdzięczna za to forum. Zamiast trzymać to w sobie to mogłam tutaj napisać i widząc wasze wiadomości bardzo mnie to podbudowało 🥲
    Update ode mnie - byłam dzisiaj u innej okulistki i diagnoza się potwierdziła i laser jest konieczny, natomiast nie jest on jako tako przeciwskazaniem do porodu SN, a poprzednia okulistka nie powinna mi tak naprawdę wypisywać zaleceń do cc. Według tej lekarki nie powinno mi się nic stać, ale wiadomo lepiej laser zrobić. Na szczęście udało mi się znaleźć termin na najbliższy poniedziałek, niby tylko dwa dni różnicy, ale dla mnie każdy dzień na wagę złota. Teraz tylko byle mała jak najdłużej w brzuszku i niech dotrwa do tp ☘️🤞 Wiem, że poród mimo wszystko może się skończyć cc i jestem na to gotowa, ale bardzo bym chciała mieć szanse urodzić naturalnie i cieszę się, że najprawdopodobniej jak wszystko będzie dobrze, to szansa będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:12

Sagi, Kokosq, aqq, Kasiastaraczka, Pfry, alta marea, Arga, _Hope, Carla, Dżozu, bambusek-94 lubią tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷

🩺 18.03 - wizyta

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam, jak mi się zdawało, ostatnie usg przed porodem. Mała wyszła bardzo malutka, tak jakby w ogóle nic nie urosła od zeszłego tygodnia, ciaza tydzień i pięć dni młodsza się nagle zrobiła. No nie wdając się w dłuższe opisy, czekam na odp prowadzącego czy trzeba ciąć wcześniej czy co. A ja taka nieogolona… (śmiech przez łzy)

Kasiastaraczka, Arga, Carla lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Mi właśnie wyszły po drugim porodzie,ale później się schowały i był spokój
    W zeszłym tygodniu po biegunce mi wyszły i mam je...smarowanie,kora dębu słabo działają
    Poród będzie ciężki przez nie..

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    My ok. 17 jedziemy na ktg, zobaczymy.. Choć nie powiem, ja to już wyczekuję, żeby mała wyszła.

Swoją drogą po tych wczorajszych dyskusjach o sn i cc śniło mi się, że z jakichś względów konieczne jednak było cc..
    A w kolejnym śnie z że wróciliśmy do domu i kompletnie nie wiedzieliśmy co z tym małym człowieczkiem zrobić, ale to było realistyczne 😅
    Daj znać po ktg
    No ja też już chce żeby wyszła

aqq lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Ponoć luźne stolce też mogą spowodować hemoroidy 🙃 oswieciła mnie z tym moja fizjo urogin, gdy w II trymestrze męczyły mnie biegunki i trochę dokuczały hemoroidy. Bo jest częste parcie. A tak to w ciąży więcej krwi w organizmie, większa masa, ciśnięcie na dno miednicy - to wszystko wpływa niestety i hemoroidy wychodzą 😩 u mnie +20 kg w ciąży 🙃
    Oj tak ...
    Wczoraj na spotify słuchałam rozmowy położnej Izabeli Dembińskiej z fizjoterapeutka prokto

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

Łączę się w bólu, walczę z tym cholerstwem już ze 2 tygodnie, wczoraj pytałam prowadzącą czy coś mi na to da i poleciła maść posterisan, będę próbować zobaczymy. Najgorzej bo wiem,że przy porodzie zrobią się nowe i to dużo gorsze 😅

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵
    7.01.2026 1648g 🩵
    29.01.2026 2055g kuleczki 🩵

5.02.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Właśnie zrobiłam, jak mi się zdawało, ostatnie usg przed porodem. Mała wyszła bardzo malutka, tak jakby w ogóle nic nie urosła od zeszłego tygodnia, ciaza tydzień i pięć dni młodsza się nagle zrobiła. No nie wdając się w dłuższe opisy, czekam na odp prowadzącego czy trzeba ciąć wcześniej czy co. A ja taka nieogolona… (śmiech przez łzy)
    A wcześniej też miałaś usg u tego lekarza i na tym samym sprzęcie?
    Jaka waga małej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:25

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Łączę się w bólu, walczę z tym cholerstwem już ze 2 tygodnie, wczoraj pytałam prowadzącą czy coś mi na to da i poleciła maść posterisan, będę próbować zobaczymy. Najgorzej bo wiem,że przy porodzie zrobią się nowe i to dużo gorsze 😅
    Mnie urofizjo tylko pocieszyła, że no.. Po samym porodzie będzie jeszcze gorzej, ale potem już jest szansa, że będzie lepiej. Ale upierdliwe bardzo..

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    A wcześniej też miałaś usg u tego lekarza i na tym samym sprzęcie?
    Jaka waga małej?

Nie, to usg w szpitalu i chodzę tu tylko na prenatalne itp - większość mam u prowadzącego, więc inny sprzęt.
    2695g

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
‹‹ 564 565 566 567 568
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ