Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ciąż donoszonych
    Trzymam kciuki za reszte dziewczyn ;)
    Ja dzisiaj mam zabieg indiba :D tatus zostal z 2 dzieci ale mialam koszmarną noc Leon co zjadl mleko to ulała a jak mu falam mm to tylko z 20 ml zjadl w nocy i zastanawia mnie w takim razie czy cos mu tam zostalo z mojegi mleka ze tylko tyle zjadl czy o co chodzi mam tez połozna o godzinie 14 musialam przelożyc z 12.
    Nie wiem co z corką zrobić co pojdzie do przedszkola to chora :( w nocy okropny kaszel :( juz nie mam sily najgorsze sa dla mnie noce i niestety sobie poplakalam w nocy bo juz bylam taka bezradna :(

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu a ty sama dwójkę w nocy ogarniasz? Podziwiam. Ja moje dzieci rozbieram przy kaszlu w nocy, skręcam ogrzewanie i śpią przy otwartym albo uchylonym oknie, niezależnie od temperatury na dworzu - w pokoju robimy wtedy max 18-19 stopni , drogi oddechowe się obkurczają i wtedy aż tak nie kaszla i noce są spokojniejsze dla wszystkich. Bo w nocy głównie kaszlą właśnie przez rozgrzanie w łóżku.

Generalnie jeśli nie ma gorączki to przymknij oko i traktuj jak zdrową, chyba że ewidentnie jest leżąca i niewyraźna. Inaczej idzie oszaleć, nie każdy kaszel i katar to z góry choroba. U nas dzieci w dobrej formie z katarem i kaszlem (który jest spływającym katarem) chodzą normalnie do placówek.

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Zosiu a ty sama dwójkę w nocy ogarniasz? Podziwiam. Ja moje dzieci rozbieram przy kaszlu w nocy, skręcam ogrzewanie i śpią przy otwartym albo uchylonym oknie, niezależnie od temperatury na dworzu - w pokoju robimy wtedy max 18-19 stopni , drogi oddechowe się obkurczają i wtedy aż tak nie kaszla i noce są spokojniejsze dla wszystkich. Bo w nocy głównie kaszlą właśnie przez rozgrzanie w łóżku.

Generalnie jeśli nie ma gorączki to przymknij oko i traktuj jak zdrową, chyba że ewidentnie jest leżąca i niewyraźna. Inaczej idzie oszaleć, nie każdy kaszel i katar to z góry choroba. U nas dzieci w dobrej formie z katarem i kaszlem (który jest spływającym katarem) chodzą normalnie do placówek.
    Tak dzisiaj w nocy bylam sama z 2 dzieci corka nie chciala z tata spać. Czyli mowisz ze jak jest za goraco to ten kaszel jest ?
    Mąż dzisiaj ma do pracy na godzine 16 wiec tez bede z 2 sama ja wlasnie nie wiem co robić bo mam taka zlośc nie chorowala nam w tamtym roku orawie w ogole a od koncówki ciąży od tej grypy caly czas :( i wiem ze jak ja teraz znowu podlecze to znowu mi za 3 dni cos przyniesie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:28

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia, może być tak jak @Alta napisała, że może być za gorąco lub nawet za sucho. Z otwieraniem okna na noc raczej bym nie ryzykowała, ale wietrzenie 20 minut przed snem będzie dobrym rozwiązaniem + nawilżacz powietrza 🙂
    Czasem też taki kaszel może się utrzymywać naprawdę długo, niekoniecznie to infekcja, w razie czego możecie pójść do lekarza.

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
‹‹ 583 584 585 586 587
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ