Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie, dziewczyny jak u Was? Mam nadzieję, że wszystko pięknie i zaraz będziecie w domku 🥰bambusek-94 wrote:@Pfry @Monia @Sagi @Aqq a wy dzisiaj wychodzicie? Jak wasze maluszki i jak wy się czujecie? 🙂
-
@Kokosq no z tym piciem u mnie ciężko 😅🫣 muszę się pilnować mocno
@Kasiastaraczka, super! 🥰
@Jednorożec, tylko się cieszyć 🙂🤩 fajnie, że każde dziecko tak u Was ma! 😃
u nas już mała budzi się w nocy co 4 godziny, nie wybudzamy jej, bo ładnie przybiera na wadze i też śpi u siebie w łóżeczku 😇
@Bambusek gratuluję donoszonej ciąży 🥳
Odpoczywaj sobie! Dziś idealna pogoda namycie okien 🤩
Dziękuję 🥹💕 też mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy
@Zosia dobrze Cię rozumiem 🫣 mam nadzieję, że uda na się utrzymać laktację i ma nadzieję, że Leonek nie będzie tak cały czas ulewał.
A już przejrzałaś co tam dostaliście? Może jednak coś się przyda? 🙂
Albo zamiast wyrzucać to uda Ci się gdzieś to oddać?
Do mnie dwa dni temu zapukała sąsiadka by pogratulować i dała nam mały prezencik dla małej 🙂
Mój mąż też wczoraj z pracy przyniósł prezent od ludzi z biura 🥰
Kasiastaraczka, bambusek-94, Dżozu, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Też jestem ciekawa co u Was dziewczyny 😇 dajcie znać!bambusek-94 wrote:@Pfry @Monia @Sagi @Aqq a wy dzisiaj wychodzicie? Jak wasze maluszki i jak wy się czujecie? 🙂👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Dziś w Warszawie 19 stopni! 🤩
Niedługo zaliczymy spacer 🌸 no i dziś Wikusia pozna drugą prababcie
Kasiastaraczka, bambusek-94, Arga, Sagi, Kłębuszek, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Ale miła sąsiadka 🥰 a co dostała Wikusia od ludzi z pracy męża?Daga121222 wrote:@Kokosq no z tym piciem u mnie ciężko 😅🫣 muszę się pilnować mocno
@Kasiastaraczka, super! 🥰
@Jednorożec, tylko się cieszyć 🙂🤩 fajnie, że każde dziecko tak u Was ma! 😃
u nas już mała budzi się w nocy co 4 godziny, nie wybudzamy jej, bo ładnie przybiera na wadze i też śpi u siebie w łóżeczku 😇
@Bambusek gratuluję donoszonej ciąży 🥳
Odpoczywaj sobie! Dziś idealna pogoda namycie okien 🤩
Dziękuję 🥹💕 też mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy
@Zosia dobrze Cię rozumiem 🫣 mam nadzieję, że uda na się utrzymać laktację i ma nadzieję, że Leonek nie będzie tak cały czas ulewał.
A już przejrzałaś co tam dostaliście? Może jednak coś się przyda? 🙂
Albo zamiast wyrzucać to uda Ci się gdzieś to oddać?
Do mnie dwa dni temu zapukała sąsiadka by pogratulować i dała nam mały prezencik dla małej 🙂
Mój mąż też wczoraj z pracy przyniósł prezent od ludzi z biura 🥰 -
No co Ty nawet sie w to nie bawie zostawiam tylko te ladne rzeczy a te poplamione albo które mi sie nie podobaja wywalam bo zaczelo tego mi za duzo przybywaćDżozu wrote:Zastanawiam się czy przez tą alergię i trochę zarwaną nockę coś nie poszło z tym pobieraniem krwi... wodę piłam przed badaniem, może nie jakoś strasznie dużo, więc nie wykluczam i tego czynnika.
Zosia a jakieś grupy mamusiowe na facebooku? U nas w mieście jest taka lokalna-co niepotrzebne to mamy tam oddają albo sprzedają.
Kasia super, ze juz wychodzicie ❤️ ale Wam zazdroszcze już tego etapu😄37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Jutro wychodzimy
Mała spadła dziś z wagi tylko 40g, wczoraj dużo więcej, wiec jestem happy. Odkaszlnęłam dziś odruchowo bo coś mi wpadło do gardła… Bardzo nie polecam kaszleć… Nie popłakałam się tylko dlatego, że wiedziałam że wydmuchiwanie potem nosa też będzie boleć 🙈
Arga, Kokosq, Daga121222, bambusek-94, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Katt, aqq, _Hope lubią tę wiadomość
-
A my właśnie wróciliśmy od położnej, bardzo fajna Pani wszystkie wątpliwości mi wytłumaczyła i ogólnie jestem pozytywnie nastawiona do porodu z nią 😄 W poniedziałek mam się zapisać na ktg wtedy też małego zmierzą i sprawdzą wody. Ogólnie położna dotykając mojego brzucha mówiła,że nie wydaje jej się żeby był duży także jestem trochę spokojniejsza 😅
Sagi, Carla, Daga121222, bambusek-94, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Dżozu, Katt, _Hope lubią tę wiadomość
-
Mój jest w pracy, życie ratuje mi weekend i piękna pogoda. Chłopaki jak wyszli z domu rano tak tyle ich widzialam bawią sie gdzieś na działce z dziećmi moich szwagierek, ale od poniedziałku jak wróci szkoła bedzie jazda bez trzymankiZOSIA88 wrote:My wrocilismy ze spaceru zyciw z 1 dzieckiem jwst takie proste
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Zrobili pociąg z pieluszek i na tym był taki piękny pluszowy króliczek 🥹😍Kasiastaraczka wrote:Ale miła sąsiadka 🥰 a co dostała Wikusia od ludzi z pracy męża?
Arga, Kokosq, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Katt, alta marea, bambusek-94 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Dziewczyny napisalam do wszystkich co odkladali ubranka z mysla o moich dzieciach aby tego nie robili
jaka ulge poczulam
Jedynie mojej siostrze nie pislam bo ona wiem ze ma fajne rzeczy i rzadko cos wyrzucam jak jest po siostrzenicy
Daga121222, Kasiastaraczka, Kłębuszek, Dżozu, Katt, Kokosq lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
My dziś już w domu we 3. Powoli staramy się ogarnąć nową rzeczywistość. Wczoraj na noc wjechało mm, bo noc wcześniej była bardzo ciężka i w zasadzie u mnie bez snu, a wczoraj wieczorem też już były duże nerwy przy próbie przystawienia. Teraz już w domu na spokojnie spróbujemy się jakoś dotrzeć z małą..
Sagi, Arga, Daga121222, Kokosq, alta marea, Kasiastaraczka, bambusek-94, Katt, _Hope, Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@Sagi brzmi boleśnie, oby rana szybko i sprawnie się zagoiła. I super że już jutro idziecie do domku 😊
@Kokosq to pocieszające, że babeczka z doświadczeniem mówi że bobas jednak nie jest aż tak duży 😉 super że czujesz się przy niej zaopiekowana
@Aqq bardzo się cieszę że już jesteście w domku. Teraz na spokojnie się dotrzecie, wszystko się ułoży
To miłe dostać taki prezent od kogoś z pracy 🙂 ja dostałam od najbliższych koleżanek piękny dzianinowy komplecik na zimę dla małego - spodnie i sweterek. Też mi było bardzo miło 😊
Finalnie po przedpoludniowym spadku formy doszłam do siebie i mam dziś na liczniku 8 tysięcy kroków także nie jest źle 😅 ale momentami myślałam że brzuch mnie przeważy do przodu i polecę... Nie ma lekko, dosłownie!
Katt, Kasiastaraczka, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj korzystałam z ostatniego dnia w domu, przyjechała moja mama pomóc, mam wysprzątane całe mieszkanie, nadrobiłam wszystkie zaległości, mam nadzieję że przez te kilka dni jak mąż zostanie sam z dzieckiem to mi go za bardzo nie zapuszczą 😄
Jakoś to wszystko do mnie jeszcze nie dociera. Chociażby to że przy najgorszym możliwym scenariuszu już za tydzień będziemy w czwórkę. Najbardziej się boje powtórki z rozrywki czyli silnej żółtaczki i dłuższego pobytu ale staram się sobie tłumaczyć że przecież nie mam na to wpływu. Zaraz ostatnia kąpiel przed długą przerwą i noc we własnym łóżku.
Kasiastaraczka, Sagi, Arga, bambusek-94, Kokosq, _Hope, aqq lubią tę wiadomość
-
Hej,
Jestem w szpitalu. Szłam się kąpać i jak ściągnęłam bieliznę, poczułam glutowaty śluz i poleciało trochę płynu, jakby pół kubka bezwiednie na podłogę. Na bank się nie posiusiałam. Zero skurczy, ale byłam pewna, że się zaraz zacznie. Od tego minęło ponad 3 godziny i płyn się nie pojawił.
W szpitalu 1,5 cm, test na wody płodowe negatywny, ktg prawidłowe, ale do domu mnie nie chcą puścić, będę tu już do porodu. Jestem załamana. Lekarz sugeruje, że to był jakiś odpływ boczny i test może nie wykazać wycieku (jakieś ph czy coś), że niby worek płodowy pękł gdzieś wyżej albo to taki rozwodniony śluz z czopa. No kurde to było jak woda, chlusnęło.
Mam dość, byłam pewna, że przy trzecim, to rachu ciachu a tu taka przygoda. Nienawidzę szpitali. Położna kazała spać, bo może się zacząć w każdej chwili. Jestem zła, wkurzona i ogólnie mam doła.
ZałamkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 23:19
Go0cha lubi tę wiadomość
-
Współczuję. Dla mnie też szpital to zło konieczne więc rozumiem jak bardzo jesteś na to wszystko zła. Oby szybko ruszyłoCarla wrote:Hej,
Jestem w szpitalu. Szłam się kąpać i jak ściągnęłam bieliznę, poczułam glutowaty śluz i poleciało trochę płynu, jakby pół kubka bezwiednie na podłogę. Na bank się nie posiusiałam. Zero skurczy, ale byłam pewna, że się zaraz zacznie. Od tego minęło ponad 3 godziny i płyn się nie pojawił.
W szpitalu 1,5 cm, test na wody płodowe negatywny, ktg prawidłowe, ale do domu mnie nie chcą puścić, będę tu już do porodu. Jestem załamana. Lekarz sugeruje, że to był jakiś odpływ boczny i test może nie wykazać wycieku (jakieś ph czy coś), że niby worek płodowy pękł gdzieś wyżej albo to taki rozwodniony śluz z czopa. No kurde to było jak woda, chlusnęło.
Mam dość, byłam pewna, że przy trzecim, to rachu ciachu a tu taka przygoda. Nienawidzę szpitali. Położna kazała spać, bo może się zacząć w każdej chwili. Jestem zła, wkurzona i ogólnie mam doła.
Załamka
Carla lubi tę wiadomość