Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy.💗

Ja wiem, że dziecko 2500g to nie tragedia bo córcia taka się urodziła, ale był straszny problem z jej karmieniem i przybieraniem na wadze.😔
    Pozostaje mi wierzyć, że Tomcio będzie mały, ale silny.🤞🧸

Tak to już jest, że niektóre martwią się niską wagą a inne dużą, ale mam nadzieję, że każda z nas szczęśliwie urodzi zdrowe dzieciątko.🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:24

Carla, Arga, Kokosq, Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Jeju i ja mam dokładnie te same obawy 🫣 jestem raczej drobna a maluch jest od początku większy o dwa tygodnie niż na swój wiek i też się boję…dlatego staram się zaprosić go do nas wcześniej żeby nie zdążył urosnąć jeszcze większy. Córkę miałam indukowaną właśnie ze względu na wagę w 40+2 i miała równiutkie 4 kg, mam wielką nadzieję, że syna uda się wyprosić wcześniej i do 4 nie dojdzie bo boję się,że sobie nie poradzę 😅
    U nas też się tak gnieździ czasem, aż mam obawy czy się w pępowinę nie zaplącze. Czasem właśnie te ruchy są takie gwałtowne jakby serio tam z czymś walczył 🫣

Liczę, że coś ruszy, bo już psychicznie nie wyrabiam. Te +/- 15 % szacownej wagi mnie w górę przeraża. Boję się o niego i siebie.

A żeby nie było, mój „3910 gramowy” syn ma prawie 6 lat i nosi 104 rozmiar, ma niecałe 15 kg i lekarz mnie wysyła na badania hormonalne, bo jest za drobny. Nie wiem, jak się na swoich patykowatych nogach utrzymuje 😂 Wygląda w głupie przedszkolnej, jakby się tam zagubił z maluchów. To jest tak dziwne i mało logiczne.

Kokosq lubi tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Liczę, że coś ruszy, bo już psychicznie nie wyrabiam. Te +/- 15 % szacownej wagi mnie w górę przeraża. Boję się o niego i siebie.

A żeby nie było, mój „3910 gramowy” syn ma prawie 6 lat i nosi 104 rozmiar, ma niecałe 15 kg i lekarz mnie wysyła na badania hormonalne, bo jest za drobny. Nie wiem, jak się na swoich patykowatych nogach utrzymuje 😂 Wygląda w głupie przedszkolnej, jakby się tam zagubił z maluchów. To jest tak dziwne i mało logiczne.
    Mój syn też waga piorkowa. Ma 7,5 lat i chyba nie całe 19 kg. Jest też najniższy z chłopaków ale widzę, że powoli sobie rośnie.
    A jakie badania Ci zlecili? Bo nas zlewają ze wszystkim i widzę, że trzeba samemu sprawdzić. Dodam, że on jest bardzo blady ale morfologia, żelazo i ferrytyna w normie 🫣 chyba taka jego uroda. I on bez problemu zakłada ubranka mojej 2,5 latki 🤣🫣 oczywiście są obcisłe ale sam fakt, że zmieścił się w 92/98 jest po prostu niesamowity 🫣😅 ja jestem niska 158 partner 175 i też waga piorkowa więc niektórzy po prostu tak mają.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:

Ja wolę sobie tłumaczyć, że pomyłka może być też w drugą stronę i może mieć mniej niż wychodzi z USG, bo jakbym do tej wagi,którą ma teraz jeszcze dodawała więcej to chyba bym psychicznie nie dała rady 😅
    Potem się to właśnie wyrównuje, u nas córka dopiero niedawno przebiła 11 kg bo tak to cały czas 10 i coś i każdy pediatra robi duże oczy jak słyszy, że mała miała 4 kg jak się urodziła bo teraz absolutnie nie wygląda, ale ona ma ewidentnie geny taty i ciągnie ją bardzo w górę.

Carla, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵
    7.01.2026 1648g 🩵
    29.01.2026 2055g kuleczki 🩵

5.02.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Mój syn też waga piorkowa. Ma 7,5 lat i chyba nie całe 19 kg. Jest też najniższy z chłopaków ale widzę, że powoli sobie rośnie.
    A jakie badania Ci zlecili? Bo nas zlewają ze wszystkim i widzę, że trzeba samemu sprawdzić. Dodam, że on jest bardzo blady ale morfologia, żelazo i ferrytyna w normie 🫣 chyba taka jego uroda. I on bez problemu zakłada ubranka mojej 2,5 latki 🤣🫣 oczywiście są obcisłe ale sam fakt, że zmieścił się w 92/98 jest po prostu niesamowity 🫣😅 ja jestem niska 158 partner 175 i też waga piorkowa więc niektórzy po prostu tak mają.

Tarczycę, cały panel, jakiś hormon wzrostu. Morfologię, żelazo, coś nerkowego. Jeszcze nie byłam, bo teraz aktualnej coś innego na głowie 😂 Ja mam 162, mąż 186. Więc tak standardowo.

Ale zdrowy jak ryba, teraz nieco ruszył. Od października do stycznia 4 cm urósł. Aż wyrósł mi z gaci 98 i awansował na 104 😂 ale majtki 92/98 bo z tyłka mu inne lecą. Taka jego uroda raczej, ale jak urodzę to się za niego wezmę. Wolę to sprawdzić.

Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:

Wow, to jak mój czterolatek, malutki musi być i rzeczywiście wyglądać jakby się tam zgubił 🙃

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu rozumiem, że wody się napiłaś przed pobraniem,a nie chciała ta krew lecieć?

U nas całkiem dobrze, liczę, że dziś wyjdziemy
    Czekamy na obchód, ważenie itp
    Mała rozkręciła laktację, więc jest ok🥰

Daga121222, Kokosq, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hope, jaki maluszek 🥹🩵🥰
    Już możesz odliczać dni!

@Carla rozumiem Twoje obawy, u mnie okazało się, że mam za wąską miednicę, nikt w sumie na to nie zwrócił uwagi 🫣 choć niunia ważyła przy porodzie 3685 g to ciężko było jej przejść.. aczkolwiek każdy organizm jest inny i mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie dobrze ❤️ na pewno dasz sobie świetnie radę

@Dżozu, może się zestresowałaś i dlatego krew nie leciała? 🫣 obyś nie musiała powtarzać.
    U nas dobrze, ale przez to, że dwa dni gorzej się czułam i mało jadłam/piłam to trochę laktacja mi się zatrzymała 🥺 i musimy dokarmiać mm. Nie wiem co się stało i wczoraj się popłakałam. Mąż oczywiście powiedział, że to nie moja wina, że to nic złego, to się zdarza. Jak przy jednej sesji potrafiłam odciągnąć 250ml, tak teraz odciągam 40/50 🙄 ehh…
    Dam sobie trochę czasu, może rzeczywiście to przez chorobę.

@Kasiastaraczka, trzymam kciuki żebyście dziś wyszli 🥰🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:48

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
‹‹ 584 585 586 587 588
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ