Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Malwinka urodziła się dzisiaj o 10.40 przez cc. Jest długa ma 59 cm i waży 3810. Pozdrawiamy
    Gratulacje.

age.png

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt, Gocha, gratulacje ♥️ Katt, trzymam kciuki żeby maleństwo jak najszybciej do Ciebie trafiło.

Kasia, możesz dopisać, że moja córeczka miała 47cm.

Samopoczucie po cc zmienia się co chwilę. Rano nawet się umyłam z głową, cośtam porobiłam, ból minimalny. Potem mnie strasznie zmogło i chociaż starałam się odpoczywać to wciąż jestem trochę zamulona. I czasami przy wstawaniu jedna końcówka rany boli jakby mi ją spirytusem polewali - masakra.
    Wczoraj po prysznicu złapały mnie straszne dreszcze. W życiu nie było mi tak zimno. Nie mogłam przestać sie trząść dobre kilka minut. Dopiero jak mąż przyszedł i mnie przytulił to zaczęło przechodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:28

Kasiastaraczka, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Malwinka urodziła się dzisiaj o 10.40 przez cc. Jest długa ma 59 cm i waży 3810. Pozdrawiamy
    Gratulacje! 💕 ale duża dziewczynka! Duża zdrówka dla Was 🌸

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Katt, Gocha, gratulacje ♥️ Katt, trzymam kciuki żeby maleństwo jak najszybciej do Ciebie trafiło.

Kasia, możesz dopisać, że moja córeczka miała 47cm.

Samopoczucie po cc zmienia się co chwilę. Rano nawet się umyłam z głową, cośtam porobiłam, ból minimalny. Potem mnie strasznie zmogło i chociaż starałam się odpoczywać to wciąż jestem trochę zamulona. I czasami przy wstawaniu jedna końcówka rany boli jakby mi ją spirytusem polewali - masakra.
    Wczoraj po prysznicu złapały mnie straszne dreszcze. W życiu nie było mi tak zimno. Nie mogłam przestać sie trząść dobre kilka minut. Dopiero jak mąż przyszedł i mnie przytulił to zaczęło przechodzić.

Te uczucie zimna to rownież mialam i jeszcze mam :/
    Jestem 4 tyg po porodzie a teraz czuje ta rane wxzoraj musialam sobie masaz zrobic bo tak mnie swedziała :/

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    @Carla bardzo dobrze, że wyszłaś do domu, trzymam kciuki 🥰

@Katt gratulacje ❤️

Dziękuję. Byłam tak psychicznie zmęczona i jak się okazało fizycznie tymi 2 nocami w szpitalu, że zasnęłam na 5 godzin, odcięło mnie jak tylko wróciłam, padłam i sny miałam takie, że ho ho 😉 Boże jednak co dom, to dom. Mam 4 dni, żeby nie iść na wywoływanie. Liczę, że coś ruszy. Jutro ktg w przychodni.

Kokosq, Sagi, Daga121222, Kasiastaraczka, alta marea, bambusek-94, Kłębuszek lubią tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katt, Gocha gratuluję maluszków 😊❤️

My się z mężem i córką wybraliśmy do sklepu na pieszo i w drodze powrotnej miałam już tak twardy brzuch 🫣
    Czasem się zastanawiam jak np dziś byliśmy kawałek od domu na piechotę czy jak jadę sama gdzieś dalej co bym zrobiła jakby mi w tej chwili wody odeszły 😅 Mężowi jak to powiedziałam po dojściu do sklepu to całą drogę powrotną do domu się bał 😂

Katt, Kasiastaraczka, bambusek-94, Kłębuszek lubią tę wiadomość

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵
    7.01.2026 1648g 🩵
    29.01.2026 2055g kuleczki 🩵

5.02.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Katt gratulacje!!! 🥰🥰🥰🥰 dużo zdrówka dla Was!

Czemu okazało się, ze to za wcześnie na cc? Coś się Bobaskowi zaczęlo dziać po wyjęciu?

Nie umiem tego nazwać ale tak cały czas pojękiwał. Było mu za zimno, mąż wspominał że miał 35 stopni i nie mogliśmy do dogrzać dopiero w zamkniętym inkubatorze zaczęło być lepiej. Ogólnie to podobno często dzieciaczki z CC na zimno mają takie problemy, że nie są przygotowane na wyjście z brzusia.
    Udało mi się ściągnąć kolejne 10ml, mam o 19 powtórzyć, o ile nadal będzie na naonatologii. No i ogólnie co 3 godziny żeby działać z laktatorem na rozkręcenie laktacji. Rozmawiałam z położną, mówi że one widzą postęp ale wszystko zależy od decyzji lekarza i nie chce mi robić zbytnio nadziei.

Kasiastaraczka, Arga, Carla, Kłębuszek lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Go0cha wrote:
    Gratulacje 🥰

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej, pierwsza kąpiel za nami. U mnie faktycznie nadal pokarmu trochę za mało, więc dokarmiamy. Ale z wagi nie spada, więc chociaż tyle, powoli tylko nadrobić do wagi urodzeniowej. No i walczymy o laktacje..

Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt, Go0cha - serdecznie Wam gratuluję dziewczyny!!! Też się boję tego wytrącania temperatury po cc, mam nadzieję na natychmiastowe kangurowanie.

Ja mam ciężkie kilka dni. Byłam wczoraj na ktg w szpitalu bo było mało ruchów cały weekend, nagle pod ktg wariacja, momentami ocierająca się o tachykardię. Nic generalnie nie stwierdzili i wypuścili mnie do domu, pod warunkiem, że dziś skontroluje mnie mój lekarz i było to samo. Mam wrażenie że on sie wscieka jak zaczyna się ktg. Chyba też mój stres mu się udziela, bo cesarka w środę, a ja mam totalny kryzys, dzisiaj cały dzień płaczę, boję się o jakieś głupoty że mi się coś stanie podczas operacji, że zawiodę dzieci, że Olkowi coś się stanie albo że coś przegapiłam w ciąży, co zarzutuje na jego zdrowie. No mówię Wam jak byłam młodsza to jakoś bardziej szłam na żywioł, teraz za racjonalnie do wszystkiego podchodzę. Dużo się u nas ostatnio dzieje, również w rodzinie i bliższej i dalszej i to wszystko jakoś mnie chyba na tej końcówce przerosło.

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Katt, Go0cha - serdecznie Wam gratuluję dziewczyny!!! Też się boję tego wytrącania temperatury po cc, mam nadzieję na natychmiastowe kangurowanie.

Ja mam ciężkie kilka dni. Byłam wczoraj na ktg w szpitalu bo było mało ruchów cały weekend, nagle pod ktg wariacja, momentami ocierająca się o tachykardię. Nic generalnie nie stwierdzili i wypuścili mnie do domu, pod warunkiem, że dziś skontroluje mnie mój lekarz i było to samo. Mam wrażenie że on sie wscieka jak zaczyna się ktg. Chyba też mój stres mu się udziela, bo cesarka w środę, a ja mam totalny kryzys, dzisiaj cały dzień płaczę, boję się o jakieś głupoty że mi się coś stanie podczas operacji, że zawiodę dzieci, że Olkowi coś się stanie albo że coś przegapiłam w ciąży, co zarzutuje na jego zdrowie. No mówię Wam jak byłam młodsza to jakoś bardziej szłam na żywioł, teraz za racjonalnie do wszystkiego podchodzę. Dużo się u nas ostatnio dzieje, również w rodzinie i bliższej i dalszej i to wszystko jakoś mnie chyba na tej końcówce przerosło.

Będzie dobrze. Im człowiek starszy i bardziej doświadczony tym więcej widział, słyszał i wyobraźnia działa. Poza tym, mamy już dzieci i naturalny strach o nie już wbudowany 😉 Też mnie takie emocje dopadły na końcówce. Ja w tym szpitalu ryczałam jak bóbr, same mi łzy ciekły i byłam tak spięta, że w życiu by się nic nie zaczęło. Tęskniłam za dziećmi.

Trzymam za Ciebie kciuki i już wkrótce będziemy obie boys mom x 3 🩵

alta marea, Sagi lubią tę wiadomość

Carla

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po rezonansie, czekam na obchód.
    Partner podobno uspokoił młodą. Może i dla niej będzie to jakaś odmiana bo on pewnie nie jest tak zestresowany i wykończony jak ja.

alta marea, Sagi, Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    My po wizycie położnej, pierwsza kąpiel za nami. U mnie faktycznie nadal pokarmu trochę za mało, więc dokarmiamy. Ale z wagi nie spada, więc chociaż tyle, powoli tylko nadrobić do wagi urodzeniowej. No i walczymy o laktacje..
    Trzymam kciuki za laktacje ❤️
    Pijesz jakieś herbatki? Może karmi? Mi kiedyś latem bardzo zwiększyła się laktacja jak piłam małe Lechy smakowe 😄
    I jak kąpiel? 🙂 Kto trzymał bobaska?

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:

Ojej, współczuję tych stresów na końcówce
    Ciężko powiedzieć, żebyś się po prostu nie stresowała
    Trzymam kciuki ❤️

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Będzie dobrze. Im człowiek starszy i bardziej doświadczony tym więcej widział, słyszał i wyobraźnia działa. Poza tym, mamy już dzieci i naturalny strach o nie już wbudowany 😉 Też mnie takie emocje dopadły na końcówce. Ja w tym szpitalu ryczałam jak bóbr, same mi łzy ciekły i byłam tak spięta, że w życiu by się nic nie zaczęło. Tęskniłam za dziećmi.

Trzymam za Ciebie kciuki i już wkrótce będziemy obie boys mom x 3 🩵

Podpisuję się pod tym. Ja parę godzin przed wyjazdem do szpitala popłakałam się, że robię synkowi krzywdę itp. Wszystko się ułoży.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Trzymam kciuki za laktacje ❤️
    Pijesz jakieś herbatki? Może karmi? Mi kiedyś latem bardzo zwiększyła się laktacja jak piłam małe Lechy smakowe 😄
    I jak kąpiel? 🙂 Kto trzymał bobaska?

No karmi to jest to. Polecam. Miałam już dawno ustabilizowaną laktację, wypiłam sobie jedno karmi w upalny dzień i zrobiła mi się gula w piersi. Znaczy działa 🙈

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
‹‹ 590 591 592 593 594
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ