Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nic nie dawało rady ani gilgotanie ani nic bo jak tylko przystawiłam do piersi to zasypiał wiec dokladbie to rozumiem i tylko czas pokaze czy sie uda czy niea wazniejsze dla mnie było zeby przybierał ze swojej strony moge powiedziec tylko tyle że jesli podajesz mm to odciagaj pokarm rowniez aby laktacja nie zginela ale najpierw probuj dostawiać.
Te odciaganie niestety jest męczące i na dluzsza mete chyba bym przeszla na mm bo jednak jest to upierdliwe
jednak jak juz sie jest na tym kpi to ja z calego serca polecam laktator muszlowy nawet teraz zdarza mi sie tez odciagac jak daje mm
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Próbowałam ściągać, ale praktycznie nic się nie udało. Więc nawał to raczej nie u mnie niestety.. Jutro mamy wizytę położnej, może to coś podpowie i pomoże.Kasiastaraczka wrote:Ściągasz też swoje mleko? Może lepiej swoje dawaj z butli
U nas też odpływa, miała też przerwy do 4 h-nie byłam w stanie jej obudzić i na siłę wsadzić cyca
Ja rozbieram małą albo do bodziaka albo do pieluszki,ruszam za nóżkę,za uszkiem,pod brodą
Od nawału tych pieluszek powinno być 6-8,u nas dziś nawał i na razie mamy 4 pieluchy
Ja staram się wyluzować -
Mam laktator muszlowy i tylko dzieki niemu ciągnę to kpi, inaczej juz bym sie poddała, no i teraz szkoda mi laktacje bo mam dosc nieźle rokręconą, odciagam na sesję ok 180 - 200 ml mlekaZOSIA88 wrote:U mnie nic nie dawało rady ani gilgotanie ani nic bo jak tylko przystawiłam do piersi to zasypiał wiec dokladbie to rozumiem i tylko czas pokaze czy sie uda czy niea wazniejsze dla mnie było zeby przybierał ze swojej strony moge powiedziec tylko tyle że jesli podajesz mm to odciagaj pokarm rowniez aby laktacja nie zginela ale najpierw probuj dostawiać.
Te odciaganie niestety jest męczące i na dluzsza mete chyba bym przeszla na mm bo jednak jest to upierdliwe
jednak jak juz sie jest na tym kpi to ja z calego serca polecam laktator muszlowy nawet teraz zdarza mi sie tez odciagac jak daje mm11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
U mnie dziś nawał się zaczął i karmię trójkę dzieci 🤣 chłopaki z kubeczka mleko piją 🙃
Raz odciągnęłam ręcznie,a drugi raz laktatorem tak do uczucia ulgi
Arga, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Wiem o tym bo przeważnie sama piekę, tylko sobie pomyślałam ze przy trójce dzieci i świątecznym zamieszaniu odpuszcze temat, ale jak sama umiem to zrobic to mi sie opłaca zamawiać

Ja zawsze chciałam się nauczyć ale chyba mam do tego dwie lewe ręce 😅 Dlatego zawsze podziwiam tych, którzy sami sobie robią torty na różne okazje bo to naprawdę masa pracy. -
Kasiastaraczka wrote:U mnie dziś nawał się zaczął i karmię trójkę dzieci 🤣 chłopaki z kubeczka mleko piją 🙃
Raz odciągnęłam ręcznie,a drugi raz laktatorem tak do uczucia ulgi
A młodszy nie jest zazdrosny o cyca? Ja się obawiam, że mojej córce się przypomni jak zobaczy, że brat pije 😅 -
Czy idciagasz regularnie o 2 h ?aqq wrote:Próbowałam ściągać, ale praktycznie nic się nie udało. Więc nawał to raczej nie u mnie niestety.. Jutro mamy wizytę położnej, może to coś podpowie i pomoże.
I jak odciagasz kiedys juz tutaj pisalam37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Moja córka do tej pory wisi na cycku i wiem, że będzie tandem. Za pierwszym razem miałam podobnie ale pierwsza córka nie wisiała tak na mnie w ciąży a tej chyba nie przeszkadza tylko siara, chyba, że ona coś wypija, ja nie wiemKokosq wrote:A młodszy nie jest zazdrosny o cyca? Ja się obawiam, że mojej córce się przypomni jak zobaczy, że brat pije 😅
Dopiero połowy ciąży na pewno było mleko. Ale ja nie polecam tandem jak nie trzeba bo to było dla mnie bardzo męczące bo nie chcieli razem tylko każdy w swoim czasie i praktycznie karmiłam jedno po drugim i dwulatek dostał regresu snu przez tego cycka 🫣 -
Arga wrote:Moja córka do tej pory wisi na cycku i wiem, że będzie tandem. Za pierwszym razem miałam podobnie ale pierwsza córka nie wisiała tak na mnie w ciąży a tej chyba nie przeszkadza tylko siara, chyba, że ona coś wypija, ja nie wiem
Dopiero połowy ciąży na pewno było mleko. Ale ja nie polecam tandem jak nie trzeba bo to było dla mnie bardzo męczące bo nie chcieli razem tylko każdy w swoim czasie i praktycznie karmiłam jedno po drugim i dwulatek dostał regresu snu przez tego cycka 🫣
Córka to teraz pewnie bardziej z potrzeby bliskości, bo moja też lubiła pociumkać, przytulić się i pójść spać 😅 ale odstawiła się sama w sumie 3 miesiące temu i stąd się zastanawiam czy jej się zaraz nie przypomni bo do tej pory jej się zdarza mi w dekolcie grzebać czy zaglądać tam 😅 -
Nie jest zazdrosny 🙂Kokosq wrote:A młodszy nie jest zazdrosny o cyca? Ja się obawiam, że mojej córce się przypomni jak zobaczy, że brat pije 😅
-