Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłębuszek wrote:Myślę, że to dlatego że mamy sale rodzinna i możemy być razem. Może to forma kary xD w nocy ostatnie karmienie było już tak bolesne że daliśmy jej mm. Po tym pięknie spała ale już trochę za długo a nie mieliśmy serca jej budzić. No nic trzeba to przetrwać. Z lewej piersi ból jest znośny wiec na start z prawej spróbuje nakladki a jak to nie pomoże to poratuje się laktatorem. Liczę ze jak przyjdzie nawał to już będzie lepiej. Dzięki za wszystkie rady ❤️
U mnie laktator właśnie dojechał mi sutki strasznie mimo że lejek dobrany idealnie i moc też nie. Największa.
Moja położna pożyczyła mi nakładki cynkowe (nie srebrne) , to jest cudo. W trzy dni wyleczyłam totalnie poranione brodawki, dobę miałam taki kryzys że chciałam już walnąć tym kp, płakałam przy każdym przystawianiu. Cynkowe mają tą przewagę nad srebrnymi, że mają lepszy profil i brodawka w ogóle nic nie dotyka jak jest w środku. Nie wiem czy istnieją w Polsce, ale jeśli tak to jest to złoto i są warte każdych pieniędzy. Dodatkowo wizyta u osteopaty i chyba minął mój kryzys.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 14:04
Kasiastaraczka, Kłębuszek, bambusek-94, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
No właśnie, miesiąc, kiedy to zleciało 🙂y sesję robiliśmy 2 tygodnie temu, mamy już zdjęcia, są piękne i z sesji noworodkowej zrobiła się rodzinna,aż zdjęć wzięliśmy 57😄aqq wrote:Kłębuszek gratulacje 🙂 najważniejsze, że jesteście już razem, teraz czas na odpoczynek i cieszenie się sobą 😉
Ja w szpitalu w pierwszą noc też nie byłam w stanie małej odłożyć, bo był wrzask, więc spała na mnie.. Teraz też bywa różnie, staramy się, żeby spała w dostawce koło mnie, ale niekiedy się po prostu nie da, bo krzyk jest taki jakby łóżeczko parzyło..
U nas dziś miesiąc 😮 nie wiem jak i kiedy to zleciało... A wczoraj byliśmy na sesji noworodkowej (no.. Prawie zdążyliśmy na noworodka 😅), po weekendzie będziemy mieć zdjęcia 😃
Ale to super pamiątka 💗
Sagi, aqq, Kokosq, bambusek-94, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
Gdyby człowiek nie potrzebował snu, to pełen luz. Ale niestety jest jak jest. I dlatego też wolę starsze dzieci
Wystarczy mi, że chodzą. Wtedy jest 100x lżej. A jak mówią, to już bajka.
Trzeba jakoś przetrwać te pierwsze miesiące.
Też dziś mało pospałam i od 4 właśnie młoda nie może usnąć na dłużej. W zeszłą niedzielę też tak było. Wjechała kawa i śmieszne piosenki na YouTube i jakoś to leci. -
Znasz zeszyty "mówimy"? Dla mnie super do nauki mówienia, sprawdziły się przy obydwu chłopakachArga wrote:Znalazłam tulika, ciekawe czy zadziała na młodego.
Jestem zmęczona ale córką, nie chce za nic mówić i ciągle krzyczy 😕 uważam, że nasz neurolog, psycholog i logopeda są do dupy bo nie widzę poprawy a neurolog nic nie zleca
Teraz z czterolatkiem zaczynam naukę czytania metodą sylabowa, przy okazji dwulatek też powtarza 🙃
Katt lubi tę wiadomość
-
U nas tulik zupełnie nie zdał egzaminu, mała śpi zwykle z rękami w górze, jak ją próbowałam zapiąć w tulik to była taka nieszczęśliwa, że nie może rękami ruszyć.. 😉Arga wrote:Znalazłam tulika, ciekawe czy zadziała na młodego.
Jestem zmęczona ale córką, nie chce za nic mówić i ciągle krzyczy 😕 uważam, że nasz neurolog, psycholog i logopeda są do dupy bo nie widzę poprawy a neurolog nic nie zleca
Kiepska sprawa z córką.. Szczególnie jak tyłu specjalistów jest w to zaangażowanych, a efektów brak... -
Ja to się śmieję właśnie co dziecko robi z człowiekiem, bo ja od zawsze nienawidziłam zdjęć.. A najpierw byliśmy na sesji ciążowej i teraz znowu 😉 i też coś czuję, że zamiast 30 zdjęć wyjdzie ich więcejKasiastaraczka wrote:No właśnie, miesiąc, kiedy to zleciało 🙂y sesję robiliśmy 2 tygodnie temu, mamy już zdjęcia, są piękne i z sesji noworodkowej zrobiła się rodzinna,aż zdjęć wzięliśmy 57😄
Ale to super pamiątka 💗
Kasiastaraczka, Arga, Kokosq, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
-
No my wcześniej też nie robiliśmy takich zdjęć,sesji 🙃 mieliśmy na ślub i poślubnąaqq wrote:Ja to się śmieję właśnie co dziecko robi z człowiekiem, bo ja od zawsze nienawidziłam zdjęć.. A najpierw byliśmy na sesji ciążowej i teraz znowu 😉 i też coś czuję, że zamiast 30 zdjęć wyjdzie ich więcej
A później to właśnie brzuszkowa z pierwszej ciąży, każde Bobo ma noworodkową, wygrałam też 2 sesje na Ig 😄
Nie chce się nigdy szykować i umawiać na te sesje,a później zdjęć milion się bierze 🤣
Kokosq, aqq, Dżozu, Arga, Katt lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy sesję w zeszłym tygodniu, czekamy na fotki ale jak dostałam od naszej fotografki zapowiedź w postaci kilku zdjęć to aż miałam łzy wzruszenia 🥹 wiem, że za ileś lat sobie podziękuję za te zdjęcia ☺️
U nas ogólnie dziś ciężka noc z niezliczoną ilością pobudek na karmienie. Mały to ma czasem tak, że je cyca a zaraz się odczepia i płacze tak że ciężko go uspokoić, kupiliśmy espumisan bo wygląda mi to na jakieś bóle brzuszka 🥺
Mam nadzieję że coś pomoże.
Kasiastaraczka, aqq, Arga, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
W ogóle dziewczyny pamiętam,że pisałyście tu kiedyś na temat podwójnych wózków ale oczywiście nie porobiłam screenów bo wydawało mi się wtedy,że to mega odległy temat, a teraz rozważam kupno takiego wózka bo nie bardzo mamy jak się na spacery ruszyć jak zostanę sama z dwójką. Córka wiadomo dwulatka daleko nie pójdzie o własnych nóżkach. Czy któraś z Was ma taki wózek i jaki ewentualnie model polecacie?
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
A odbijacie go po karmieniu? U nas córcia też tak czasami przerywa karmienie, płacze, robi się czerwona i się pręży i często okazuje się, że chodzi o odbicie - bo tak się zapowietrza przy tym jak szybko i łapczywie je. 😅Kokosq wrote:My mieliśmy sesję w zeszłym tygodniu, czekamy na fotki ale jak dostałam od naszej fotografki zapowiedź w postaci kilku zdjęć to aż miałam łzy wzruszenia 🥹 wiem, że za ileś lat sobie podziękuję za te zdjęcia ☺️
U nas ogólnie dziś ciężka noc z niezliczoną ilością pobudek na karmienie. Mały to ma czasem tak, że je cyca a zaraz się odczepia i płacze tak że ciężko go uspokoić, kupiliśmy espumisan bo wygląda mi to na jakieś bóle brzuszka 🥺
Mam nadzieję że coś pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 16:00
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
Arga wrote:Znalazłam tulika, ciekawe czy zadziała na młodego.
A my właśnie Tulika mamy w zawieszeniu bo młody mi w nocy sporo ulewa i jednak wole jak ma te odruchy typu moro żeby się nie zakrztusił 😭 przez co nasze spanie jest średnie -
Pfry wrote:A odbijacie go po karmieniu? U nas córcia też tak czasami przerywa karmienie, płacze, robi się czerwona i się pręży i często okazuje się, że chodzi o odbicie - bo tak się zapowietrza przy tym jak szybko i łapczywie je. 😅
Tak, wtedy zazwyczaj go podnosimy i czasem mu się odbije (pani położna w szpitalu mówiła że po piersi nie zawsze się odbija) a czasem nie odbije i dalej jest płacz wtedy już sama nie wiem jak mu pomóc 😅 -
Tulik nie działa na niego. Mam wrażenie, że nic na niego nie działa 🫣 młoda zrobiła mi godzinną histerię i teraz usypia a młody się drze. Masakra, serio, ehalta marea wrote:A my właśnie Tulika mamy w zawieszeniu bo młody mi w nocy sporo ulewa i jednak wole jak ma te odruchy typu moro żeby się nie zakrztusił 😭 przez co nasze spanie jest średnie
-
Rozumiem doskonale 😅 znam to 😅Kokosq wrote:Tak, wtedy zazwyczaj go podnosimy i czasem mu się odbije (pani położna w szpitalu mówiła że po piersi nie zawsze się odbija) a czasem nie odbije i dalej jest płacz wtedy już sama nie wiem jak mu pomóc 😅
Kokosq lubi tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
Dziś skorzystaliśmy z pięknej pogody 🌸☺️

W ogóle jak wczoraj Wika nie chciała spać w dzień, tak dziś miała drzemkę 3 godzinną! 😱
A później na spacerze ponad godzinę 🤭
Mam nadzieję, że w nocy też będzie ładnie spała, bo z tym różnie bywa
Kokosq, Katt, Sagi, Dżozu, Kasiastaraczka, Pfry, alta marea, Kłębuszek, aqq, Arga lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Mój zawsze odbija po karmieniu piersią… dosłownie jak stary chłop tak głośno 😂😂Kokosq wrote:Tak, wtedy zazwyczaj go podnosimy i czasem mu się odbije (pani położna w szpitalu mówiła że po piersi nie zawsze się odbija) a czasem nie odbije i dalej jest płacz wtedy już sama nie wiem jak mu pomóc 😅
Kokosq, Dżozu, Daga121222, Pfry, Kłębuszek lubią tę wiadomość
Antoś 20.02.2026 💕 -
https://zapodaj.net/plik-MCHd9L8uvm Widzę mamy bardzo podobny gust 😂😂
Sagi, Daga121222 lubią tę wiadomość
Antoś 20.02.2026 💕 -
Hahahhaa no nieźle 😂 ten sam wózek i ta sama torba 😂Zaniepokojona1234 wrote:https://zapodaj.net/plik-MCHd9L8uvm Widzę mamy bardzo podobny gust 😂😂
Pfry, alta marea lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸