Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    O tak taki reset na maseczkę czy krótkie spa to złoto. Od razu się człowiek resetuje. Wiadomo kocha się małego człowieka ale się też czasem trzeba odkleić 😂
    Dla mnie wyjście do Lidla to złoto 😂
    I umycie włosów po ponad tygodniu 🙃 ale nie były jeszcze takie najgorsze 🤣 kiedyś myłam codziennie albo co 2 dni. Nie wiem co się zrobiło,że w ciąży albo po niej nie muszę tak często myć,w dodatku bardziej się skręcają po myciu 😄

Katt, Daga121222, Arga, Zaniepokojona1234, Kokosq, alta marea lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj już miałam pierwszy kryzys. Miałam wrażenie że córka mnie nie lubi, bo w połowie dnia zaczęła płakać u mnie na rękach i tylko u taty potrafiła się uspokoić. Do tego przystawianie mi nie do końca wychodziło. I tak dobrze że udaje się karmić piersią. Nie wiem dokładnie ile spadła na wadze, ale mówili że w normie i jutro wyjdziemy. Żółtaczki też nie ma. Ponieważ mąż wczoraj całą noc czuwał żebym ja mogła odpocząć to teraz ja pełnię wartę. Nie wiem kto to wymyślił, ale w szpitalu kazali nam spać na zmianę a drugie ma czuwać. Dramat. Poddałam się i dałam małej smoczka, inaczej musiałaby spać na moich rękach a ja wtedy odpływam. Czuję że jak wyjdziemy do domu to będzie ciężko ogarnąć rzeczywistość. Hormony niestety mnie dojeżdżają i pewnie nie obędzie się bez baby bluesa 😩

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png

Wysłany: 12 kwietnia, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katt dziękuję za miłe słowa, bardzo fajnie to czytać ❤️

No mój dwulatek też ma bunt,on jest bardzo rozdarty, jęczy, wchodzi na krzesła i wyżej...ma takie pomysły że hej...
    Ostatnio jak mąż pojechał na budowę to małą wzięłam do kosza Mojżesza, postawiłam na korytarzu przy wejściu do kuchni,bo w kuchni nie ma miejsca i nie chcę żeby coś na nią spadło...ja przygotowywałam śniadanie, starszy ze mną,a młodszy coś się kręcił. Słyszę " jedzie pociąg z daleka,na nikogo nie czeka..." itd. ,a później "ciuch, ciuch, jedziemy Lidko"... ja patrzę,a ten już przepchał ten kosz z nią prawie do salonu 😂

Dziś był mój brat i chłopaki dostali malowanki,ale lepsze zainteresowanie to były gryzaki i grzechotki, które były dla małej. Młodszy bardzo chciał się do nich dorwać i tłumaczyliśmy mu, że to Lidki. Wziął je, położył na Lidce i mówi"to twoje Lidko",zaraz zabrał i mówi "otworzę Lidkowi"😂

Katt, Sagi, Kokosq, Daga121222, Dżozu, Kłębuszek, Pfry, bambusek-94 lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 12 kwietnia, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszku a może mała wyczuła Twoje zmęczenie,stres, zniecierpliwienie,a u Taty spokój
    Wiem, że łatwo powiedzieć, żeby wyluzowac, ale dziecko nas dobrze wyczuwa
    Baby blues jest oczyszczający,te parę dni ok,oby tylko nie dłużej
    Za każdym razem mam to samo- szybko się wzruszam, nawet czytając chłopakom książeczki, płacze pod prysznicem,na szczęście to mija
    Wiadomo, że będziecie potrzebować trochę czasu, żeby poukładać na nowo rzeczywistość
    To jest normalne, trzymam kciuki za Was 🥰

Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku, potwierdzam słowa Kasi - dzieci bardzo wyczuwają. Nawet osteopatka powiedziała że te wszystkie spięcia mogą być właśnie od tego że miałam dużo rzeczy nieprzepracowanych w głowie po porodzie i dziecko to czuło.
    I przykład z dziś - dziecko płacze, ja też, wkracza moja mama cała na czarno (no może z dodatkiem bordowej bluzy), bierze to burrito (w akcie desperacji próbowałam go owinąć w otulacz) i cisza. Sekunda jak się uspokoił.
    A co do tego spania na zmianę to nie wojna i siedzenie w okopach żebyście mieli warty czuwania przy dziecku. Dziecko śpi - rodzice też. I jeśli będziecie wypoczęci to ten sen będzie na tyle płytki że jeśli coś będzie się działo to wyłapiecie. No i co najważniejsze - zmęczenie rodzi nerwy i frustracje, które dziecko wyczuwa i nie chce spać - tak powstaje zamknięte koło

• Arga Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Ja dzisiaj już miałam pierwszy kryzys. Miałam wrażenie że córka mnie nie lubi, bo w połowie dnia zaczęła płakać u mnie na rękach i tylko u taty potrafiła się uspokoić. Do tego przystawianie mi nie do końca wychodziło. I tak dobrze że udaje się karmić piersią. Nie wiem dokładnie ile spadła na wadze, ale mówili że w normie i jutro wyjdziemy. Żółtaczki też nie ma. Ponieważ mąż wczoraj całą noc czuwał żebym ja mogła odpocząć to teraz ja pełnię wartę. Nie wiem kto to wymyślił, ale w szpitalu kazali nam spać na zmianę a drugie ma czuwać. Dramat. Poddałam się i dałam małej smoczka, inaczej musiałaby spać na moich rękach a ja wtedy odpływam. Czuję że jak wyjdziemy do domu to będzie ciężko ogarnąć rzeczywistość. Hormony niestety mnie dojeżdżają i pewnie nie obędzie się bez baby bluesa 😩
    Ja w szpitalu kładłam łóżko na płasko i mały leżał ja obok i spałam. W domu też tak robię. Po co czuwać? Po cc jak nie mogłam się położyć na bok to też dzieci brałam na ręce, układałam kołdrę poslduszki pod łokcie i zasypiałam trzymając dziecko. Nie da się czuwać. No i nie rozumiem po co, jak to uzasadniły?

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dla mnie wyjście do Lidla to złoto 😂
    I umycie włosów po ponad tygodniu 🙃 ale nie były jeszcze takie najgorsze 🤣 kiedyś myłam codziennie albo co 2 dni. Nie wiem co się zrobiło,że w ciąży albo po niej nie muszę tak często myć,w dodatku bardziej się skręcają po myciu 😄
    Ja dziś będę łapać chwilę aby się szybko umyć. I też teraz mam inne włosy. Byłam pewna, że po ciąży od razu padną ale trzymają się dobrze. Muszę kupić suchy szampon bo to ratuje mnie w ciągu tych 4 tygodnii bez partnera.

Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja w szpitalu kładłam łóżko na płasko i mały leżał ja obok i spałam. W domu też tak robię. Po co czuwać? Po cc jak nie mogłam się położyć na bok to też dzieci brałam na ręce, układałam kołdrę poslduszki pod łokcie i zasypiałam trzymając dziecko. Nie da się czuwać. No i nie rozumiem po co, jak to uzasadniły?

Może to dlatego że w szpitalu personel jest odpowiedzialny za dziecko i nie chcą żeby coś mu się stało, bo by było na nich. Tak strzelam.
    Chustę zamówiłam lennylamb :)

Katt, Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    @Kłębuszku a może mała wyczuła Twoje zmęczenie,stres, zniecierpliwienie,a u Taty spokój
    Wiem, że łatwo powiedzieć, żeby wyluzowac, ale dziecko nas dobrze wyczuwa
    Baby blues jest oczyszczający,te parę dni ok,oby tylko nie dłużej
    Za każdym razem mam to samo- szybko się wzruszam, nawet czytając chłopakom książeczki, płacze pod prysznicem,na szczęście to mija
    Wiadomo, że będziecie potrzebować trochę czasu, żeby poukładać na nowo rzeczywistość
    To jest normalne, trzymam kciuki za Was 🥰

@Kłębuszku ja się podpisuję pod tymi słowami!
    Co więcej, powiem ci że u mnie na rękach jest od razu wrzask, mały poznaje mój zapach i głos i u mnie uspokaja się tylko na piersi, samo noszenie nie wystarcza. Jak płacze i go nie przystawie to też przejęty przez męża odpływa błogo w objęcia Morfeusza. Wieczorem pojawiły się u nas kolki i wygląda na to, że tylko mąż może nas uratowac, bo jak Olutek jest już przejedzony pod korek to nie mam serca dalej mu tej piersi wciskać.

Arga daje tutaj złote rady jeśli chodzi o spanie. Ja tylko pierwsza noc byłam w stanie odłożyć małego do łóżeczka w szpitalu, później już tylko spanie razem mimo że wszędzie wiszą na ścianach plakaty dotyczące bezpiecznego spania osobno 😁 spał obok mnie w łóżku albo na mnie (po cc dramat położyć się na boku pierwsze doby). Nie ma opcji na czuwanie, dla nas najważniejsza jest regeneracja! Zdrowa i wypoczęta (przynajmniej jak się da) mama to zaopiekowane i szczęśliwe dziecko!

Katt, Arga, Kłębuszek lubią tę wiadomość

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek gratulacje 🙂 najważniejsze, że jesteście już razem, teraz czas na odpoczynek i cieszenie się sobą 😉
    Ja w szpitalu w pierwszą noc też nie byłam w stanie małej odłożyć, bo był wrzask, więc spała na mnie.. Teraz też bywa różnie, staramy się, żeby spała w dostawce koło mnie, ale niekiedy się po prostu nie da, bo krzyk jest taki jakby łóżeczko parzyło..

U nas dziś miesiąc 😮 nie wiem jak i kiedy to zleciało... A wczoraj byliśmy na sesji noworodkowej (no.. Prawie zdążyliśmy na noworodka 😅), po weekendzie będziemy mieć zdjęcia 😃

Arga, Kokosq, Kasiastaraczka, Dżozu, Sagi, Daga121222, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłebuszek gratulacje ;)
    U mnie nie ma mowy o czuwaniu mam tylko budzik nastawiony co 3 h zeby go karmic bo po chorobie jest ponizej siatki.
    Leon dał mi dzisiaj tak w kość od godziny 3 w nocy do teraz nie wiem kiedy padnie ale robi sobie hiper drzemki na 5 min po czym wstaje jestem padnieta dzisiaj.
    Na dodatek pominelam pare razy gastrotus baby i jestem obrzygana czuje sie brudna nie wyspana i ktos mi powie ze macierzynstwo jest piekne :/ ja nie nawidze tego okresu dopiero dziecko 4 letenie jak jest to jest naprawde fajnie wczesniej to sztuka przetrawania. To niesmaowite ze taki maly czlowiek a tyle potrzebuje uwagi na dodatek o 3 w nocy walnal mi kupe po pachy nonto juz wiedzialam ze bedzie po spaniu bo go rozbudze czyszczac to. Ale i tak nie narzekam bo przy chorobie jeszcze gorzej jest.

Kłębuszek lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chusta elastyczna lennylamb, plus mamy tkane z little frog i lennylamb, zamawiałam na vinted. Polecam zwracać uwagę na gramaturę i oczywiście długość. Dla mnie tkana to minimum 4.6 m i chusta raczej cieńsza niż grubsza, bo taka chusta swoje waży...
    Ile po cc zakładalyście już chusty? U mnie już 3 tyg ale nie czuję się jeszcze na siłach nosić GwiazdUli w chuście..

Ja tez mam wrażenie, ze u męża Ula uspakaja się i zasypia o wiele lepiej niż u mnie🤣 on ma anielską cierpliwość, po karmieniu kladzie ją sobie np. na zgiete nogi i lekko buja,czasem włącza muzykę albo coś z nią gada i spedzają tak nawet 2 h 🤣 a i jeszcze pies u boku.
    Ja się od razu denerwuję, ze moglabym w tym czasie cos ogarnąć, unyć się, zjeść... muszę wyluzować, tak jak piszecie.

Kasia ja też dziękuję za prowadzenie wątku ❤️ i jednocześnie znów chciałam wyrazić podziw dla mam wielodzietnych, nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie 🙃

Kłębuszek, Daga121222, Kasiastaraczka, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to dlatego że mamy sale rodzinna i możemy być razem. Może to forma kary xD w nocy ostatnie karmienie było już tak bolesne że daliśmy jej mm. Po tym pięknie spała ale już trochę za długo a nie mieliśmy serca jej budzić. No nic trzeba to przetrwać. Z lewej piersi ból jest znośny wiec na start z prawej spróbuje nakladki a jak to nie pomoże to poratuje się laktatorem. Liczę ze jak przyjdzie nawał to już będzie lepiej. Dzięki za wszystkie rady ❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    U nas chusta elastyczna lennylamb, plus mamy tkane z little frog i lennylamb, zamawiałam na vinted. Polecam zwracać uwagę na gramaturę i oczywiście długość. Dla mnie tkana to minimum 4.6 m i chusta raczej cieńsza niż grubsza, bo taka chusta swoje waży...
    Ile po cc zakładalyście już chusty? U mnie już 3 tyg ale nie czuję się jeszcze na siłach nosić GwiazdUli w chuście..

Ja tez mam wrażenie, ze u męża Ula uspakaja się i zasypia o wiele lepiej niż u mnie🤣 on ma anielską cierpliwość, po karmieniu kladzie ją sobie np. na zgiete nogi i lekko buja,czasem włącza muzykę albo coś z nią gada i spedzają tak nawet 2 h 🤣 a i jeszcze pies u boku.
    Ja się od razu denerwuję, ze moglabym w tym czasie cos ogarnąć, unyć się, zjeść... muszę wyluzować, tak jak piszecie.

Kasia ja też dziękuję za prowadzenie wątku ❤️ i jednocześnie znów chciałam wyrazić podziw dla mam wielodzietnych, nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie 🙃
    Ja planuję za tydzień już chustować, może szybciej bo mnie już szlag trafia z młodą 🫣 ja mam same tkane i później nosidło kavki.
    Ogólnie powiedziałam mamie, że na razie jej tu nie chcę ale żeby mi zrobiła rosół na wtorek i jakiś obiad. Czuję, że będzie ciężko z tym wszystkim 🫣

age.png

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszku, głowa do góry! 😘
    Tak jak dziewczyny napisały, dzieci czują nasze emocje, nasze zmęczenie 🫣 sama się o tym przekonałam. W domu na pewno będzie lepiej. Mam nadzieję, że ten gorszy nastrój nie potrwa i Ciebie za długo 🥺
    A co do spania to nie musicie czuwać nad maleństwem, wy też potrzebujecie snu 🙂
    Dziwne, że tak Wam powiedzieli w szpitalu.

@Kasiastaraczka, aż się uśmiałam 😅 przynajmniej syn miał niezłą zabawę 😂🤭

@Aqq, ale super 😍 będziecie mieć piękną pamiątkę ☺️

@Zosiu, współczuje 😩 oby jednak ta noc była lepsza od tej i trzymam kciuki, żeby Leon zaliczył dłuższą drzemkę i żebyś mogła trochę się ogarnąć.
    Ja uważam, że macierzyństwo jest piękne, ale bywa po prostu trudne 😃

Kasiastaraczka, aqq lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:

U mnie jest podobnie, że dosyć szybko się denerwuję, a mój mąż jednak jest cierpliwy 😅
    A potem mam wyrzuty sumienia, że przecież moja córeczka akurat potrzebuje pobyć przy mnie bliżej 🫣

@Kasiu, ja Tobie też bardzo dziękuję 🥹❤️

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłebuszek mi to czuwanie też wydaje się bezsensowne... my normalnie w szpitalu spalismy, Ula ze mną w łóżku, mimo ze w regulaminie szpitalnym był raczej zakaz... ale nikt nam nie zwrócił uwagi.

Zosia u nas dziś też nocka z przygodami, nie spaliśmy od 2.30 do 5🙃 prężenie się na kupkę, karmienie x 2, przewijanie, ulanie/zwrot mleczka --> przebieranie wszystkiego. Już mielismy z mężem taką fazę, że zaczęliśmy żartować, że Ula się upiła tanim mlekiem i że skończyła imprezę, zanim się zaczęla, bo wszystko zwróciła na siebie i zasnela😎

Mnie wgl te mleczne chluśniecia lekko stresują, bo się boję, że sie zakrztusi a ja w tym czasie będę spała i jej nie pomogę... 🙃🙃

Czy Wasze pociechy też mają takie fazy snu, że się wiercą i wydają masę wszelakich dźwięków? Dość głośnych? Ja w tym czasie wgl nie mogę spać, bo mam wrażenie że się dusi albo właśnie cos jej się ulewa.

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg
    17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
    23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale ja takich malych dzieci po prostu nie lubie stresuja mnie bardzo wole starsze nawet twierdze że nie mam podejscia nie umiem do takich maluchow gadać itp
    Dlatego mnie to macierzynstwo dobija z córka jest inaczej pobawi się sama albo razem powie czego chce rzuci fochem ale wiem o co a takie małe to wiecznie cos nie tak wczoraj juz nie wiedzialam co Leonowi dolega okazalo sie ze nie umie sobie poradzic bo mu sie spac chcialo a ja mu ciagle cyca proponowalam bo przeciez juz mam glowe zryta przez ten szpital. Ja sie bardzo ciesze że juz wiecej dzieci nie bedzie nie planujemy. W srode ide do ginekologa wiec bede rozmawiac o metodach antykoncepcji mlze cos mi konkretnego zaproponuje.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszku - u nas na szkole rodzenia mówili, że często dzieciaczki się u Taty uspokajają, bo po prostu nie czują piersi i mleka. Więc to całkowicie fizjologiczne zachowanie. 😊 A będąc u Mamy na rękach ciągle czują ten zapach, który ich pobudza. Wdech, wydech. Znajomi rodzice potwierdzili nam to 😁 Ponadto w drugim dniu bardzo często dzieci wiszą na cycu, to jest bardzo męczące, ale dbają o swój i nasz interes - rozkręcają laktację i regulują emocje.

Jeśli chodzi o chustę - w czwartek mieliśmy warsztaty chustonoszenia 😎 wiązaliśmy głównie kieszonkę, pokazała nam jeszcze kangurka i plecak. Dobrała nam chustę na 4,6 m (ja mam 172 cm, mąż 170 cm) - kupiliśmy tą chustę za połowy ceny na OLX 😁 https://littlefrog.shop/product-pol-6956-Chusta-do-noszenia-dziecka-Dark-Aurora-Cube-4-6-m.html?query_id=1

Dzisiaj powiązałam Małą, z pomocą męża, który mi pokazał gdzie mam luzy i muszę dociągnąć - momentalnie zasnęła 😳❤️
    A chusta, którą kupiliśmy jest piękna 😍 mocno na nią liczę, bo mieszkamy na czwartym piętrze bez windy 😅 a mąż już wrócił do pracy w biurze.

IMG-20260412-111214-2.jpg

Daga121222, aqq, Sagi, Kasiastaraczka, Arga, alta marea, Kłębuszek, Dżozu, bambusek-94, Katt, ZOSIA88 lubią tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dżozu, tak 🫣 u nas wydaje różne dźwięki i się wierci. Ale już się przyzwyczaiłam i dopiero jak zacznie mocniej płakać to wtedy wstaje 😃 bo czasem zdarzy jej się, że płacze albo śmieje się przez sen haha

@Zosiu rozumiem, z większymi dziećmi to jednak inaczej, a małe nie powie co mu dolega.

@Pfry, Wikunia czasem szuka cyca i mojego męża 😂 zabawnie to wygląda. Ale rzeczywiście coś w tym musi być, że szybciej się uspokajają u taty i nawet szybciej na rękach usypiają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 11:59

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ