X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    O tak taki reset na maseczkę czy krótkie spa to złoto. Od razu się człowiek resetuje. Wiadomo kocha się małego człowieka ale się też czasem trzeba odkleić 😂
    Dla mnie wyjście do Lidla to złoto 😂
    I umycie włosów po ponad tygodniu 🙃 ale nie były jeszcze takie najgorsze 🤣 kiedyś myłam codziennie albo co 2 dni. Nie wiem co się zrobiło,że w ciąży albo po niej nie muszę tak często myć,w dodatku bardziej się skręcają po myciu 😄

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj już miałam pierwszy kryzys. Miałam wrażenie że córka mnie nie lubi, bo w połowie dnia zaczęła płakać u mnie na rękach i tylko u taty potrafiła się uspokoić. Do tego przystawianie mi nie do końca wychodziło. I tak dobrze że udaje się karmić piersią. Nie wiem dokładnie ile spadła na wadze, ale mówili że w normie i jutro wyjdziemy. Żółtaczki też nie ma. Ponieważ mąż wczoraj całą noc czuwał żebym ja mogła odpocząć to teraz ja pełnię wartę. Nie wiem kto to wymyślił, ale w szpitalu kazali nam spać na zmianę a drugie ma czuwać. Dramat. Poddałam się i dałam małej smoczka, inaczej musiałaby spać na moich rękach a ja wtedy odpływam. Czuję że jak wyjdziemy do domu to będzie ciężko ogarnąć rzeczywistość. Hormony niestety mnie dojeżdżają i pewnie nie obędzie się bez baby bluesa 😩

31 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷
    12.01 - 1300 g 🩷
    26.01 - 1480 g 🩷
    11.02 - 2080 g 🩷
    25.02 - 2280 g 🩷
    18.03 - 2740 g 🩷
    8.04 - 3400 g 🩷

🩷🩷🩷Zuza🩷🩷🩷
    10.04.2026 13:47 3380g 53cm💕

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katt dziękuję za miłe słowa, bardzo fajnie to czytać ❤️

No mój dwulatek też ma bunt,on jest bardzo rozdarty, jęczy, wchodzi na krzesła i wyżej...ma takie pomysły że hej...
    Ostatnio jak mąż pojechał na budowę to małą wzięłam do kosza Mojżesza, postawiłam na korytarzu przy wejściu do kuchni,bo w kuchni nie ma miejsca i nie chcę żeby coś na nią spadło...ja przygotowywałam śniadanie, starszy ze mną,a młodszy coś się kręcił. Słyszę " jedzie pociąg z daleka,na nikogo nie czeka..." itd. ,a później "ciuch, ciuch, jedziemy Lidko"... ja patrzę,a ten już przepchał ten kosz z nią prawie do salonu 😂

Dziś był mój brat i chłopaki dostali malowanki,ale lepsze zainteresowanie to były gryzaki i grzechotki, które były dla małej. Młodszy bardzo chciał się do nich dorwać i tłumaczyliśmy mu, że to Lidki. Wziął je, położył na Lidce i mówi"to twoje Lidko",zaraz zabrał i mówi "otworzę Lidkowi"😂

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kłębuszku a może mała wyczuła Twoje zmęczenie,stres, zniecierpliwienie,a u Taty spokój
    Wiem, że łatwo powiedzieć, żeby wyluzowac, ale dziecko nas dobrze wyczuwa
    Baby blues jest oczyszczający,te parę dni ok,oby tylko nie dłużej
    Za każdym razem mam to samo- szybko się wzruszam, nawet czytając chłopakom książeczki, płacze pod prysznicem,na szczęście to mija
    Wiadomo, że będziecie potrzebować trochę czasu, żeby poukładać na nowo rzeczywistość
    To jest normalne, trzymam kciuki za Was 🥰

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
‹‹ 641 642 643 644 645
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ