X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    W ogóle dziewczyny pamiętam,że pisałyście tu kiedyś na temat podwójnych wózków ale oczywiście nie porobiłam screenów bo wydawało mi się wtedy,że to mega odległy temat, a teraz rozważam kupno takiego wózka bo nie bardzo mamy jak się na spacery ruszyć jak zostanę sama z dwójką. Córka wiadomo dwulatka daleko nie pójdzie o własnych nóżkach. Czy któraś z Was ma taki wózek i jaki ewentualnie model polecacie?
    my korzystamy cały czas, chłopaki się zmieniają tylko 🙃czyli u nas i czterolatek i dwulatek chętnie odpoczywają
    Mamy valco snap trend sport duo,to jest gondola obok spacerówki, dla mnie wygodna opcja i taki tylko nam wchodził do windy 😁

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja kupiłam zeszyty mówimy ale ta moja paskuda chwili nie usiedzi. Tylko że my często czytamy książeczki na przytulanego a tu jest chyba ważne żeby dziecko siedziało na przeciwko. Może warto jednak się do tego przyłożyć bo widzę że ma strasznego nerwa i frustracje że nie możemy się dogadać.

Kokosq my mamy używany cybex gazelle s bo podobnie jak u Kasi był problem z windą, a z kolei jeden obok drugiego by był na milimetry. Podobnie było by ciasno w mieszkaniu. Czy jestem z niego zadowolona - mam wątpliwości i nie mogę się doczekać aż przejde w system dwóch spacerówek bo starszemu jest chyba trochę za ciasno. On ostatnio nie jest fanem wózka i stanowczo woli biegać ale nie wyobrażam sobie próby wyjścia z domu z nim wyłącznie na nogach. No i jeszcze jedna sprawa - jest dość ciężki a przez to że starszy siedzi z przodu a waży już ponad 14 kg to trzeba mocno wybić żeby podjechać pod krawężnik.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Kasiu ja kupiłam zeszyty mówimy ale ta moja paskuda chwili nie usiedzi. Tylko że my często czytamy książeczki na przytulanego a tu jest chyba ważne żeby dziecko siedziało na przeciwko. Może warto jednak się do tego przyłożyć bo widzę że ma strasznego nerwa i frustracje że nie możemy się dogadać.

Kokosq my mamy używany cybex gazelle s bo podobnie jak u Kasi był problem z windą, a z kolei jeden obok drugiego by był na milimetry. Podobnie było by ciasno w mieszkaniu. Czy jestem z niego zadowolona - mam wątpliwości i nie mogę się doczekać aż przejde w system dwóch spacerówek bo starszemu jest chyba trochę za ciasno. On ostatnio nie jest fanem wózka i stanowczo woli biegać ale nie wyobrażam sobie próby wyjścia z domu z nim wyłącznie na nogach. No i jeszcze jedna sprawa - jest dość ciężki a przez to że starszy siedzi z przodu a waży już ponad 14 kg to trzeba mocno wybić żeby podjechać pod krawężnik.
    A siedzi w foteliku do jedzenia? To jest dobry sposób na "przytrzymanie" dziecka, przeczekać ten czas. Teraz Heniek sam przynosi zeszyty żeby "czytać"

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
‹‹ 643 644 645 646 647
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ