Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kłębuszek wrote:Wczoraj o 13:47 na świat przyszła Zuzanna 🩷 3380g i 53cm szczęścia 🥹 10/10 pkt. Indukcja się udała. Rano po wyjęciu balonika miałam 6cm rozwarci i poszłam na porodówkę. Tam dostałam oksytocyne i puścili mi wody. O 9 zaczęły się regularne skurcze. O 11 miałam 7cm i już było intensywnie. Dostałam ZZO tak mocne, że przestałam czuć cokolwiek. Położna się zmartwiła że ja tak dalej pójdzie to nie urodzę, ale ostatecznie okazało się że mam 10 cm i zaczęłam czuć parte. No i się udało 💕
Gratulacje! 🩷🥳 Super, że się udało. Witamy Zuzankę.🥰🥹 Dużo zdrówka dla Was.
Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Kłebuszek duże gratulacje!!!! Zdrowka dla Ciebie i Zuzanny ❤️❤️❤️
Kłębuszek lubi tę wiadomość
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg
17.03.2026 - ok. 3,9 kg ?? 😎😎😎 dużo wód płodowych
23.03.2026 - Witaj Urszulko ❤️ 4,2 kg, cc.

-
Hi hi wczoraj miałam cały dzień z trójką,na koniec dnia byłam mega przebodzcowanaKokosq wrote:@Kłębuszku gratulacje 😍
Ja wczoraj dwa tygodnie po porodzie i jak parę dni już było takie brązowe plamienie albo nawet i nic tak od wczoraj zaczęłam trochę krwawić jak w okres 🫣 dziś akurat była u nas położna środowiskowa i mówiłam jej o tym to zapytała czy czegoś ciężkiego nie dźwignęłam, a ja przyznam się że trochę przesadzam z robotą bo wyjątkowo dobrze się czuję i to mnie gubi 😅 i a to córkę na ręce a to zakupy z auta 😅
Kazała mi wyluzować i więcej odpoczywać.
Ogólnie to nie wiem jak ja zostanę z dwójką jak mąż za tydzień wróci do pracy, jakoś sobie tego nie wyobrażam. Jak Wy sobie radzicie z dwójką? Bo dla mnie póki co to jakiś kosmos, dziś smażyłam córce placuszki a nogą musiałam bujać dostawkę z małym żeby go uśpić a jak przestawałam to krzyczał 😅
2 razy była dobra awantura,a tak to całkiem fajne 😁
Zrobiłam po 2 inhalacje chłopakom, posiłki ogarnięte,nawet naleśniki smażyłam
Pfry, Arga lubią tę wiadomość
-
U nas też to samo - nie mogą jednoznacznie wykluczyć jednego wyniku więc chcą go powtórzyć - sugeruję, żeby Twoja położna ustaliła z labem, od którego dostałaś pismo, sposób pobrania. U nas była położna pobrała krew, córcia płakała okropnie przez ok. 25 min przy pobraniu, wysłaliśmy bibułę pocztą i... zadzwonili do mnie, że pobranie jest złe, że nawet nie dają tego do analizy bo wyjdą głupoty i to bez sensu... 😑 I zapraszają na pobranie stacjonarne bezpośrednio u nich... No więc w poniedziałek jedziemy znowu kłuć Bobasa 😑 trochę mnie zestresowało to, że musimy powtórzyć to badanie, ale poczytałam na stronie badań przesiewowych, że 98% powtórnych badań wychodzi okej, więc optymistycznie do tego staram się podchodzić. 🤞Arga wrote:Doczytałam czemu muszę powtórzyć badania z piętki. Wyniki były graniczne. Położna mnie uspokaja, że to często się zdarza i ona mi to pobierze na wizycie. Jej dziecko też tak miało.
Kumpela też niedawno urodziła i porozmawiała ze swoją położną i ponoć teraz jest wysyp tych powtórnych badań 🧐 ponoć to trudne badanie do pobrania 🤔
Ps. Jak coś to moja położna już pobierała u dzieci tą krew na powtórne badania, nawet wspominała o jakichś bliźniaczkach... Więc nie wiem, czy oni zmienili jakąś metodologię czy o co chodzi, że nagle jest "źle pobrane"... 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:23
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-
Hehe mój dwulatek Heniek też taki krzykacz...Arga wrote:Dobrze, że śpi jak bujasz. Mój to tylko ręce, ręce 😅🫣 powiem tak, będzie ciężko przez chwilę a później kiedy już śpią mocniej i dłużej jest lepiej. Moja młoda nie rozumie, że mały musi zasnąć i wtedy jej coś zrobię i się drze i ten się budzi od razu i się drze i mi ręce opadają ale patrzę na starszaki i wiem, że to minie i będzie w końcu lepiej za te dwa, trzy lata 🤣🫣
-
Kurczę, mówili z piętki całe kółeczka i jak wyschnie to włożyć w kartkę i do koperty i wysłać. Nie wkładać w koszulki itp.Pfry wrote:U nas też to samo - nie mogą jednoznacznie wykluczyć jednego wyniku więc chcą go powtórzyć - sugeruję, żeby Twoja położna ustaliła z labem, od którego dostałaś pismo, sposób pobrania. U nas była położna pobrała krew, córcia płakała okropnie przez ok. 25 min przy pobraniu, wysłaliśmy bibułę pocztą i... zadzwonili do mnie, że pobranie jest złe, że nawet nie dają tego do analizy bo wyjdą głupoty i to bez sensu... 😑 I zapraszają na pobranie stacjonarne bezpośrednio u nich... No więc w poniedziałek jedziemy znowu kłuć Bobasa 😑 trochę mnie zestresowało to, że musimy powtórzyć to badanie, ale poczytałam na stronie badań przesiewowych, że 98% powtórnych badań wychodzi okej, więc optymistycznie do tego staram się podchodzić. 🤞
Kumpela też niedawno urodziła i porozmawiała ze swoją położną i ponoć teraz jest wysyp tych powtórnych badań 🧐 ponoć to trudne badanie do pobrania 🤔
Ps. Jak coś to moja położna już pobierała u dzieci tą krew na powtórne badania, nawet wspominała o jakichś bliźniaczkach... Więc nie wiem, czy oni zmienili jakąś metodologię czy o co chodzi, że nagle jest "źle pobrane"... 🙃
Położna mówi, że często pobiera więc mam nadzieję, że będzie dobrze bo do wawy nie będę jechać 🫣 -