Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga wykap dziecko w krochmalu ponoc jest najlepsze ;)
    1–2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ok. 1 szklanka zimnej wody
    ok. 1 litr wrzątku
    👩‍🍳 Przygotowanie:
    W kubku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą (żeby nie było grudek).
    Wlej mieszankę do wrzątku, cały czas mieszając.
    Gotuj chwilę, aż zrobi się lekko gęste i „kisielowate”.
    Odstaw do przestudzenia.
    🛁 Jak używać:
    wlej gotowy krochmal do wanienki z ciepłą wodą
    kąp dziecko ok. 10–15 minut
    po kąpieli nie spłukuj i delikatnie osusz skórę ręcznikiem
    I tak jak Kasiastaraczka pisze moze to tez byc przez proszek plyn moze zwieksz ilosc plukan i napewno nie uzywalabym plynu do płukania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:17

Daga121222 lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Klebuszek nie zadręczaj sie najwazniejsze jest aby dziecko orawidlowo przybieralo naprawďę ja jestem na karnieniu mieszanym a po chorobie nie umiemy wbic sie na siatke dodatkowo te ulewania ktore nie ulaywiają sprawy to dopiero jest dolek jak dziecko nie je uwiez mi nie ma nic gorszego walić kp serio maciwrzynstwo weryfikuje rózne plany. W ciązy pisalam że nie wyobrażam sobie nie miec w domu mm wlasnie dlatwgo bo wiedzialam już ze kp nie jest łatwe a kolejna sprawa wiele moich koleżanek majacych dziecko twierdzi, że nie meczylaby sie juz tak. Kolezanka moja też korzystala z uslug cdl a skonczylo sie i tak mm niestety nie ma reguly.

Daga pytanie czy to nie sa potówki ? Mam kilka preparatow i sama kapie Leona w oliatium mysle że on jest najlepszy na takie problemy skórne ale jest tych produktów trochę i powiem szczerze te zalecenia zeby kapac tylko w oleju ze slodkich migdalow moga dobie wsadzic... My za to walczymy nie ustanie z ciemieniuchą mam taka specjalna oliwke i wyczesuje.

Przeszlismy na mleko nan ale dalwj ten smoczek jest nie odpowiedni mimo ze to już średni przeplyw zamowilam wiwc kolejne z szybkim przeplywem ktore są od 6 miesiąca:/ nameczyl siw przeokrutnie jedząc mleko ale juz widze mega poprawe jest mniej ulewania ale sa za to gazy masakra wczoraj tak mi płakał podałam krooelki i po jakims czasie sie uspokoił i zasnął.
    Nie, nie. Potówki wiem jak wyglądają i czasem też jej wyskakują 🤭
    Tutaj normalnie ma takie placki w niektórych miejscach.

Ooo najważniejsze, że już mniej ulewa, że chociaż w tym jest jakaś poprawa 🙂 my też musimy cały czas podawać espumisan i Delicol, bo to jej pomaga. Jeszcze trochę i powinno im to minąć, bo ten układ pokarmowy zacznie sobie lwiej radzić.

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Myślę, że trzeba do dermatologa iść
    Pytanie też w czym pierzecie swoje rzeczy,bo jak ona pociera się o Was to też ją to podrażnia
    Ja właściwie piorę nasze rzeczy w bobasowych proszkach, pościel, ręczniki też,poza tym nie dolewam już płynów do płukania

Henio też miał takie suche szorstkie placki na skórze, które mu się nadognialy przy różnych rzeczach typu dieta,katar, ząbkowanie
    Na początku praliśmy nasze rzeczy w dzisziusiowych proszkach, ale przestaliśmy.. może to rzeczywiście może mieć wpływ na to 😬 zamówiłam kapsułki dla całej rodziny i zamierzam znów zacząć prać.

Zapisaliśmy się do dermatologa, chcemy mieć spokojniejszą głowę

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Daga wykap dziecko w krochmalu ponoc jest najlepsze ;)
    1–2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ok. 1 szklanka zimnej wody
    ok. 1 litr wrzątku
    👩‍🍳 Przygotowanie:
    W kubku rozmieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą (żeby nie było grudek).
    Wlej mieszankę do wrzątku, cały czas mieszając.
    Gotuj chwilę, aż zrobi się lekko gęste i „kisielowate”.
    Odstaw do przestudzenia.
    🛁 Jak używać:
    wlej gotowy krochmal do wanienki z ciepłą wodą
    kąp dziecko ok. 10–15 minut
    po kąpieli nie spłukuj i delikatnie osusz skórę ręcznikiem
    I tak jak Kasiastaraczka pisze moze to tez byc przez proszek plyn moze zwieksz ilosc plukan i napewno nie uzywalabym plynu do płukania ;)
    Dziękuję Zosiu ♥️ właśnie planujemy małą w tym myć!

Jak dobrze, że Was tu mam 😃

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Myślę, że trzeba do dermatologa iść
    Pytanie też w czym pierzecie swoje rzeczy,bo jak ona pociera się o Was to też ją to podrażnia
    Ja właściwie piorę nasze rzeczy w bobasowych proszkach, pościel, ręczniki też,poza tym nie dolewam już płynów do płukania

Henio też miał takie suche szorstkie placki na skórze, które mu się nadognialy przy różnych rzeczach typu dieta,katar, ząbkowanie

Podpisuję się pod tym co napisała Kasia.
    My do dziś pierzemy wszystko w środkach dla bobasów.
    Wystarczyło, że np synek przytulił się do kogoś a ta osoba była wyperfumowana i na jego skórze pojawiały się paskudne zmiany. Później prosiliśmy o podkładanie pieluszki gdy ktoś brał Małego na ręce.
    Niestety mnóstwo rzeczy może powodować pogorszenie stanu skóry.

Daga121222, bambusek-94 lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Podpisuję się pod tym co napisała Kasia.
    My do dziś pierzemy wszystko w środkach dla bobasów.
    Wystarczyło, że np synek przytulił się do kogoś a ta osoba była wyperfumowana i na jego skórze pojawiały się paskudne zmiany. Później prosiliśmy o podkładanie pieluszki gdy ktoś brał Małego na ręce.
    Niestety mnóstwo rzeczy może powodować pogorszenie stanu skóry.
    To nasze pierwsze dziecko i ciągle się uczymy 🫣 ale dobrze wiedzieć. Na początku rzeczywiście się do tego stosowaliśmy, niepotrzebnie przerwaliśmy

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    To nasze pierwsze dziecko i ciągle się uczymy 🫣 ale dobrze wiedzieć. Na początku rzeczywiście się do tego stosowaliśmy, niepotrzebnie przerwaliśmy
    No bo to jednak jeszcze maluszek, więc warto stosować

Do gorszych zmian na skórze my stosowaliśmy też do kąpieli na zmianę z krochmalem nadmanganian potasu

Daga121222 lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Wiele rzeczy moze zaskoczyc mając nawet 2 dziecko :D

Sagi lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko Leona piore w dzidziusiowym pralam tak ubranka do 1 roku z córką potem przeszlam na zwykly i pralam już wszystko razem i bylo ok ale do tego 1 roku stosowałam ten proszek.
    I mm tez nie uzywalam jakos dlugo chcialam oduczyc butelki córki pila w bboxie a najlepiej to pic jednak z kubka ;)

Z takich polecajek jesli chodzi o kaszki to suoer są czary mamy dostepne internetowo jak i normalnie te sliniaki z mushie a krzesłko mam chicco ale jakbym miała kupować to wolalabym tipp trap.
    Smoczek za późno odstawilam bo miala 1.5 roku
    A odpieluchowalam ją jak poszla do przedszkola wiec też moim zdaniem za późno.
    Nadmanganian potasu jest dobry na odparzenia narazie nie używalam i mam nadzieję, że nie bęďe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • alta marea Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Stękania jest bardzo dużo, bączki jak podam regularnie sab simplex to jeszcze jakoś idą. Tak jak w w wczoraj nie było nas cały dzień w domu to teraz musimy odcierpieć. Odnoszę wrażenie że u nas OA to polegają na płaczu. Jeśli kiedyś narzekałam na pierwsze dziecko to bardzo zgrzeszyłam, on był bezobsługowy w porównaniu do tego co jest teraz.
    Mąż zabrał starszego na spacer na dwie godziny. W tym czasie w domu był jeden wielki krzyk i płacz, w trakcie którego przysypiał ze zmęczenia i po kilku minutach odpoczynku wracał do poprzedniej czynności. Nieważne że na rękach, czy w łóżeczku, na mnie, obok, z piersią, smoczkiem. Nic nie pomagało.

Ja spróbuję teraz podać regularnie do poniedziałku zobaczymy czy jest lepiej. Dajesz 6 x po 15 kropli? W ciągu dnia tylko czy też przy nocnych karmieniach? U nas nie ma płaczu ale jest stękanie , wybudzanie i ulewanie przez to stękanie . Też jak jesteśmy poza domem jest gorzej

age.png
‹‹ 660 661 662 663 664
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ