Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://norsan-omega.pl/shop/omega-3-kids-zestaw/
    A nad tymi omegami się zastanawiam dla młodych. Mam od nich jedne i są ok a te piszą, że dla malucha można dawać (nie żelki, te chcę starszej dać)

age.png

age.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolagenem mam ten problem, że jakoś smakowo ciężko, choć próbowałam rybi to może też inaczej. Może też spróbuję wołowy?

Co do chusty /nosidła ja się cały czas zastanawiam, bo czasem bardzo by się coś przydało, ale jakoś mam wrażenie, że chusty nie ogarnę.. A ja nosidło raczej za wcześnie, bo póki co kończymy dziś 6 tygodni.

I pierwszy raz mała przespała w nocy prawie 6h, szkoda, że potem od pobudki o 2.20 usnęła dopiero po 5... Ale krzyk był taki, że zastanawiam się czy to nie brzuszek..

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    Ja z kolagenem mam ten problem, że jakoś smakowo ciężko, choć próbowałam rybi to może też inaczej. Może też spróbuję wołowy?

Co do chusty /nosidła ja się cały czas zastanawiam, bo czasem bardzo by się coś przydało, ale jakoś mam wrażenie, że chusty nie ogarnę.. A ja nosidło raczej za wcześnie, bo póki co kończymy dziś 6 tygodni.

I pierwszy raz mała przespała w nocy prawie 6h, szkoda, że potem od pobudki o 2.20 usnęła dopiero po 5... Ale krzyk był taki, że zastanawiam się czy to nie brzuszek..
    Mój wczoraj jak w końcu zrobił kupię to też spał całą noc i dziś nawet trochę poleżał i zdążyłam wstawić i złożyć pranie.

Chusty da się ogarnąć. To pierwsze wiązanie kangurek jest trochę skomplikowane ale można zamówić doradcę chustowego, kolejne wiązania są już łatwiejsze. Nosidło zazwyczaj jak już dzuecko jest bardziej stabilne i trzeba pamiętać aby rolować miednicę ale to też powinien ci doradca pokazać.

Muszę zaraz iść do sklepów po prezent bo oczywiście córka mi nie przekazała, zr w sobotę idzie na urodziny i już nie zdążę nic zamówić 🤣🫣

age.png

age.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge sobie pozwolić zeby Leon miał takie dlugie przerwy w karmieniu on je malo ale czesto i te jedzenie u nas wyglada okropnie mam ochote plakac z bezsilności zje np 40 ml musze go odbic uleje potem znowu i tak w kólko :/ musze zaslceptować to ze bedzie jednak z drobmych dzieci z powodu tego refluksu :/ chcialabym aby mi ktos doradził co mam z tym zrobić ale lekarze sami nie wiedza :/ bylismy w szpitalu i jedynie czas to zmieni i pozycja siedzaca:(

Jesli chodzi o chuste to sie nie bujcie jej poza tym ona wydaje mi sie dobra na bioderka bo orzybiera sie pozycje zabki ;) ja jedynie tej kólkowej nie umialam a elastyczna jest banalnie prosta .

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    https://norsan-omega.pl/shop/omega-3-kids-zestaw/
    A nad tymi omegami się zastanawiam dla młodych. Mam od nich jedne i są ok a te piszą, że dla malucha można dawać (nie żelki, te chcę starszej dać)
    Z oleju korzystaliśmy i dzieci i my z omega total
    Teraz mamy z Lysi

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:

Ja kiedyś piłam z norsa pharma i mają kolagen smakowy w saszetkach,wygodne to
    Chusta elastyczna bardzo prosta jest, możesz spróbować
    Poszukaj na olx/vinted -duzo osób sprzedaje
    Swoją tkaną też kupiłam na olx za połowę ceny
    Lepiej kasę przeznaczyć na konsultacje z doradcą noszenia

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Nie moge sobie pozwolić zeby Leon miał takie dlugie przerwy w karmieniu on je malo ale czesto i te jedzenie u nas wyglada okropnie mam ochote plakac z bezsilności zje np 40 ml musze go odbic uleje potem znowu i tak w kólko :/ musze zaslceptować to ze bedzie jednak z drobmych dzieci z powodu tego refluksu :/ chcialabym aby mi ktos doradził co mam z tym zrobić ale lekarze sami nie wiedza :/ bylismy w szpitalu i jedynie czas to zmieni i pozycja siedzaca:(

Jesli chodzi o chuste to sie nie bujcie jej poza tym ona wydaje mi sie dobra na bioderka bo orzybiera sie pozycje zabki ;) ja jedynie tej kólkowej nie umialam a elastyczna jest banalnie prosta .
    Tak, ja też kołkowej jakoś nie mogę

No tak,u Was z jedzeniem to inna sytuacja
    Ja się cieszę że mała ładnie przybiera i noce są na razie fajne

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Kokosq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie większe dzieciaki czy wasze też tyle jedzą? Zrobiłam dziś małemu o 7 rano butelkę 120 ml to wypił prawie na raz, 9:30 znowu głodny dostał drugą taką samą butelkę zostawił trochę na dnie i poszedł spać ale niedawno się obudził i zjadł cyca 🫣 Już powoli tracę nadzieję,że uda mi się go karmić tylko piersią bo on ma naprawdę ogromne potrzeby 🫣 Jak znowu przyjdzie położna i stwierdzi,że za mało przybrał to ja chyba zwątpię bo według mnie on je bardzo dużo 😅
    Ale za to chyba zaczynają nam się bóle brzuszka, wczoraj i przedwczoraj były dwa takie epizody w tych samych godzinach mniej więcej od 17:30 i trwały godzinę 🥺 Tak mi jest go szkoda bo tego płaczu nie da się utulić w żaden sposób 🥺

My mamy chustę kółkową, przy małej lubiłam ją zakładać i wychodzić z nią na dwór ale kupiliśmy ją dość późno jak mała miała pół roku a takiego miesięcznego malucha to jakoś boję się w to motać 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:44

👩🏼31

04.2023 ⏸️
    12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    03.2026 Synek 🩵

age.png

age.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze Maluszki leżąc na brzuszku unoszą już ładnie główkę?
    Tomcio trzyma przez chwilę a ma dopiero 5 tygodni i zastanawiam się czy to nie za wcześnie.🫣
    Moje poprzednie dzieci wrzeszczały leżąc na brzuszku a Tomeczek lubi.🤭
    IMG-20260423-120603.jpg

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    🐝 2026🩵

age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec - fajnie, że trafiliście na dobrego specjalistę od tego podniebienia. Trzymam kciuki za szybkie rozszerzanie diety 🤞

Jeśli chodzi o air fryer to my mamy od stycznia (mąż dostał w pracy) i jesteśmy zadowoleni. To jakaś podstawowa opcja. Fajnie, bo szybko działa i szybko się nagrzewa - normalny piekarnik jednak dużo dłużej musi pracować. Nie mamy mikrofali, więc pewnie dlatego fajnie nam się korzysta. Często coś podgrzewamy, robimy tosty, grillowane warzywa, wczoraj łososia. Podgrzewamy też termofor z wiśni w nim. 😊 Fajne urządzenie wg nas.

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
    11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm
    age.png
‹‹ 658 659 660 661 662
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ