Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 20 maja, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różnie z tą szyną jest, na razie stopniowo wydłużam czas w niej. Sciagnelam ją dziś na godzinkę, żeby sobie mała odpoczęła, poleżała na brzuszku itp. W dzień jeszcze jakoś to idzie, ale nie wyobrażam sobie żeby ona spała w tym w nocy, zwłaszcza że ją spowijam na noc rozkiem. No ale zobaczymy, będę próbować, kontrola na szczęście za tydzień. Naczytałam się o konsekwencjach odpuszczenia tego teraz, włącznie z wkładaniem starszych maluszków w gips 🫤 Mam nadzieję, że wysiłek się opłaci i że ta przygoda szybko się skończy.

Gratuluję pierwszego ząbka Natalia! Rzeczywiście szybko! Super.

Wszystkim chorowitkom życzę zdrowia. Macierzyństwo jest wystarczająco ekscytujące bez chorowania ;)

I szerokiej drogi podróżującym. Baaaardzo chętnie bym gdzieś pojechała, ale nie wyobrażam sobie tego teraz, w domu jest mi z maluchem najwygodniej. Chociaż marzę o słońcu i bufecie.

bambusek-94, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 20 maja, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    W ogóle wy macie już wyrobiony stały rytm dnia?

Nie żartuj :P Ja nawet nie liczę drzemek, czy zamknięcie oczu na 8 minut też liczy się jako drzemka? :D Jedynie na noc o w miarę stałej porze chodzimy do łóżka - nie powiem że spać - bo zasypia od razu, po godzinie albo po kilku godzinach… :>

alta marea lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 maja, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Nie żartuj :P Ja nawet nie liczę drzemek, czy zamknięcie oczu na 8 minut też liczy się jako drzemka? :D Jedynie na noc o w miarę stałej porze chodzimy do łóżka - nie powiem że spać - bo zasypia od razu, po godzinie albo po kilku godzinach… :>
    Drzemki liczy się od 20, minut jak się uda odłożyć 🤣😅

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 20 maja, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Drzemki liczy się od 20, minut jak się uda odłożyć 🤣😅

Hahaha dokładnie , tych turbo przyśnięć to jest u nas miliony 🤣

@Sagi z tym chodzeniem spać jest u nas tak samo. Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie bioderkowej niedogodnosci.

Sagi lubi tę wiadomość

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hope u nas też mała przestała spać na spacerach 😂 jest bardzo ciekawa świata 🤭
    Jejciu, już dwa miesiące?! Kiedy to zleciało 🥹🥰
    Chyba dzisiaj też taki dzień, bo moja córeczka też dziś słabo z tymi drzemkami 😬

@Bambusek to super!
    Ja niestety nie mogę polecić, bo się nie znam, ale też chętnie poczytam 🤭 na razie kupiłam emolium spf 50, ale słyszałam, że ciężko go rozsmarować 🫢

@Alta powiedzmy, że u nas jest jakiś rytm dnia 😄 wstajemy między 6 a 7, w ciągu dnia mała ma 4 drzemki i chodzi spać między 19:30 a 20:30 - wszystko zależy od tych drzemek w ciągu dnia. Bo czasem zdarzy się godzinna, a czasem 2,5-3h

@Sagi mam nadzieję, że z tymi bioderkami nie potrwa to długo 😘

Sagi, _Hope lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015💍2019💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy rytmu dnia , jedziemy na spontanie 🙃

@Sagi oby szybko udało się naprawić bioderka

Ja dość szybko zrezygnowałam z rożka,ma rzecz śpiworka, żeby miała swobodę w nóżkach. Przy tym szerokim pieluchowaniu nie wyobrażałam sobie wiązać jej w rożek,w spiworku łatwiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 21:51

Sagi lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 maja, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, pytanie do mam starszaków, jakie macie bidony? Ja mam butelki twarde dafi ale wkurza mnie, że pleść włazi pod te ustniki i przez to muszę co chwilę kupować nowe. Chciałam coś trwałego, stalowego lub szklanego ale żeby nie przeciekało 🫣.

Po za tym młody już lepiej, polecam solankę zabłocką w dyfuzor przy kaszlu i katarze, tylko nie stawiać tego blisko elektroniki bo może się popsuć od soli.

Nie wierzę, że już zaraz partner znowu jedzie 😭.

age.png

age.png

Wysłany: 21 maja, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dzień dobry, pytanie do mam starszaków, jakie macie bidony? Ja mam butelki twarde dafi ale wkurza mnie, że pleść włazi pod te ustniki i przez to muszę co chwilę kupować nowe. Chciałam coś trwałego, stalowego lub szklanego ale żeby nie przeciekało 🫣.

Po za tym młody już lepiej, polecam solankę zabłocką w dyfuzor przy kaszlu i katarze, tylko nie stawiać tego blisko elektroniki bo może się popsuć od soli.

Nie wierzę, że już zaraz partner znowu jedzie 😭.
    Moi mają b.box stalowe, ale one mają rurki

O tak,ja też polecam tę solankę Zabłocką

Miałam pytać kiedy twój partner przyjedzie,a on odjeżdża..to kiedy teraz przyjedzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 07:45

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Moi mają box stalowe, ale one mają rurki

O tak,ja też polecam tę solankę Zabłocką

Miałam pytać kiedy twój partner przyjedzie,a on odjeżdża..to kiedy teraz przyjedzie?
    Kolejny raz będzie 21 czerwca na dwa tygodnie, chociaż myślimy żeby zjechał na trzy 🤔

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 21 maja, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:

Niestety kiepską mam polecajkę bo drogą, ale po dziesiątkach wymienionych bidonów zainwestowaliśmy w Stanley Go Quick Flip o pojemności 0,47, nie ma rurki bo szukałam jak najmniejszej ilości elementów. Używają już tego samego dwa lata i nic się z nimi nie dzieje. Mają jednak wadę, są ciężkie, bo stalowe z podwójnej stali z komorą próżniową, ale latem trzymają temperaturę i lód nierozpuszczony cały dzień. Nam waga nie przeszkadza bo jeden ma do szkoły rzut beretem a drugi jedzie rowerem z plecakiem w koszu, więc nie jest to aż tak męczące. Szczerze to my w domu wszyscy w przeciągu ostatnich dwóch lat przeszliśmy na Stanley i nie wyobrażam sobie żadnego innego bidonu. Cena jednego u nas to jest 25-35€ dla tej pojemności.

Edit: są mega trwałe, mój ma już trzy lata i jest jak nowy, te dzieci też super. nie przeciekają i sa bardzo higieniczne. Dla mnie największy plus za trzymanie temperatury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 08:44

Katt lubi tę wiadomość

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy bbox zwykłego plastikowego, jak coś jest nie tak ze słomką to wymieniam tylko ją.

Córcia zaraziła się katarem od starszaka, mam nadzieję że na tym się skończy 🫣

Daga121222 lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png

Wysłany: 21 maja, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alta marea wrote:
    Niestety kiepską mam polecajkę bo drogą, ale po dziesiątkach wymienionych bidonów zainwestowaliśmy w Stanley Go Quick Flip o pojemności 0,47, nie ma rurki bo szukałam jak najmniejszej ilości elementów. Używają już tego samego dwa lata i nic się z nimi nie dzieje. Mają jednak wadę, są ciężkie, bo stalowe z podwójnej stali z komorą próżniową, ale latem trzymają temperaturę i lód nierozpuszczony cały dzień. Nam waga nie przeszkadza bo jeden ma do szkoły rzut beretem a drugi jedzie rowerem z plecakiem w koszu, więc nie jest to aż tak męczące. Szczerze to my w domu wszyscy w przeciągu ostatnich dwóch lat przeszliśmy na Stanley i nie wyobrażam sobie żadnego innego bidonu. Cena jednego u nas to jest 25-35€ dla tej pojemności.

Edit: są mega trwałe, mój ma już trzy lata i jest jak nowy, te dzieci też super. nie przeciekają i sa bardzo higieniczne. Dla mnie największy plus za trzymanie temperatury.
    A Ty dla siebie jaki masz model stanley?
    Bo te kubki z rurką to jak dla mnie słabe..

Ja mam teraz dafi odkrecany i super trzyma temperaturę. Na plac zabaw biorę termos z ikea,z klikanym ustnikiem,ale on słabo trzyma temperaturę

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    My używamy bbox zwykłego plastikowego, jak coś jest nie tak ze słomką to wymieniam tylko ją.

Uuu, współczuję.. trzymam kciuki, żeby się nie rozwinęło bardziej 🤞🏻

Sagi lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisaliśmy małą na jutro do dermatologa, na wizytę kontrolną.
    Jak te emolienty pomogły na ciało, tak mamy problem ze skórą na twarzy… 😔 ewidentnie ją to swędzi i ciągle drapie, aż do krwi.. musimy jej obcinać paznokcie co 3 dni. Mam nadzieję, że nam pomoże.

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️

Córeczka 🩷
    27.02.2026
    3685g i 54cm szczęścia 🌸

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    My nie mamy rytmu dnia , jedziemy na spontanie 🙃

@Sagi oby szybko udało się naprawić bioderka

Ja dość szybko zrezygnowałam z rożka,ma rzecz śpiworka, żeby miała swobodę w nóżkach. Przy tym szerokim pieluchowaniu nie wyobrażałam sobie wiązać jej w rożek,w spiworku łatwiej

Tez o tym myślałam i zamówiłam śpiworek, mam nadzieję, że się przyjmie. Śpiworki miałam dotychczas tylko z nóżkami, takie dla większych dzidziusiów :)

Kasiastaraczka, Pfry lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 21 maja, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Jak te emolienty pomogły na ciało, tak mamy problem ze skórą na twarzy… 😔 ewidentnie ją to swędzi i ciągle drapie, aż do krwi.. musimy jej obcinać paznokcie co 3 dni. Mam nadzieję, że nam pomoże.

Biedna - powodzenia 🤞

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

age.png

age.png

Wysłany: 21 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:

Oj zdrówka dla córci😙

Sagi lubi tę wiadomość

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png

Wysłany: 21 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Ojej, współczuję... najgorzej jak widać, że dziecko cierpi

Córeczka 03.2026
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23 cykl
    ja '88 + on '87
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj szxzepiłyśmy pneumokoki, wzielam ta najdroższą opcję bo jak szczepić to porządnie. Obeszło sie bez rewelacji a dzisiaj mama ma gdzies obowiazki i spędzamy dzien tak

20260521-111045.jpg

Kasiastaraczka, Sagi, alta marea, Daga121222, ZOSIA88, Katt, Kokosq lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • alta marea Autorytet

Wysłany: 21 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    A Ty dla siebie jaki masz model stanley?
    Bo te kubki z rurką to jak dla mnie słabe..

Ja mam teraz dafi odkrecany i super trzyma temperaturę. Na plac zabaw biorę termos z ikea,z klikanym ustnikiem,ale on słabo trzyma temperaturę

W zasadzie mam dwa. Ten z rurką instagramowy (Quencher) to ma sens tylko w pracy/domu bo nie da się go zamknąć tak, żeby nie przeciekal wiec o włożeniu do torby czy plecaka zapomnij. Teraz ma nowy rodzaj zamknięcia widziałam , ale on jest dla mnie za duży do noszenia na codzień. No ale fakt, 3 lata jeździłam z nim do pracy i używam go w domu codziennie, stalowy element myje w zmywarce, plastiki ręcznie, jest jak nowy. Natomiast na wyjścia w miasto/plac zabaw plus na karmienia nocne kupiłam sobie w ciąży nowy model - Ice Flow Flip Straw o pojemności 0,89 i ja go po prostu kocham. Śpię z nim bo nie przecieka, wszędzie go noszę , jest jak moja prawa ręka 🤣 zawsze mogę go złapać za tą rączkę jak niosę dziecko, jest przy mnie na każde karmienie i leży w nocy w łóżku. Zdecydowanie mój faworyt, jest poręczniejszy od Quenchera no i nic nie przecieka. Plus za to, że ma słomkę - mogę pić na leżąco i półlezaco, sprawdził mi się też mega w szpitalu po cesarce. Generalnie mogłabym robić marketing szeptany dla stanleya gdyby byli zainteresowani bo ja jestem ogromną fanką ich niepoprawnie drogich produktów.

Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ