Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Daga121222 wrote:Zapisaliśmy małą na jutro do dermatologa, na wizytę kontrolną.
Jak te emolienty pomogły na ciało, tak mamy problem ze skórą na twarzy… 😔 ewidentnie ją to swędzi i ciągle drapie, aż do krwi.. musimy jej obcinać paznokcie co 3 dni. Mam nadzieję, że nam pomoże.
O nie 😭 u nas też buzia bardzo sucha, zrobiły się krostki w kolorze skóry , które po kąpieli są jak skorupa, to jeden z powodów dla których jestem na próbę na diecie eliminacyjnej bmk 😭
Współczuje bardzo drapania, nie wiem czy używacie emolientow na twarz ale jeśli się drapie tuż po aplikacji to może ją piec - tak miały moje dzieci. Kiedyś już pisałam, że na pewnym etapie egzema wymaga przeleczenie sterydem zanim się wróci do emolientow, bo one też w konkretnym stopniu zaawansowania już tylko więcej robią szkody niż pożytku. Tak jest u moich starszych chłopców, egzema jest z nami od dawna.
U Olusia póki co nie ma drapania, ale jest dużo nerwowego pocierania noska. -
No właśnie, oglądałam ostatnio ten instagramowy w tk Maxx i nie przemówiła do mnie cena za coś takiego czego nie wezmę do wózka,plecaka. Muszę mieć coś zamkniętegoalta marea wrote:W zasadzie mam dwa. Ten z rurką instagramowy (Quencher) to ma sens tylko w pracy/domu bo nie da się go zamknąć tak, żeby nie przeciekal wiec o włożeniu do torby czy plecaka zapomnij. Teraz ma nowy rodzaj zamknięcia widziałam , ale on jest dla mnie za duży do noszenia na codzień. No ale fakt, 3 lata jeździłam z nim do pracy i używam go w domu codziennie, stalowy element myje w zmywarce, plastiki ręcznie, jest jak nowy. Natomiast na wyjścia w miasto/plac zabaw plus na karmienia nocne kupiłam sobie w ciąży nowy model - Ice Flow Flip Straw o pojemności 0,89 i ja go po prostu kocham. Śpię z nim bo nie przecieka, wszędzie go noszę , jest jak moja prawa ręka 🤣 zawsze mogę go złapać za tą rączkę jak niosę dziecko, jest przy mnie na każde karmienie i leży w nocy w łóżku. Zdecydowanie mój faworyt, jest poręczniejszy od Quenchera no i nic nie przecieka. Plus za to, że ma słomkę - mogę pić na leżąco i półlezaco, sprawdził mi się też mega w szpitalu po cesarce. Generalnie mogłabym robić marketing szeptany dla stanleya gdyby byli zainteresowani bo ja jestem ogromną fanką ich niepoprawnie drogich produktów.
Może się skusze na ten zamykany 😄 lubię termosy,kubki 🥰
alta marea lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:No właśnie, oglądałam ostatnio ten instagramowy w tk Maxx i nie przemówiła do mnie cena za coś takiego czego nie wezmę do wózka,plecaka. Muszę mieć coś zamkniętego
Może się skusze na ten zamykany 😄 lubię termosy,kubki 🥰
Ja też bardzo 🙈
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
O kurcze, to nie wiedziałam 🫢 dobrze, że idziemy to tego dermatologa…alta marea wrote:O nie 😭 u nas też buzia bardzo sucha, zrobiły się krostki w kolorze skóry , które po kąpieli są jak skorupa, to jeden z powodów dla których jestem na próbę na diecie eliminacyjnej bmk 😭
Współczuje bardzo drapania, nie wiem czy używacie emolientow na twarz ale jeśli się drapie tuż po aplikacji to może ją piec - tak miały moje dzieci. Kiedyś już pisałam, że na pewnym etapie egzema wymaga przeleczenie sterydem zanim się wróci do emolientow, bo one też w konkretnym stopniu zaawansowania już tylko więcej robią szkody niż pożytku. Tak jest u moich starszych chłopców, egzema jest z nami od dawna.
U Olusia póki co nie ma drapania, ale jest dużo nerwowego pocierania noska.👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
No i tak trzymaj! 🙂Jednorożec89 wrote:
Cieszę się, że po szczepieniu wszystko było dobrze👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Oj tak... widziałam jak średni synek reagował na niektóre smarowidła... musiałam szybko zmywaćDaga121222 wrote:O kurcze, to nie wiedziałam 🫢 dobrze, że idziemy to tego dermatologa…
A raz miał już taki stan skóry, że pediatra dał steryd..po tym jak ręką odjął -
Daga bardzo Ci wspólczuje ze skórą moze dermatolog zleci jakas masc ze sterydem.
Arga przed wczoraj kupilam bidon na poczcie dla córki ja ogolnie kupuje jesli mi sie cos trafi a teraz beda takie produkty rzucane m.in w biedronce w tamtym roku mielismy taki ze slomka ale srednio bylam zadowolona z tej slomki teraz mamy bez
do tego dokupilam sniadaniówkę jakbysmy gdzies na spacer wychodzili.
Jak córka byla mala to kupowalam bbox ale twierdze że ten produkt jest drogi i sredbio nam się sprawdzał przy synu chcialabhm postawic na coś co sie myje dobrze zauważylam, że teraz dla mnie ważniejsze sa rzeczy praktyczne
Dzisiaj się wyspałam ale padlam chcialam cos napisać wczoraj ale nie dałam rady Leon jest ostatnio bardzo wymagający
Ja lubie szczerze kocyki nie przepadam za śpiworkami a mam tez otulacz który jest spiworkiem i on mi bardziej słuzy do uspokojenia. Rożka dalej uzywam wlozylam go do lozeczka i sluzy nam do leżenia.
Corka poszla dzisiaj do przedszkola wczoraj juz dobrze się czuła mam nadzieję że jutro tez pójdzie a my z Leonem byliśmy w sklepie osiedlowym na zakupach nie zapuszczam sie z nim do biedronki czy lidla albo gdzieś dalej. Ostatnio też praktykuje zakupy spożywcze przez internet jutro maja mi przywieźć.37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
Sagi - przykra sprawa z tą szyną - ale faktycznie pewnie pani doktor ma rację, że lepiej teraz to ogarnąć. Fajnie, że już się udało wdrożyć działanie z tą szyną na codzień. Kciuki, żeby bioderko fajnie się rozwinęło 🤞
Dziewczyny - mam nadzieję, że problemy skórne i waszych dzieciaczków są chwilowe i zaraz przejdą 🤞
Dziewczyny po porodach SN macie jakieś dolegliwości po porodach? Ja walczę z hemoroidami, już jest duuuużo lepiej. I jakimś cudem, 10 tyg. po porodzie pojawiły mi się 3 epizody z nietrzymaniem moczu 😑😑 muszę jednak regularnie ćwiczyć zgodnie z zaleceniami mojej fizjo urogin, a nie tylko jak mi się przypomni 😅 zdziwiło mnie to, bo na kontroli 01.05 mówiła, że jest naprawdę fajnie, że stan jak po 3 miesiącach od porodu a nie niecałych dwóch. Powiedzcie, że nie jestem w tym sama? 😅😅
Ale z plusów to wczoraj pierwszy raz od roku jechałam rowerem i to było cudowne 😍
Sagi lubi tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 polip w jamie macicy
21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06.2025 - NATURALS ⏸️ 😭 🪄
11.03.2026 - GG 🩷 40+6 🥹 3500 g, 55 cm

-