Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu wiecie co mi się stało?
Leżałam sobie w łóżku. I nagle słyszę jak młody idzie po schodach. Poślizgnął się i uderzył. Młody w ryk. Ja wyskoczyłam z łóżka jak z procy. I w momencie zrobiło mi się ciemno przed oczami. Pierwszy raz w życiu myślam naprawdę że stracę przytomność. Zdążyła mi przelecieć przez głowę że jestem sama z młodymi i co się stanie jak zemdleje. Udało mi się oprzeć o drzwi szafy i delikatnie osunąć na ziemię. Usiadłam i włożyłam głowę między kolana, spędziłam tak kilka minut i się uspokoiło -
Jednorożec89 wrote:Jezu wiecie co mi się stało?
Leżałam sobie w łóżku. I nagle słyszę jak młody idzie po schodach. Poślizgnął się i uderzył. Młody w ryk. Ja wyskoczyłam z łóżka jak z procy. I w momencie zrobiło mi się ciemno przed oczami. Pierwszy raz w życiu myślam naprawdę że stracę przytomność. Zdążyła mi przelecieć przez głowę że jestem sama z młodymi i co się stanie jak zemdleje. Udało mi się oprzeć o drzwi szafy i delikatnie osunąć na ziemię. Usiadłam i włożyłam głowę między kolana, spędziłam tak kilka minut i się uspokoiło -
Jednorożec89 wrote:Jezu wiecie co mi się stało?
Leżałam sobie w łóżku. I nagle słyszę jak młody idzie po schodach. Poślizgnął się i uderzył. Młody w ryk. Ja wyskoczyłam z łóżka jak z procy. I w momencie zrobiło mi się ciemno przed oczami. Pierwszy raz w życiu myślam naprawdę że stracę przytomność. Zdążyła mi przelecieć przez głowę że jestem sama z młodymi i co się stanie jak zemdleje. Udało mi się oprzeć o drzwi szafy i delikatnie osunąć na ziemię. Usiadłam i włożyłam głowę między kolana, spędziłam tak kilka minut i się uspokoiło
Biedna, jejku. Co do snu to wiem ze to brzmi jak truizm ale sie nie przejmuj, mi sie dużo śni wypadających zębów jak sie pokłócę z rodziną itd, ze żałuję kontaktu itd. Nie musi to byc od razu śmierć. A czasem w ogole nic sie nie dzieje.
A co do wstawania to tak, jesteśmy teraz słabe, mało jemy, musimy być mega ostrozne -
@Daga i @Dżozu Dużo miłości i szczęścia z okazji rocznicy ślubu
I pięknego świętowania!
@Eurcynia @Naay95 Powodzenia na wizytach! Niech wszystko będzie dobrzeDajcie znać po!
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach! 🤞
Ja byłam wczoraj u drugiego ginekologa, prywatnie, który też pracuje w szpitalu w którym będę najprawdopodobniej rodzić. Super jest! Bardziej mi odpowiada niż tamten na nfz. Od razu założył mi kartę ciąży, wszystko dokładnie pokazywał, nie spieszył się. Jemu wyszło wczoraj 6+0, zarodek 3,4mm, czyli mniej niż w piątek, ale wychodzę z założenia, że inny sprzęt, inny lekarz więc na tym etapie ciężko dokładnie zmierzyć. Najważniejsze że serduszko bije ❤️ Powiedział, że dokładną datę porodu ustalimy na prenatalnych, od razu wypisał skierowanie. Poczułam się mega spokojna i zaopiekowania 😊Jestem taka szczęśliwa, że nie mogę się skupić na pracy. Dobrze że pracuję zdalnie 🤣
Za tydzień powiem szefowi w pracy, w sumie tylko dlatego, że akurat będę musiała wychodzić z pracy na badania i wizytę, więc wolę żeby wiedział o co chodzi.
Byłam też wczoraj u fizjo z moim kolanem, i facet zaczął mnie drażnić. Dużo straszył jak to lekarze są źli, nie można im ufać, że powinnam sama wszystko ogarnąć. Badania które zlecają lekarze są bezsensu, powinnam inne zrobić, suplementy inne bo te są bezsensu, poród najlepiej w domu itd. Więcej chyba do niego nie pójdę, bo uważam że po prostu przesadza. Miałam wrażenie jakbym była u jakiegoś szamana 🙈Sagi, bambusek-94, Aliana, Kasiastaraczka, Daisy1, Andzia2519, Katt, Daga121222 lubią tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
🔬 20.08 - badania krwi
🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
🩺 08.09 - wizyta (prywatna)
-
Naay, Eurcynia, udanych spotkań z kropkami ☺️
Dżozu, Daga, wszystkiego najlepszego z okazji rocznic 😘 Taka piękna pogoda dzisiaj, będzie piękne świętowanie.
Jednorożec, uważaj na siebie, ciśnienie w ciąży może spadać.
Właśnie siedzę w kawiarni, popijam kawkę, zjadłam śniadanie, ale chyba za małoByłam na pobraniu krwi, nie chciałam przekładać, przy okazji może coś ciekawego wyjdzie. Synkowi załatwiłam opiekę dziadka.
Krwawienie ustało, nie wiem co to było. I wiem, że to się często zdarza, ale to był mój pierwszy raz. Najpierw się rozpłakałam, od razu czarne myśli. Ale po 5 minutach tryb zadaniowy i opanowanie. Dzięki za wszystkie kciuki i serduszka, jesteście kochane 🥲Kasiastaraczka, Daisy1, M_onia, Andzia2519, Katt, aleksaa, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Hahaha Kłębuszek, z tym szamanem to trafne porównanie. Moim zdaniem dobry fizjo szanuje lekarzy i z nimi współpracuje. Wiadomo, że nie wszyscy lekarze są dobrzy, ale nie popadajmy w foliarstwo
Super, że masz już skierowanie na prenatalne i kartę ciąży. To się dzieje naprawdę 😎
Jeszcze dodam, że jak napisałam swojemu lekarzowi że krwawię, to wzorowo odpisał w mig. Potem napisałam mu po wizycie, i szczególnie mi zależy żeby się odniósł do tej wizyty kontrolnej którą powinnam mieć u niego wcześniej 😅 No ale dam gościowi jeszcze chwilę na odezwanie się do mnie.Kłębuszek, Aliana, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
@Sagi cieszę się że krwawienie ustało ❤️ domyślam się jakie to musiało być stresujące. Kamień z serca, że kropek ma się dobrze.30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
🔬 20.08 - badania krwi
🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
🩺 08.09 - wizyta (prywatna)
-
@Sagi dobrze, że się rozpieszczasz kawką i śniadaniem w kawiarni. Po takim stresie należy się zdecydowanie.
Mówicie, że piszecie do swoich lekarzy, od razu Wam dali telefony do siebie czy prosiłyście? Chodzę do lekarki na NFZ, ona się mną zajmuje i jest super, ale ani razu nie wspomniała o jakimś kontakcie do siebie i zastanawiam się czy to normalne... A głupio mi tak wypytywać. Na szczęście nie miałam póki co potrzeby, nie działo się nic awaryjnego, ale chyba później dobrze mieć bezpośrednio nr do lekarza...?
@Kłębuszek dobra myśl, ze zmianą. Można trochę ponarzekać wiadomo, ale jak wszyscy są źli a tylko on jeden wie najlepiej to też nie świadczy o nim dobrze. A poród w domu super, jeśli ktoś może i chce, a jeśli nie to co? Też już jesteś wtedy zła? 🤦♀️ A później się dziwią, że kobiety mają depresję bo nie urodziły naturalnie, bo nie karmiły naturalnie, bo dzieci miały swój rytm... -
Mój lekarz dał mi swój numer, no ale chodzę prywatnie, więc to trochę relacja płacę-wymagam
)
Zapytaj się Aliana o preferowaną formę kontaktu w razie „w”. Może da Ci numer do siebie, może każe dzwonić do rejestracji, a może każe jeździć do szpitala. -
@Jednorożec, nie wierzę, ludzie to tupet mają, nie pomogą bo zakupy? 🙈 Ktoś na prawdę szybko myślał nad wymówką chyba 🥲
Dobrze, że udało się załatwić termin na niewiele później 🤞
Odnośnie snu, na spokojnie kochana, wiem, że ciężko to wdrożyć, ale sny podczas ciąży naprawdę są szalone (jak tu dziewczyny już też nie raz opisywały swoje), to głównie hormony.
@Bambusek, cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie i spokój ducha zapewniony! 😊
@Dżozu, jeśli o infekcje chodzi to miewam rzadko, ale zawsze ratuje mnie żurawina. Nie dużo, ale często i popijam kubłem wody 😉
@Sagi, dobrze, że nic groźnego. Coś odpisał odnośnie tego krwawienia?
@Daga, miłego urlopu i wspaniale speędzonej rocznicy! My będziemy mieć w czwartek czwartą (razem z moimi urodzinami), także jako tak bliska rocznicowa sąsiadka: podwójna moc życzeń 🥰
@Nay95, Eurycynia, mocne kciuki! Dajcie znać od razu po 🤞🤞
@Kłebuszek, no to trafiłaś kiepsko, ewidentnie do zmiany fizjo, znaczy opinia opinią, ale nie można jej pacjentowi narzucać. Powodzenia przy wyborze kolejnego 🤞
@Aliana, to zależy od lekarza, od ginekologa nie dostałam, ale od takiej do której chodziłam wcześniej też na NFZ już miałam. Tak samo diabetolog na NFZ dała mi swój nr. Także to od osoby zależy. Choć zazwyczaj prywatnie jak chodzisz to ten nr dostaniesz (ja tylko raz z 4 prywatnych lekarzynie dostałam). No i też kwestia czy będziesz chodzić regularnie czy tylko pojedyncze badanieDaga121222 lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
Melduję się po wizycie! Mamy piękne 9+6, termin na 11.03.2026. Niestety Pani doktor u której byłam nie prowadzi ciąży, więc szukam dalej 😅 Wrocław jest tak ciężki do znalezienia lekarza na nfz że szok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 10:51
A-6, Kłębuszek, Sagi, Aliana, Katt, aleksaa, BangBang, Kasiastaraczka, bambusek-94, _Hope, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Troszkę się nie odzywałam, bo dostałam takich mdłości, że leżę i kwicze 😅 A jestem tym typem co stanie na głowie byle nie zwymiotować... Teraz po drzemce trochę odpuściło, więc biorę się do roboty 💪
Brzuszek już mi naprawdę zaczyna być widać, kości biodrowe (z przodu) zaczynają się zaokrąglać, więc chyba nie da rady ukryć ciąży do 02.09. teraz zostawiamy synka w sobotę u dziadków, żeby trochę pokorzystac z czwartej rocznicy ślubu (kiedy to zleciało 😱) to albo im wtedy powiemy, albo tylko zostawimy małego i uciekamy, żeby nie zdążyli się przyjrzeć 😉
EDIT:
@Nay! Super, gratulujemy 💪No i proszę, ten sam termin mamy 🥹
Może tu na forum znajdziesz jakieś polecajki na NFZ we Wrocławiu, czasem dziewczyny pytają, a Wrocław spory 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 10:54
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
07.08 - kolejna wizyta
-
A-6, odpisał, żebym jechała do szpitala sprawdzić co z ciążą.
Przypomniałyście mi, że Wrocław mi się dziś śnił. A to chyba przez reportaż w wydarzeniach sprzed dwóch dni, o ostrowie tumskim w… Poznaniu xD
Zdziwiłam się, ale i od razu dokształciłam -
Gratuluje udanych wizyt.
Leżę i odpoczywam za każdym razem jak wstaję mam samolot. Sprawdzałam ciśnienie 105/70 czyli bardzo niskie. Nie wiem czy to źle czy mam to gdzieś konsultować, zawsze miałam powyzszone a tu niskie. U młode skończyło się tym że obił tyłek, będzie żyć
U mnie przypuszczam że spekulacje na temat mojej ciąży ruszyły. Jak jestem pojedzona i nie wciągnę brzucha to wygląda to tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 11:40
M_onia, Sagi, Andzia2519, Katt, Kasiastaraczka, bambusek-94, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Spokojnie! Ja mam ciśnienie np wczoraj 82 na 47 😂 normlanie faktycznie zazwyczaj mam niskie, a wiem, że ciąża, wymioty i nudności nie pomagają. Czytałam też, że to normlane, że to ciśnienie spada, bo pompujemy więcej krwii ☺️ ogólnie ja też mam numer do mojej Pani doktor i faktycznie jest to wygoda. Nie wykorzystuję tego, ale np. Od czwartku zauważyłam wysypkę na podbrzuszu i samym brzuchu koło pępka. Faktycznie swędziały mnie te miejsca, ale dopóki nic tam nie było to się nie martwiłam, ale jednak wyszła wysypka. Wysłałam zdjęcia i kazała mi iść do dermatologa, wczoraj udało mi się szybko umówić wizytę i faktycznie alergia… skutek uboczny ciąży, nie zagraża nic dzidziusiowi, ale mam się obserowac, bo jeśli zaczną mnie swędzieć dłonie to może być podejrzenie cholestazy, a tego bym nie chciała… macie podobnie? 😅 wysypki? Trądzik?1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne -
Jednorożec89 wrote:Gratuluje udanych wizyt.
Leżę i odpoczywam za każdym razem jak wstaję mam samolot. Sprawdzałam ciśnienie 105/70 czyli bardzo niskie. Nie wiem czy to źle czy mam to gdzieś konsultować, zawsze miałam powyzszone a tu niskie. U młode skończyło się tym że obił tyłek, będzie żyć
U mnie przypuszczam że spekulacje na temat mojej ciąży ruszyły. Jak jestem pojedzona i nie wciągnę brzucha to wygląda to tak
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne -
U mnie cisnienie 105/55, ale widze M_onia, że zdecydowanie wiedziesz prym w niskociśnieniowcach 😂 Jak mam takie to bóle głowy mi doskwierają, jak mam neico wyższe to czuję się ok. Kawa w ciągu dnia serio pomaga w tym wypadku.
W ciąży uczuliły mnie... obrączka i pierścionek zaręczynowy! więc niestety nie noszę, a przecież to złoto więc trochę dziwnie, że przez 2 lata nic a tu jeszcze przed zrobieniem testu cały palec różowy i skóra zaczęła schodzić. Przełożyłam na drugą dłoń i zrobiło się to samo. Więc faktycznie skóra potrafi jakoś dziwnie się zachowywać.M_onia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, chwilę się nie odzywałam bo byliśmy dwa dni w podróży autem i niespecjalnie się czułam. Dzisiaj obudziłam się na urlopie jak nowonarodzona i już się martwię, że coś nie tak bo objawów brak i że podróż też była za długa. Udało mi się umówić na wizytę na jutro dla spokojnej głowy i w miarę normalnego urlopu, ale ciężko mi jakoś.
Widzę, że u Was też sporo się dzieje, trzymam kciuki za Was wszystkie mocno, i za wizyty dzisiaj!!!!