Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Ja nie wiem co lekarze maja z tymi kartami ciąży. Serio. Karta ciąży to kluczowy dokument I powinna być wystawiona możliwie szybko żeby właśnie uniknąć takich sytuacji. A tu słyszę ze dziewczyny ja dostają na 2-3 wizycie. Potem nie daj Boże jest coś nie tak i zonk bo nie ma karty l. Ja swoją dostałam w 5 tygodniu jak nawet jeszcze zarodka nie było
No właśnie nie wiem też o co chodzi... a tego 29.08 będę miała koniec 11 tc wg OM 😡 -
@Eurcynia Bardzo bardzo mi przykro
Dużo siły i zdrówka.... Przykro mi, że ju,ż drugi raz musisz przez to przechodzić
-
Alczii wrote:No właśnie nie wiem też o co chodzi... a tego 29.08 będę miała koniec 11 tc wg OM 😡
Ja też na następnej planowej wizycie będę w 11 tygodniu i też jeszcze nie mam karty ciąży. Może na tej dodatkowej wizycie za tydzień poproszę właśnie ze względu na niespodziewane sytuacje jak wczorajsze krwawienie. Też mnie to irytuje. Ja rozumiem, że czekają aż będą wyniki badań do wpisania, ale nie tylko do tego się pacjentce karta przydaje.Alczii, Andzia2519 lubią tę wiadomość
-
Eurcynia wrote:Niestety Kochane opuszczam wątek , 2 raz poronienie zatrzymane, brak zarodka, pęcherzyk ciazowy prawie 3 cm żółtkowy 0,83 . Jestem załamana.
Eurcynia, strasznie mi przykro… -
Sagi wrote:Ja też na następnej planowej wizycie będę w 11 tygodniu i też jeszcze nie mam karty ciąży. Może na tej dodatkowej wizycie za tydzień poproszę właśnie ze względu na niespodziewane sytuacje jak wczorajsze krwawienie. Też mnie to irytuje. Ja rozumiem, że czekają aż będą wyniki badań do wpisania, ale nie tylko do tego się pacjentce karta przydaje.
Zadzwoniłam właśnie do przychodzi i zapytałam czy można uzyskać kartę wcześniej. Pani powiedziała, że mogę w czwartek podejść skoro mam juz wyniki zrobione i położna mi wypisze kartę ciąży. Nie powiem, ulżyło mi, bo przecież ten dokument to podstawa wszystkiego. A wolałabym mieć ją u diabetologa, którego mam przed kolejną wizytą u lekarza prowadzącego.Sagi, Kasiastaraczka, Andzia2519, Katt, _Hope lubią tę wiadomość
-
Eurcynia wrote:Niestety Kochane opuszczam wątek , 2 raz poronienie zatrzymane, brak zarodka, pęcherzyk ciazowy prawie 3 cm żółtkowy 0,83 . Jestem załamana.
-
@Eurcynia tak mi przykro 😢 Życzę Ci dużo siły i spokoju na kolejne dni. Trzymaj się🫂🫂
-
Eurcynia, tulę! W końcu musi wyjść słońce!
Nie wiem o co chodzi z kartami ciazy. Ja nie mam na własne życzenie, bo niemożliwie zwlekam z wizytą ale no kuuurde. Jakbym plamiła czy cokolwiek to przecież mogliby mnie nie przyjąć bo tak... bez sensu.
A ja na wizycie będę 8+0 a wy mówicie 11... niepowazne -
Cześć,
Dziewczyny jestem w 7 tyg i 6 dniu- pierwsza wizyta za mną, bylo serduszko❤️ martwi mnie to, że moje objawy w ostatnich dniach jakby się zmniejszyły, czy macie z tym związane doświadczenie? Jak to u Was wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 18:33
Kłębuszek, Sagi lubią tę wiadomość
-
Przykro mi bardzo 🫂30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
🔬 20.08 - badania krwi
🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
🩺 08.09 - wizyta (prywatna)
-
Bardzo mi przykrodużo siły w tym trudnym czasie dla Was 😥❤️
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne -
KL36 wrote:Cześć,
Dziewczyny jestem w 7 tyg i 6 dniu- pierwsza wizyta za mną, bylo serduszko❤️ martwi mnie to, że moje objawy w ostatnich dniach jakby się zmniejszyły, czy macie z tym związane doświadczenie? Jak to u Was wygląda?
Hej, gratulację🥳 fajnie ze do nas dołączyłaś. Ja nie mam prawie żadnych objawów. Jeśli jest serduszko to w ogóle bym się nie martwiła, bo po co się stresować na zapas. Nic to pozytywnego nie wniesie a może zaszkodzić 😉 także chill i ciesz się ciąża 🙂30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
🔬 20.08 - badania krwi
🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
🩺 08.09 - wizyta (prywatna)
-
@Eurcynia bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😔
-
KL36 wrote:Cześć,
Dziewczyny jestem w 7 tyg i 6 dniu- pierwsza wizyta za mną, bylo serduszko❤️ martwi mnie to, że moje objawy w ostatnich dniach jakby się zmniejszyły, czy macie z tym związane doświadczenie? Jak to u Was wygląda?
Hej, witaj na naszym wątku 🙂 objawy u mnie (i z tegoco czytam na forum) i u wielu innych dziewczyn to sinusoida... raz są mocniejsze, rsz słabsze. Nie ma się co przejmować, ciesz się i korzystaj z lepszego samopoczucia 🙂 jak jest serduszko to wszystko w normie -
KL36 witaj
Zgadzam się z dziewczynami powyżej, ciesz się brakiem objawow, korzystaj z pięknego czasu
Dżozu, dasz znać co lekarz powie o pęcherzu? Zbieram wszelkie pomocne informacje na wypadek gdyby mnie dopadło
Właśnie spływają moje wyniki. Tsh 0,9 co mnie bardzo cieszy. Za to hemoglobina już spadła od zeszłego tygodnia, ale w sumie też się cieszę, bo przynajmniej wiem, że moje osłabienie nie jest tylko w mojej głowie -
Eurcynia nawet nie wiem co napisać. Trzymaj się kochana jak potrzebujesz się wygadać to jesteśmy 🫂
KL36 ciesz się tym leszym samopoczuciem. Wczoraj miałam lepszy dzień a dzisiaj wszystko uderzyło podwójnie. Rano o mało nie zasłabłam, potem przez cały dzień prawie nic nie jadłam, spędziłam pół dnia w łóżku a zmęczona jestem jakbym nie spała kółka dni