🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartynkowo wrote:Zaczynam 14tc. Dr Kru mi napisał, że mam przyjechać na 18. Napisałam mu czy mnie przyjmie bo się martwię. Kochany lekarz. Mam nadzieje, że z dzidzią będzie dobrze.. i zobaczy co z tym dziadem krwiakiem
Kru pod tym względem jest na prawdę wspaniały. Jak po prenatalnych wyszła mi zle pappa to mówił ze jak będę potrzebować to mam po prostu przyjść i wejść między pacjentami do niego, nawet tylko po to żeby pokazać wynik nifty.
Koniecznie daj nam znać jak po wizycie
A co do tych tygodni ciąży to zależy jak się patrzy -
nick nieaktualnyMartynkowo wrote:Fizycznie dobrze, ale cały czas plamie a po nocy spływają resztki tej krwi 😭. Tak strasznie się martwię.. wczoraj juz myślałam, że koniec bo nawet przy podcieraniu nie było brązowej krwi, ale dziś od rana znów brązowo czerwono😭. Ja się wykończę.. napisałam dzisiaj do rejestracji czy Kru ma jakies okienko żeby mnie przyjąć. Mam wizytę jutro, ale okropnie się denerwuje i chciałabym wiedzieć czy jest ok. Boje się o malucha.. dzisiaj zaczynam 14 tc. Chciałabym żeby to krwawienie już ustało . Wiem ze musi cała krew wypłynąć, ale ile to może trwać... 😭😭
Nie wiem kochana czy to Cię uspokoi, ale ja plamiłam/krwawiłam ponad miesiąc. Zaczęło się w 13 tygodniu. I nie wiem skąd były te krwawienia. Kru na usg nic nie widział... zapewniał, że wszystko jest dobrze. Twierdził, że taka moja uroda i niektóre kobiety tak mają. TY znasz przyczynę chociaż. A ja nie wiedziałam skąd ta krew a była.
Wszystko zakończyło się dobrze i maluch ma już 3 miesiące 🥰
Wierzę, że u Ciebie też będzie dobrze 😘 trzymam kciuki za Was.Martynkowo, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Ale_ks wrote:Kru pod tym względem jest na prawdę wspaniały. Jak po prenatalnych wyszła mi zle pappa to mówił ze jak będę potrzebować to mam po prostu przyjść i wejść między pacjentami do niego, nawet tylko po to żeby pokazać wynik nifty.
Koniecznie daj nam znać jak po wizycie
A co do tych tygodni ciąży to zależy jak się patrzy13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Bąbel wrote:Ja nie dostałam nigdy od Niego żadnego zdjęcia 😡 i mnie wkurzył bo kazał mi jeszcze przyjść w 34 tc nie wiadomo po co skoro z Mała wszystko dobrze 💪 No może po te zdjęcie za 400 zł 🤦♀️ Ale Dr A.B. tez już mi nie kazał iść bo nie widzi potrzeby a w 3 trymestrze już byłam 💁♀️ Zdziera kase i tyle to moje zdanie 🙊
Prawie by mi nie zrobił zdjęcia, bo zapytał się u kogo jestem. No to on na to że pewnie mam piękne fotki. A ja że nie bo się ręką wiecznie zasłania. No to sprawdził troszkę się pozasłaniał i odsłonił i w końcu go zobaczyłam! Przepiękne moje maleństwo! No i wtedy się zorientował że płytka nie poszła i mam 7 minut nagrania z koncówki badania i widok 3d jak ziewa hehehe - chociaż to może 7 minut ale najlepsze ujęcia 3d mam
Martynkowo - mam nadzieję że po badaniu się uspokoiszWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 14:05
-
Maggy wrote:Nie wiem kochana czy to Cię uspokoi, ale ja plamiłam/krwawiłam ponad miesiąc. Zaczęło się w 13 tygodniu. I nie wiem skąd były te krwawienia. Kru na usg nic nie widział... zapewniał, że wszystko jest dobrze. Twierdził, że taka moja uroda i niektóre kobiety tak mają. TY znasz przyczynę chociaż. A ja nie wiedziałam skąd ta krew a była.
Wszystko zakończyło się dobrze i maluch ma już 3 miesiące 🥰
Wierzę, że u Ciebie też będzie dobrze 😘 trzymam kciuki za Was.
Miałam dokładnie tak samo. Prawie 2 miesiące plamien, raz mniejszych raz większych, o nieznanej przyczynie.Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyMad_red wrote:Miałam dokładnie tak samo. Prawie 2 miesiące plamien, raz mniejszych raz większych, o nieznanej przyczynie.
Na szczęście ustąpiły... jednak po nich pojawiły się kolejne problemy i tak już do końca... a po drugiej stronie wcale nie jest lepiej 😆
Obawy będą chyba już zawsze❤ -
Za dużo za dużo wrote:Dzisiaj zamówię książkę i przeczytam.
Wiem że dzieci są różne i od nich zależy co wybiorą i jak będzie . Ale tak jak Mad Red tu wspomniała o presji u mnie wszyscy z otoczenia to tylko mm i tekst zobaczysz też nie dasz rady piersią, bo nigdzie nie wyjdziesz, dziecko stale przy cycku , będzie nie dożywione poproś od razu tabletkę na pochamowanie laktacji w szpitalu itd. Czasami czuję się jak by ten cycek to był mój jakiś wymysł. I nie chce mi się bronić i tłumaczyć .
Dlatego te pytania jak to u was wyglądało . I widzę że dawałyście radę a to jest takie pocieszające .Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Martynkowo, wszystko będzie dobrze. Fajnie że Kru Cię przyjmie, czekamy na wieści 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 16:06
Maggy lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Za dużo za dużo wrote:Dzięki też myślę że zdąży się jeszcze obrócić do porodu.
Mam do was takie jeszcze pytanie bo cukier mam ok może trochę za niski ale od razu dieta z niskim indeksem glikemicznym ? To samo
Bylo z glutenem dodatkowe badania wykluczają alergię ale i tak się upiera przy diecie . Czasami mam wrażenie że nie ważne jaki wynik badania i tak wszyscy muszą przechodzić na dietę . Takie z góry przesądzone . Trochę mnie to do doktora zniechęca.
Jak to u was jak chodzicie do innych lekarzy ?
Przed tym jak trafiłam do dr B, byłam u Kru i było to samo mam stosować dietę bez glutenu i koniec, też nie ma nietolerancji, potem hak trafiłam do dr B to powiedział, że to mój wybór bo nie musze inie przeszłam.Za dużo za dużo lubi tę wiadomość
-
Nowa25 wrote:Ja dr K bardzo lubię🙂, to było w pierwszej ciąży, teraz staramy się o rodzeństwo, ale właśnie mnie wysłała do dr Kru i jakoś u Niego została tym bardziej, że jestem z Konina, potem kolejnego liścia dostałam od dr Kru jak mi podczas urlopu odpisał, że prosi o kontakt po urlopie, no ale było minęło. Za tydzień transfer i zobaczymy co dalej jakdohdzue do ciąży 🙂
Dokładnie, mnie też podczas urlopu zostawil samej sobie a był moim lekarzem prowadzącym, nie ukrywam, że jest miły, sympatyczny, ale nie wiem czy zdaje sobie sprae, że bierze odpowiedzialność za dwa życia, i zamiata odpisać to jedno zdanie proszę o kontakt po urlopie, może napisać co robić 🙄🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 17:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle_ks wrote:Któraś z Was ostatnio pisała ze żeby zrobić badanie w diagnostyce to trzeba się wcześniej umówić. Czy tak jest nadal? Skąd była ta informacja? Szukam czegos na ten temat na ich stronie i na fb ale nic nie widzę ;/
Ja ostatnio robiłam normalnie 🙂, -
nick nieaktualnyAle_ks wrote:Któraś z Was ostatnio pisała ze żeby zrobić badanie w diagnostyce to trzeba się wcześniej umówić. Czy tak jest nadal? Skąd była ta informacja? Szukam czegos na ten temat na ich stronie i na fb ale nic nie widzę ;/
-
A my dziś kończymy 4 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2020, 16:55
Glonojadek, Bąbel, Martynkowo, Maggy, kinga25, Anulas, mika_do, Mad_red, Ale_ks, Gaja88, Blues lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Dziewczyny chyba dzisiaj miałam skurcze przepowiadające 🤦♀️ pare razy zabolało mnie strasznie w podbrzuszu 🙈
Miała któraś z Was takie coś? 🤔
❤️Nelcia❤️ od wczoraj jest taka aktywna ze cały czas tańczy i wczoraj tak chyba do 3 rano 🤰 dzisiaj tez cały czas bryka 🤣
Czytałam ze dziecko tez może przy dużej aktywności takie skurcze wywołać 🤔Catlady, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane wróciłam od Kru ❤️.
Kru mówił, ze dziecku ten krwiak nie zagraża bo łożysko przejęło funkcje, ale będę krwawić lub plamić cały czas. Mam nakaz bezwzględnego leżenia. 😞 krwiak się zmniejszył na 2,63cm ale nadal może się oczyszczać. Mały ma już 8cm i wszystko dobrze. Trochę się uspokoiłam. Kru mówił ze mam go informować o krwawieniach i plamieniach. Aczkolwiek mówił tez, że jestem chyba z tych panikujacych wiec będę potrzebować częstszych wizyt 🙈. Ale tez mówił, ze chce mieć kontrole nad tym krwiakiem.Glonojadek, Ale_ks, Catlady, Anulas, Mad_red, Bąbel, Gaja88 lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyBąbel wrote:Dziewczyny chyba dzisiaj miałam skurcze przepowiadające 🤦♀️ pare razy zabolało mnie strasznie w podbrzuszu 🙈
❤️Nelcia❤️ od wczoraj jest taka aktywna ze cały czas tańczy i wczoraj tak chyba do 3 rano 🤰 dzisiaj tez cały czas bryka 🤣
Czytałam ze dziecko tez może przy dużej aktywności takie skurcze wywołać 🤔
Na pewnym etapie skurcze mogą się pojawiać, macica musi zacząć "ćwiczyć", ważne aby niebyły za często, mi gin mówił aby doraźnie nospe i relanium brać jak jeszcze miałam początki,jak po tym by dłużej nie przechodziło albo były sliniejsze to już dać znać, jak z szyjka wszystko ok to myślę, że nie ma się czym martwić i trzeba obserwować 🙂Bąbel lubi tę wiadomość
-
Catlady jaki słodziak 😍😍😍❤
Martynkowo z tego co tu czytalam na forum przez kilka lat to nie bylo przypadku, zeby taki krwiak zagrozil dziecku. No ale zdecydowanie krwiak powoduje duzo stresu, bo widok krwi w ciazy to masakra 😥 Takze podsumowujac z pewnością bedzie dobrze, ale pewnie bedzie Cie to kosztować duzo nerwow 😥Martynkowo lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Bąbel wrote:Dziewczyny chyba dzisiaj miałam skurcze przepowiadające 🤦♀️ pare razy zabolało mnie strasznie w podbrzuszu 🙈
Czytałam ze dziecko tez może przy dużej aktywności takie skurcze wywołać 🤔
No ja w sumie mam jakies spiecia brzucha, ald inne niz Ty. Te moje to z tego co czytalam to sa skurcze Alvareza. Dobrze, ze macica cwiczy. Jest nadzieja, ze jak donosisz ciaze to sie porod sam zacznie Wykorzystaj te skurcze na nauke oddychania 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 20:58
Bąbel lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021