🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadza się, u mnie było to samo, jak napisałam podczas urlopu to dostałam odp, że mam się zgłosić po urlopie....miałam tylko jedno pyt, więc mimo wszystko próbowałam je jeszcze napisać to już odp nie dostałam wcale:D ale również było minęło, dobrze że to nie było ,,aż tak ważne'' i jakoś sobie sama poradziłam:/
Też jestem z Konina;)
Jak uda się zajść w ciąże i będziesz potrzebowała jakieś leki/ albo może już któraś z Was potrzebuje? To mam dużo na zbyciu, będę miała na pewno luteine, bo już w środę przestaje brać, a i jakieś wit się znajdą i chyba puregon jeszcze jeden też jakby co:)Nowa25 wrote:Ja dr K bardzo lubię🙂, to było w pierwszej ciąży, teraz staramy się o rodzeństwo, ale właśnie mnie wysłała do dr Kru i jakoś u Niego została tym bardziej, że jestem z Konina, potem kolejnego liścia dostałam od dr Kru jak mi podczas urlopu odpisał, że prosi o kontakt po urlopie, no ale było minęło. Za tydzień transfer i zobaczymy co dalej jakdohdzue do ciąży 🙂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Anulas wrote:Akurat co do dr Kru to pewnie jego pacjentki które tu są potwierdza, dr w czasie urlopu niestety dosłownie jest na tym urlopie i wszystkim to samo odpisuje😡
To trzymamy kciuki za ten transfer i życzę żebyś tu za dwa tygodnie już meldowała jak to ładnie beta rośnie ☺️☺️☺️13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Ja jak zaczęłam plamić na początku to bombardowałam wszystkich po kolei 😂. Najpierw dr B potem dr K. Wtedy jeszcze u Kru nie byłam. Ale faktycznie jeśli byłby na urlopie to będę pisac do innych. To jedna klinika wiec powinno im zależeć na pacjentkach i nie ważne jaki to lekarz .
Na początku ciązy dr K mi mówiła że jak coś to mam ją bombardować, recepcje, albo któregokolwiek z lekarzy z kliniki. -
Chciałabym kupić w razie W butelki do karmienia żeby były awaryjnie gdyby mi coś nie poszło z KP. Czy bardziej doświadczone mogły by coś polecić albo podpowiedzieć tego jest tyle w necie że nie wiem w ogóle od czego kliknąć.
-
Glonojadek wrote:Chciałabym kupić w razie W butelki do karmienia żeby były awaryjnie gdyby mi coś nie poszło z KP. Czy bardziej doświadczone mogły by coś polecić albo podpowiedzieć tego jest tyle w necie że nie wiem w ogóle od czego kliknąć.
Ja miałam w zestawie z laktatorem firmy Medela. Na pewno jeśli już to warto kupić taką, żeby ten smoczek od butelki symulował ssanie z piersi (żeby tak szybko nie leciało, bo może potem odrzucić pierś). Na pewno ten mój taki był, ale były jeszcze inne. Niestety modeli już nie pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 10:08
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Glonojadek wrote:Chciałabym kupić w razie W butelki do karmienia żeby były awaryjnie gdyby mi coś nie poszło z KP. Czy bardziej doświadczone mogły by coś polecić albo podpowiedzieć tego jest tyle w necie że nie wiem w ogóle od czego kliknąć.
Lovi,Avent ( mają nawet szklane,mniej się rysują od środka,można myć w zmywarce. Te plastikowe też, choć ja unikałam plastiku w zmywarce. A zarysowania od szczotki do mycia są nie fajne, bo w nich mogą zostawać resztki jedzenia i namnażać się bakterie). Na bank kup 2-3 szt, żeby mieć na zmianę, przydadzą się później do kaszki. Do tego niezastąpiony podgrzewacz do butelek na noc. Zwróć uwagę na smoczek, bo one mają dziurki do wieku dopasowane. Ja szybko trafiłam do szpitala i opuściłam te zajęcia w szkole rodzenia i po prostu nie wiedziałam 🤦🏻♀️. Dopiero jak Antek zachłysnal się kilka razy odkryłam o co kaman 🙂Glonojadek lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Nie wiem jak z tym kupowaniem na zapas, to już kwestia indywidualna - jeśli się uda KP to możesz wcale butelek nie potrzebować. Ja karmiłam piersią i tak naprawdę tej jednej jedynej butelki używałam tylko na początku jak mi kazała położna dokarmiać jeszcze moim mlekiem po karmieniu, bo słabo dziecko przybierało na wadze. To tak trwało z 2-3 tygodnie. Potem nigdy więcej nie użyłam butelki hehe. A podgrzewacz miałam, jakiś najtańszy - był używany do nagrzewania wody do przemywania pupy heh. Kto by chciał w końcu mieć przecieraną pupę zimą, zimną wodą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 10:39
Mad_red lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyA laktator kupujecie ? Bo ja się zastanawiam w razie nawału pokarmu czy jak.
Ja myślałam nad tą butelka https://suavinex.pl/nasze-produkty/karmienie-butelka/butelka-z-silikonowym-smoczkiem-o-regulowanym-przeplywie-180ml-zero-zeroWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 11:01
-
Za dużo za dużo wrote:A laktator kupujecie ? Bo ja się zastanawiam w razie nawału pokarmu czy jak.
Ja myślałam nad tą butelka https://suavinex.pl/nasze-produkty/karmienie-butelka/butelka-z-silikonowym-smoczkiem-o-regulowanym-przeplywie-180ml-zero-zero
Ja kupuję elektryczny i zabieram do szpitala. Jak nie chcecie kupować od razu to chociaż wybierzcie sobie model, żeby w razie awarii mąż szybko poleciał i kupił i WIEDZIAŁ CO kupić hehe👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:A laktator kupujecie ? Bo ja się zastanawiam w razie nawału pokarmu czy jak.
Ja myślałam nad tą butelka https://suavinex.pl/nasze-produkty/karmienie-butelka/butelka-z-silikonowym-smoczkiem-o-regulowanym-przeplywie-180ml-zero-zero
Ja miałam laktator i ręczny i elektryczny, ale jak jeździłam przez 6 tygodni do Tośka do szpitala, to tam nie miałam za bardzo warunków na ściągnięcie pokarmu i powiem Wam, że najszybciej szło mi ręcznie 🙃 i najbardziej dyskretnie 🙂. Potem w domu już nie używałam laktatora, Antka przystawialam, a na noc żeby dłużej spał to jeszcze moim mlekiem z butli go doladowywalam. Taka byłam "madka" 😜Glonojadek lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Dostarczyłyście mi chociaż informacje i podpowiedzi na które bym nie wpadła - dziękuję. Na razie udaje mi się kupować z głową, ale to za pomocą koleżanek matek i siostry, takie półśrodki udaje mi się wybierać. Podgrzewacz dostanę nieużywany praktycznie od rodziny partnera. Ja zanim coś kupię to chyba dwa tygodnie myślę i musi nabrać mocy urzędowej. Ale na szczęście jestem na razie do przodu niż do tyłu
Dobrze że chociaż wczoraj łóżko kupiliśmy.. materac wybrany tylko zamówić.
Chciałabym KP ale jak czytam wasze historie no to wiadomo różnie bywa. A ja się uczę o tych wszystkich dziecięcych rzeczach razem z partnerem to wszystko dla nas jest takie nowe a nie daj żeby mój sam musiał się na coś zdecydować hehe. -
Mad_red wrote:Ja miałam laktator i ręczny i elektryczny, ale jak jeździłam przez 6 tygodni do Tośka do szpitala, to tam nie miałam za bardzo warunków na ściągnięcie pokarmu i powiem Wam, że najszybciej szło mi ręcznie 🙃 i najbardziej dyskretnie 🙂. Potem w domu już nie używałam laktatora, Antka przystawialam, a na noc żeby dłużej spał to jeszcze moim mlekiem z butli go doladowywalam. Taka byłam "madka" 😜
Jeśli to tylko działało i spał dłużej to super 😂 Czego sie nie robi, żeby dłużej pospać 🙈 Ah te zarwane nocki to mnie najbardziej przerazaja (zaraz po porodzie:-p ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 13:13
Mad_red lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyTe karmienie chyba najbardziej mnie przeraża .Mad_red myślałam o ręcznym ale się boje ze nie będę umiała w razie co ściągnąć 🤦
Ogólnie to zauważyłam że im więcej o dziecku wiem tym bardziej się boje . Zazdroszczę tym co mają już jedno dziecko i mają taką wiedzę i większy luz .Glonojadek, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Mad_red wrote:Lovi,Avent ( mają nawet szklane,mniej się rysują od środka,można myć w zmywarce. Te plastikowe też, choć ja unikałam plastiku w zmywarce. A zarysowania od szczotki do mycia są nie fajne, bo w nich mogą zostawać resztki jedzenia i namnażać się bakterie). Na bank kup 2-3 szt, żeby mieć na zmianę, przydadzą się później do kaszki. Do tego niezastąpiony podgrzewacz do butelek na noc. Zwróć uwagę na smoczek, bo one mają dziurki do wieku dopasowane. Ja szybko trafiłam do szpitala i opuściłam te zajęcia w szkole rodzenia i po prostu nie wiedziałam 🤦🏻♀️. Dopiero jak Antek zachłysnal się kilka razy odkryłam o co kaman 🙂
Z tym przepływem to rozumiem że jak będzie w opisie 0+ to będzie ok?
Byłabym bardziej za szklaną butelką np. https://www.chicco.pl/produkty/8058664074150.butelka-szklana-naturalfeeling-0m-250-ml.karmienie-piersia.butelki-do-karmienia.html .
Aczkolwiek ta butelka co Za dużo wstawiła link wydaje się interesująca, tylko martwiło by mnie mycie tego "woreczka" W sklepie jakoś mam opory aby poprosić o pomoc w tej sprawie i boje się że mi wcisną jakiś bubel.Mad_red lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Jeśli to tylko działało i spał dłużej to super 😂 Czego sie nie robi, żeby dłużej pospać 🙈 Ah te zarwane nocki to mnie najbardziej przerazaja (zaraz po porodzie:-p ).
Powiem Ci, że dwa tygodnie chodziłam jak zombie, wiecznie niedospana, wiecznie wkurzona, a tu położna taki pomysł podsunęła 🙂
Za dużo, to nic trudnego, uwierz mi. Jak się laktacja rozkręci, to będzie Ci mleko bryzgac na wszystkie strony 😜 Wtedy tylko dłonią ucisnąć i po sprawie. A laktator można wypożyczyć w poradni laktacyjnego lub w przychodni (u mnie tak było) i zobaczyć co Ci lepiej będzie szło.
Glonojadek, tak zaczynamy od 0+, potem chyba jest 3+itd. Smoczki można dokupić osobno.
My tym razem idziemy w szklane butle avent. Najpierw te małe chyba do 60 lub 100ml, a potem już 250ml. Ja spróbuję pokarmic ile wlezie, ale wiem że mój RZS szybko się odezwie i będę musiała wskoczyć na leczenie grubszego kalibru. Dlatego mam plan zamrozić ile mleka się da. Można przechowywać do 6 miesięcy, zawsze to coś 🙂
No i do butelek to bardzo przydaje się taki stojak do suszenia, wygląda jak drzewko bez liściWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 14:14
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
nick nieaktualnyJak mogę coś doradzić od siebie to polecam termometr wielofunkcyjne, chodzi o to aby miał funkcje pomiaru na obiekt i ciało, ale to też zależy od maluszka czy będziecie KP czy kpi ja później byłam kpi i mi to ratowało życie bo moje dziewczyny były takie, że jak mleko miało 39,5 to nie piły 🤦♀️ musiało byc równo 40 stopni,i jak podczas karmienia było za zimne to musieliśmy przerwać i iść podgrzać do 40 stopni 💁♀️ a w nocy jak było mleko podgrzewane to wiadomo ustawiałam na 70 aby było szybciej i sprawdzałam kiedy będę to 40 stopni, a jak dwie z głodu zaczęły dawać to musiałam w ekspresowym tempie to mieć , ale to do mm albo kpi.
Ja miałam kilka lakratorow dla mnie medela była masakra sprawdził się z lovi elektryczny razem z podrzegwaczem też z tej serii, butelki też mam z lovi, no ale ostatecznie to i tak życie i dziecko to wszystko zweryfikuje 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 15:47
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny