🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Luluiza wiem że planować sobie można a życie i tak pokaże jak będzie . Ja sama się śmiałam z tego planu porodu bo moim zdaniem większość to takie bzdury że głowa mała . Wiadomo jedziemy na porodówkę i najważniejsze to urodzić zdrowo i szczęśliwie . W Poznaniu może jest inne podejście . Ale jak słyszę że położna dała dziecku glukozę bo płakało zamiast przynieść do matki na karmienie albo szczypała po sutkach żeby pobudzić laktację ! No to włos się jeży . Zaraz bym takiej wy...
Dziewczyny w którym tygodniu dziecko powinno ułożyć się główka do dołu oczywiście byłam wczoraj u Kru i znowu nastraszył.[/QUOTE
Z doświadczenia ciąży bliźniaczek, u mnie jedna z dziewczynek juz od 25 tc raczej miała swoje stałe położenie, była ułożona głową w dół natomiast druga z bliźniaczek co usg była ułożona inaczej 🙆♀️, dopiero koło 31tc miały już swoje ułożenie i później przy CC bo miałam w znieczuleniu ogólnym mówiłam doktorowi, że ta bliźniaczka z prawej strony to Zosia a ta z lewej to Bianka, więc jeszcze ma, sporo czasu na ułożenie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 10:07
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Kochana ja już Ci napisalam, ze 1,5 miesiąca mimo że leżałam mialam plamienie i krwawienie na zmianę. Byly dni, że już prawie czysta wkladka a wieczorem chyba zaległości z calego dnia😡 I z małą jest wszystko dobrze. I najbardziej wkurzające, jak już do 17 mm zmniejszył się krwiak a dalej pokawialy się krwawienia. Nie moglam tego zrozumoec skąd to się bierze. Niestety są przypadki, że dziewczyny dłużej krwawią ale i tak z dziećmi jest dobrze. Stosuje się tam do wszystkiego i leż grzecznie. My tu za Was ✊✊✊🙏🙏🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 11:18
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziękuje kochane. W szpitalu kazali mi odstawi clexane, ale Kru powiedział, ze absolutnie nie. Wiec słucham go i stosuje się do jego zaleceń. Pocieszacie mnie, że z dziecmi wszystko ok. Ja byłam w takim szale i amoku, ze wydawało mi się,nże krwiak jest po lewej stronie, a Mały bardziej po prawej. W sobotę mówili, ze maly się ruszał wiec to dobry znak. Wstaje teraz od czasu do czasu żeby ta krew spłynęła. Kru zapisał mi tez relanium na noc i spałam jak zabita. Mam nadzieje, ze tak jak piszecie z dzieckiem będzie dobrze. Osiwieje do tego czasu. W czwartek Kru kazał się zameldować ale kochana Pani z rejestracji ta czarna się tak przejęła, ze chciała mnie na wizytę już dzisiaj umawiać, ale słucham Kru. Muszę go pochwalić bo odpisał mi o 1:30 jak ze szpitala wróciłam jeszcze i na drugi dzień co do leków. Ale i tak będę z nim rozmawiać, że jak mógł nie widzieć tego krwiaka w piątek na wizycie, a w sobotę pękł...
A progesteron w końcu Ci odstawił, bo pisałaś, że w piątek zmniejszył dupka i chciał odstawić Prolutex? -
nick nieaktualnyDzięki też myślę że zdąży się jeszcze obrócić do porodu.
Mam do was takie jeszcze pytanie bo cukier mam ok może trochę za niski ale od razu dieta z niskim indeksem glikemicznym ? To samo
Bylo z glutenem dodatkowe badania wykluczają alergię ale i tak się upiera przy diecie . Czasami mam wrażenie że nie ważne jaki wynik badania i tak wszyscy muszą przechodzić na dietę . Takie z góry przesądzone . Trochę mnie to do doktora zniechęca.
Jak to u was jak chodzicie do innych lekarzy ? -
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Dzięki też myślę że zdąży się jeszcze obrócić do porodu.
Mam do was takie jeszcze pytanie bo cukier mam ok może trochę za niski ale od razu dieta z niskim indeksem glikemicznym ? To samo
Bylo z glutenem dodatkowe badania wykluczają alergię ale i tak się upiera przy diecie . Czasami mam wrażenie że nie ważne jaki wynik badania i tak wszyscy muszą przechodzić na dietę . Takie z góry przesądzone . Trochę mnie to do doktora zniechęca.
Jak to u was jak chodzicie do innych lekarzy ?
Ale jak niskie masz te cukry? Mierzysz glukometrem czy wyszły Ci z krzywej?
I dobrze rozumiem ze oazę Ci być na diecie bg mimo ze nie masz nietolerancji? -
nick nieaktualny
-
Nowa25 wrote:A progesteron w końcu Ci odstawił, bo pisałaś, że w piątek zmniejszył dupka i chciał odstawić Prolutex?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Gaja88 wrote:U mnie waga zaczęła iść delikatnie w górę w 15 tygodniu, ale to nie był duży wzrost, wcześniej utrzymywała się na stałym poziomie lub lekko spadała jeśli męczyły mnie mdłości. Od 19 tygodnia rośnie cały czas. Co do swędzenia brzucha to nie zauważyłam, ale regularnie smaruję brzuch olejkiem i masłem od początku ciąży.
Jak się czujesz?
Dzięki, że pytasz. Szczerze, bardzo różnie. Czasami mogłabym góry przenosić i w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży, a czasami wręcz przeciwnie. Wydawało mi się, że większość objawów pomału ustępowało, ale wtedy zaczęła mnie codziennie boleć głowa. Dzisiaj znowu straciłam apetyt. Ogólnie mam problem, bo ciepłe jedzenie mnie nie zadowala, wolę wszystko zimne i surowe - dziwne. Dlatego się trochę obawiam o wagę, bo mam problem z tyciem, a AB się co wizytę pyta ile ważę. No i doskwiera mi brak samochodu, bo jest u mechanika, a nowego nie możemy znaleźć. Ogarnęłabym sobie wszystko sama, a tak to muszę czekać na chłopa.
Chciałabym już być po prenatalnych, może jeszcze troszkę bardziej bym się uspokoiła, a tu jeszcze ponad tydzień do wizyty.
Swoją drogą jakbyście poszukiwały bawełnianych majtek to są w Reserved. Kupiłam trochę ciuchów i prawie ze wszystkim nie trafiłam z rozmiarem.
Mustele do smarowania chciałam właśnie po prenatalnych kupić. Na razie się smaruje jakimiś balsamami co mam w domu, a i tak mnie brzuch swędzi.Blues lubi tę wiadomość
-
Mrs.P wrote:Dzięki, że pytasz. Szczerze, bardzo różnie. Czasami mogłabym góry przenosić i w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży, a czasami wręcz przeciwnie. Wydawało mi się, że większość objawów pomału ustępowało, ale wtedy zaczęła mnie codziennie boleć głowa. Dzisiaj znowu straciłam apetyt. Ogólnie mam problem, bo ciepłe jedzenie mnie nie zadowala, wolę wszystko zimne i surowe - dziwne. Dlatego się trochę obawiam o wagę, bo mam problem z tyciem, a AB się co wizytę pyta ile ważę. No i doskwiera mi brak samochodu, bo jest u mechanika, a nowego nie możemy znaleźć. Ogarnęłabym sobie wszystko sama, a tak to muszę czekać na chłopa.
Chciałabym już być po prenatalnych, może jeszcze troszkę bardziej bym się uspokoiła, a tu jeszcze ponad tydzień do wizyty.
Swoją drogą jakbyście poszukiwały bawełnianych majtek to są w Reserved. Kupiłam trochę ciuchów i prawie ze wszystkim nie trafiłam z rozmiarem.
Mustele do smarowania chciałam właśnie po prenatalnych kupić. Na razie się smaruje jakimiś balsamami co mam w domu, a i tak mnie brzuch swędzi.
Ale na początku ciazy spadek wagi nie jest niczym niepokojącym, jak występują nudności, wymioty, brak apetytu, takie uroki ciąży, u nie doktor nigdy nie komentuje wagi, ostatnio sama sobie zrobiłam morfologie i wyszła lekka anemia. -
Martynkowo wrote:Dziękuje kochane. W szpitalu kazali mi odstawi clexane, ale Kru powiedział, ze absolutnie nie. Wiec słucham go i stosuje się do jego zaleceń. Pocieszacie mnie, że z dziecmi wszystko ok. Ja byłam w takim szale i amoku, ze wydawało mi się,nże krwiak jest po lewej stronie, a Mały bardziej po prawej. W sobotę mówili, ze maly się ruszał wiec to dobry znak. Wstaje teraz od czasu do czasu żeby ta krew spłynęła. Kru zapisał mi tez relanium na noc i spałam jak zabita. Mam nadzieje, ze tak jak piszecie z dzieckiem będzie dobrze. Osiwieje do tego czasu. W czwartek Kru kazał się zameldować ale kochana Pani z rejestracji ta czarna się tak przejęła, ze chciała mnie na wizytę już dzisiaj umawiać, ale słucham Kru. Muszę go pochwalić bo odpisał mi o 1:30 jak ze szpitala wróciłam jeszcze i na drugi dzień co do leków. Ale i tak będę z nim rozmawiać, że jak mógł nie widzieć tego krwiaka w piątek na wizycie, a w sobotę pękł...
Martynkowo ja bylam o 8 rano na wizycie i bylo wszystko ok i też mialam odstawiac leki a o 22 krwią zalana. Oni nie potrafią okreslic skad te krwiaki się biorą.
-
Za dużo za dużo wrote:Dzięki też myślę że zdąży się jeszcze obrócić do porodu.
Jak to u was jak chodzicie do innych lekarzy ?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anulas wrote:Martynkowo ja bylam o 8 rano na wizycie i bylo wszystko ok i też mialam odstawiac leki a o 22 krwią zalana. Oni nie potrafią okreslic skad te krwiaki się biorą.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:I tez nie widzieli tego krwiaka ?
Nie widziala i myślę że nawet go mogło nie być. Uważam że dr naprawdę dobrze mnie badałam. Po moich poronieniach mialam wizyty co dwa tygodnie i było widać że dr się przejmuje i sprawdza wszystko. -
Anulas wrote:Nie widziala i myślę że nawet go mogło nie być. Uważam że dr naprawdę dobrze mnie badałam. Po moich poronieniach mialam wizyty co dwa tygodnie i było widać że dr się przejmuje i sprawdza wszystko.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Przejęła się tym krwiakiem?
Tak bardzo. Przyjmowała mnie w niedzielę zebym nie musiala długo czekac, a panie w rejestracji mialy zaznaczone, że mam leżeć więc kładły mnie w pokoju ktg aż dr nie przyszla po mnie. Mialam do niej raporty pisać 😉 i czasami sama pisala jak sytuacja. Lekami oczywiście obstawiona. Co do clexane to tylko 1 dzien nie kazala brać. Odstawila acart. Zamiast Lutinusa bylam 2x na prolutex. To była jej sugestia i to ja mialam zdecydowac bo wiadomo i kłucie się i kasa. -
Anulas wrote:Tak bardzo. Przyjmowała mnie w niedzielę zebym nie musiala długo czekac, a panie w rejestracji mialy zaznaczone, że mam leżeć więc kładły mnie w pokoju ktg aż dr nie przyszla po mnie. Mialam do niej raporty pisać 😉 i czasami sama pisala jak sytuacja. Lekami oczywiście obstawiona. Co do clexane to tylko 1 dzien nie kazala brać. Odstawila acart. Zamiast Lutinusa bylam 2x na prolutex. To była jej sugestia i to ja mialam zdecydowac bo wiadomo i kłucie się i kasa.
Przepraszam, że to napusze, ale poprostu przykro mi się zrobiło, u mnie dr K pisała, że ma się zgłosić albo do dr Kru albo B, a panie w rejestracji mówiły, że brak miejsc u dr K i nie wiem od czevo to zależy ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 18:38
-
Nowa25 wrote:Przepraszam, że to napusze, ale poprostu przykro mi się zrobiło, u mnie dr K pisała, że ma się zgłosić albo do dr Kru albo B, a panie w rejestracji mówiły, że brak miejsc u dr K i nie wiem od czevo to zależy ☹️13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Nowa25 wrote:Przepraszam, że to napusze, ale poprostu przykro mi się zrobiło, u mnie dr K pisała, że ma się zgłosić albo do dr Kru albo B, a panie w rejestracji mówiły, że brak miejsc u dr K i nie wiem od czevo to zależy ☹️
A przepraszać nie masz za co. W odwrotnej sytuacji też by mi przykro było.
Ale kochana kiedy to bylo?? U mnie w czerwcu. Twraz w środę jak mnie brzuch bolał to do dr Kru lub B proponowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 19:25
-
Anulas wrote:A przepraszać nie masz za co. W odwrotnej sytuacji też by mi przykro było.
Ale kochana kiedy to bylo?? U mnie w czerwcu. Twraz w środę jak mnie brzuch bolał to do dr Kru lub B proponowała.
Ja dr K bardzo lubię🙂, to było w pierwszej ciąży, teraz staramy się o rodzeństwo, ale właśnie mnie wysłała do dr Kru i jakoś u Niego została tym bardziej, że jestem z Konina, potem kolejnego liścia dostałam od dr Kru jak mi podczas urlopu odpisał, że prosi o kontakt po urlopie, no ale było minęło. Za tydzień transfer i zobaczymy co dalej jakdohdzue do ciąży 🙂 -
Nowa25 wrote:Ja dr K bardzo lubię🙂, to było w pierwszej ciąży, teraz staramy się o rodzeństwo, ale właśnie mnie wysłała do dr Kru i jakoś u Niego została tym bardziej, że jestem z Konina, potem kolejnego liścia dostałam od dr Kru jak mi podczas urlopu odpisał, że prosi o kontakt po urlopie, no ale było minęło. Za tydzień transfer i zobaczymy co dalej jakdohdzue do ciąży 🙂
Akurat co do dr Kru to pewnie jego pacjentki które tu są potwierdza, dr w czasie urlopu niestety dosłownie jest na tym urlopie i wszystkim to samo odpisuje😡
To trzymamy kciuki za ten transfer i życzę żebyś tu za dwa tygodnie już meldowała jak to ładnie beta rośnie ☺️☺️☺️