🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynkowo wrote:Dziewczyny...
Dzisiaj myślałam ze straciłam dziecko 😭😭😭. Lało się ze mnie strumieniem krew. Wylądowałam na polnej. Okazało się ze mam krwiaka podkosmowkowego 33x13. Całe spodnie we krwi 😭. Myślałam ze to koniec 😭😭😭 na szczęście ok. Mały dobrze krwiak się oczyszczał... ale nadal krwawię... ile to kochane może potrwać ?😭 czy któraś miała podobny przypadek i skończyło się dobrze ?😭😭
Wszystko będzie dobrze, trzymam mocno kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Musisz to przeczekać, a krwiaki mają to do siebie, że lubią mocno krwawić, zwłaszcza jak przyjmujesz Clexane.
Trzymaj się 😘Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyLuluiza wiem że planować sobie można a życie i tak pokaże jak będzie . Ja sama się śmiałam z tego planu porodu bo moim zdaniem większość to takie bzdury że głowa mała . Wiadomo jedziemy na porodówkę i najważniejsze to urodzić zdrowo i szczęśliwie . W Poznaniu może jest inne podejście . Ale jak słyszę że położna dała dziecku glukozę bo płakało zamiast przynieść do matki na karmienie albo szczypała po sutkach żeby pobudzić laktację ! No to włos się jeży . Zaraz bym takiej wy...
Dziewczyny w którym tygodniu dziecko powinno ułożyć się główka do dołu oczywiście byłam wczoraj u Kru i znowu nastraszył. -
Medartka wapolczuje stresu!!! Cale szczescie to "tylko" krwiak!
Za duzo a czym Cie straszy? Juz Ci CC planuje? 🙈 Ja niestety nie pamietam kiedy dziecko powinno sie ulozyc glowka w dol, ale wiem, ze sa cwiczenia dzieki ktorym mozna dziecku pomoc sie obrocic dobrze.
Ja plan porodu na pewno przygotuje, ale takie najwazniejsze rzeczy. Jestem mysle dosyc swiadoma tego co moze po drodze pojsc nie tak i na pewno bede sie zgadzac na wszystko jak beda wskazania, ale biada jak ktoś nie bedzie przestrzegac standardow opieki okoloporodowej. Bede pisac skargi juz po fakcie 😑 Duzo historii porodowych czytam na grupie na Facebooku i niestety czasem faktycznie personel to jakies nieporozumienie 🤷♀️ Nie wiem naprawde skad sie bierze ten brak zyczliwosci i arogancja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 14:07
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Za dużo za dużo wrote:Luluiza wiem że planować sobie można a życie i tak pokaże jak będzie . Ja sama się śmiałam z tego planu porodu bo moim zdaniem większość to takie bzdury że głowa mała . Wiadomo jedziemy na porodówkę i najważniejsze to urodzić zdrowo i szczęśliwie . W Poznaniu może jest inne podejście . Ale jak słyszę że położna dała dziecku glukozę bo płakało zamiast przynieść do matki na karmienie albo szczypała po sutkach żeby pobudzić laktację ! No to włos się jeży . Zaraz bym takiej wy...
Dziewczyny w którym tygodniu dziecko powinno ułożyć się główka do dołu oczywiście byłam wczoraj u Kru i znowu nastraszył.
Moja młoda jest już obrócona główka do dołu, ale lekarz mnie ostatnio oświecił, że dziecko i w 36tc potrafi się obrócić 😳 mimo, że ciężko sobie to wyobrazić 🙂
Jeszcze trochę czasu masz.Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyAntonna po pierwsze ,że cukier za niski i hipoglikemia może to być . Moim zdaniem jest dobry i kropka nie ma co szukać dziury 🤷 i że mała ułożona główka do góry . No ale nie oszukujemy się jest dopiero 27 tydzień wszystko się może zdarzyć.Nie ma co planować CC. Ja jadę rodzic naturalnie i kropka 😂
Nad Red nie ukrywam że mogła by się przekręcić bo te kopanie w pęcherz nie należy do przyjemnych .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 14:16
-
Za dużo za dużo wrote:Luluiza wiem że planować sobie można a życie i tak pokaże jak będzie . Ja sama się śmiałam z tego planu porodu bo moim zdaniem większość to takie bzdury że głowa mała . Wiadomo jedziemy na porodówkę i najważniejsze to urodzić zdrowo i szczęśliwie . W Poznaniu może jest inne podejście . Ale jak słyszę że położna dała dziecku glukozę bo płakało zamiast przynieść do matki na karmienie albo szczypała po sutkach żeby pobudzić laktację ! No to włos się jeży . Zaraz bym takiej wy...
Dziewczyny w którym tygodniu dziecko powinno ułożyć się główka do dołu oczywiście byłam wczoraj u Kru i znowu nastraszył.
U mnie w 37 tc jeszcze zmienil miejsce, to wszystko jest tak indywidualna sprawa. U jednej już w 22 będzie główka w dół a u innej krótko przed porodem jeszcze może się obrócićZa dużo za dużo lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Antonna po pierwsze ,że cukier za niski i hipoglikemia może to być . Moim zdaniem jest dobry i kropka nie ma co szukać dziury 🤷 i że mała ułożona główka do góry . No ale nie oszukujemy się jest dopiero 27 tydzień wszystko się może zdarzyć.Nie ma co planować CC. Ja jadę rodzic naturalnie i kropka 😂
Nad Red nie ukrywam że mogła by się przekręcić bo te kopanie w pęcherz nie należy do przyjemnych .
A o co chodzi z hipoglikemia i CC? 🙈 Naprawde nie dajcie sie tak łatwo namowic na CC jesli nie ma twardych wskazan. To nie jest potem takie proste, zeby kolejne dziecko urodzic SN, bo beda szukac dziury, bo mialyscie CC. I tez po CC trzeba dluzej czekac z drugim dzieckiem. Jak ktos chce CC no to niech robi CC, jasne. Ale jak ktoras mysli o SN to naprawde niech i inny lekarz potwierdzi w watpliwych dla Was sytuacjach, ze CC musi byc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 16:03
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Martynkowo wrote:Dziewczyny...
Dzisiaj myślałam ze straciłam dziecko 😭😭😭. Lało się ze mnie strumieniem krew. Wylądowałam na polnej. Okazało się ze mam krwiaka podkosmowkowego 33x13. Całe spodnie we krwi 😭. Myślałam ze to koniec 😭😭😭 na szczęście ok. Mały dobrze krwiak się oczyszczał... ale nadal krwawię... ile to kochane może potrwać ?😭 czy któraś miała podobny przypadek i skończyło się dobrze ?😭😭
Mam też krwiaka, ale narazie nic się z nim nie dzieje. Boje się strasznie, lekarz narazie nic nie kazał z nim robić.
Trzymaj się, jesteś dzielna, mam nadzieję, że najgorsze za Tobą. -
Dziękuje kochane za wsparcie. Leze cały czas. Krwawień już jako takich nie mam, pozostaje plamienie. W czwartek mam kontrole u dr Kru. Mam nadzieje, ze z małym będzie dobrze.. jejku nikomu nie życzę leżeć na tej kozetce i modlić się żeby była akcja serduszka i dziecko żyło.. mały sobie pływał i akcja serduszka tez była.
Teraz brązowe plamienia są przy podcieraniu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 17:53
Bąbel lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziękuje kochane za wsparcie. Leze cały czas. Krwawień już jako takich nie mam, pozostaje plamienie. W czwartek mam kontrole u dr Kru. Mam nadzieje, ze z małym będzie dobrze.. jejku nikomu nie życzę leżeć na tej kozetce i modlić się żeby była akcja serduszka i dziecko żyło.. mały sobie pływał i akcja serduszka tez była.
Teraz brązowe plamienia są przy podcieraniu..Mad_red, Martynkowo lubią tę wiadomość
-
Martynkowo dużo odpoczywaj i leż i ładnie łykaj tableteczki.
Ja miałam krwiaka podkosmówkowego ale nie krwawiłam ale leżing uprawiałam i się wchłonęło. Kciuki aby było wszystko dobrze, ponoć ważne jest umiejscowienie krwiaka.
Za dużo, ostatnio u Sz mój leżał na początku poprzecznie dupką do doktora a potem miednicowo także zmienił ułożenie 2 razy w ciągu 40 minut, a u Kru zawsze głową w dół także chyba ma czas jeszcze na ułożenie. -
Jasne kochana, wszystko rozumiem;) Domyślam się, że nie jest łatwo! hehe;) Dzięki za wyczerpującą informacje odnosnie szpitala:) Ciekawe czy zdążę dojechać hehe jak nie to Konin jednak pozostanie...zobaczymy;)Luluiza wrote:Niezapominajko, przepraszam ze teraz ale zrozumiesz jak urodzisz 😬
Tak jak pisała Maggy, plan porodu ? Plan jest taki żeby szybko urodzić, ja nie miałam bo wiedziałam ze to nie koncert życzeń.
Miałam prośbę o nacięcie krocza i to zrobili, miałam ten wlew i polecam i oksytocynę również.
Dolarganu nie używają na bank. Dostaniesz taki szit po którym będzie się tylko kręcić w głowie 🤭zzo nie ma.
Porody rodzinne są !
Nic się nie boj, będziesz miała fajny pokój ze swoją łazienka, pełny all inclusive.
Ubranka są, pampersy tez, weź sobie coś na brodawki i do pupy chusteczki, ja miałam 2 rolki swojego miękkiego papieru i ręczniki jednorazowe do krocza z semi. Super sprawa.
Podkłady na lozko większe weź może z 2/3 . Bo oni tu dają z materiału zielone 😑starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Bąbel cieszę się, że po wizycie wszystko ok!! Super:) Lecisz z tymi tygodniami jak szalona;d a ja to już w ogóle;) Masakra....wciąż jestem nie gotowa:D dzisiaj facet zagnał mnie do pakowania do szpitala, bo już się wszystkim śni że urodziłam, w ogóle po nocy zaczynam się kręcić, spać nie mogę, dzisiaj to z 2 h nad ranem czuwałam i nie czułam akurat ruchów, więc się o małego zamartwiałam....masakra, źle się dzieje:DBąbel wrote:Ja już nie mogę się doczekać Księżniczki ❤️❤️❤️ Ciekawe jaka będzie? 😍
Dziękujemy Ciociu ❤️🤰😘 wogole dziękujemy wszystkim Ciociom za ✊✊✊ jesteście takie Kochane ❤️😍😊
Cieszę się ze kardiolog do przodu i wszystko Ok 💪ja miałam pare dni z takim skaczącym ciśnieniem 🙊
Dzisiaj za to cukry mi wariują 🤦♀️ Jak nie urok to sraczka 🙈starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
O jejku kochana...jak to czytałam to aż się złapałam za głowę, jak dobrze że to TYLKO KRWIAk!!!! Bo o tych krwiakach to tu już dosyć czytałam na forum i bardzo dużo dziewczyn krwawiło, wylądowały również w szpitalu, ale mimo wszystko wszystko było ok, więc trzymam bardzo kciuki za Ciebie i za maleństwo , na pewno będzie dobrze!!) Przetrwamy wszystkO!!Nie martw się!! Dużo odpoczywaj i słuchaj lekarzy...bo na kogoś trzeba się zdaćMartynkowo wrote:Dziewczyny...
Dzisiaj myślałam ze straciłam dziecko 😭😭😭. Lało się ze mnie strumieniem krew. Wylądowałam na polnej. Okazało się ze mam krwiaka podkosmowkowego 33x13. Całe spodnie we krwi 😭. Myślałam ze to koniec 😭😭😭 na szczęście ok. Mały dobrze krwiak się oczyszczał... ale nadal krwawię... ile to kochane może potrwać ?😭 czy któraś miała podobny przypadek i skończyło się dobrze ?😭😭starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
U mnie już w połowie ok.20 tc leżał głową w dół z tego co pamiętaj i całe szczęście nie przekręcił się już , dr Kru mówi że już raczej nie ma szans, bo teraz głowa jest najcięższa i on już nie ma za dużo miejsca, więc mam nadzieję że tak zostanie, ale szczerze mówiąc to słyszałam różne historie;))Za dużo za dużo wrote:Luluiza wiem że planować sobie można a życie i tak pokaże jak będzie . Ja sama się śmiałam z tego planu porodu bo moim zdaniem większość to takie bzdury że głowa mała . Wiadomo jedziemy na porodówkę i najważniejsze to urodzić zdrowo i szczęśliwie . W Poznaniu może jest inne podejście . Ale jak słyszę że położna dała dziecku glukozę bo płakało zamiast przynieść do matki na karmienie albo szczypała po sutkach żeby pobudzić laktację ! No to włos się jeży . Zaraz bym takiej wy...
Dziewczyny w którym tygodniu dziecko powinno ułożyć się główka do dołu oczywiście byłam wczoraj u Kru i znowu nastraszył.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Miejmy nadzieję, że to już ostatnie Twoje plamienia przy podcieraniu!! Głęboko w to wierzę, dasz radę!)Martynkowo wrote:Dziękuje kochane za wsparcie. Leze cały czas. Krwawień już jako takich nie mam, pozostaje plamienie. W czwartek mam kontrole u dr Kru. Mam nadzieje, ze z małym będzie dobrze.. jejku nikomu nie życzę leżeć na tej kozetce i modlić się żeby była akcja serduszka i dziecko żyło.. mały sobie pływał i akcja serduszka tez była.
Teraz brązowe plamienia są przy podcieraniu..starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Miejmy nadzieję, że to już ostatnie Twoje plamienia przy podcieraniu!! Głęboko w to wierzę, dasz radę!)13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziękuje ( ale dziś od rana znów krew.. 😢😭😭😭 czy ktoś wie ile to może trwać ?😭
Kochana ja już Ci napisalam, ze 1,5 miesiąca mimo że leżałam mialam plamienie i krwawienie na zmianę. Byly dni, że już prawie czysta wkladka a wieczorem chyba zaległości z calego dnia😡 I z małą jest wszystko dobrze. I najbardziej wkurzające, jak już do 17 mm zmniejszył się krwiak a dalej pokawialy się krwawienia. Nie moglam tego zrozumoec skąd to się bierze. Noestety są przypadki, że dziewczyny dłużej krwawią ale i tak z dziećmi jest dobrze. Stosuje się tam do wszystkiego i leż grzecznie. My tu za Was ✊✊✊🙏🙏🙏Mad_red lubi tę wiadomość
-
Martynkowo wrote:Dziękuje ( ale dziś od rana znów krew.. 😢😭😭😭 czy ktoś wie ile to może trwać ?😭
Jeżeli bierzesz Clexane to krwawienia będą się przeciągały ja też miałam krwiaka i tak mi powiedzieli w szpitalu, że to wszystko będzie trwało dłużej i przy ciągłym leżeniu też krwiak będzie się dłużej oproznial bo krew się zbiera, nie ma ciągłej ewekuacji.