🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilianaa wrote:Cześć dziewczyny, z wielką chęcią do Was dołączę 🙂, dzis proszę o pomoc, moja ostatnia wizyta u dr A. B, trwała niecałe 10 minut 🙈😂,nie zdążyłam o wszystko wypytac, jestem w 9 tc i mam problem z TSH, ogólnie skacze mocno i musimy zmieniać dawkę, Wyczytałam, że na początku ciazy tarczyca może trochę szaleć 🤔
Tak jak mówisz, na początku ciąży TSH często skacze i trzeba modyfikować dawki leków, zazwyczaj zwiększyć. Jesteś pod opieką endokrynologa czy AB modyfikuje Ci dawki? Wysokie masz to tsh? U mnie zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50 na zmianę z 75 wystarczyło i teraz jest Ok.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Bąbel wrote:U mnie na pierwszych prenatalnych doktor Sz. nie miał zastrzeżeń ale ze względu na wiek dał mi skierowanie na Pappa których nie zrobiłam bo to tylko komputer oblicza ryzyko a ze jestem stara to sama wiem ze mam większe ryzyko a po co się nakręcać? 💁♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 21:41
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Witaj Lilianaa na fioletowej stronie mocy 🥳 Gratulacje!!! ❤
Martynkowo, USG chyba 90%, a pappa dodatkowe 5%. Ja tez nie robiłam pappy, bo dla mnie to stres, a i tak potem wiem, ze nic nie wiem 🤷♀️ Aczkolwiek pappa moze tez dac informacje na temat łożyska i jakichs jego ewentualnych zaburzen (juz nie pamiętam szczegolow), wiec no nie jest taka bezuzyteczna. Ja robilam Nifty Pro. Btw kiedy to bylo 😱
Za duzo a Ty jutro zaczynasz III trymestr 🥳🥳 A to znaczy, ze ja za 3 tygodnie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 22:50
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Gaja88 wrote:Witamy i przede wszystkim gratulacje
Tak jak mówisz, na początku ciąży TSH często skacze i trzeba modyfikować dawki leków, zazwyczaj zwiększyć. Jesteś pod opieką endokrynologa czy AB modyfikuje Ci dawki? Wysokie masz to tsh? U mnie zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50 na zmianę z 75 wystarczyło i teraz jest Ok.
Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie. -
Lilianaa wrote:Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie.
Też na poczatku skoczyl mi do 2,8 i dostalam letrox 75 z 50. Teraz już wrocilam do 50. -
kinga25 wrote:
Oooo co za niespodzianka ❤️, miałyśmy okazję poznać się osobiście, jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystko, mam nadzieję, że już więcej na SOR nie trafie no ale jak się zdarzy, to takie i tym razem na dobrych fachowców.
Pozdrawiam i w takim razie trzymam mocno kciuki 🙂Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Lilianaa wrote:Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie.
To u mnie raz Pani Sylwią sobie pofolgowala byłam na ocenie cyklu, ale trochę dłużej posiedziałam i jak wyszłam to do mnie 250 zł ja mówię ale przecież to była ocena cyklu to mi odpowiedziała, że była Pani od tej do tej godziny w gabinecie a to już jest liczone jako wizyta, bo ocena cyklu jest do 10 minut 🙈, no nic. -
maraquja wrote:Hmmm, ja miałam robione przed dr Sz. i głównie dopochwowo ze względu na blizne po cc. Ale szyjki nie zbadał. 2 tygodnie później miałam wizytę u AB i też nie badal. Ciekawe czy teraz w poniedziałek zbada na wizycie.
Dr A B z tym badaniem szyjki to jest chyba trochę na bakier, co do leczenia niepłodności nie mam zastrzeżeń, alę szyjki mi niestety nie przypilnował więc pilnuj sprawę. -
Glonojadek i Bąbel kciuki trzymane 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Justyna jak się czujesz? Jak dzieciaczki? Za Was też mocno trzymam kciuki ❤️Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Lena91aa wrote:Dr A B z tym badaniem szyjki to jest chyba trochę na bakier, co do leczenia niepłodności nie mam zastrzeżeń, alę szyjki mi niestety nie przypilnował więc pilnuj sprawę.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
nick nieaktualnyAntonna oj tak już 3 trymestr .Przywitał mnie cało nocnymi nudnościami i nie szło spać i te lekkie kopnięcia w pęcherz idealne żeby się posikać . Jutro mam wizytę u Kru bo coś poprzekładał i się stresuje o tą szyjkę czy się nie skróciła. 😔
antonna lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Antonna oj tak już 3 trymestr .Przywitał mnie cało nocnymi nudnościami i nie szło spać i te lekkie kopnięcia w pęcherz idealne żeby się posikać . Jutro mam wizytę u Kru bo coś poprzekładał i się stresuje o tą szyjkę czy się nie skróciła. 😔
Chyba kazda z nas ma stres o szyjke. Taki etap ciąży. Kciuki za wizyteGlonojadek, Babel, rowniez kciuki a wizyty
Ja mam dopiero 07.10 😭 Jeszcze sie wczoraj zalamalam, bo mieli nam montowac podlogi w domu, ale posadzka jest zbyt wilgotna i wprowadzka sie przesunie o miesiac
A mi sie juz nie chce jezdzic codziennie 80 km, zeby zawieźć corke do przedszkola, a tu jeszcze 2 miesiace bede to robic 😑 I juz bym chciala cos poszykowac dla Małej, a tak to dupaaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 12:06
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyNiezapominajko, przepraszam ze teraz ale zrozumiesz jak urodzisz 😬
Tak jak pisała Maggy, plan porodu ? Plan jest taki żeby szybko urodzić, ja nie miałam bo wiedziałam ze to nie koncert życzeń.
Miałam prośbę o nacięcie krocza i to zrobili, miałam ten wlew i polecam i oksytocynę również.
Dolarganu nie używają na bank. Dostaniesz taki szit po którym będzie się tylko kręcić w głowie 🤭zzo nie ma.
Porody rodzinne są !
Nic się nie boj, będziesz miała fajny pokój ze swoją łazienka, pełny all inclusive.
Ubranka są, pampersy tez, weź sobie coś na brodawki i do pupy chusteczki, ja miałam 2 rolki swojego miękkiego papieru i ręczniki jednorazowe do krocza z semi. Super sprawa.
Podkłady na lozko większe weź może z 2/3 . Bo oni tu dają z materiału zielone 😑niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMrs.P wrote:Czy na badania nipt trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? Bo na stronach różnych badań jest różnie napisane.
Ja w ciąży miałam ponad 3 TSH, ale AB od razu dał 50 Letroxu i już nie zmieniał dawki, bo potem TSH było poniżej 1.
Nie, ja robiłam nifty pro ze strony testdna i nic nie potrzebowałam -
Dziewczyny dr Kru zaczyna odstawiać mi prolutex. Ale ja się boje żebym znów nie plamiła, albo coś 😥. Zmniejszył mi tez dupka a kurczę strasznie się denerwuje.. z maluchem wszystko dobrze. Nie wiem co myśleć. Tez się tak balyscie?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny