WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    Cześć dziewczyny, z wielką chęcią do Was dołączę 🙂, dzis proszę o pomoc, moja ostatnia wizyta u dr A. B, trwała niecałe 10 minut 🙈😂,nie zdążyłam o wszystko wypytac, jestem w 9 tc i mam problem z TSH, ogólnie skacze mocno i musimy zmieniać dawkę, Wyczytałam, że na początku ciazy tarczyca może trochę szaleć 🤔
    Witamy i przede wszystkim gratulacje :) Tak jak mówisz, na początku ciąży TSH często skacze i trzeba modyfikować dawki leków, zazwyczaj zwiększyć. Jesteś pod opieką endokrynologa czy AB modyfikuje Ci dawki? Wysokie masz to tsh? U mnie zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50 na zmianę z 75 wystarczyło i teraz jest Ok.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    U mnie na pierwszych prenatalnych doktor Sz. nie miał zastrzeżeń ale ze względu na wiek dał mi skierowanie na Pappa których nie zrobiłam bo to tylko komputer oblicza ryzyko a ze jestem stara to sama wiem ze mam większe ryzyko a po co się nakręcać? 💁‍♀️
    Ja tez nie badałam pappy. Właśnie z tych samych względów co koleżanka. Tylko u mnie wiek był na korzyść bo mam 27 lat wiec uznałam, ze to strata pieniędzy. Dwa, ze słyszałam historie, ze Szymański dzwoni do pacjentek z prośba o pilna konsultacje wiec już w ogóle padlabym na zawał 🤦‍♀️🤯🤯🤯. A sam powiedział przed badaniem, że usg to 90% pewności, a pappa to 10%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 21:41

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lilianaa na fioletowej stronie mocy 🥳 Gratulacje!!! ❤

Martynkowo, USG chyba 90%, a pappa dodatkowe 5%. Ja tez nie robiłam pappy, bo dla mnie to stres, a i tak potem wiem, ze nic nie wiem 🤷‍♀️ Aczkolwiek pappa moze tez dac informacje na temat łożyska i jakichs jego ewentualnych zaburzen (juz nie pamiętam szczegolow), wiec no nie jest taka bezuzyteczna. Ja robilam Nifty Pro. Btw kiedy to bylo 😱

Za duzo a Ty jutro zaczynasz III trymestr 🥳🥳 A to znaczy, ze ja za 3 tygodnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 22:50

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 24 września 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Witamy i przede wszystkim gratulacje :) Tak jak mówisz, na początku ciąży TSH często skacze i trzeba modyfikować dawki leków, zazwyczaj zwiększyć. Jesteś pod opieką endokrynologa czy AB modyfikuje Ci dawki? Wysokie masz to tsh? U mnie zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50 na zmianę z 75 wystarczyło i teraz jest Ok.

Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie.

Też na poczatku skoczyl mi do 2,8 i dostalam letrox 75 z 50. Teraz już wrocilam do 50.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Za duzo a Ty jutro zaczynasz III trymestr 🥳🥳 A to znaczy, ze ja za 3 tygodnie 😁[/QUOTE]

To ja za 2🥰

antonna lubi tę wiadomość

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Oooo co za niespodzianka ❤️, miałyśmy okazję poznać się osobiście, jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystko, mam nadzieję, że już więcej na SOR nie trafie no ale jak się zdarzy, to takie i tym razem na dobrych fachowców.

Pozdrawiam i w takim razie trzymam mocno kciuki 🙂

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2020, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:

To u mnie raz Pani Sylwią sobie pofolgowala byłam na ocenie cyklu, ale trochę dłużej posiedziałam i jak wyszłam to do mnie 250 zł ja mówię ale przecież to była ocena cyklu to mi odpowiedziała, że była Pani od tej do tej godziny w gabinecie a to już jest liczone jako wizyta, bo ocena cyklu jest do 10 minut 🙈, no nic.

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2020, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Hmmm, ja miałam robione przed dr Sz. i głównie dopochwowo ze względu na blizne po cc. Ale szyjki nie zbadał. 2 tygodnie później miałam wizytę u AB i też nie badal. Ciekawe czy teraz w poniedziałek zbada na wizycie.

Dr A B z tym badaniem szyjki to jest chyba trochę na bakier, co do leczenia niepłodności nie mam zastrzeżeń, alę szyjki mi niestety nie przypilnował więc pilnuj sprawę.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki dziś, USG 3 trymestru u Sz. oby bez żadnych niespodzianek 🤞🤞

Bąbel tez dziś chyba wizytuje więc kciuki 👍👍

antonna, Gaja88, Bąbel, Za dużo za dużo lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek i Bąbel kciuki trzymane 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Justyna jak się czujesz? Jak dzieciaczki? Za Was też mocno trzymam kciuki ❤️

Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Dr A B z tym badaniem szyjki to jest chyba trochę na bakier, co do leczenia niepłodności nie mam zastrzeżeń, alę szyjki mi niestety nie przypilnował więc pilnuj sprawę.
    Dzięki, sprawdziłam i nie mam tego wymiaru CL nigdzie. W poniedziałek przypilnuje :)

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Proszę o kciuki dziś, USG 3 trymestru u Sz. oby bez żadnych niespodzianek 🤞🤞

Bąbel tez dziś chyba wizytuje więc kciuki 👍👍
    Glonojadek trzymamy z ❤️Nelcia❤️kciuki za Was 🍀✊🤰

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna oj tak już 3 trymestr .Przywitał mnie cało nocnymi nudnościami i nie szło spać i te lekkie kopnięcia w pęcherz idealne żeby się posikać . Jutro mam wizytę u Kru bo coś poprzekładał i się stresuje o tą szyjkę czy się nie skróciła. 😔

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Antonna oj tak już 3 trymestr .Przywitał mnie cało nocnymi nudnościami i nie szło spać i te lekkie kopnięcia w pęcherz idealne żeby się posikać . Jutro mam wizytę u Kru bo coś poprzekładał i się stresuje o tą szyjkę czy się nie skróciła. 😔

Chyba kazda z nas ma stres o szyjke. Taki etap ciąży. Kciuki za wizyte :-) Glonojadek, Babel, rowniez kciuki a wizyty :-) Ja mam dopiero 07.10 😭 Jeszcze sie wczoraj zalamalam, bo mieli nam montowac podlogi w domu, ale posadzka jest zbyt wilgotna i wprowadzka sie przesunie o miesiac :-( A mi sie juz nie chce jezdzic codziennie 80 km, zeby zawieźć corke do przedszkola, a tu jeszcze 2 miesiace bede to robic 😑 I juz bym chciala cos poszykowac dla Małej, a tak to dupaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 12:06

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, przepraszam ze teraz ale zrozumiesz jak urodzisz 😬

Tak jak pisała Maggy, plan porodu ? Plan jest taki żeby szybko urodzić, ja nie miałam bo wiedziałam ze to nie koncert życzeń.
    Miałam prośbę o nacięcie krocza i to zrobili, miałam ten wlew i polecam i oksytocynę również.
    Dolarganu nie używają na bank. Dostaniesz taki szit po którym będzie się tylko kręcić w głowie 🤭zzo nie ma.
    Porody rodzinne są !

Nic się nie boj, będziesz miała fajny pokój ze swoją łazienka, pełny all inclusive.
    Ubranka są, pampersy tez, weź sobie coś na brodawki i do pupy chusteczki, ja miałam 2 rolki swojego miękkiego papieru i ręczniki jednorazowe do krocza z semi. Super sprawa.
    Podkłady na lozko większe weź może z 2/3 . Bo oni tu dają z materiału zielone 😑

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na badania nipt trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? Bo na stronach różnych badań jest różnie napisane.

Ja w ciąży miałam ponad 3 TSH, ale AB od razu dał 50 Letroxu i już nie zmieniał dawki, bo potem TSH było poniżej 1.

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Czy na badania nipt trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? Bo na stronach różnych badań jest różnie napisane.

Ja w ciąży miałam ponad 3 TSH, ale AB od razu dał 50 Letroxu i już nie zmieniał dawki, bo potem TSH było poniżej 1.

Nie, ja robiłam nifty pro ze strony testdna i nic nie potrzebowałam

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dr Kru zaczyna odstawiać mi prolutex. Ale ja się boje żebym znów nie plamiła, albo coś 😥. Zmniejszył mi tez dupka a kurczę strasznie się denerwuje.. z maluchem wszystko dobrze. Nie wiem co myśleć. Tez się tak balyscie?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy widziałyście, ale sa już zapisy na „Mamy prawa” organizowane przez fundacje Matecznik
    https://fundacjamatecznik.pl/grafik/ Trzeba wybrać wydarzenie i się zapisać, na każde są osobne zapisy.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ