X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    Cześć dziewczyny, z wielką chęcią do Was dołączę 🙂, dzis proszę o pomoc, moja ostatnia wizyta u dr A. B, trwała niecałe 10 minut 🙈😂,nie zdążyłam o wszystko wypytac, jestem w 9 tc i mam problem z TSH, ogólnie skacze mocno i musimy zmieniać dawkę, Wyczytałam, że na początku ciazy tarczyca może trochę szaleć 🤔
    Witamy i przede wszystkim gratulacje :) Tak jak mówisz, na początku ciąży TSH często skacze i trzeba modyfikować dawki leków, zazwyczaj zwiększyć. Jesteś pod opieką endokrynologa czy AB modyfikuje Ci dawki? Wysokie masz to tsh? U mnie zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50 na zmianę z 75 wystarczyło i teraz jest Ok.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    U mnie na pierwszych prenatalnych doktor Sz. nie miał zastrzeżeń ale ze względu na wiek dał mi skierowanie na Pappa których nie zrobiłam bo to tylko komputer oblicza ryzyko a ze jestem stara to sama wiem ze mam większe ryzyko a po co się nakręcać? 💁‍♀️
    Ja tez nie badałam pappy. Właśnie z tych samych względów co koleżanka. Tylko u mnie wiek był na korzyść bo mam 27 lat wiec uznałam, ze to strata pieniędzy. Dwa, ze słyszałam historie, ze Szymański dzwoni do pacjentek z prośba o pilna konsultacje wiec już w ogóle padlabym na zawał 🤦‍♀️🤯🤯🤯. A sam powiedział przed badaniem, że usg to 90% pewności, a pappa to 10%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 21:41

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lilianaa na fioletowej stronie mocy 🥳 Gratulacje!!! ❤

Martynkowo, USG chyba 90%, a pappa dodatkowe 5%. Ja tez nie robiłam pappy, bo dla mnie to stres, a i tak potem wiem, ze nic nie wiem 🤷‍♀️ Aczkolwiek pappa moze tez dac informacje na temat łożyska i jakichs jego ewentualnych zaburzen (juz nie pamiętam szczegolow), wiec no nie jest taka bezuzyteczna. Ja robilam Nifty Pro. Btw kiedy to bylo 😱

Za duzo a Ty jutro zaczynasz III trymestr 🥳🥳 A to znaczy, ze ja za 3 tygodnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 22:50

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 24 września 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Witamy i przede wszystkim gratulacje :) Tak jak mówisz, na początku ciąży TSH często skacze i trzeba modyfikować dawki leków, zazwyczaj zwiększyć. Jesteś pod opieką endokrynologa czy AB modyfikuje Ci dawki? Wysokie masz to tsh? U mnie zwiększenie dawki euthyroxu z 50 na 50 na zmianę z 75 wystarczyło i teraz jest Ok.

Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    Tak mam teraz zwiększony letrox ostatnio miałam 2,8 wcześniej poniżej 0,7 i ważne aby nie po badać w niedoczynności w nadczynność i odwrotnie, teraz jeszcze doktor A. B ustala, ale chce wrócić do swojego lekarza po 12 tc, bo kurcze place 250 zł za wizytę a trwa 10 minut to trochę tak dla mnie nie fajnie.

Też na poczatku skoczyl mi do 2,8 i dostalam letrox 75 z 50. Teraz już wrocilam do 50.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Za duzo a Ty jutro zaczynasz III trymestr 🥳🥳 A to znaczy, ze ja za 3 tygodnie 😁[/QUOTE]

To ja za 2🥰

antonna lubi tę wiadomość

• Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Oooo co za niespodzianka ❤️, miałyśmy okazję poznać się osobiście, jeszcze raz bardzo dziękuję za wszystko, mam nadzieję, że już więcej na SOR nie trafie no ale jak się zdarzy, to takie i tym razem na dobrych fachowców.

Pozdrawiam i w takim razie trzymam mocno kciuki 🙂

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2020, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:

To u mnie raz Pani Sylwią sobie pofolgowala byłam na ocenie cyklu, ale trochę dłużej posiedziałam i jak wyszłam to do mnie 250 zł ja mówię ale przecież to była ocena cyklu to mi odpowiedziała, że była Pani od tej do tej godziny w gabinecie a to już jest liczone jako wizyta, bo ocena cyklu jest do 10 minut 🙈, no nic.

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2020, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Hmmm, ja miałam robione przed dr Sz. i głównie dopochwowo ze względu na blizne po cc. Ale szyjki nie zbadał. 2 tygodnie później miałam wizytę u AB i też nie badal. Ciekawe czy teraz w poniedziałek zbada na wizycie.

Dr A B z tym badaniem szyjki to jest chyba trochę na bakier, co do leczenia niepłodności nie mam zastrzeżeń, alę szyjki mi niestety nie przypilnował więc pilnuj sprawę.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki dziś, USG 3 trymestru u Sz. oby bez żadnych niespodzianek 🤞🤞

Bąbel tez dziś chyba wizytuje więc kciuki 👍👍

antonna, Gaja88, Bąbel, Za dużo za dużo lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek i Bąbel kciuki trzymane 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Justyna jak się czujesz? Jak dzieciaczki? Za Was też mocno trzymam kciuki ❤️

Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Dr A B z tym badaniem szyjki to jest chyba trochę na bakier, co do leczenia niepłodności nie mam zastrzeżeń, alę szyjki mi niestety nie przypilnował więc pilnuj sprawę.
    Dzięki, sprawdziłam i nie mam tego wymiaru CL nigdzie. W poniedziałek przypilnuje :)

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Proszę o kciuki dziś, USG 3 trymestru u Sz. oby bez żadnych niespodzianek 🤞🤞

Bąbel tez dziś chyba wizytuje więc kciuki 👍👍
    Glonojadek trzymamy z ❤️Nelcia❤️kciuki za Was 🍀✊🤰

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna oj tak już 3 trymestr .Przywitał mnie cało nocnymi nudnościami i nie szło spać i te lekkie kopnięcia w pęcherz idealne żeby się posikać . Jutro mam wizytę u Kru bo coś poprzekładał i się stresuje o tą szyjkę czy się nie skróciła. 😔

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Antonna oj tak już 3 trymestr .Przywitał mnie cało nocnymi nudnościami i nie szło spać i te lekkie kopnięcia w pęcherz idealne żeby się posikać . Jutro mam wizytę u Kru bo coś poprzekładał i się stresuje o tą szyjkę czy się nie skróciła. 😔

Chyba kazda z nas ma stres o szyjke. Taki etap ciąży. Kciuki za wizyte :-) Glonojadek, Babel, rowniez kciuki a wizyty :-) Ja mam dopiero 07.10 😭 Jeszcze sie wczoraj zalamalam, bo mieli nam montowac podlogi w domu, ale posadzka jest zbyt wilgotna i wprowadzka sie przesunie o miesiac :-( A mi sie juz nie chce jezdzic codziennie 80 km, zeby zawieźć corke do przedszkola, a tu jeszcze 2 miesiace bede to robic 😑 I juz bym chciala cos poszykowac dla Małej, a tak to dupaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 12:06

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, przepraszam ze teraz ale zrozumiesz jak urodzisz 😬

Tak jak pisała Maggy, plan porodu ? Plan jest taki żeby szybko urodzić, ja nie miałam bo wiedziałam ze to nie koncert życzeń.
    Miałam prośbę o nacięcie krocza i to zrobili, miałam ten wlew i polecam i oksytocynę również.
    Dolarganu nie używają na bank. Dostaniesz taki szit po którym będzie się tylko kręcić w głowie 🤭zzo nie ma.
    Porody rodzinne są !

Nic się nie boj, będziesz miała fajny pokój ze swoją łazienka, pełny all inclusive.
    Ubranka są, pampersy tez, weź sobie coś na brodawki i do pupy chusteczki, ja miałam 2 rolki swojego miękkiego papieru i ręczniki jednorazowe do krocza z semi. Super sprawa.
    Podkłady na lozko większe weź może z 2/3 . Bo oni tu dają z materiału zielone 😑

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na badania nipt trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? Bo na stronach różnych badań jest różnie napisane.

Ja w ciąży miałam ponad 3 TSH, ale AB od razu dał 50 Letroxu i już nie zmieniał dawki, bo potem TSH było poniżej 1.

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Czy na badania nipt trzeba mieć skierowanie od lekarza prowadzącego? Bo na stronach różnych badań jest różnie napisane.

Ja w ciąży miałam ponad 3 TSH, ale AB od razu dał 50 Letroxu i już nie zmieniał dawki, bo potem TSH było poniżej 1.

Nie, ja robiłam nifty pro ze strony testdna i nic nie potrzebowałam

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dr Kru zaczyna odstawiać mi prolutex. Ale ja się boje żebym znów nie plamiła, albo coś 😥. Zmniejszył mi tez dupka a kurczę strasznie się denerwuje.. z maluchem wszystko dobrze. Nie wiem co myśleć. Tez się tak balyscie?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy widziałyście, ale sa już zapisy na „Mamy prawa” organizowane przez fundacje Matecznik
    https://fundacjamatecznik.pl/grafik/ Trzeba wybrać wydarzenie i się zapisać, na każde są osobne zapisy.

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ