🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, nie udzielałam się jeszcze, jestem po transferze u dr K, ciąża u dr Kru, mam do Was pytanie, jakie macie długie szyjki?, nie wiem czy to jest dobre pytanie o wiem, że każda może mieć inna ugość , ja mam 3,4 cm w 25 tc, skróciła mi się ALE tylko o 2 mm i mam jak najwięcej odpoczywać, luteina, jak rozmawiam z koleżankami to mówią, ze to jest ok długość,jak One mają mierzone trochę poczułam taka niepewność u doktora tym bardziej jak się zapytałam czy może się dalej skracać i czy jest sens przy tak długiej szyjce coś działać..
-
kinga25 wrote:Na pewnym etapie skurcze mogą się pojawiać, macica musi zacząć "ćwiczyć", ważne aby niebyły za często, mi gin mówił aby doraźnie nospe i relanium brać jak jeszcze miałam początki,jak po tym by dłużej nie przechodziło albo były sliniejsze to już dać znać, jak z szyjka wszystko ok to myślę, że nie ma się czym martwić i trzeba obserwować 🙂
W piątek na wizycie szyjka miała około 4 cm wiec myśle ze spoko 💪 i tez od razu się chyba tak szybko nie skraca jakby co? 🤔
Mam tez luteinę dowcipnie dwa razy dziennie wiec jak sobie aplikuje to tez wydaje mi się ze jest Ok 🙏👍🍀
Mad_red lubi tę wiadomość
-
Mania1234 wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielałam się jeszcze, jestem po transferze u dr K, ciąża u dr Kru, mam do Was pytanie, jakie macie długie szyjki?, nie wiem czy to jest dobre pytanie o wiem, że każda może mieć inna ugość , ja mam 3,4 cm w 25 tc, skróciła mi się ALE tylko o 2 mm i mam jak najwięcej odpoczywać, luteina, jak rozmawiam z koleżankami to mówią, ze to jest ok długość,jak One mają mierzone trochę poczułam taka niepewność u doktora tym bardziej jak się zapytałam czy może się dalej skracać i czy jest sens przy tak długiej szyjce coś działać..
Hej hej wg mnie to piekny wynik, a o 2 mm to mi sie np wydluzyla, wiec podejrzewam, ze to po prostu moze byc nawet w granicach bledu pomiaru. Na pewno na 25 tc 3.6 cm jest super. Ale dr Kru kazdej kaze lezec, odpoczywac i brac progesteron 🙈 Wynika to tez pewnie z tego, ze ciaze w klinice sa po dlugich staraniach.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyBąbel wrote:Ja jade na nospie cały czas bo od początku mnie tak brzuch pobolewal wiec mogę brać dwa razy dziennie 😊
W piątek na wizycie szyjka miała około 4 cm wiec myśle ze spoko 💪 i tez od razu się chyba tak szybko nie skraca jakby co? 🤔
Mam tez luteinę dowcipnie dwa razy dziennie wiec jak sobie aplikuje to tez wydaje mi się ze jest Ok 🙏👍🍀
A bo Ty już jesteś po 30 tc, to szyjka może zacząć się skraca fizjologicznie bo przygotowuje się poprostu do porodu, ale długość masz bardzo ładna jak na ten tydzień, więc skracać się może ale to już, wynika z fizjologi ciąży 🙂, tak mi mówił gin. -
antonna wrote:Hej hej wg mnie to piekny wynik, a o 2 mm to mi sie np wydluzyla, wiec podejrzewam, ze to po prostu moze byc nawet w granicach bledu pomiaru. Na pewno na 25 tc 3.6 cm jest super. Ale dr Kru kazdej kaze lezec, odpoczywac i brac progesteron 🙈 Wynika to tez pewnie z tego, ze ciaze w klinice sa po dlugich staraniach.
Dokladnie i sam Kru mi to ostatnio powiedział, że 2 mm to w granicach błędu. Co prawda on mi podał dłuższą niż Sz więc u mnie ten błąd też w drugą stronę. -
antonna wrote:Hej hej wg mnie to piekny wynik, a o 2 mm to mi sie np wydluzyla, wiec podejrzewam, ze to po prostu moze byc nawet w granicach bledu pomiaru. Na pewno na 25 tc 3.6 cm jest super. Ale dr Kru kazdej kaze lezec, odpoczywac i brac progesteron 🙈 Wynika to tez pewnie z tego, ze ciaze w klinice sa po dlugich staraniach.
No tak wiem, że ciąże są wystarane, ślę ja to mam wrażenie, że się czasem więcej stresuje niż to ma sensu bo wychodzi na to, że wszystko jest ok,ja to już nawet z koleżankami nie rozmawiam ma tematy ciążowe 😂, ske z tymi krwawieniami i krwiakiem to też miałam ske dr Kru mówił, że brać Ckexane i też z ponad miesiąc mi się ciągnęło a u koleżanki, która nie brała leków krwawienie z krwiaka trwało kilka dni i gdzie tu jest sprawiedliwość 😜, no ale nic,z tą szyjka to zapewne będę funkcjonować normalnie jak coś się zacznie dziać to oczywiście się położę. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne u doktora Sz. O ile dobrze zrozumiałam Wasze posty to muszę założyć niebieskie ochraniacze na nogi, nie smarować brzucha i nie zadawać pytań w trakcie badania.
Czy mogłybyście opisać mi sam przebieg badania, czy doktor opowiada o wszystkim w trakcie badania czy dopiero po jego zakończeniu? Bardzo zależy mi na filmie z badania, czy muszę poprosić o film przed badaniem mieć swojego pen driva czy doktor sam daje film?
maj/czerwiec 2020 - stymulacja na cyklu naturalnym
czerwiec 2020 - punkcja 6 prawidłowo zapłodnionych, 6 komórek zamrożonych,
czerwiec 2020 - świeży transfer - nieudany
sierpień 2020 - transfer mrozaczka
beta:
7 dpt - 26
8 dpt - 47
10 dpt - 115
17 dpt - 1996
20 dpt - jest pęcherzyk żółtkowy
28 dpt jest serduszko ❤️ -
antonna wrote:Catlady jaki słodziak 😍😍😍❤
Martynkowo z tego co tu czytalam na forum przez kilka lat to nie bylo przypadku, zeby taki krwiak zagrozil dziecku. No ale zdecydowanie krwiak powoduje duzo stresu, bo widok krwi w ciazy to masakra 😥 Takze podsumowujac z pewnością bedzie dobrze, ale pewnie bedzie Cie to kosztować duzo nerwow 😥13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martyna95 wrote:Dziewczyny w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne u doktora Sz. O ile dobrze zrozumiałam Wasze posty to muszę założyć niebieskie ochraniacze na nogi, nie smarować brzucha i nie zadawać pytań w trakcie badania.
Czy mogłybyście opisać mi sam przebieg badania, czy doktor opowiada o wszystkim w trakcie badania czy dopiero po jego zakończeniu? Bardzo zależy mi na filmie z badania, czy muszę poprosić o film przed badaniem mieć swojego pen driva czy doktor sam daje film?
Doktor opowiada na bieżąco co widzi, pięknie opowiada na końcu pyta czy masz jakieś pytania i wtedy najlepiej je zadac. Wizyta bardzo przyjemna.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
nick nieaktualnyMartyna95 wrote:Dziewczyny w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne u doktora Sz. O ile dobrze zrozumiałam Wasze posty to muszę założyć niebieskie ochraniacze na nogi, nie smarować brzucha i nie zadawać pytań w trakcie badania.
Tak opowiada podczas badania i jeszcze od siebie, ja miałam butelkę z wodą i położyłam na JEGO biuru to mi odpowiedział "proszę to z stąd zabrać" więc najlepiej mieć wszystko schowane 🙂 -
Monia88 wrote:Tak opowiada podczas badania i jeszcze od siebie, ja miałam butelkę z wodą i położyłam na JEGO biuru to mi odpowiedział "proszę to z stąd zabrać" więc najlepiej mieć wszystko schowane 🙂
On pod tym względem jest dla mnie mega zabawny 😂 @Martyna95 wszystkie swoje lumpy połóż na krzesłach przy wejściu i on Ci powie co masz robić dalej. Na początku nie będzie kazał ściągać majtek, tylko będzie badać przez brzuch. W trakcie badania opowiada co widzi na USG. Jak chcesz znać płeć to musisz się go potem o to spytać, bo sam z siebie nie powie Płytkę z filmem z badania dostaje się zawsze i nie trzeba o nią prosić.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyMania1234 wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielałam się jeszcze, jestem po transferze u dr K, ciąża u dr Kru, mam do Was pytanie, jakie macie długie szyjki?, nie wiem czy to jest dobre pytanie o wiem, że każda może mieć inna ugość , ja mam 3,4 cm w 25 tc, skróciła mi się ALE tylko o 2 mm i mam jak najwięcej odpoczywać, luteina, jak rozmawiam z koleżankami to mówią, ze to jest ok długość,jak One mają mierzone trochę poczułam taka niepewność u doktora tym bardziej jak się zapytałam czy może się dalej skracać i czy jest sens przy tak długiej szyjce coś działać..
Dziewczyny takie pytanie dużo kupować rzeczy w rozmiarze 56 ? Czy raczej szybko z tego wyrastają ? . -
Za dużo za dużo wrote:Ja mam już od dłuższego czasu szyjkę 3 cm po miesiącu też 3 więc nie skraca się. Taka długość jak masz ty to ja od początku ciąży miałam więc jest u ciebie ok. Kru powiedział że do prenatalnych mam leżeć no ale ile mogę to leże ale też życie życiem . On jest trochę przewrażliwiony i czasami na wyrost. Ja to z koleżankami o ciąży już dawno przestałam rozmawiać bo moje zalecenia a ich baaardzo się różniły .
Dziewczyny takie pytanie dużo kupować rzeczy w rozmiarze 56 ? Czy raczej szybko z tego wyrastają ? .
Wyrastają w expressowym tempie ☺️ Załóż sobie po 2/3 bodziaki na dzień. Jak Tosiek się nie ufajdal w jeden dzień to ubierałam go w to samo na drugi dzień. Dzieciory bardziej się brudzą jak już siadają i jedzą inne rzeczy, typu banan,przetarta marchew itd.Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Za dużo za dużo wrote:Ja mam już od dłuższego czasu szyjkę 3 cm po miesiącu też 3 więc nie skraca się. Taka długość jak masz ty to ja od początku ciąży miałam więc jest u ciebie ok. Kru powiedział że do prenatalnych mam leżeć no ale ile mogę to leże ale też życie życiem . On jest trochę przewrażliwiony i czasami na wyrost. Ja to z koleżankami o ciąży już dawno przestałam rozmawiać bo moje zalecenia a ich baaardzo się różniły .
Dziewczyny takie pytanie dużo kupować rzeczy w rozmiarze 56 ? Czy raczej szybko z tego wyrastają ? .
Moja córa jak się urodziła to miała 57 cm i 56 nosiła tak około miesiąca. Natomiast no kilka razy dziennie się takie dziecko przebiera jak kupa wyleci za pieluchę, albo uleje (a moja akurat dużo ulewała). My robiliśmy pranie tak co drugi dzień. A tak patrzę w moją wyprawkę i miałam ponoć 12 pajaców w rozmiarze 56 xD Ale ja nakupiłam dużo w lumpeksach Teraz jak będę przeglądać ciuchy to będę się tak przygotowywać, żeby te 10 zestawów mieć na 56 i na 62 Większych rozmiarów póki co nie dokupuję. Zobaczę jaka będzie pogoda jak zacznie wyrastać z 62 i wtedy uzupełnię.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Catlady piękny ten Twój Tadzik! Rośnie jak na drożdżach, kurcze jak ten czas szybko mija:)
Dziewczyny ja od dzisiaj odstawiam luteinę dopochwowa:D szok!! Po takim czasie, serio aż się boje, oby obyło się bez żadnych plamień....te które są dalej niż ja, też Wam Kru już odstawił luteinę?? Mi kazał brać do wczoraj, a magnez jeszcze przez jeden tydzień, więc słucham się go, ale mały stresik jest:D Zobaczymy co to będzie!starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Dzień dobry Dziewczyny, na początku chciałam pogratulować Waszych starań, niektóre z Was pamiętam z forum. Czy mogłabym dołączyć? Udało się zajść w ciaze w wyniku 2 transferu. Jestem po wizycie serduszkowej. Przyznam, że czuje się fatalnie, mam bóle brzucha, wzdęcia i straszne mdlosci cały dzień. Chciałam się Was poradzić w kwestii lekarza prowadzącego. Cały czas jestem u dr Ż i teraz automatycznie dalej jestem u niego, bo nie było rozmowy na temat zmiany, ja też nie mam swojego jakiegoś zaufanego lekarza. Czy prowadzenie ciazy u dr Ż będzie okej? Myślę co dalej w kontekście porodu. Wolałabym.moec kogoś w szpitalu. Czy macie jakieś opinie, moglibyście coś doradzić. Pozdrawiam